Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Canario wrote:1 sie przydają na pierwsze 3 tygodnie bo sie dzidzia w nich nie topi, a co do laktatorów to ja używałam od 1 dnia po porodzie i nie miałam żadnych problemów z niedoborem mleka
Ja zamowilam 0 pampers new born4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualnyElina
New Born z pampersa maja oznaczenie 1 , bo z tego co wiem to 0 sa dla wczesniakow jeszczze mniejsze bo do 2,5 kg.
a normalnie jesli dzidzia nie jest wczesniakiem to sie kupuje pampers new born 1 w przedziale wagowym 2-5 kg, zawsze na to patrz a nie na oznaczenia 0,1,2,3Elina, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejo dziewczynki! Czytam Wasze posty i jak piszecie że tak mało przytyłyście to aż szok ogarnia... Ja już ważę 76, a przed ciążą 63... dzidzia w zeszłym tygodniu 1500g także rośnie jak błyskawica, pewnie zamiast październikówki będzie mała Natalka wrześniówka.... bo z usg termin na 26 września (:
Jola1985, Rutelka, Sylwia_i_Niki, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
diewuszka to super że wynik w normie, mnie pani diabetolog pocieszyła że 6 tyg po porodzie da mi skierowanie na krzywą cukrową o zgrozo!!! może wytrzymam byle nie wyszło że cukrzyca zostanie ze mną
Kai a ja na diecie dla cukrzyków o dziwo przytyłam 3,5kg w 3 tyg i tym samym od początku ciązy mam 15,5kg na plusie orka jak nic!!! Od wczoraj mam insuline ale w małych ilościach i mam sobie wstrzykiwac tylko gdy po posiłku pokaże sie wartość wyższa niż 120 a jeśli nie to mam nie podawać.
My już tez prawie wszystko mamy. Zostało mi wyprać pokrowce z materacyków jak przywioze łóżeczka od siostry i wózek odświeżyć. No i czekam na paczki z allegro z resztą rzeczy dla mnie i chłopaków i możemy spokojnie czekać. Dziś kupiłam śliczny karnisz do sypialni i jeszcze zamawiam ładną firanke na allegro i na razie tyle. Chcieliśmy zmienić łożko ale wtedy łóżeczka nie wejdąwięc poczekamy jak chłopców eksmitujemy do swojego pokoiku
dzwoniła do mnie położna i mamy się spotkac jeszcze w tym tygodniu lub przyszłym.
Chwilka żebyś wiedziała że szybko sie zmienia. ja widze różnice w brzuchu codziennie
Ola_Ola odkupiłam super matę od dziewczyny używaną za 20zł
kkkaaarrr super wieści!!!
Elina ja tez sie pakuje ale w sierpniu na pewnoi biore dwie torby jedną dla mnie a druga dla dzieci.
hajdi 10 ruchów minimum na dobe mi tak mówili w szpitalu ale może być więcej lepiej więcej niż mniej.
ja wole sama wszystko kupić, mamy całkiem odmienne gusty, na szczęście w wyprawke dla chłopaków sie nie wtracał, był tylko przy wyborze wózka
szynszyl podkładów nie kupowałam bo u nas dają w szpitalu, kupiłam tylko podpaski poporodowe bella mama
Chwilka84, diewuszka86, Rutelka lubią tę wiadomość
-
a.badziak wrote:dzidzia w zeszłym tygodniu 1500g także rośnie jak błyskawica, pewnie zamiast październikówki będzie mała Natalka wrześniówka.... bo z usg termin na 26 września (:
U mnie podobnie, bo w 28t5d mój synuś ważył 1430g, a termin z tego usg mam na 02.10
Ciekawe jak będzie dalej, też mam przeczucie, że urodzi się z końcem września
a.badziak lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Elina
New Born z pampersa maja oznaczenie 1 , bo z tego co wiem to 0 sa dla wczesniakow jeszczze mniejsze bo do 2,5 kg.
a normalnie jesli dzidzia nie jest wczesniakiem to sie kupuje pampers new born 1 w przedziale wagowym 2-5 kg, zawsze na to patrz a nie na oznaczenia 0,1,2,3
To nie wiedziałam no nic.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło
Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam?Chwilka84, Sylwia_i_Niki, marlon, Blu, Elina, India9 lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa nie przejmuj sie tak chyba ma każda przyszła mamusia
ja sie staram ograniczać bo jeszcze delikatny remont w trakcie a nie chce sie wyskubać co do grosza ech... ale na allegro już poszło 300zł dla dzieci jeszcze dziś kupiłam piekny karnisz za 80zł i zamawiam firanke na allegro...
NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość