Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz chetniw wszysyko bym porozkladala , ale podobnie mysle ze do porodu jeszcze 2 miesiace wiec gdzie mi sie tak spieszy i przez to caly czas wstrzymuje sie od wstawiania prania dla malego bo chce zeby bylo jak najbardziej świeże, myslw ze po polowie sierpnia sie za to wezme

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka, lubię za przepiękne zdjęcie córeczki! Mi lekarz mówił, ze nasze dzieci wielokrotnie w trakcie ciąży się owijają pepowina i bawią się nią, więc jest spora szansa, że na tym etapie jeszcze się odwinie, ma jeszcze miejsce.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Ewuszka trzymam kciuki żeby córcia się odwineła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka, i ja podobnie. Trzymam kciuki, żeby córeczka się odwinęła. Piękna jest. :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i widzę,że nie tylko ja jestem w szale zakupów:)tez kupuje większe rozmiary, ostatnio w h&m 80 rozm bylo po 10 zł, taka fajna bawełna.
    Jeszcze żadne zakupy nie sprawiły mi w życiu tyle radości co kupno ciuszków a nawet podkładów do porodu:)

Blu, nick nieaktualny, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka, wszystko będzie w porządku! Mała jeszcze będzie wierzgać i się odwinie. Śliczna jest :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie dotarła pierwsza paczucha :-) :-) :-)

832aa2faa18b447amed.jpg

Asia_08, Chwilka84, Sylwia_i_Niki, nick nieaktualny, Reni@, kehlana_miyu, ewuszka, Sylwusia100, Blu, nick nieaktualny, szynszyl, Kasik2, Dea28, India9 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne zakupy, co to za cuda w słoniki?:)

uwo93e3kacedpezy.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Śliczne zakupy, co to za cuda w słoniki?:)

Pościel i ochraniacz na łóżeczko :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Wróciłam do domu z holterem.
    Mój kardiolog- hipertensjolog oficjalnie mi napisał, że poród ma być przez cesarkę. Moja gin kazała jemu się wypowiedzieć i podjąć decyzję..
    Moje pytanie brzmi: Co ja mam teraz z tym papierem zrobić?
    Mój szpital to Karowa. Wizytę u gin mam 12go.

• hajdi Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kotów ja sama mam dwie kocice i właśnie musiałam wcześniej wszystko zakupić bo koty muszą mieć czas się przygotować - dzięki mebelkom i ciuszkom wyczują że szykują się zmiany i będą się mniej stresować. to samo jak już maleństwo się urodzi bardzo ważne jest żeby przynieść jakieś ubranka pachnące dzidzią do domu zanim bobo się pojawi w domu, koty mają czas się zapoznać :)
    sama się obawiałam więc pozaciągałam trochę opiniii :)

kehlana_miyu, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

fc38d3637f.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda zwierzaków w domu nie mam, ale pamiętam, że połozne na szkole rodzenia mówiły, że bardzo ważne jest przyzwyczajenie ich do zapachu maleństwa i w tym celu radziły zabrać pierwszą pieluszkę (taką z porodu najlepiej, w którą dziecko jest zawijane) do domu jeszcze jak bobas jest w szpitalu.

Sylwia_i_Niki, hajdi, nick nieaktualny, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja co prawda zwierzaków w domu nie mam, ale pamiętam, że połozne na szkole rodzenia mówiły, że bardzo ważne jest przyzwyczajenie ich do zapachu maleństwa i w tym celu radziły zabrać pierwszą pieluszkę (taką z porodu najlepiej, w którą dziecko jest zawijane) do domu jeszcze jak bobas jest w szpitalu.

Świetna rada :) Przypomniało mi się, że w pierwszej ciąży też nam tak mówili na szkole rodzenia :) Mój zwierzyniec został z moją mamą, bo jest do nich bardzo przywiązana ;) Nikole widzą raz na jakiś czas i unikają jej raczej :P ( koty)
    Pies nie odstępuje jej za to na krok, ale ona go nie lubi, bo jest duży i się jej nie słucha ( nie rozumie o co jej chodzi :P).

Dziewczyny ale Wasze Maleństwa już duże <3 ciekawa jestem co tam u naszego Księcia :) sama nie wiem kiedy iść na usg, chyba w przyszłym tyg zadzwonię i porozmawiam z Panią z kliniki.

Dziewczyny na mojej stronie ostatnie dni konkursu, do wygrania piękny rożek :) Może któraś się skusi :)
    https://www.facebook.com/Bejbi-szop-921420694644195/

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    Najgorsze jest to że córcia jest dwa razy owinięta pępowiną. Mam kontrolować ruchy i zgłosić to swojemu lekarzowi prowadzącemu. Strasznie się zmartwiłam, już zaczynam mieć paranoje... To niby dopiero 30tydzień ciąży, jest jeszcze ułożona miednicowo więc liczę na to że przy obracaniu się głowką w dól jakoś się odwinie..
    Aż mnie zmrozilo! Obiecaj, że jak tylko przejdzie ci przez myśl że ruchy sa inne niż zwykle to pojedziesz na IP!! I odwinie się, musi!!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Witam:)
    Wróciłam do domu z holterem.
    Mój kardiolog- hipertensjolog oficjalnie mi napisał, że poród ma być przez cesarkę. Moja gin kazała jemu się wypowiedzieć i podjąć decyzję..
    Moje pytanie brzmi: Co ja mam teraz z tym papierem zrobić?
    Mój szpital to Karowa. Wizytę u gin mam 12go.

Ale co masz za papierek? Zaświadczenie od kardiologa o przeciwwskazaniu do naturalnego porodu z przyczyn xyz?
    Gin masz z Karowej czyli stamtąd gdzie chcesz rodzić?
    Jeśli tak, to po prostu weź zaświadczenie ze sobą na wizytę i gin już Cie poprowadzi - jeśli to lekarz przychodni przyszpitalnej to nie będzie trzeba wystawiać skierowania do szpitala tylko pewnie wyznaczy od razu termin cc (w zależności jak na Karowej mają: na Żelaznej termin wyznaczają na wizytach w granicach 32-33 skończonego tc, w MSWiA dopiero każą się umawiać na kwalifikację po skończonym 36tc).

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja im blizej porodu tez nastawiam sie na ciecie tak szczerze, caly czas myslalam o porodzie sn po 1 cieciu ale jakos slabo to widze, chyba dam sobie spokoj...bo co innego mi pozostaje hmm..

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, a co Twój lekarz myśli o porodzie sn w Twoim przypadku? Może jednak się uda?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze szpitala i szyjka ma 31 a rozwarcie się nie zwiększyło więc jest bardzo dobrze. Kontrolę w szpitalu mam za 2 tygodnie. Trzeba dalej leżeć i być dobrej myśli.

NiecierpliwaKarolina, Blu, marlon, Chwilka84, nick nieaktualny, Reni@, kehlana_miyu, kkkaaarrr, szynszyl, nick nieaktualny, Dea28 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od chirurga naczyniowego. Mam chodzić w ponczochach uciskowych. Będzie mi jeszcze wygodniej i cieplej :) ja pierdziele. I clexane do końca połogu mam brać;( juz nie mam się gdzie kluc.

marlon lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do psów, to naszego grubego egoiste i pępek świata od kilku miesięcy uczymy, że kanapa i łóżko już nie są do jego dyspozycji. No i uczestniczy we wszystkim, w sensie obwąchał wózek, skrzynie z ubrankami i lubi kłaść pysk na moim brzuchu a wtedy Młody się bardziej rusza i go kopie. No i stał się bardziej opiekuńczy, nie ciągnie mnie na spacerach i się bardzo mnie słucha, chyba coś mu instynkt podpowiada. Widziałam też filmy na youtubie, że buldogi dobrze się dogadują z dziećmi. Bardziej się martwię o owczarka moich Rodziców, bo to jest pies obronny i stróżujący i wiele zależy od mojego Taty. Jak mnie przynieśli do domu to nasz pinczer z zazdrosci na mnie spał i prawie mnie udusił, a potem jezdziła na dole w wózku i dziamgała jak ktokolwiek chciał podejsc.

Dziwne ze Ci powiedzieli z tą pępowiną, jak ja miałam usg po tym upadku i się zapytałam lekarza, to mnie opieprzył (dosłownie), że nic mi do tego, bo i tak nic z tym nie zrobię. Że i tak chirurgicznie nikt nie zaingeruje. I że takich rzeczy nie mówi się matkom. Ale ten lekarz mimo dobrych opinii jest niefajny i nigdy więcej do niego na usg nie pójdę.Jest głupi i ma wszy ;)

Dziewczyny, a propos pieluch, czy kupujecie ten kosz do pieluch, widziałam w necie jakies elektroniczne i nie za bardzo wiem o co chodzi? O zapach? czy jak?

a i jeszcze od tygodnia mam dostęp do wagi tu gdzie jestem i zauwazylam, ze chudne? najpierw przytylam ponad 15 kilo (!!!!!) a teraz mi waga spada. nie wiem o co chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 14:08

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ