Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny i ja w koncu witam się w 3 trymestrze,już teraz to ostatnia prosta !
Ja idę w czwartek na sprawdzenie szyjki na usg.
Sarcia gratuluję udanej wizytyRutelka, Pumpkin, Reni@, Sylwia91, sarcia123, szynszyl, Limerikowo, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj piłam glukoze. I przez pierwszą godzinę czułam się tragicznie. Było mi słabo, miałam napady gorąca. Ale dało się przeżyć. Jutro wizyta w szpitalu zobaczymy jak tam szyjka i rozwarcie. Mam nadzieje ze się nie powiekszylo.
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Lu.iza mój gin twierdzi że jest możliwy przy bliźniakach dwujajowych syndrom podkradania. Mówił że można operacyjnie zamknąć naczynia u większego by więcej dostawał mały,potem podać sterydy i CC. Jak byłam 6 lipca u innego gina mówił że nie ma szans na syndrom podkradania u bliźniąt dwujajowych więc nie wiem komu wierzyć. Cały czas mam nadzieje że mój sie myli.
-
Sylwusia100 wrote:Ja wczoraj piłam glukoze. I przez pierwszą godzinę czułam się tragicznie. Było mi słabo, miałam napady gorąca. Ale dało się przeżyć. Jutro wizyta w szpitalu zobaczymy jak tam szyjka i rozwarcie. Mam nadzieje ze się nie powiekszylo.
trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko ok! A na glukozie też tragicznie się czułam
ostatecznie wyniki w normie ale szczyt po 2h a nie po 1h więc zapytam gin dzisiaj czy to normalne
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Ja wlasnie siedze na krzywej
o dziwo wypicie mi smakowało, ale z cytryna
wypiłam bez problemu, ale juz ostatnie łyki smaczne nie były. Pierwszy pomiar z glukometru miałam 87, zobaczymy co bedzie dalej
Współczuję lu.iza, na szczęście ja to mam już za sobą. Mi się w głowie kręciło po mniej więcej godzinie, ale krótko parę minut i dalej było ok. Chyba więcej stresu to badanie daje niż złych objawów. Ja się tak stresowałam, że coś mi się stanie, że męża wyciągnęłam (wziął urlop), aby ze mną był. -
Rutelka wrote:Jutysia - a u Ciebie?
Doczytuję Was po kilkudniowej nieobecności - mamy właśnie remont i chwilowo wyłączony internet, padam z nóg po prostuI jeszcze ten wczorajszy upał, myślałam, że nie wytrzymam
Codziennie twardnieje mi brzuch tak po kilka razy dziennie pomimo brania magnezu, dobrze że w środę wizyta, bo zaczyna mnie to niepokoić.
W weekend byliśmy na zajęciach ze szkoły rodzenia, fajna sprawa, za tydzień zajęcia z opieki nad noworodkiem (kąpieli itp.), dobrze się z tym wszystkim oswoić przed porodem, tym bardziej przy pierwszej ciąży
Gratulacje udanych wizyt, Dea trzymam kciuki za chłopaków - bądź dobrej myśli:)Rutelka, MMM2016, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrochę statystyki.
Na uaktualnionej liście jest 43 kobietki.
W brzuszkach siedzi:
16 dziewczynek i
28 chłopców.Chwilka84, lu.iza, Reni@, sarcia123, Anieńka, Pumpkin, Kai, Blu, Posti77, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, aneta93, MMM2016, Limerikowo, Evelle, Sylwia91, India9, Asia_08, Anoolka, diewuszka86, Jutysia, kehlana_miyu, adrenalina, Dea28, Visenna lubią tę wiadomość
-
Blu wrote:Dziewczyny rejestrując się w bebi programie można otrzymać kocyk
może któraś z Was jest akurat na kupnie
edit: haha, najpierw zacytowalam a potem przeczytalam kolejne dwie strony, wiec moj komentarz zdecydowanie nic nowego do dyskusji nie wnosiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 11:33
Blu lubi tę wiadomość
-
Dea, trzymam kciuki za chłopaków. W szpitalu cie porzadnie zbadają, na pewno będziecie pod dobrą opieką i pomimo chwilowe stresu wszystko się dobrze skończy. Postaraj się nie denerowować, bo teraz tym możesz im najbardziej pomóc
A ja dzisiaj idę na dodatkowy 'kontrol' szyjki, niestety w Medicover a nie u doktorka numer jeden, więc pewności co do jakości diagnozy nie mam, no ale lepsze to jak nic. Od wczoraj mam jakiś przypływ energi, nic mnie tam nie kłuje, nie ciągnie, nie mam uczucia parcia jakie towarzyszyło mi wcześniej, generalnie się cieszę i mam wielką nadzieję, że to nie jakaś cisza przed burzą i że dziś na usg zobacze obraz identyczny jak 2 tygodnie temu (bo poprawić się ponoć nie może)MMM2016, India9, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Rutelka wrote:Trochę statystyki.
Na uaktualnionej liście jest 43 kobietki.
W brzuszkach siedzi:
16 dziewczynek i
28 chłopców.Rutelka, pielegniarka_w_mundurze, Reni@, Blu, Limerikowo, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Jestem juz w domu po śniadaniu i powiem Wam, ze gdybym miała isc jeszcze raz na badanie jutro to bym poszła :p miałam tylko chwile takie lekkie zawirowania i zmiany temp. ale miałam takie obawy przed ta krzywa ze... męża tez ze soba zaciągnęłam i przynajmniej sie nie nudzialam
trzymajcie prosze kciuki za wyniki! Oby wyszły dobrze!
Reni@, Rutelka, Blu, szynszyl, India9, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:No to te nasze chłopaki będą się 'zabijać' o dziewczyny za jakieś kilkanaście lat
Mi to pasuje:), że córa będzie mogła wybierać:p będziemy robiły castingi hehehWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 12:00
Rutelka, Pumpkin, Blu, Limerikowo, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Sylwusia widzę że na tym samym wózku jedziemy jeżeli o szyjke chodzi... U nas dzisiaj wizyta, mam pessar ale boję się że mimo wszystko rozwarcie się powiększyło bo mam często skurcze i napinający się brzuszek
trzymam za Ciebie kciuki żeby było wszystko ok! A na glukozie też tragicznie się czułam
ostatecznie wyniki w normie ale szczyt po 2h a nie po 1h więc zapytam gin dzisiaj czy to normalne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Dziewczyny czy któraś z Was nagrywał w luxmedzie usg na płytę? Dzisiaj na infolinii usłyszałam, że nie mają takiej usługi/opcji...
Ja miałam w LuxMedzie do tej pory 3 usg i z żadnego płytki nie ma. Same zdjęcia. Też słyszałam, że nie ma takiej możliwości.