WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u położnej. To dla mnie taka alternatywa dla szkoły rodzenia. Po drugie martwił mnie ostatnio napięty brzuch....Cieszę się, że zdecydowałam się na to spotkanie. Bardzo miła i otwarta kobieta.
    Stwierdziła, że brzuch nie jest twardy. Taki stopień "napięcia" jest normalny przy szczupłych osobach. Do tego "ciągnie" mnie blizna po operacji jelit (pionowa, przez cały brzuch). Oczywiście nadal mam brać nospę i magnez + wapń. Posłuchałyśmy tętna....coś pięknego:)
    Pokazała mi ćwiczenia na piłce które są rozluźniające i przygotowujące krocze do porodu. Rozmawiałyśmy i smarowaniu krocza olejkiem.
    Mam przyjść przed urlopem na kontrolę brzucha.

Reni@, Limerikowo, kehlana_miyu, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sonda to jest w stanie w miare dokladne wymiary tez szyjki zbadac, a palce to wiadomo gdzie mozna grzebac haha :D

no ogolem przez to rozwarcie na 1 cm co mam juz dluzszy czas to lekarz woli tl dokladnie konitorowac, dlatego szybciej niz normalna wizyte mam sama kontrole szyjki zeby sprawdzic czy wszystko trzyma. Ale to dobrze przynajmniej ja jestem spokojniejsza :)

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dziewczyny mam cudowne pytanie o wydzieliny... dzisiaj znowu poczułam hmm zwiększona ilość śluzu, pędem do łazienki i szczęście bo przeźroczyste, ale sporo :/ wizytę miałam przedwczoraj wiec na razie odpoczywam i czekam co dalej. Chyba ze tez macie roznie ze śluzem to przestaje sie stresować.
    Jeżeli Cię to pocieszy, to u mnie też bywa bardzo różnie ze śluzem - raz potrafi być przezroczysty, raz mlecznobiały, raz jest go jak na lekarstwo, a raz jak - sorry za dosłowność - chlupnie, to chodzę z rozdziawioną paszczą przez następne pół dnia ;) Jedni powiedzą, że takie uroki ciąży, inni będą doszukiwać się oznak sączenia się/odejścia wód, a ja myślę, że grunt to pozytywne myślenie. Tak więc odpocznij i niepotrzebnie się nie stresuj :)

Blu, Anoolka, Reni@, India9, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mi ginekolog zawsze bads recznie szyjke i dodatkowo sonda+zdjecie, i wtedy przechodzi na usg brxucha :)
    To bardzo dobrze, bo podobno sonda przez brzuch nie bada dokladnie szyjki i nawet lejka moze nie byc widac. A ręcznie sprawdza sie twardość, bo jak się zacznie skracać lub rozwierać od wewnątrz to wątpię jak lekarz moze to wyczuc

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Jeżeli Cię to pocieszy, to u mnie też bywa bardzo różnie ze śluzem - raz potrafi być przezroczysty, raz mlecznobiały, raz jest go jak na lekarstwo, a raz jak - sorry za dosłowność - chlupnie, to chodzę z rozdziawioną paszczą przez następne pół dnia ;) Jedni powiedzą, że takie uroki ciąży, inni będą doszukiwać się oznak sączenia się/odejścia wód, a ja myślę, że grunt to pozytywne myślenie. Tak więc odpocznij i niepotrzebnie się nie stresuj :)

Też, mam różnie. Zauważyłam, że jak organizm jest bardziej zmęczony to mam więcej pewnie dlatego, że macica, tez musi bardziej pracować.
    Cała ciążę uźywam wkładek bo bym na gacie nie wyrobiła, a jakies dwa razy nawet myślałam, że się zsikałaam, ale pomyślałam, że przecież mam czucie i się przestraszyłam, że to wody, ale naszczescie nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 14:14

• Blu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! U mnie raczej niewielkie ilości to były do tej pory. Ale faktycznie odpoczywam do góry brzuchem i nic się (tfu, tfu odpukać) nie dzieje :) do tej pory raz mi się tak zdarzyło, wtedy pojechałam na sor, zrobili mi usg i wyszło, że wszystko pięknie pozamykane, a szyjka dluga. Także juz się nie stresuje ;)

Aha no i mały dzisiaj bezlitośnie ugniata wszystko co mam na dole, wiec może to jest przyczyną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 14:17

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Dziewczyny mam cudowne pytanie o wydzieliny... dzisiaj znowu poczułam hmm zwiększona ilość śluzu, pędem do łazienki i szczęście bo przeźroczyste, ale sporo :/ wizytę miałam przedwczoraj wiec na razie odpoczywam i czekam co dalej. Chyba ze tez macie roznie ze śluzem to przestaje sie stresować.

Aha infekcja to tym razem nie jest ostatnie badanie ok.
    Polecam paski do mierzenia ph. Ja kupiłam na allegro 100 szt za ok 15 zl. Wody maja odczyn chyba zasadowy, wiec poznasz po kolorze ze jest wyciek. Ja sama bsdalam juz ph kilka razy bo mi się wydawało "mokro" tylko ja biorę luteinę i ona tez wyplywa. :)

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Cała ciążę uźywam wkładek bo bym na gacie nie wyrobiła (...)
    Dawno się tak nie uśmiałam - a wszystko dlatego, że miałam wrażenie jakbym czytała o samej sobie :D Czasami aż strach biec w ogóle do toalety stawić czoła temu gejzerowi :P

Drogie ciocie, jak przystało na duet mama-córka musimy się Wam pochwalić naszymi dzisiejszymi, lumpeksowymi perełkami :D

c599e83c3a9f1271med.jpg
    6edf58b89cda3c02med.jpg

I opaską zamówioną na allegro przy okazji zakupu kocyka z podusią do wózka :D

781790e1f1e5b3c3med.jpg

Blu, India9, Pumpkin, szynszyl, Sylwia91, Dea28, marlon, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności Sunshine!

A powiem Wam, tak w temacie ciuszków, zawsze podobało mi się jak takie małe dziewczynki były ubrane nie tylko w róż, ale różne kolory. I tak córce kupowałam niebieskie, zielone, czerwone ciuszki, różowe też, ale mało. Od pewnego czasu kupuje tylko róż - po którymś już komentarzu "o jaki śliczny chlopiec!" o.O :D

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Sunshine89, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciuszki sunshine :-)

Ja też mam opcje potopowe, nawet zaczęłam coraz grubszych wkładek używać.

Gratuluję udanych wizyt :-)

Mój gin bada szyjkę tylko na fotelu, niestety nawet Usg co wizytę nie robi. Ale takie to już są porządki w LM, który jak dla mnie stawia na ilość pacjentów a nie jakość ich obsługi.
    Dlatego zastanawiam się co robić dalej w kierunku badań, kolejną wizytę mam 22.07, a potem mojego lekarza nie będzie do września, więc albo pójdę do innego w ramach pakietu, ale lekarze w LM wg znanylekarz raczejnie cieszą się dobrą sławą albo pójdę prywatnie co czynić bym już pewnie czyniła do końca ciąży, zwłaszcza, że pakiet w LM wygasa pod koniec września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 15:19

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu Ja mam stertę niebieskich ubranek, nawet na wyjście ze szpitala mam niebieska odzież dla małej bo to mój ulubiony kolor i jak mi ktoś powie, że (moja Miska) to sliczny chłopiec to powiem: dziękuję to po tacie i pójdę dalej:D hehehe

Natomiast mój mąż mnie, tez pytał dlaczego kupuje odzież niebieska dla córki to mu powiedziałam, że jak mu nie pasi niebieski kolor to swoją sukienkę z koronki w której podobno fajnie wyglądam i jest niebieska, tez wywalę:) powiedział, że wszystko Ok i z ciekawości pyta:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 15:27

Blu, szynszyl, kehlana_miyu, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Moj gin bada szyjkę tylko na fotelu, niestety nawet Usg co wizytę nie robi. Ale takie to już są porządki w LM, który jak dla mnie stawia na ilość pacjentów a nie jakość ich obsługi.
    Dlatego zastanawiam się co robić dalej w kierunku badań, kolejną wizytę mam 22.07, a potem mojego lekarza nie będzie do września, więc albo pójdę do innego w ramach pakietu, ale lekarze w LM wg znanylekarz raczejnie cieszą się dobrą sławą albo pójdę prywatnie co czynić bym już pewnie czyniła do końca ciąży, zwłaszcza, że pakiet w LM wygasa pod koniec września.

Co do LM się zgodzę, straszne kurestwo, że każde usg to osobna wizyta.
    Od początku ciazy jeszcze nikt mi szyjki nie sprawdzał przez usg i nie będę się upominać bo mój gin twierdzi, że jego magiczne paluszki mówią prawdę, że jest długa i zamknięta:) ja bym India wybrała drugą opcję bo zawsze to 2 wizyty więcej na zbudowanie zaufania, a w luxmedzie do dobrego ginekologa trudno znaleźć już terminy. Jak miesiąc temu rezerwowałam do swojego wizytę to dostałam propozycje na 30 września... Phiiii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 15:38

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czytam wasze przejścia z LuxMedem to aż włos się na głowie jeży! Moja firma przeszła z LuxMed do Medicover jakieś 2-3 lata temu. Zanim zaczęłam przygodę z ciążą to do lekarzy chodziła bardzo sporadycznie, więc LuxMed mi nie przeszkadzał i zmiana mi się nawet nie podobała, bo Medicover ma mniej lokalizacji w Warszawie. Obecnie na Medicover narzekam, ale jak czytam co wy piszecie, to nabieram przekonania, że zmiana rzeczywiście była na lepsze!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta93

Mi lekarz szyjke bada zawsze sonda ta dopochwowa, a na usg brzucha bierze ten jezdzik do brzucha a tak tl normalnie ta dluga sprawdza szyjke :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjke bada ręcznie a jak jej się coś nie podoba to sonda. Tym sposobem właśnie ostatnio stwierdziła że trzeba założyć pessar. Teraz sprawdza czy wszystko ładnie trzyma. Niech robi co chce, ufam jej :p

Sunshine super ubranka!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziewczyny, jak czytam wasze przejścia z LuxMedem to aż włos się na głowie jeży! Moja firma przeszła z LuxMed do Medicover jakieś 2-3 lata temu. Zanim zaczęłam przygodę z ciążą to do lekarzy chodziła bardzo sporadycznie, więc LuxMed mi nie przeszkadzał i zmiana mi się nawet nie podobała, bo Medicover ma mniej lokalizacji w Warszawie. Obecnie na Medicover narzekam, ale jak czytam co wy piszecie, to nabieram przekonania, że zmiana rzeczywiście była na lepsze!
    Wiesz co kar ja osobiście na Luxmed narzekam mimo, ze za pakiet w pracy place grosze. Natomiast jednak koszty ponosi pracodawca, wiec moje wizyty są opłacane.
    Na pierwsze usg poszłam w ramach przygotowań do ciąży bo czekałam na termin 2,5 miesiąca i okazało się, że jestem w 4tc i babka na mnie krzyczała, że po co przyszłam, że sobie ciążę wymyślam i, że jakaś nienormalna jestem. Potem poszłam w 6tc usłyszałam to samo, że co z tego, że test pozytywny, że to wcześnie i, ze dla niego jeszcze ciąży nie ma więc nie będzie na ten temat rozmawiać. Wiec poszłam w 9tc do LM i dostałam opiernicz, ze co ja sobie myślę, że tak późno. Kiedy ja mam zamiar wykonać ciążowe badania, że olałam temat... Lekarz mi przepisał położna i powiedział, że mam do niego nie przychodzić jeżeli położna mnie nie skieruje. Okazało się, że tej poloznej nie ma więc położne, które były powiedziały, że to mój problem i one nie będą się mną zajmować. Połozna zadzwoniła, że już jest i się spotkałyśmy, potem dzwoniła 2razy w tygodniu, ale zrobiła mi się poważna infekcja i udało mi się dostać to znanego w Warszawie lekarza w LM i ta położna się obraziła, że ona go nie polecała i przestała odbierać jak do niej dzwoniłam!!!! A ten lekarz zobaczył mnie złamaną i powiedział, że mi pomoże i u niego jestem do dziś, tylko brakuje terminów na kolejne wizyty, ale jestem z niego zadowolona :) sorry za długi tekst.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 16:27

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieski to tez moj uluniony kolor i wcale mnie to nie dziwi :) ja dla corki nawet wozek kupolam niebiesko czarny i granayowe lozeczko. K wiekszosc ciuchow czy spiochow to mialam we wszytskch kolodach, a roz to sporadycznie :)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie, no ta historia to juz jakiś szczyt wszystkiego. Co to ma być, jakieś odstawianie fochów przez lekarzy/położne. Absurd totalny! Dobrze, że udało ci się znaleźć tam w końcu kogoś sensownego.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Wiesz co kar ja osobiście na Luxmed narzekam mimo, ze za pakiet w pracy place grosze. Natomiast jednak koszty ponosi pracodawca, wiec moje wizyty są opłacane.
    Na pierwsze usg poszłam w ramach przygotowań do ciąży bo czekałam na termin 2,5 miesiąca i okazało się, że jestem w 4tc i babka na mnie krzyczała, że po co przyszłam, że sobie ciążę wymyślam i, że jakaś nienormalna jestem. Potem poszłam w 6tc usłyszałam to samo, że co z tego, że test pozytywny, że to wcześnie i, ze dla niego jeszcze ciąży nie ma więc nie będzie na ten temat rozmawiać. Wiec poszłam w 9tc do LM i dostałam opiernicz, ze co ja sobie myślę, że tak późno. Kiedy ja mam zamiar wykonać ciążowe badania, że olałam temat... Lekarz mi przepisał położna i powiedział, że mam do niego nie przychodzić jeżeli położna mnie nie skieruje. Okazało się, że tej poloznej nie ma więc położne, które były powiedziały, że to mój problem i one nie będą się mną zajmować. Połozna zadzwoniła, że już jest i się spotkałyśmy, potem dzwoniła 2razy w tygodniu, ale zrobiła mi się poważna infekcja i udało mi się dostać to znanego w Warszawie lekarza w LM i ta położna się obraziła, że ona go nie polecała i przestała odbierać jak do niej dzwoniłam!!!! A ten lekarz zobaczył mnie złamaną i powiedział, że mi pomoże i u niego jestem do dziś, tylko brakuje terminów na kolejne wizyty, ale jestem z niego zadowolona :) sorry za długi tekst.

No to miałaś przejścia. Prawdziwy cyrk

Dziękuję Bogu za mojego lekarza z NFZ (prywatnie taż przyjmuje) Dla ciężarnej zawsze sie termin musi znaleźć a gdyby cos się działo to mogę pojechać w innym dniu i nigdy nie odmawia przyjęcia i to bez kolejki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, a może przeciwko tym infekcjom weź sobie Zuravit raz dziennie (oczywiście zapytaj lekarza). A moze witamina c? Ona zakwasza srodowisko i zapobiega rozwojowi infekcji.
    Co do wydzieliny, to czasami nie mam prawie nic, a czasem powódź.

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ