WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Cześć Sunshine:) jak Twoje ciążowe samopoczucie?
    Bardzo dobre, chociaż cały czas dochodzę chyba do siebie po tygodniowym pobycie na patologii ciąży. Może nie tyle pod względem fizycznym, co psychicznym. Na szczęście od dwóch tygodni jestem już w domu i świadomość, że małej nic nie zagraża, napawa mnie optymizmem :) Nawet jeśli plecy dają coraz ostrzej w kość, a zgaga nawiedza mnie praktycznie co dzień - ah, te niedobre słodycze i sprite, które z Oliwcią wprost uwielbiamy ;)
    lu.iza wrote:
    Ale super ze jeszcze ktos do nas dołącza :) na kiedy masz dokładnie termin porodu?
    Według OM na 17 października, według I usg na 14. Jeśli więc malutka zasiedzi się chwilę w brzuszku, to są szanse, że urodzi się w moje urodziny :)

lu.iza, Rutelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Witaj sunshine :-)

Ja mam kombinezon, ale taki jesienny póki co. Zimowy muszę kupić dopiero. Ile płaciłyście w smyku???
    Ja kupiłam synkowi.kurtkę, że też na dzidziowe nie zerknęłam
    U mnie w SMYKu w faktory były wszystkie za 40 zł

Rutelka, India9 lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaciłam 45 zł ale nie w factory tylko w zwykłym. Sprawdź na stronie internetowej moze jeszcze sa bo w sklepie bardzo duzo i długo wisiały

India9 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z okazji udanych wizyt dziewczyny :) No Pumpkin to twoja dzidzia zdecydowanie poki co najwieksza! :) a ja myslalam ze moj to kawal chlopa XD

Pumpkin lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też płaciłam 40 zł :) mam taki kombinezon, a w zasadzie śpiworek, bo beż nóżek.

Sunshine dotychczas mieszkałam w Toruniu ale od sierpnia będę mieszkać w Bydgoszczy :)

India9 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kolacje i do niej kakao słodkie - cukier po godzinie 88.
    Jutro do 3 śniadania mam malutkiego batonika zobaczymy jak z cukrem bedzie.

Blu, Kai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam sobie narazie lekka kasze manne na mleku zjadlam miseczke, i zjem gdzies za godzine jakas kielbaske albo jajko zeby w nocy nie wstawac do ejdzenia:)

a mnie dzis cos pobolewa w okolicy jakby jajnikow, pewnie przez to ze maly teraz rosnie i wszytsko sie rozciaga, a ja od poczatku ciazy przytylam 6 kg to za duzo miejsca nie ma

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)
    Jestem i ja po wizycie :)

Oliwier ma 1206 g, Pani powiedziała że duży jak na taki mały brzuch i że pcha mi się w te żebra i nic dziwnego że mnie bolą. Dziś nie miał chyba ochoty na badanie, bo jak gin przylożyła mi sondę usg do brzucha to szybko oddał jej porządnego kopa, określiła go że jest szalony :)

Druga ważna rzecz to szyjka, mierzyła ją najpierw na fotelu ręcznie i powiedziała ze nie jest zła, ale zrobiła mi jeszcze usg dopochwowe, bo podobno najdokładniej sprawdza szyjkę, jest zamknięta i ma 40 mm więc jak widać skurcze jej nie straszne :)
    Kolejne usg za miesiąc, ale za dwa tyg mam przyjść na sprawdzenie szyjki ręczne i skierowanie na badania kontrolne

Reni@, Blu, Pumpkin, Chwilka84, lu.iza, adrenalina, Kai, Rutelka, Dea28, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, India9, Kasik2, szynszyl, MMM2016, Sunshine89, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietna wiadomosc aneta. Oliwier to kawał chłopa :D super ze szyjka trzyma i taka dluga jest. Chcialabym uslyszec takie informacje :)

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Swietna wiadomosc aneta. Oliwier to kawał chłopa :D super ze szyjka trzyma i taka dluga jest. Chcialabym uslyszec takie informacje :)
    Ja Tobie życzę tylko takich informacji :)

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja płaciłam 45 zł ale nie w factory tylko w zwykłym. Sprawdź na stronie internetowej moze jeszcze sa bo w sklepie bardzo duzo i długo wisiały

Na stronie smyka nie ma nic zimowego :/ sprawdzam co jakiś czas. Fajnie, że chociaż w stacjonarnych możecie coś jeszcze znaleźć. W Krk sprawdzałam w 2 sklepach i biednie bardzo.
    Rozglądam się za jakimś jesiennym polarkowym. Jabyście coś znalazły fajnego to dajcie cynk ;)

Aneta super, że wizyta udana :) Oliwier tez juz spory :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jak wskazuje status mojego konta jestem tutaj nowa, chociaż...podczytując Was od jakiegoś marca mam wrażenie jakbym już nie jedną kawę/herbatę z Wami wypiła :P Mam 26 lat, pochodzę z województwa kujawsko - pomorskiego i...tak! Będę październikową mamusią. Co by jednak zrobić konkurencję tutejszym dziewczynkom w drodze do serc tutejszych kawalerów, dopowiem, że w moim brzuszku również pomieszkuje córeczka - najbliższej rodzinie znana już jako "nie mogę usiedzieć w jednym miejscu niczym tata" - Oliwia <3
    Mam nadzieję, że mimo tak późnego wtargnięcia w Wasze progi, uda mi się zostać z Wami na dłużej :)
    Pozdrawiamy ciepło w ten deszczowy dzień :)

Cześć, fajnie, że się odezwałaś. :) Wpisuję Cię na listę na 17 października, chyba, że chcesz datę z usg. Gratuluję córeczki. :) Rozgość się, a właściwie czuj się jak u siebie.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta gratuluje dużego synka.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline... bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Nie chcę się mądrować, ale może jest tak, że Twoje Aniołki to chłopcy. Wiem, że istnieją takie choroby genetyczne, które są sprzężone z płcią. W mojej rodzinnej miejscowości jest taka rodzina, chłopcy nie przeżywali (na różnych etapach), aż w końcu urodziła się zdrowiutka dziewczynka. Skoro macie córeczkę, to może u Was też tak jest?
    Myślę o Was i życzę, żeby się w końcu udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 22:44

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jak wskazuje status mojego konta jestem tutaj nowa, chociaż...podczytując Was od jakiegoś marca mam wrażenie jakbym już nie jedną kawę/herbatę z Wami wypiła :P Mam 26 lat, pochodzę z województwa kujawsko - pomorskiego i...tak! Będę październikową mamusią. Co by jednak zrobić konkurencję tutejszym dziewczynkom w drodze do serc tutejszych kawalerów, dopowiem, że w moim brzuszku również pomieszkuje córeczka - najbliższej rodzinie znana już jako "nie mogę usiedzieć w jednym miejscu niczym tata" - Oliwia <3
    Mam nadzieję, że mimo tak późnego wtargnięcia w Wasze progi, uda mi się zostać z Wami na dłużej :)
    Pozdrawiamy ciepło w ten deszczowy dzień :)

Witamy bardzo serdecznie :-)
    odzywaj się częściej!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam ostatnio z F&F kurteczkę przeciwdeszczową ( :-P ) w parasoleczki z podszewką z polaru w rozmiarze 56 za 20 zł. Głupia, teraz żałuję, że nie wzięłam.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, ładna waga :-) Oliwierek nabiera ciałka

Chyba wyciągnę męża po pracy do smyka dziś. Nie planowałam jeszcze tego zakupu, ale gdzie ja później będę z takim maluchem jeździła w poszukiwaniach kombinezonu...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedzialam, ze robia takie male rozmiary. Zastanawiam się tylko, po co takiemu dziecku kurtka przeciwdeszczowa. Takiego maluszka zapakowalabym raczej w kombinezon albo otulila kocykiem i oslonila folią na wozek.

adrenalina, Anoolka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Zjadłam kolacje i do niej kakao słodkie - cukier po godzinie 88.
    Jutro do 3 śniadania mam malutkiego batonika zobaczymy jak z cukrem bedzie.
    A mierzysz po 3 śniadaniu? Ja tylko po pierwszych dwóch. U mnie wczoraj po kolacji 127, bo nie poszłam na spacer tylko plackiem przesiedzialam. Adrenalino,Ty to chyba nie masz tej cukrzycy. Takie ładne wyniki Ci wychodzą.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po trzecim śniadaniu nie mierze i jak zjem jeszcze przed snem to tez nie mierze.
    Tez sie zastanawiam czy moje wyniki z glukozy nie były pomyłka.
    Ale z drugiej strony nie zaszkodzi mi mała dieta.
    Przynajmniej sie pilnuje bo przed glukoza wogole nie pilnowałam sie, jadłam wszystko i o każdej porze kiedy tylko miałam ochotę.

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ