X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni chyba jakiś zły link?

A co do pokoju nie przejmuj się ją kiedyś miałam pokój z siostra, ale przechodziło się do niego przez środek kuchni potem środek sypialni rodziców, a potem środek wspólnej sypialni moich braci:)i tak mieszkaliśmy przez 21 moich lat:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 21:59

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Reni chyba jakiś zły link?

Dzięki :) Juz zmieniłam, nawet nie zauważyłam ze ten prawidłowy sie nie skopiował ;)

Ja do pewnego czasu miałam pokój z 2 braci :) Tez przeżyłam. Jak sie nie ma tego co się lubi to sie lubi co się ma.
    Żal mi tylko bo jest tyle fajnych rzeczy dla dzieci a ja najzwyczajniej w świecie nie mam na to miejsca. Począwszy od mebelków skończywszy na zabawkach i innych duperelach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 22:01

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna i dobrze, że huśtawka ma dwustopniową regulację oparcia. Na pewno przyda się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2016, 22:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam czym przejmowac sie nie ma , jedni maja tyle miejsca drudzy tyle to jest najmniej wazne :) wazne zeby dzieci byly wychowane w cieplej rodzinnej atmosferze a niedzielny obiad kojarzyly z tradycja i obiadami u mamy. W jednhm pokoju tez sie wychowaja i beda mieli lepsza wiez ze soba :)

Sylwia91, Reni@, Dea28, India9, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bym takiej nie kupiła bo kosztuje kilkaset złotych które można wydać na bardziej potrzebne rzeczy ale szwagierka zaoferowała sie że pożyczy to korzystam ;) Wcześniej miałam pożyczoną od koleżanki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi szwagierka sprezentowała bumbo.

można fajnie dziecko uziemić już na etapie trzymania głowki i na przykład w kuchni na stole postawić czy na podłodze.
    super sprawa.

łatwo się czyści i jest taki mieciutkie, ale stabilne.

andzia821 lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwazam ze dzieci powinny miec zapewnione warunki i byt na jakims tam poziomie ale bez zbednej przesady i pokazowki, ja mojej corce tez nie kupuje tego co jej sie zewnie podoba bo bym sobie z nia nie poradzila, jest nauczona ze jest system nagrod i kar i wie ze kupie jej cos ale w zamian czegos oczekuje ( mam na mysli ekstra zakupy typi kolejna zabawka czy inne pierdoly) nie chce zeby moja corka od malego wyczula kase bo to do niczego dobrego nie prowadzi, a tak od malego nauczh sie szacunku do pieniadze i bedzie wiexziala ze z nieba nie spadaja.

Sylwia91, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    mi szwagierka sprezentowała bumbo.

można fajnie dziecko uziemić już na etapie trzymania głowki i na przykład w kuchni na stole postawić czy na podłodze.
    super sprawa.

łatwo się czyści i jest taki mieciutkie, ale stabilne.

Fajne, musiałam sprawdzić w google bo nie słyszałam wcześniej o tym

marlon lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam przewijak na łóżeczko bo komoda przy dwóch łóżrczkach sie już u nas w sypialni nie zmieści. Ciuszki bedą u nich w pokoju pomalowanym właśnie na zielono. Kupiliśmy szafe narożną i komode w miare dorastania będziemy wszystko dokupywać. Na razie organizer na łózeczko żeby w nocy mieć pod ręką pampersy,chusteczki itp.

marlon, Chwilka84 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zaczyna się etap z czkawką bo wcześniej czułam sporadycznie co kilka dni a dziś wieczorem już 2 raz

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly napiera na dole ze mam wrazenie ze grzebie mi miedzy nogami i mam uczucie parxia na pecherz, nie za mile uczucie :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się nogami w dół znowu przekręcila chyba bo kopie po szyjce i pęcherzu :( dość to bolesne... A czkawke też ma często. Wczoraj dość mocno było to czuć i dzisiaj o tej samej porze znowu się zaczęło.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam czego urządzać, bo czekamy na mieszkanie, a termin oddania ciągle się przesuwa. Ale nawet jak już bedzie, to zamieszkamy na niezbyt dużej powierzchni. Na razie bedzie to salon z aneksem i wypialnia, a jak dzidzius podrosnie, to z sypialni zrobi mu się pokoj, a ja z mężem będę spala w salonie.
    Mam pytanie do dziewczyn używających pasków do badania moczu. Wyszła wam kiedyś glukoza w moczu? Bo mnie dziś wyszla niewielka ilosc. Ketonow nie mam.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, mi jeszcze nic nie wyszło. Te kolory wogole sie nie zmieniają. Zastanawiam sie czy sa dobre. Reranie maja jeszcze rok.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale możesz podpytać dziewczyn na forum > problemy i komplikacje > cukrzyca ciążowa.
    One wiedza wszystko :)

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Moja szyjke bada ręcznie a jak jej się coś nie podoba to sonda. Tym sposobem właśnie ostatnio stwierdziła że trzeba założyć pessar. Teraz sprawdza czy wszystko ładnie trzyma. Niech robi co chce, ufam jej :p

Sunshine super ubranka!
    Mój tak samo robi....w dodatku wyczuł skracającą się szyjkę w pierwszej ciąży i ja mu ufam....

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ogolem od 28 tc kazda kobieta dostaje karte ruchow plodu, i w danym dniu w okreslonych przez siebie godzinach , najlepiej wtedy kiedy dziecko jest najberdziej aktywne liczy sie ruchy dziecka-prawidlowo powinno byc 10 ruchow na na 12 godzine, jesli jest mniej to wpisuje sie godziny od ktorej do ktorej sie liczylo i ile ruchow :)

Z tego co wiem to nieodlaczny element kazdej ciazymod 28 tc przez tygodni sie ja uzupelnia, dlateho z ciekawosci pytam bo juz polozna mi komunikowala ze na nastepnej wizycie dosyane :) z corka tez mialam ta karte
    W pierwszej ciąży nie dostałam, w tej też póki co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:21

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Kiedyś (w l. 50-tych), w Warszawie to było na odwrót, że dziewczynki - niebieski a chłopaki - różowy.
    To jakoś później z zachodu przyszło, że na odwrót.

No i moja Siostra swoją córkę też ubierała w różne kolory (głownie niebieski, zielony i szary), dzięki temu Andrzej ma masę super ubranek, bo moja Sis jest zakupoholiczką ;)

mój Mąż dzisiaj wrócił i odsypia różnicę czasu. Strasznie się nudzę i oglądam mebelki,

czy któraś z Was planuje kupować coś w Ikei?
    Ja też stawiam na różnokolorowe ubranka, nie same różowe :-)
    17.08 USG, jestem ciekawa czy to na pewno dziewczynka :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja mam wozek taki ciemny turkus a wykonczenia czarne juz nawet raz mowilam ze mam tako laret turkusowo czarny :) spisywal ske u corci a teraz dla chlopca jak znalaz, lozeczko mam taki bardzl delikatny jasny zielony z szarym, a ubran mam wszysykie kolory oprocz typowo dziewczecych czyli fioletow, czerwieni i rozow. A kombinezon na zime mam keszcze po co corci i tez jest noebieski, bo uwielbiam ten kolor:)

Nawet salon mam pomalowany w odcieniach lagunowego blekitu i szarosci :)
    Też mam tako laret czarny w białe groszki z czerwonym stelażem :-)
    Mój syn ma pokój pomalowany na lawendowy kolor i pewnie taki zostanie na jakoś czas jeszcze, bo nigdy nam nie brudził ścian. A mała ze dwa lata będzie miała łóżeczko w naszym pokoju, żeby nie budzić synka w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:22

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    U mnie też przewijak na łóżeczku. W łazience nie mam miejsca na taki kącik. Ale jak ktoś ma to czemu nie :)

Łóżeczko mam jedno a w salonie będzie stać huśtawka => coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-bezowa-hustawka-z-projektor-na-prad-i6339579609.html + mamtez leżaczek ktory super się sprawdził przy pierwszym synku

Zazdroszczę osobnych pokoi dla dzieci. U nas będą mieć wspólny i to najwcześniej za jakieś 2-3 lata . Teraz nie bardzo mamy możliwość
    My przewijak będziemy mieli w łazience tak jak przy synku, doskonale pasował na pralkę, obok stoi szafka i w szufladzie trzymaliśmy pieluszki, chusteczki, krem itp... Próbowaliśmy z przewijakiem na łóżeczki, ale często przy zmianie pieluchy synek obsikiwał wszystko dookoła ;-)

I my też mamy takie warunki, że w przyszłości dzieci będą miały wspólny pokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2016, 08:22

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ