WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja w koncu witam się w 3 trymestrze,już teraz to ostatnia prosta ! :)
    Ja idę w czwartek na sprawdzenie szyjki na usg.

Sarcia gratuluję udanej wizyty :)

Rutelka, Pumpkin, Reni@, Sylwia91, sarcia123, szynszyl, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj piłam glukoze. I przez pierwszą godzinę czułam się tragicznie. Było mi słabo, miałam napady gorąca. Ale dało się przeżyć. Jutro wizyta w szpitalu zobaczymy jak tam szyjka i rozwarcie. Mam nadzieje ze się nie powiekszylo.

Reni@ lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Lu.iza mój gin twierdzi że jest możliwy przy bliźniakach dwujajowych syndrom podkradania. Mówił że można operacyjnie zamknąć naczynia u większego by więcej dostawał mały,potem podać sterydy i CC. Jak byłam 6 lipca u innego gina mówił że nie ma szans na syndrom podkradania u bliźniąt dwujajowych więc nie wiem komu wierzyć. Cały czas mam nadzieje że mój sie myli.
    Kochana ja leżałam z koleżanką w szpitalu była w ciązy 2 jajowej, owodniowej i też miała podobną sytuację....tak więc chyba możliwe tzn ten syndrom podkradania.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze.
    A powiedz jaka waga teraz jest dzieciaczków?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ja wczoraj piłam glukoze. I przez pierwszą godzinę czułam się tragicznie. Było mi słabo, miałam napady gorąca. Ale dało się przeżyć. Jutro wizyta w szpitalu zobaczymy jak tam szyjka i rozwarcie. Mam nadzieje ze się nie powiekszylo.
    Sylwusia widzę że na tym samym wózku jedziemy jeżeli o szyjke chodzi... U nas dzisiaj wizyta, mam pessar ale boję się że mimo wszystko rozwarcie się powiększyło bo mam często skurcze i napinający się brzuszek :( trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko ok! A na glukozie też tragicznie się czułam :/ ostatecznie wyniki w normie ale szczyt po 2h a nie po 1h więc zapytam gin dzisiaj czy to normalne

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja wlasnie siedze na krzywej :( o dziwo wypicie mi smakowało, ale z cytryna ;) wypiłam bez problemu, ale juz ostatnie łyki smaczne nie były. Pierwszy pomiar z glukometru miałam 87, zobaczymy co bedzie dalej

Współczuję lu.iza, na szczęście ja to mam już za sobą. Mi się w głowie kręciło po mniej więcej godzinie, ale krótko parę minut i dalej było ok. Chyba więcej stresu to badanie daje niż złych objawów. Ja się tak stresowałam, że coś mi się stanie, że męża wyciągnęłam (wziął urlop), aby ze mną był.

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Jutysia - a u Ciebie?
    U mnie prawdopodobnie córeczka, ale nie wiadomo na 100 %...

Doczytuję Was po kilkudniowej nieobecności - mamy właśnie remont i chwilowo wyłączony internet, padam z nóg po prostu :/ I jeszcze ten wczorajszy upał, myślałam, że nie wytrzymam :( Codziennie twardnieje mi brzuch tak po kilka razy dziennie pomimo brania magnezu, dobrze że w środę wizyta, bo zaczyna mnie to niepokoić.
    W weekend byliśmy na zajęciach ze szkoły rodzenia, fajna sprawa, za tydzień zajęcia z opieki nad noworodkiem (kąpieli itp.), dobrze się z tym wszystkim oswoić przed porodem, tym bardziej przy pierwszej ciąży :)
    Gratulacje udanych wizyt, Dea trzymam kciuki za chłopaków - bądź dobrej myśli:)

Rutelka, MMM2016, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę statystyki.

Na uaktualnionej liście jest 43 kobietki.
    W brzuszkach siedzi:
    16 dziewczynek i
    28 chłopców. :D

Chwilka84, lu.iza, Reni@, sarcia123, Anieńka, Pumpkin, Kai, Blu, Posti77, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, aneta93, MMM2016, Limerikowo, Evelle, Sylwia91, India9, Asia_08, Anoolka, diewuszka86, Jutysia, kehlana_miyu, adrenalina, Dea28, Visenna lubią tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dziewczyny rejestrując się w bebi programie można otrzymać kocyk ;) może któraś z Was jest akurat na kupnie ;)
    Ja sie zarejestrowalam juz jakis cza temu i dokladnie wczoraj odebralam z poczty paczuszke, w ktorej byla ksiazeczka o karmieniu piersia oraz taki malutki pierwszy kocyk/przytulanka, taki kwadrat z metkami, ktore maja stymulować rozwój maluszka

edit: haha, najpierw zacytowalam a potem przeczytalam kolejne dwie strony, wiec moj komentarz zdecydowanie nic nowego do dyskusji nie wnosi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 11:33

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, trzymam kciuki za chłopaków. W szpitalu cie porzadnie zbadają, na pewno będziecie pod dobrą opieką i pomimo chwilowe stresu wszystko się dobrze skończy. Postaraj się nie denerowować, bo teraz tym możesz im najbardziej pomóc :)

A ja dzisiaj idę na dodatkowy 'kontrol' szyjki, niestety w Medicover a nie u doktorka numer jeden, więc pewności co do jakości diagnozy nie mam, no ale lepsze to jak nic. Od wczoraj mam jakiś przypływ energi, nic mnie tam nie kłuje, nie ciągnie, nie mam uczucia parcia jakie towarzyszyło mi wcześniej, generalnie się cieszę i mam wielką nadzieję, że to nie jakaś cisza przed burzą i że dziś na usg zobacze obraz identyczny jak 2 tygodnie temu (bo poprawić się ponoć nie może)

MMM2016, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Trochę statystyki.

Na uaktualnionej liście jest 43 kobietki.
    W brzuszkach siedzi:
    16 dziewczynek i
    28 chłopców. :D
    No to te nasze chłopaki będą się 'zabijać' o dziewczyny za jakieś kilkanaście lat :D

Rutelka, pielegniarka_w_mundurze, Reni@, Blu, Limerikowo, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domu po śniadaniu i powiem Wam, ze gdybym miała isc jeszcze raz na badanie jutro to bym poszła :p miałam tylko chwile takie lekkie zawirowania i zmiany temp. ale miałam takie obawy przed ta krzywa ze... męża tez ze soba zaciągnęłam i przynajmniej sie nie nudzialam :) trzymajcie prosze kciuki za wyniki! Oby wyszły dobrze!

Reni@, Rutelka, Blu, szynszyl, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    No to te nasze chłopaki będą się 'zabijać' o dziewczyny za jakieś kilkanaście lat :D

Mi to pasuje:), że córa będzie mogła wybierać:p będziemy robiły castingi heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:00

Rutelka, Pumpkin, Blu, Limerikowo, Anoolka lubią tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Sylwusia widzę że na tym samym wózku jedziemy jeżeli o szyjke chodzi... U nas dzisiaj wizyta, mam pessar ale boję się że mimo wszystko rozwarcie się powiększyło bo mam często skurcze i napinający się brzuszek :( trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko ok! A na glukozie też tragicznie się czułam :/ ostatecznie wyniki w normie ale szczyt po 2h a nie po 1h więc zapytam gin dzisiaj czy to normalne
    Mi jeszcze nie zakładali pessara bo moja szyjka ma ponad 4 cm tylko ma rozwarcie wewnątrz na 7 mm. Kazali narazie leżeć i kontrolować.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wktorym tygodniu ciazy robilyscie HBS ? Bo mi lekarz zalecil na wczorajszej wizycie do wykonania dlatego tak z ciekawosci pytam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mi to pasuje:), że córa będzie mogła wybierać:p będziemy robiły castingi heheh

Dokładnie, zgadzam się!

Beattkie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny wktorym tygodniu ciazy robilyscie HBS ? Bo mi lekarz zalecil na wczorajszej wizycie do wykonania dlatego tak z ciekawosci pytam :)

Ja miałam łącznie z hiv w pierwszym zleceniu jakie dostałam. To jakiś był 9-10tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was nagrywał w luxmedzie usg na płytę? Dzisiaj na infolinii usłyszałam, że nie mają takiej usługi/opcji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 13:13

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Ja też miałam w 9 tygodniu. I drugi raz mam zrobić po 32 tygodniu.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was nagrywał w luxmedzie usg na płytę? Dzisiaj na infolinii usłyszałam, że nie mają takiej usługi/opcji...

Ja miałam w LuxMedzie do tej pory 3 usg i z żadnego płytki nie ma. Same zdjęcia. Też słyszałam, że nie ma takiej możliwości.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ