Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
lu.iza wrote:Daj znać czy Ci się sprawdzą. Mnie denerwuje to że te kleje się odklejają od razu, tylko kawałek kleju jest i cała wkładka i tak lata... bleh...
Te Lansinoh sa bardzo chwalone, maja dwa miejsca z klejem dzięki czemu trzymają sie w miejscu. Dam znać ale dopiero po porodzie bo póki co prócz malutkiej kropelki, mleka nie mam
M.in.tutaj opinie: http://madagene.pl/2015/09/jakie-wybrac-wkladki-laktacyjne/
Dea bedzie dobrze. Dzieciaczki sa silne i poradzą sobie na pewno. Wiem jak trudno jest nie martwić sie ale spróbuj dla dobra dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:56
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.
Dea mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze i różnica nir okaże się jednak nieznaczna. A gdyby coś to jest to już 28 tc i dwa tygodnie mogą zdziałać cuda.
Rozumiem Twoje zaniepokojenie i mocno ściskamDea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.
Dea, nerwy nie pomogą chociaż wiadomo - prosto zawsze mówić jak się nie jest w takiej sytuacji...
Ale postaraj się nie denerwować, poczekaj na wizytę w szpitalu. I tak nie masz na to wpływu co w brzuszku się dzieje. Ze swojej strony robisz wszystko co możesz. Będzie dobrze, mówię Ci - bo inaczej być nie może! :*Dea28 lubi tę wiadomość
-
Ja używałam wkładki Lansinoh i tommiego tippa. Lubiłam jedne i drugie. Przez pierwsze pół roku wymienialam wkładki dobre 6 razy dziennie. Tak mi mleko tryskalo.
Niestety wkładki wieloraxoee się nie sprawdziły bo moje nie miały ceratki. -
Dea trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzieciaczki :* całe szczęście, że medycyna jest na wysokim poziomie i na pewno w razie konieczności lekarze pomogą.
Ja miałam na wizycie na chwile włączone 3D i zrobione zdjęcie twarzy, cudnie ^^ i polecamnie wiem czy będę się umawiać na dodatkową wizytę żeby był filmik. takie zdjęcie już sprawiło mi dużo radości
a właśnie dziewczyny, szczególnie te z jednym lekarzemplanujecie jakąś dodatkową wizytę u innego lekarza, o tak, żeby się upewnić czy wszystko na pewno ok?
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę na wizyty do 1 lekarza + prenatalne robię dodatkowo prywatnie u innego lekarza, bo mój nie robi. Zadnych innych wizyt kontrolnych nie przewiduję.
Tak samo zrobilam z pierwszym dzieckiem. Do lekarza prowadzącego chodze ma NFZ ale zawsze mam usg . wizyty teraz co 3 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 17:45
szynszyl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dea28 wrote:Hej.
Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba
Marlon współczuje
Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.
Dea będę mocno trzymała kciuki, zeby okazało się w szpitalu, że różnica nie jest znacząca i obaj chłopcy maja się dobrze....Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dea, a ten mniejszy przybiera na wadze, czy ten większy tylko? Jesli chociaz troche rośnie to moze nie będą sie spieszyli z cc. Wspieram, chociaż nie zazdroszczę sytuacji. Grunt to dobra opieka teraz. Przytulam!
Szynszyl, jak zaczniesz zakupy maluszkowe to wtedy dziecko będzie bardziej realnea z lekarzem mam tak jak Renia. Chodzę cały czas do jednego, a inny robi mi te 3 szczegółowe usg.
szynszyl lubi tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Lu.iza mój gin twierdzi że jest możliwy przy bliźniakach dwujajowych syndrom podkradania. Mówił że można operacyjnie zamknąć naczynia u większego by więcej dostawał mały,potem podać sterydy i CC. Jak byłam 6 lipca u innego gina mówił że nie ma szans na syndrom podkradania u bliźniąt dwujajowych więc nie wiem komu wierzyć. Cały czas mam nadzieje że mój sie myli.
Dea o tym zabiegu mówiła mi wczoraj koleżanka. Jej siostra tak miała. Teraz chłopaki mają po pół roku i nie ma między nimi żadnej różnicy. Postaraj się troszkę uspokoić, bo dzieci też się denerwują.Dea28 lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę na wizyty do jednego lekarza prowadzacego. Niestety na wizytach nie ma usg (tak chyba jest w LuxMedzie). Na każdej wizycie mam badanie na fotelu. Na usg chodzę do innego lekarza i dodatkowo na prenatalnym i połówkowym byłam w prywatnej klinice u profesora. Więcej opinii chyba nie potrzebuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 19:10
-
A wiec tak. Dobrych wieści nie mam w sumie od lekarza zadnych wiadomosci nie mam okazało sie ze diabetolog jest na szkoleniu dzis i cos pomylił umawiając mnie. Byłam zła jak osa bo nie odbierał telefonów
ale po godzinie oddzwonił i bardzo przeprosił był miły jutro przyjmie mnie przed wizytami. Przyjdzie godzinę wczesniej wiec jutro jadę jeszcze raz na 13:00 a o 15:30 ginekolog.
Ale za to zakupyjestem przeszczęśliwa
kupiliśmy foteliki/nosidełko taki jak chcieliśmy (tem co kupiliśmy z wózkiem idzie na olx
) materacyk, przewijak, butelki ze smoczkami, czapeczki, otulacze 2
jestem szczesliwa, bo wszystko jest takie piekne
Blu, Chwilka84, Rutelka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Adrenalina to kciuki za wizytę potrzymamy do jutra
dobrze ze dał znać co die działo.
Dziewczyny rejestrując się w bebi programie można otrzymać kocykmoże któraś z Was jest akurat na kupnie
https://www.bebiprogram.plReni@, Chwilka84, adrenalina, Rutelka, lu.iza lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:Adrenalina to kciuki za wizytę potrzymamy do jutra
dobrze ze dał znać co die działo.
Dziewczyny rejestrując się w bebi programie można otrzymać kocykmoże któraś z Was jest akurat na kupnie
https://www.bebiprogram.pl
Blu to nie kocyk. To bardziej chusteczka do nosatego formatu. Ale z fajnego miekkiego minky z jednej strony. Dostałam w tamtym tygodniu.
adrenalina, Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Blu to nie kocyk. To bardziej chusteczka do nosa
tego formatu. Ale z fajnego miekkiego minky z jednej strony. Dostałam w tamtym tygodniu.
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Blu to nie kocyk. To bardziej chusteczka do nosa
tego formatu. Ale z fajnego miekkiego minky z jednej strony. Dostałam w tamtym tygodniu.
To jest taka mała miekka zabawka wystają z niej tasiemki. Ostatnio modna dla niemowlaków;-) można ją porównać do chusteczki.
Mi dziewczyny przyszło jakoś miesiąc po rejestracji:)Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny dopiero weszlam do domu, wizyta sie opoznila o 2 godziny takie spoznienie bylo, ale to nic, potem na zakupy do tesciow na chwile i 8 godzina
a wiec tak
maly zdrowy, serduszko, zdrowe, Boze jak sie ciesze Najlepsza imformacja w tym miesiacu!!! Lozysko na tylnej scianie, reszta wszysyko w normie, maly troche wuprzedza bo ciaza o tydzien wychodzi o tydzien starsza czyli zamist 26+6 tak jak dzis jest to wychodzi 27+6, ale lekarz mowi ze wszystko w normie, za kazda wozyta gadamy o, porodzie ale widze ze im blizej to tym wiecej mowi o cc mowi ze we wrzesniu mi powie dokladnie co i jak,
maly wazy 1189 g !
Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Blu, szynszyl, kehlana_miyu, lu.iza, Limerikowo, Kai, India9, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAaa o szyjce zapomnialam napisac, no wlasnie szyjka jest dluga 4,5 cm w srodku zamknieta, i nadal to rozwarcie na zewnatrz jest na 1 cm tak jak caly czas nic sie nie zmianie.
p.s mam dodatkowa wizyte jezzcze na 1.08 bo lekarz powiedzial ze teraz szyjka jest piekna ale kimo wszysyko trzeba ja miec na oku. A wizyte normalna mam 10.08Reni@ lubi tę wiadomość