Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyReni chyba jakiś zły link?
A co do pokoju nie przejmuj się ją kiedyś miałam pokój z siostra, ale przechodziło się do niego przez środek kuchni potem środek sypialni rodziców, a potem środek wspólnej sypialni moich braci:)i tak mieszkaliśmy przez 21 moich lat:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:59
-
Beattkie wrote:Reni chyba jakiś zły link?
DziękiJuz zmieniłam, nawet nie zauważyłam ze ten prawidłowy sie nie skopiował
Ja do pewnego czasu miałam pokój z 2 braciTez przeżyłam. Jak sie nie ma tego co się lubi to sie lubi co się ma.
Żal mi tylko bo jest tyle fajnych rzeczy dla dzieci a ja najzwyczajniej w świecie nie mam na to miejsca. Począwszy od mebelków skończywszy na zabawkach i innych duperelachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 22:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyE tam czym przejmowac sie nie ma , jedni maja tyle miejsca drudzy tyle to jest najmniej wazne
wazne zeby dzieci byly wychowane w cieplej rodzinnej atmosferze a niedzielny obiad kojarzyly z tradycja i obiadami u mamy. W jednhm pokoju tez sie wychowaja i beda mieli lepsza wiez ze soba
Sylwia91, Reni@, Dea28, India9, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość
-
mi szwagierka sprezentowała bumbo.
można fajnie dziecko uziemić już na etapie trzymania głowki i na przykład w kuchni na stole postawić czy na podłodze.
super sprawa.
łatwo się czyści i jest taki mieciutkie, ale stabilne.andzia821 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tam uwazam ze dzieci powinny miec zapewnione warunki i byt na jakims tam poziomie ale bez zbednej przesady i pokazowki, ja mojej corce tez nie kupuje tego co jej sie zewnie podoba bo bym sobie z nia nie poradzila, jest nauczona ze jest system nagrod i kar i wie ze kupie jej cos ale w zamian czegos oczekuje ( mam na mysli ekstra zakupy typi kolejna zabawka czy inne pierdoly) nie chce zeby moja corka od malego wyczula kase bo to do niczego dobrego nie prowadzi, a tak od malego nauczh sie szacunku do pieniadze i bedzie wiexziala ze z nieba nie spadaja.
Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
marlon wrote:mi szwagierka sprezentowała bumbo.
można fajnie dziecko uziemić już na etapie trzymania głowki i na przykład w kuchni na stole postawić czy na podłodze.
super sprawa.
łatwo się czyści i jest taki mieciutkie, ale stabilne.
Fajne, musiałam sprawdzić w google bo nie słyszałam wcześniej o tymmarlon lubi tę wiadomość
-
Ja też mam przewijak na łóżeczko bo komoda przy dwóch łóżrczkach sie już u nas w sypialni nie zmieści. Ciuszki bedą u nich w pokoju pomalowanym właśnie na zielono. Kupiliśmy szafe narożną i komode w miare dorastania będziemy wszystko dokupywać. Na razie organizer na łózeczko żeby w nocy mieć pod ręką pampersy,chusteczki itp.
marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja na razie nie mam czego urządzać, bo czekamy na mieszkanie, a termin oddania ciągle się przesuwa. Ale nawet jak już bedzie, to zamieszkamy na niezbyt dużej powierzchni. Na razie bedzie to salon z aneksem i wypialnia, a jak dzidzius podrosnie, to z sypialni zrobi mu się pokoj, a ja z mężem będę spala w salonie.
Mam pytanie do dziewczyn używających pasków do badania moczu. Wyszła wam kiedyś glukoza w moczu? Bo mnie dziś wyszla niewielka ilosc. Ketonow nie mam. -
Sylwia91 wrote:Moja szyjke bada ręcznie a jak jej się coś nie podoba to sonda. Tym sposobem właśnie ostatnio stwierdziła że trzeba założyć pessar. Teraz sprawdza czy wszystko ładnie trzyma. Niech robi co chce, ufam jej :p
Sunshine super ubranka! -
sarcia123 wrote:Ogolem od 28 tc kazda kobieta dostaje karte ruchow plodu, i w danym dniu w okreslonych przez siebie godzinach , najlepiej wtedy kiedy dziecko jest najberdziej aktywne liczy sie ruchy dziecka-prawidlowo powinno byc 10 ruchow na na 12 godzine, jesli jest mniej to wpisuje sie godziny od ktorej do ktorej sie liczylo i ile ruchow
Z tego co wiem to nieodlaczny element kazdej ciazymod 28 tc przez tygodni sie ja uzupelnia, dlateho z ciekawosci pytam bo juz polozna mi komunikowala ze na nastepnej wizycie dosyanez corka tez mialam ta karte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:21
-
marlon wrote:Kiedyś (w l. 50-tych), w Warszawie to było na odwrót, że dziewczynki - niebieski a chłopaki - różowy.
To jakoś później z zachodu przyszło, że na odwrót.
No i moja Siostra swoją córkę też ubierała w różne kolory (głownie niebieski, zielony i szary), dzięki temu Andrzej ma masę super ubranek, bo moja Sis jest zakupoholiczką
mój Mąż dzisiaj wrócił i odsypia różnicę czasu. Strasznie się nudzę i oglądam mebelki,
czy któraś z Was planuje kupować coś w Ikei?
17.08 USG, jestem ciekawa czy to na pewno dziewczynkaRutelka lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Ja mam wozek taki ciemny turkus a wykonczenia czarne juz nawet raz mowilam ze mam tako laret turkusowo czarny
spisywal ske u corci a teraz dla chlopca jak znalaz, lozeczko mam taki bardzl delikatny jasny zielony z szarym, a ubran mam wszysykie kolory oprocz typowo dziewczecych czyli fioletow, czerwieni i rozow. A kombinezon na zime mam keszcze po co corci i tez jest noebieski, bo uwielbiam ten kolor:)
Nawet salon mam pomalowany w odcieniach lagunowego blekitu i szarosci
Mój syn ma pokój pomalowany na lawendowy kolor i pewnie taki zostanie na jakoś czas jeszcze, bo nigdy nam nie brudził ścian. A mała ze dwa lata będzie miała łóżeczko w naszym pokoju, żeby nie budzić synka w nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:22
-
Reni@ wrote:U mnie też przewijak na łóżeczku. W łazience nie mam miejsca na taki kącik. Ale jak ktoś ma to czemu nie
Łóżeczko mam jedno a w salonie będzie stać huśtawka => coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-bezowa-hustawka-z-projektor-na-prad-i6339579609.html + mamtez leżaczek ktory super się sprawdził przy pierwszym synku
Zazdroszczę osobnych pokoi dla dzieci. U nas będą mieć wspólny i to najwcześniej za jakieś 2-3 lata . Teraz nie bardzo mamy możliwość
I my też mamy takie warunki, że w przyszłości dzieci będą miały wspólny pokójWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:22