X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to super :) myślałam ze dwójki szybko przejdę Bo dwójki chyba od 4kg. Dobrze ze jest ktos doświadczony na forum :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow - pielęgniarka - niezły brzusio :) Piękna piłeczka. :) Mój też chyba podobnych rozmiarów.

• Canario Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 sie przydają na pierwsze 3 tygodnie bo sie dzidzia w nich nie topi, a co do laktatorów to ja używałam od 1 dnia po porodzie i nie miałam żadnych problemów z niedoborem mleka

Elina, adrenalina, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    1 sie przydają na pierwsze 3 tygodnie bo sie dzidzia w nich nie topi, a co do laktatorów to ja używałam od 1 dnia po porodzie i nie miałam żadnych problemów z niedoborem mleka

Ja zamowilam 0 pampers new born

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina

New Born z pampersa maja oznaczenie 1 , bo z tego co wiem to 0 sa dla wczesniakow jeszczze mniejsze bo do 2,5 kg.

a normalnie jesli dzidzia nie jest wczesniakiem to sie kupuje pampers new born 1 w przedziale wagowym 2-5 kg, zawsze na to patrz a nie na oznaczenia 0,1,2,3 :)

Elina, Pumpkin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktoator zamowilam elektryczny Canpol Easy Start :)

Pumpkin, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym róznią sie pampersy zwykłe zielone opakowanie od tych premium care?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczynki! Czytam Wasze posty i jak piszecie że tak mało przytyłyście to aż szok ogarnia... Ja już ważę 76, a przed ciążą 63... dzidzia w zeszłym tygodniu 1500g także rośnie jak błyskawica, pewnie zamiast październikówki będzie mała Natalka wrześniówka.... bo z usg termin na 26 września (:

Jola1985, Rutelka, Sylwia_i_Niki, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka to super że wynik w normie, mnie pani diabetolog pocieszyła że 6 tyg po porodzie da mi skierowanie na krzywą cukrową o zgrozo!!! może wytrzymam byle nie wyszło że cukrzyca zostanie ze mną :/

Kai a ja na diecie dla cukrzyków o dziwo przytyłam 3,5kg w 3 tyg i tym samym od początku ciązy mam 15,5kg na plusie orka jak nic!!! Od wczoraj mam insuline ale w małych ilościach i mam sobie wstrzykiwac tylko gdy po posiłku pokaże sie wartość wyższa niż 120 a jeśli nie to mam nie podawać.

My już tez prawie wszystko mamy. Zostało mi wyprać pokrowce z materacyków jak przywioze łóżeczka od siostry i wózek odświeżyć. No i czekam na paczki z allegro z resztą rzeczy dla mnie i chłopaków i możemy spokojnie czekać. Dziś kupiłam śliczny karnisz do sypialni i jeszcze zamawiam ładną firanke na allegro i na razie tyle. Chcieliśmy zmienić łożko ale wtedy łóżeczka nie wejdą :/ więc poczekamy jak chłopców eksmitujemy do swojego pokoiku :) dzwoniła do mnie położna i mamy się spotkac jeszcze w tym tygodniu lub przyszłym.

Chwilka żebyś wiedziała że szybko sie zmienia. ja widze różnice w brzuchu codziennie :D

Ola_Ola odkupiłam super matę od dziewczyny używaną za 20zł :)

kkkaaarrr super wieści!!!

Elina ja tez sie pakuje ale w sierpniu na pewno :) i biore dwie torby jedną dla mnie a druga dla dzieci.

hajdi 10 ruchów minimum na dobe mi tak mówili w szpitalu ale może być więcej lepiej więcej niż mniej.

ja wole sama wszystko kupić, mamy całkiem odmienne gusty, na szczęście w wyprawke dla chłopaków sie nie wtracał, był tylko przy wyborze wózka :)

szynszyl podkładów nie kupowałam bo u nas dają w szpitalu, kupiłam tylko podpaski poporodowe bella mama

Chwilka84, diewuszka86, Rutelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    dzidzia w zeszłym tygodniu 1500g także rośnie jak błyskawica, pewnie zamiast październikówki będzie mała Natalka wrześniówka.... bo z usg termin na 26 września (:
    Wspaniale!
    U mnie podobnie, bo w 28t5d mój synuś ważył 1430g, a termin z tego usg mam na 02.10 :)
    Ciekawe jak będzie dalej, też mam przeczucie, że urodzi się z końcem września :)

a.badziak lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Elina

New Born z pampersa maja oznaczenie 1 , bo z tego co wiem to 0 sa dla wczesniakow jeszczze mniejsze bo do 2,5 kg.

a normalnie jesli dzidzia nie jest wczesniakiem to sie kupuje pampers new born 1 w przedziale wagowym 2-5 kg, zawsze na to patrz a nie na oznaczenia 0,1,2,3 :)

To nie wiedziałam no nic.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin 10 teraz moze na usg wyjdzie że mała będzie wcześniej na świecie

a.badziak lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja terminy mam ze 3- 12,11 i 7 październik ale modle sie by to był choć 1 wrzesień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    dziewczyny czym róznią sie pampersy zwykłe zielone opakowanie od tych premium care?

premuium care maja pasek i widzisz czy dziecko zrobilo siusiu no i cena ;)

Chwilka84, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    premuium care maja pasek i widzisz czy dziecko zrobilo siusiu no i cena ;)
    Dzięki:)

sarcia123 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina moze uda ci sie wymienic je na wieksze z doplata bo podejrzewam ze te 0 ci sie nie przydadza bo dzidzia napewno wiecej bedzie wazyc jak 2,5 kg.

ale najwazniejsze ze juz wiesz i bedziesz mogla kupic te wlasciwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja termin z OM mma na 2.10 , a z usg na 12.10, a jak bylam 11.07 na badaniu to dzidzia byla o tydzien wieksza czyli jak by szla zgodnie z terminem Om, teraz mam 10.08 wizyte to sie okaze jak tam maly :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło :-P
    Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam? :-D

Chwilka84, Sylwia_i_Niki, marlon, Blu, Elina, India9 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiałam jaka jest różnica między tymi pampersami zwykłymi i tymi premium. Dzięki Sarcia!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie przejmuj sie tak chyba ma każda przyszła mamusia ;) ja sie staram ograniczać bo jeszcze delikatny remont w trakcie a nie chce sie wyskubać co do grosza ech... ale na allegro już poszło 300zł dla dzieci jeszcze dziś kupiłam piekny karnisz za 80zł i zamawiam firanke na allegro...

NiecierpliwaKarolina, Rutelka lubią tę wiadomość

‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ