Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarlon wrote:
czy któraś z Was planuje kupować coś w Ikei?
Przewijak z wyposażeniem, posciel,tez kupilam do łóżeczka turystycznego. A o coś konkretnego pytasz?komodę planuje biała dla dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 20:23
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Przewijak z wyposażeniem, posciel,tez kupilam do łóżeczka turystycznego. A o coś konkretnego pytasz?
komodę planuje biała dla dziecka
zastanawiam się nad meblami; przewijakiem i łóżeczkiem.
nie wiem, czy jest sens tak się obstawiać na początek, skoro Młody będzie z nami w sypialni, nie organizuje mu pokoju
chociaż na pierwsze miesiące mam kosz, ktory podwieszę nad naszym łóżkiem, żeby mieć blisko, a jednocześnie nie spać z dzieckiem.
nie wiem co robić, czy taki zakątek, czy też nie, no i oglądam te meble, te z Ikei wydają się najbardziej neutralne, bo te włoskie mają jakięs rysunki i są też mega masywne i straszliwie drogie.
-
nick nieaktualnyJa mam wozek taki ciemny turkus a wykonczenia czarne juz nawet raz mowilam ze mam tako laret turkusowo czarny
spisywal ske u corci a teraz dla chlopca jak znalaz, lozeczko mam taki bardzl delikatny jasny zielony z szarym, a ubran mam wszysykie kolory oprocz typowo dziewczecych czyli fioletow, czerwieni i rozow. A kombinezon na zime mam keszcze po co corci i tez jest noebieski, bo uwielbiam ten kolor:)
Nawet salon mam pomalowany w odcieniach lagunowego blekitu i szarosci -
nick nieaktualnyJa corci kupowalam w black, red white z kolekcji Hihot i pomieszane ma kolory i zielone i rozowe z dominacja zielenimto do calego jej pokoju okolo 3 tysiecy placilam, ale fajnie sie sprawuja sa z grubych plyt ladnie nowoczesnie wybladaja, jak na 1 mwble dla dziecka w sam raz.
marlon lubi tę wiadomość
-
A my kupiliśmy mebelki w Bodzio, system Aga
wzięliśmy komode z 4 szufladami, słupek z półkami wymiennie na drążek (w zestawie obie opcje) i regal otwarty z półkami. Za całość wyszło 800 zl. U siebie mamy też Bodzio i sprawują się świetnie dlatego postawiliśmy na nie. Białe z połyskującym frontem. Mąż jest wrogiem Ikei niestety
marlon lubi tę wiadomość
-
oooo to Bodzio to fajna sprawa, właśnie oglądam.
ja mam taki kosz na razie
http://swiatmaluszka.com.pl/bobono-kolyska-wiszaca-karuzela-bialo-niebieska.html
no i nie wiem, czy jeszcze łóżeczko kupować, czy poczekać i dopiero jak podrośnie i wyrośnie.
a czy któraś z Was zastanawiała się nad wanienkami stokke? -
My kupiliśmy kołyske do nas do sypialni, używaną za 180 zł a łóżeczko zamówiłam na allegro za 250 zł z szufladą. Też białe. Kupiliśmy oba bo wiem że może być tak że mała nie będzie dawała spać a mąż będzie chciał się wyspać do pracy to wtedy będę spać z nią u niej w pokoju bo mamy tam tapczan dość duży. Poza tym kołyska jest nieduża i jak mała zacznie siadać to się nie będzie nadawała
co do wanienki to kupimy zwykła dziecięca.
marlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam wanienke tega baby profilowana wiec w tym temacie nie pomoge za wiele.
A ogolem co do mebli dla noworodka to jak corka sie urodzila to ja nie urzadzalam jej pokoju dopoki urzedowala w naszym dopiero jak poszla sama spac do siebie to kupilam jej meble i naroznik do spania cayli jakies 1,5 roku temu , wczesniej ciuszki trzymalam u nas w komodzie z szufladami kosmetyki byly w lazience a te biezacego uzytku w orhanizerze przy łóżeczku, teraz tak samo ciuchy malego beda w komodzie z szufladami kosmetyki w lazience a podreczne w organizerze ;)jak bedzie wiekszy bedziemy urzadzac pokoj i kuplwac meble i lozko.marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
No właśnie,
bo ja mam dylemat, czy się tak napinać, z jednej strony chciałabym taki kącik i przewijak i łóżeczko, a z drugiej nie wiem, czy to nie jest przerost formy nad treścią i czy nie ograniczyć się do minimum.
a ja uwielbiam planować i robić tabelki i mieć opcję A, B i C.
decyzje, decyzje
-
nick nieaktualnymarlon wrote:zastanawiam się nad meblami; przewijakiem i łóżeczkiem.
nie wiem, czy jest sens tak się obstawiać na początek, skoro Młody będzie z nami w sypialni, nie organizuje mu pokoju
chociaż na pierwsze miesiące mam kosz, ktory podwieszę nad naszym łóżkiem, żeby mieć blisko, a jednocześnie nie spać z dzieckiem.
nie wiem co robić, czy taki zakątek, czy też nie, no i oglądam te meble, te z Ikei wydają się najbardziej neutralne, bo te włoskie mają jakięs rysunki i są też mega masywne i straszliwie drogie.
Ja, tez będę miała malutka w koszu Mojżesza przy łóżku i jak wyrośnie z niego to dopiero będzie spala u siebie.
Przewijak kupie do lazienki bo podoba mi się, że kupa i siuski będą na swoim miejscu czyli w łazience. No i będę miała miejsce na pielęgnację.
Pokój teraz tylko przygotuje, pomaluje ściany, naklejka i zasłonki powiesze. A potem planuje co miesiąc uzupełniać pokój o kolejne meble:) żeby finansowo nie odczuwać wydatków. Chciałam najpierw kupić taką biała komodę na różowe plastikowe kosze, żeby tam chować jej zabawki i jakieś pierdoly, a potem kupie tam komodę na ciuchy i powiesze z Ikea taka duża pokojowa huśtawke do nauki równowagi
Wiesz gdybym miała więcej kasy to bym juz dawno zrobiła cały pokój:) Natomiast meble z Ikea polecam. Łóżeczko drewniane, tez będę już miała i turystyczne w salonie. A Ty marlon gdzie planujesz trzymać Przewijak? Ubranka chcesz w drugim pokoju czy u siebie w sypialni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:21
marlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlon wrote:oooo to Bodzio to fajna sprawa, właśnie oglądam.
ja mam taki kosz na razie
http://swiatmaluszka.com.pl/bobono-kolyska-wiszaca-karuzela-bialo-niebieska.html
no i nie wiem, czy jeszcze łóżeczko kupować, czy poczekać i dopiero jak podrośnie i wyrośnie.
a czy któraś z Was zastanawiała się nad wanienkami stokke?
Fajny kosz:) bardzo mi się podoba.marlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarlon wrote:No właśnie,
bo ja mam dylemat, czy się tak napinać, z jednej strony chciałabym taki kącik i przewijak i łóżeczko, a z drugiej nie wiem, czy to nie jest przerost formy nad treścią i czy nie ograniczyć się do minimum.
a ja uwielbiam planować i robić tabelki i mieć opcję A, B i C.
decyzje, decyzje
Marlon pytanie czy potrzebujesz? Czy widzisz możliwość wykorzystanie tych rzeczy;)? Ja będę miała np. 3 łóżeczka łącznie bo mam taki kaprys:p i mam zamiar z nich korzystaćmarlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Ja marzyłam o fotelu na biegunach... Jak będę mieć maleństwo ale niestety rzeczywistość mnie sprowadziła na ziemię - nie mamy miejsca
Na biegunach uwielbiam. Mojej koleżance po karmieniu został taki i zawsze z jej synkiem siadalismy razem, bujalismy się i czytaliśmy bajki. Jeżeli kupie fotel to właśnie na biegunachmarlon, Sylwia91, Rutelka lubią tę wiadomość
-
U mnie też przewijak na łóżeczku. W łazience nie mam miejsca na taki kącik. Ale jak ktoś ma to czemu nie
Łóżeczko mam jedno a w salonie będzie stać huśtawka => coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-bezowa-hustawka-z-projektor-na-prad-i6339579609.html + mamtez leżaczek ktory super się sprawdził przy pierwszym synku
Zazdroszczę osobnych pokoi dla dzieci. U nas będą mieć wspólny i to najwcześniej za jakieś 2-3 lata . Teraz nie bardzo mamy możliwośćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:57