Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My tez mamy przewijak i łóżeczko u siebie w sypialni. Ja z drugiej strony nie czuje takiego kącika w łazience w ktorej wszyscy korzystają
zwłaszcza ze na poczatku bede musiała dogrzewać tylko sypialnie a tak to w całym mieszkaniumusialabym mieć wyższa temperaturę a tego nie lubie
ja wanienkę tez biore zwykła, przepraszam, nie pamietam ktora z Was pytała
ta stokke jest chyba mała, a na wyjazdy bede robiła jak moja mama - zwykła miska ewentualnie wanienka dmuchana
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, my zajadamy sniadanko i za godzinke z corcia jade do kontroli do okulisty, bo malutka nosi okularki i 2 razy w roku zawsze n komtrole jezdzimy jesli nic sie nie dzieje
oby wade jej sie pomniejszyla, bo poki co ostatnio miala +2,25 . Trzymajcie kciuki. Buziaki laski!!
-
Ale fajny temat z urządzaniem miejsca dla dziecka
ja uwielbiam wymyślać, urzadzac, przestawiać. Cały czas się plątam po mieszkaniu i myślę co by tu zmienić
u nas dzieci też będą miały 1 pokój, przedzielony regalem. Zawsze to jakis swoj kacik. Ale na poczatku mały zamieszka z nami w sypialni. Przewijak miałam wcześniej na łóżeczku, ale jak India piszesz, że chłopaki sikają to musze nad tym pomyśleć... nie mam pralki w łazience i nie mam go jak tam dać.
Tez jesteśmy na kupnie mebli, wybraliśmy dla córki razem z większym łóżeczkiem szafę i komodę klupś dalia grey, bo nie chce bardzo dziecinnych, a te są takie delikatne. Dla synka zwolni się komoda i regał, później pomyślimy nad czymś innym.
I musze jakoś męża zmolestować o przyklejenie tapety na 1 ścianie
Sarcia kciuki za wizytę z córa!
Mnie wczoraj i przedwczoraj strasznie ugniatal młody po wnętrznościach, dzisiaj się przeprowadził na środek brzucha, także dziewczyny będzie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 10:52
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTez nie mam Blu pralki w łazience. Zabudowałem ją specjalnie w kuchni:)
Dlatego Przewijak drewniany jest dla mnie w łazience dobrym rozwiązaniem bo mam w niej sporo miejsca. Nie wiem jak z dziewczynkami ale jak byłam u kolegi i zmieniał w łazience pampersa synkowi to go obsiusiał i cała ścianęale nie wiem czy takie akcje były czesto:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 11:10
Blu lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie - jesteśmy z mężem posiadaczami 1072g szczęścia
Odnośnie kącika dla malucha, powiedzcie, na ile przed planowaną datą porodu będziecie chcieli mieć go w pełni urządzonego? To jest łóżeczko z pełną wyprawką, czekające już tylko na małego lokatoraSama przymierzam się właściwie do kupna łóżeczka i pełnego wyposażenia do niego, ale mam świadomość tego, że jak tylko to wszystko do mnie dojdzie, to rączki będą aż świerzbić, żeby zobaczyć efekt końcowy. A wiadomo, do października wszystko zdążyłoby się zakurzyć
Reni@, Chwilka84, Sylwia91, Blu, Pumpkin, Jutysia, Dea28, aneta93, kehlana_miyu, Kai, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, India9, Rutelka lubią tę wiadomość
-
My niestety wynajmujemy mieszkanie, więc z urządzaniem nie poszalejemy:( jedyne co mozemy pokombinować to przemeblowanie i tak planujemy.Mały bedzie z nami w sypialni, porobiłam porządki i oczyściłam ze zbędnych papierów komodę i ona jest dla Kuby:)
Przewijak planuje miec na łóżeczku, bo jak w nocy przewinąć ??spacery do łzaneiki w środku nocy mi się nie uśmiechają, chyba że macie jakiś inny patent??
Blu, ja tez walcze z infekcjami,praktycznie cały czas:(choc teraz jak juz biorę duzo mniej luteiny to jest lepiej, co jakis czas jak czuje, że sie rozkręca to wkładam clotrimazolum i jest ok.Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWrocilam dopiero od okulisty z corka, bo trzeba bylo troche poczekac, pozalatwiac itd. Wada wzroku jej sie pomniejszyla, ogolem ma wade dodatnia i astygmatyzm, tym samym musi miec nowe szkla, ogolem to zamowilam jej odrazu nowe okulary i szkla 400 zl zostawilam u optyka. Niezle jak na ceny okularow dla dzieci
-
nick nieaktualnySunshine89
Ja wszystkie rzeczy typu wozki, lozeczka bede skladac po wrzesniowej wizycie u ginekologa, nawtomiast ubrania wypiore na koniec sierpnia poki bedzie jeszcze pogoda zeby to wsyztsko wyschło. Elementy materialowe od wozka i lozeczka juz mam wyprane i wysuszone , sa w szafie czekaja na ubranie. a materac,k kosmetyki itd bede kupowac w sierpniu -
Infekcje rzeczywiście dają popalić. Mi chodzi po głowie ten żurawit, co dziewczyny pisały... chyba spróbuję, nie zaszkodzi, a lepsze to niż chemia z apteki.
U nas to tak stopniowo się przygotowujemy, we wrześniu juz bym chciała mieć wszystko gotowe, bo boje się ze urodzę trochę wcześniej. Męża nie chce zostawiać ze wszystkim na ostatnia chwile, bo wiem ile stresu by go to kosztowało :p wiec de facto zostało 1,5 miesiąca!
-
Na infekcje pęcherza moj gin poleca ziołowy Urosept.
Ja planuje kupno przewijaka montowanego na komodzie. Wybrałam mebelki Bellamy seria Marylou. Zakochałam sie i przepadlamwiem ze w ikei tańsze itp ale łóżeczko akurat kupimy 70x140 z funkcja tapczanika wiec 4-5 lat posłuży
A materacyk kupujecie lateksowy? Gryczany? Kokosowy?
Pod koniec zaczynamy szkole rodzenia, posłucham co tam położne mówią o wyprawce i bede kompletować dalej
-
nick nieaktualny
-
Hej kobitki
My wczoraj wróciliśmy i pędem na wizytę leciałam, a tam 1,5h opóźnienia...myślałam, że jajko zniosę, bo tel mi się rozładował
Zdążyłam jedynie nadrobić temat mebelków zaraz spróbuję resztę póki córcia śpi
Na działce niestety tak kiepski zasięg, że z internetu nie dało rady korzystać...
Co do mebelków my wiele nie mamy...
łóżeczko,które dostaliśmy dla córki po dzieciach znajomych. Jest w świetnym stanie i ogółem chyba nie do zniszczeniacałe z drewna, grube porządne dechy i mega ciężkie
Teraz już czeka na synusia, bo wczoraj przenieśliśmy córkę do jej nowego łóżka
Bałam się, ze jak zrobimy to później to będzie bunt, że dzidzia jej łóżko zabiera....
Mamy też komodę dla córki i tu jest problem bo drugiej nie zmieścimy już, więc chyba trzeba wymienić, bo jest niby duża, ale mało co mieści...komoda z Ikei 4 szuflady serii nie pamiętam
Przewijak stoi na łóżeczku i do tej pory korzystamy
Póki co spać będziemy w 4 w małej sypialni, jak synek podrośnie to my emigrujemy do salonu ( chyba , że wcześniej kupimy mieszkanie, bo teraz wynajmujemy ).
U nas na wizycie ok. Dziś delikatnie plamiłam, dosłownie kropla ( podejrzewam, że po badaniu, bo lekarz sprawdzał bliznę po cc)
Krzywa wyszła idealnie, także chociaż tu mam spokój bo trochę się bałam
Jednak jak ma, któraś e-mail z tą dietą to chętnie przygarnę, bo czytałam, że taki miał być a teraz znaleźć nie mogę
Sarcia dobrze, że wada się zmniejszyłaoby tak dalej.
szynszyl, Blu, India9 lubią tę wiadomość
-
Co do mebelków mamy wszystko. Łóżeczko skręcimy na koniec września albo początek października. Jak nie zdarzyły to maż skręci sam. A pranie mam zamiar robic w sierpniu.
Brakuje nam tylko kosmetyków, aptecznych rzeczy i dla mamy rzeczy tych jednorazowych podkładów, staników do karmienia (to na końcu bo moze jeszcze urosnal ) i laktatora. -
nick nieaktualny
-
Chwilka84 wrote:
Blu, ja tez walcze z infekcjami,praktycznie cały czas:(choc teraz jak juz biorę duzo mniej luteiny to jest lepiej, co jakis czas jak czuje, że sie rozkręca to wkładam clotrimazolum i jest ok. -
My mamy materac gryka pianka kokos. Nie kupuję nowego. Synek do 3 lat spal w łóżeczku a teraz ma wieksze lozko. Nie zdarzylo mu sie zrobic siku w łóżeczku wiec materac jest ok. Wywietrzymy go we wrzesniu jeszcze
Sarcia super ze wada sie pomniejszaSylwia_i_Niki lubi tę wiadomość
-
Blu wrote:Infekcje rzeczywiście dają popalić. Mi chodzi po głowie ten żurawit, co dziewczyny pisały... chyba spróbuję, nie zaszkodzi, a lepsze to niż chemia z apteki.
Blu ,ale Ty masz infekcje układu moczowego czy pochwy?Bo żurawit to raczej na zapalennei pęcherza itp jest dobry.