Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
milusi temat
ja niestety nie mogę zbytnio nic urządzać, bo jesteśmy na etapie szukania mieszkania do wynajęcia, ale w przyszłym roku kupujemy mieszkanie więc będę mogła poszaleć, bo pomysłów mam 1500 ^^ a do tego czasu myślę, że dzieciaczek będzie miał kącik w sypialni, bo i tak będzie wymagał dużo uwagi
co do łóżeczka to ja kupuje tylko "turystyczne" z podwójnym dnem, będzie i na codzień i na wyjazdy
marzył mi się kosz mojżesza, ale w sumie jest na krótko i trochę mi szkoda wydawać na niego pieniądze, chyba że trafi się jakiś w super cenie
a materacyk to chcę albo futon, albo lateksowy
liczę, że w sierpniu wypiorę ubranka, dokupię czego nie mam i będę czekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 18:23
-
Cześć dziewczyny
Znów muszę nadrabiać, tyle naskrobałyście
Remont sypialni zrobiony, zostało nam tylko kupić i przykleić tapetę w pokoju dla dzidziusia. Zastanawiamy się nad jakimiś kropkami pastelowymi, żeby nie przytłoczyć tapetą pokoju - polecacie jakiegoś producenta, konkretny model? Ja już mam misz-masz w głowie od tego oglądania... Łóżeczko planujemy postawić w sypialni, przewijak nakładany na łóżeczko a komoda na ubranka stanie chyba w małym pokoju. Myślimy nad białą komodą MALM z Ikei. Któraś z Was korzystała, jakieś opinie?
Aaaa, zapomniałabym - drugi lekarz na wizycie potwierdził na 90% córeczkęWięc możemy już myśleć nad imieniem i wyprawką
Cudowne uczucie! Kopniaki coraz mocniejsze, do porodu zostało 3 miesiące a do mnie dopiero teraz dociera, że naprawdę jestem w ciąży, że dzidzia naprawdę tam jest, niesamowite...
Powiedzcie skąd zamawiacie akcesoria higieniczne dla dziecka - przez jakieś apteki internetowe czy w sklepach stacjonarnych? W ogóle nie wiem jak się za to zabraćW ogóle mam jakiś kiepski nastrój ostatnio, ciągle chce mi się płakać, nie mogę się pozbierać do kupy
Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Jutysia wrote:Remont sypialni zrobiony, zostało nam tylko kupić i przykleić tapetę w pokoju dla dzidziusia.. Myślimy nad białą komodą MALM z Ikei. Któraś z Was korzystała, jakieś opinie?
Powiedzcie skąd zamawiacie akcesoria higieniczne dla dziecka - przez jakieś apteki internetowe czy w sklepach stacjonarnych?
Ostatnio gdzieś czytalam o jakies komodzie z Ikei ze sie przewracała, przy otwarciu wszytskich szuflad i ja mieli wycofać, bo podobno gdzies na jakies dziecko upadła.Ale nei wiem dokładnie jaki model.
Ja zamówiłam dla Małego i siebie butelek,katarek,gruszek,szczotkę, rzeczy do porodu itp na e-kidi.pl. Dużo tanich rzeczy maja i fajny wybór, nawet taniej niz w rossmanie
Gratuluje córci:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 19:00
Jutysia lubi tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Ostatnio gdzieś czytalam o jakies komodzie z Ikei ze sie przewracała, przy otwarciu wszytskich szuflad i ja mieli wycofać, bo podobno gdzies na jakies dziecko upadła.Ale nei wiem dokładnie jaki model.
Ja zamówiłam dla Małego i siebie butelek,katarek,gruszek,szczotkę, rzeczy do porodu itp na e-kidi.pl. Dużo tanich rzeczy maja i fajny wybór, nawet taniej niz w rossmanie
Gratuluje córci:)
Chwilka, te komody wycofali tylko w USA, bo tam było ryzyko, że będą musieli płacić olbrzymie odszkodowanie nawet jeżeli komoda wbrew instrukcji nie była przymocowana do ściany tak jak zalecają. Generalnie każda lżejsza komoda może się przewrócić jeżeli dziecko wyciągnie szuflady i zacznie się na nie wspinać, o ile nie jest przymocowana do ściany, to nie jest tylko kwestia komód z Ikei. Podobnie jest zresztą z półkami. Ja zamierzam kupić mocowania dla wszystkich regałów i komód poza tymi najbardziej masywnymi kiedy będę zabezpieczać mieszkanie, ale pewnie zabierzemy się za to jak mały będzie miał parę miesięcy
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dea28 wrote:Sarcia jeśli tyle dotrwam to między 36 a 38 cięcie.
Aneta ja mam luteine doustną ogólnie od niedawna dopochwową i strasznie jej nie lubie.a też leczyłam sie pumafucinem bo miałam stan zapalny pochwy. -
Ja mam dzisiaj spadek formy. Zamówiłam przez internet pościel do łóżeczka i kolderke. Jutro też poszperam w necie i coś zamowie na poprawę humoru.
Ostatnio marudzilam ze malucha słabo czuję a on od wczoraj tak kopie, że nawet mąż już czuł jak rękę przyłożył. Uczucie nie do opisania -
aneta93 wrote:Od kilku lekarzy juz słyszałam ze ta dopochwowa lepiej działa niż doustna, a też z chęcią bym zmieniła...
Ja zamieniłam na doustną już sporo czasu temu i nie zauważyłam różnicy jeśli chodzi o częstotliwość skurczy. Ostatnio nawet (odpukać) jest ich trochę mniej
-
Sylwusia100 wrote:Ja mam dzisiaj spadek formy. Zamówiłam przez internet pościel do łóżeczka i kolderke. Jutro też poszperam w necie i coś zamowie na poprawę humoru.
Ostatnio marudzilam ze malucha słabo czuję a on od wczoraj tak kopie, że nawet mąż już czuł jak rękę przyłożył. Uczucie nie do opisania
Oj tak zakupy to jeden z lepszych sposobów na poprawę humoru
Mój ostatnio tak wypycha nogi że widac jak taka gula sie przesuwa. Dzisiaj w końcu udało mi sie dłuższy filmik nagrać. Mąż się śmieje ze mam obcego w brzuchu
Czasami te ruchy są juz bolesne szczególnie jak zaczyna kopać po zebrach
A ja mam dziś mega zgagęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 19:53
-
Chwilka84 wrote:Blu ,ale Ty masz infekcje układu moczowego czy pochwy?Bo żurawit to raczej na zapalennei pęcherza itp jest dobry.
Pochwy. Ale tylko tego jeszcze nie probowalam, zeby sie uchronic przed infekcją, wiec sprobujew koncu to wszystko w jednym miejscu, może zadziała
Sarcia, super, ze wada mniejsza. Koszt okularow, no cóż... moja siostra nosi, wiem ile kosztuja takie, co jako tako wyglądają. Ale Twoja córcia pewnie zadowolona, ze zmieniła image
Jutysia gratuluje coreczki! Polecam apteke internetową gemini, juz nieraz pisały o niej dziewczyny. Ostatnio na drugi dzien juz mialam zakupy w domu, ceny ok. Jak bedziesz kompletowac rzeczy higieniczne to możesz przekleic tu swoja liste zakupów, chetnie doradzimya nie ma tego az tak duzo, jakby ske wydawało.
-
nick nieaktualnyBlu
No w srode beda do odbioru bo szkla musza zrobic, no ona wybrala takie ktorej jej sie podobaja i te jej kupiliśmy, dla mnie jesli chodzi o jej zdrowie to cena nie gra roli najwazniejsze zeby chetnie je nosila i wada sie nie pogarszala. A wybrala sobie takie sliwkowy fiolet z blekitsm z firmy Solano akuratBlu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutysia wrote:Cześć dziewczyny
Znów muszę nadrabiać, tyle naskrobałyście
Remont sypialni zrobiony, zostało nam tylko kupić i przykleić tapetę w pokoju dla dzidziusia. Zastanawiamy się nad jakimiś kropkami pastelowymi, żeby nie przytłoczyć tapetą pokoju - polecacie jakiegoś producenta, konkretny model? Ja już mam misz-masz w głowie od tego oglądania... Łóżeczko planujemy postawić w sypialni, przewijak nakładany na łóżeczko a komoda na ubranka stanie chyba w małym pokoju. Myślimy nad białą komodą MALM z Ikei. Któraś z Was korzystała, jakieś opinie?
Aaaa, zapomniałabym - drugi lekarz na wizycie potwierdził na 90% córeczkęWięc możemy już myśleć nad imieniem i wyprawką
Cudowne uczucie! Kopniaki coraz mocniejsze, do porodu zostało 3 miesiące a do mnie dopiero teraz dociera, że naprawdę jestem w ciąży, że dzidzia naprawdę tam jest, niesamowite...
Powiedzcie skąd zamawiacie akcesoria higieniczne dla dziecka - przez jakieś apteki internetowe czy w sklepach stacjonarnych? W ogóle nie wiem jak się za to zabraćW ogóle mam jakiś kiepski nastrój ostatnio, ciągle chce mi się płakać, nie mogę się pozbierać do kupy
Mam nadzieję, że to tylko przejściowe...
Justysia właśnie cały dzień dzisiaj spędziłam na wyprawce higienicznej dla małej. Przetestowałam koszty w polecanych aptekach online. Uważam, że apteka gemini ma najlepsze ceny. Robiłam w niej już zakupy i potwierdzam. Kupowałam, tez w ziko online, ale w tej aptece nie mają tak wielkiego wyboru jak w gemini.
Poczytaj sobie blok srokao to mama chemiczka, która czyta dla innych mam składy chemiczne kosmetyków ja na podstawie jej opini stworzyłem sobie całą wyprawkęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:37
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Reni@ ja też nie lubię tych kopniaków z żebra, to jest takie dziwne, nieprzyjemne uczucie.
Macie pecha, albo ja szczęście:) Nie chce krakać ale ja nigdy nie dostałam w zebra, ale za to pęcherz od samego początku służy córci za poduszkę i od samego początku kiedy czuje ruchy mała trzyma główkę przy macicy i na nią się kładzie jak zasypia wiec i tak umieram z bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:31
-
nick nieaktualnyBlu wrote:Pochwy. Ale tylko tego jeszcze nie probowalam, zeby sie uchronic przed infekcją, wiec sprobuje
w koncu to wszystko w jednym miejscu, może zadziała
Sarcia, super, ze wada mniejsza. Koszt okularow, no cóż... moja siostra nosi, wiem ile kosztuja takie, co jako tako wyglądają. Ale Twoja córcia pewnie zadowolona, ze zmieniła image
Jutysia gratuluje coreczki! Polecam apteke internetową gemini, juz nieraz pisały o niej dziewczyny. Ostatnio na drugi dzien juz mialam zakupy w domu, ceny ok. Jak bedziesz kompletowac rzeczy higieniczne to możesz przekleic tu swoja liste zakupów, chetnie doradzimya nie ma tego az tak duzo, jakby ske wydawało.
BLU ja miałam poważna infekcję pochwy, ale dzidzia była mała żebym mogła ratować się antybiotykiem i wyleczyłam się standardowymi środkami z apteki:) do tej pory używam ich raz na tydzień profilaktycznie i infekcja nie wróciła, a podobno jest nawracająca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 20:35