X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Adrenalina to kciuki za wizytę potrzymamy do jutra :) dobrze ze dał znać co die działo.

Dziewczyny rejestrując się w bebi programie można otrzymać kocyk ;) może któraś z Was jest akurat na kupnie ;)

https://www.bebiprogram.pl

Tak jak dziewczyny napisały jest to materiał minky wielkości chusteczki :) ale fajny
    Z hippa dostałam chusteczki mokre i naklejkę na szybę do samochodu "dziecko w aucie"
    A z bebico termoforek :)

Blu lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 a ile waża Maluszki?prócz wagi, wszystko jest ok?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Witajcie dziewczyny  dopiero weszlam do domu, wizyta sie opoznila o 2 godziny takie spoznienie bylo, ale to nic, potem na zakupy do tesciow na chwile i 8 godzina 

a wiec tak
    maly zdrowy, serduszko, zdrowe, Boze jak sie ciesze Najlepsza imformacja w tym miesiacu!!! Lozysko na tylnej scianie, reszta wszysyko w normie, maly troche wuprzedza bo ciaza o tydzien wychodzi o tydzien starsza czyli zamist 26+6 tak jak dzis jest to wychodzi 27+6, ale lekarz mowi ze wszystko w normie, za kazda wozyta gadamy o, porodzie ale widze ze im blizej to tym wiecej mowi o cc mowi ze we wrzesniu mi powie dokladnie co i jak,

maly wazy 1189 g ! 

Ależ dobre wieści. Bardzo się cieszę. :) No i klocek z tego synusia twojego. :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo duzy juz jest ! Sama zdziwiona bylam bo myslalam ze kolo kg bedzie wazyc , aaaaa i odwrocil sie juz glowka w dol tak jak do porodu obral pozycje to bardzo dobrze :)

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia super wieści ;)

Ale się uśmiałam z tego kocyk o wielkości chusteczki! :D a tak się musiałam nakombinować, żeby jeszcze raz zarejestrować konto w tym bebi klubie :D no to teraz czekam niecierpliwie na przesyłkę ^^

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia super nowiny :) już całkiem duże dzieciątko :)

Blu dziewczyny idealnie opisały tą przesyłkę :D ja dostałam w zeszłym tygodniu i tak patrze i nie wiedziałam zbytnio co z tym zrobić :) stwierdziłam, że to chyba jest dla dziecka żeby sobie trzymało :D jak np niektóre trzymają pieluszkę, albo takie szmatki z głową miśka :) ale bardzo milutkie w dotyku :)

myślę, że może w 33/34 pójdę do jakiegoś innego lekarza na taką dodatkową konsultację :)

Blu, sarcia123 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Adrenalina to kciuki za wizytę potrzymamy do jutra :) dobrze ze dał znać co die działo.

Dziewczyny rejestrując się w bebi programie można otrzymać kocyk ;) może któraś z Was jest akurat na kupnie ;)

Ja sie rejestrowałam i dostałam tylko teczkę z jakas szmateczka sensoryczna :(

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja sie rejestrowałam i dostałam tylko teczkę z jakas szmateczka sensoryczna :(

Edit: czyli tak jak wszystkie :) moze to kocyk do lalki?

szynszyl, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Edit: czyli tak jak wszystkie :) moze to kocyk do lalki?

Też pomyślałam, że to bedzie kołderka dla misia :-P
    Chociaż z kolorem trafili w naszym przypadku :-D

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

maly wazy 1189 g ! 

Ha! Mówiłam, że będzie ponad kilo. Mogłam się z kimś założyć ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Sarcia super nowiny :) już całkiem duże dzieciątko :)

Blu dziewczyny idealnie opisały tą przesyłkę :D ja dostałam w zeszłym tygodniu i tak patrze i nie wiedziałam zbytnio co z tym zrobić :) stwierdziłam, że to chyba jest dla dziecka żeby sobie trzymało :D jak np niektóre trzymają pieluszkę, albo takie szmatki z głową miśka :) ale bardzo milutkie w dotyku :)

myślę, że może w 33/34 pójdę do jakiegoś innego lekarza na taką dodatkową konsultację :)

Moj synek ma ponad 3 lata a do dzis spi z pieluszką i wlasnie taką szmatką z głową misia ;)

szynszyl lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dea trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzieciaczki :* całe szczęście, że medycyna jest na wysokim poziomie i na pewno w razie konieczności lekarze pomogą.

Ja miałam na wizycie na chwile włączone 3D i zrobione zdjęcie twarzy, cudnie ^^ i polecam :) nie wiem czy będę się umawiać na dodatkową wizytę żeby był filmik. takie zdjęcie już sprawiło mi dużo radości :)

a właśnie dziewczyny, szczególnie te z jednym lekarzem :) planujecie jakąś dodatkową wizytę u innego lekarza, o tak, żeby się upewnić czy wszystko na pewno ok? :)
    Ja będę musiała siłą rzeczy, bo wizytę mam na 22.07a lekarz cały sierpień ma urlop. W dodatku terminy na wrzesień już są zajmowane i nie wiem na koedy mnie się uda zapisać. A tak w ogóle to pakiet w LM mam do końca września tylko, a potem w innejnsieci więc wiem, że będę musiała kombinować

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Ja się rejestrowałam i.zamiast kocyka dostałam okładkę na książexzkę, złożyłam reklamację, starali się mnie przekonać, że kocyki weszły po mojej rejestracji, nie dałam się i obiecali przesłać paczkę z kocykiem. Tym razem zamiast kocyka przyszła łatka sensoryczna....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Blu to nie kocyk. To bardziej chusteczka do nosa :-P tego formatu. Ale z fajnego miekkiego minky z jednej strony. Dostałam w tamtym tygodniu.
    Koleżanka ma kocyk, teraz chyba im się skończyły

Polecam bebiko - przesyłają poduszeczkę z pestkami wiśni

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Witajcie dziewczyny  dopiero weszlam do domu, wizyta sie opoznila o 2 godziny takie spoznienie bylo, ale to nic, potem na zakupy do tesciow na chwile i 8 godzina 

a wiec tak
    maly zdrowy, serduszko, zdrowe, Boze jak sie ciesze Najlepsza imformacja w tym miesiacu!!! Lozysko na tylnej scianie, reszta wszysyko w normie, maly troche wuprzedza bo ciaza o tydzien wychodzi o tydzien starsza czyli zamist 26+6 tak jak dzis jest to wychodzi 27+6, ale lekarz mowi ze wszystko w normie, za kazda wozyta gadamy o, porodzie ale widze ze im blizej to tym wiecej mowi o cc mowi ze we wrzesniu mi powie dokladnie co i jak,

maly wazy 1189 g ! 
    Sarcia, ale wielki chłopak :D

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy dzień z paskami ketonowymi. Sukces! 0 ketonow i 0 glukozy w moczu. Czyli mimo diety nie glodze maluszka. Hip hip hurra! Oby tak dalej.
    Moja waga po dołku trzyma poziom.
    Glukoza na czczo 92. Ech... pewnie będzie wkrótce insulina. Ale co ja mogę zrobić? Nie mam pomysłu na obnizenie wartości na czczo, chocby o kilka kresek.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie siedze na krzywej :( o dziwo wypicie mi smakowało, ale z cytryna ;) wypiłam bez problemu, ale juz ostatnie łyki smaczne nie były. Pierwszy pomiar z glukometru miałam 87, zobaczymy co bedzie dalej

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Mój pierwszy dzień z paskami ketonowymi. Sukces! 0 ketonow i 0 glukozy w moczu. Czyli mimo diety nie glodze maluszka. Hip hip hurra! Oby tak dalej.
    Moja waga po dołku trzyma poziom.
    Glukoza na czczo 92. Ech... pewnie będzie wkrótce insulina. Ale co ja mogę zrobić? Nie mam pomysłu na obnizenie wartości na czczo, chocby o kilka kresek.

Kai a te paski ketonowe można kupić w aptece bez recepty? Drogie są?
    Bo ja bym chętnie kupiła sobie, bo mimo, że nie mam cukrzycy, to dietę cukrzycową stosuję - ginekolog zalecił jak zobaczył efekt - przez 3 tygodnie stosowania diety schudłam 0,5 kg (co przy mojej wadze wskazane).

• Blu Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak po pół godzinie od wypicia trochę zmuliło, ale bez tragedii. Juz będziesz miała to z głowy ;)

Nie powiem trochę sobie narobiłam ochoty na ten "kocyk" bo na zdjęciu wydawał się być milutki i niezbyt gruby. Dla córki mam kolderke i poduszkę minky ale są z wypełnieniem i mało z tego korzystałam, a właśnie taki cienki by się przydał. No nic faktycznie może jako szmatką do snu podpasuje małemu. Z drugiej strony jest tego tle w sklepach i na allegro ze pewnie i tak coś zamówię :) szkoda, że nie mam cierpliwości do szycia bo to też jest fajna sprawa, żeby zrobić samemu takie cudo :)

szynszyl lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zapalenie pęcherza :( dr dał mi Monural.

‹‹ 491 492 493 494 495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ