X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Sarcia, a co Twój lekarz myśli o porodzie sn w Twoim przypadku? Może jednak się uda?

moj lekarz mowi ze jesli do konca ciazy wsyztsko bedzie spoko i nie bedzie przeciwwskazan to bede mogla probowac, ale nie jest w stanie zagwarantowac mi ze nie skonczy sie CC tak jak w 1 ciazy, bo mi sie szyjka do porodu nie otwierala, a jak jestem po 1 cieciu to wszelkie wywolywanie porodu, oxy czy inne wynalazki odpadaja bo nie mozna jak ktos jest po cieciu, wiec wsyztsko idealnie by musialo sie wydarzyc samo.... a jakos mi sie nie chce wierzyc w to skoro moja szyjka ma 48 mm! o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak przejrzalam ciuchy ktore mam w domu to stwierdzam z wielkim szczesciem ze czekaja mnie zakupy bo mam malo kaftanikow, koszulek, polspiochow, rajstopek chlopeicych nie mam w ogole eeee cyli nie wsyztsko stracone :)

Chwilka84, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Co do psów, to naszego grubego egoiste i pępek świata od kilku miesięcy uczymy, że kanapa i łóżko już nie są do jego dyspozycji. No i uczestniczy we wszystkim, w sensie obwąchał wózek, skrzynie z ubrankami i lubi kłaść pysk na moim brzuchu a wtedy Młody się bardziej rusza i go kopie. No i stał się bardziej opiekuńczy, nie ciągnie mnie na spacerach i się bardzo mnie słucha, chyba coś mu instynkt podpowiada. Widziałam też filmy na youtubie, że buldogi dobrze się dogadują z dziećmi. Bardziej się martwię o owczarka moich Rodziców, bo to jest pies obronny i stróżujący i wiele zależy od mojego Taty. Jak mnie przynieśli do domu to nasz pinczer z zazdrosci na mnie spał i prawie mnie udusił, a potem jezdziła na dole w wózku i dziamgała jak ktokolwiek chciał podejsc.

Dziwne ze Ci powiedzieli z tą pępowiną, jak ja miałam usg po tym upadku i się zapytałam lekarza, to mnie opieprzył (dosłownie), że nic mi do tego, bo i tak nic z tym nie zrobię. Że i tak chirurgicznie nikt nie zaingeruje. I że takich rzeczy nie mówi się matkom. Ale ten lekarz mimo dobrych opinii jest niefajny i nigdy więcej do niego na usg nie pójdę.Jest głupi i ma wszy ;)

Dziewczyny, a propos pieluch, czy kupujecie ten kosz do pieluch, widziałam w necie jakies elektroniczne i nie za bardzo wiem o co chodzi? O zapach? czy jak?

a i jeszcze od tygodnia mam dostęp do wagi tu gdzie jestem i zauwazylam, ze chudne? najpierw przytylam ponad 15 kilo (!!!!!) a teraz mi waga spada. nie wiem o co chodzi?
    Ja też się zdziwiłam że lekarz powiedział o pępowinie, takich rzeczy się nie mówi właśnie po to żeby przyszła matka nie wyrywała sobie włosów z głowy ze strachu o dziecko zwłaszcza ze jeszcze tyle czasu zostało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o poród to pomimo że miałam pierwszą cesarkę to chce spróbować sn, jeszcze zobaczę co na wizycie powie mi gin. Jak nie dam rady to powiem żeby mnie cieli i tyle ;)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Wróciłam od chirurga naczyniowego. Mam chodzić w ponczochach uciskowych. Będzie mi jeszcze wygodniej i cieplej :) ja pierdziele. I clexane do końca połogu mam brać;( juz nie mam się gdzie kluc.

Na pradze południe jest super miejsce odnośnie dobrych rajstop, skarpetek, itp...
    http://www.centrumflebologii.pl/klinika/kontakt

ja mam dziedziczne tendencje do żylaków i profilaktycznie od nich skarpety noszę.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to dobrze że powiedziała o pępowinie, czy źle... na razie staram się normalnie funkcjonować, ruchy kontroluję, za tydz wizyta u lekarza mojego to może go poproszę o skierowanie na ktg. Mam jeszcze usg 18 sierpnia, mam nadzieję że córa się odwinie i będzie już odwrócona głowką w dół. Na razie tak kopie po pęcherzu że czuję jakby mi ktoś igiełkę wbijał :)

a już za dwa tyg rozpoczynam wielkie pranie i prasowanie :)

thgf9n7308r1f84t.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie polecić jakiś sklep internetowy z fajnymi tekstyliami dla maluszka? Przeglądałam Allegro i od większości wzorów mnie odrzuca...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też się zdziwiłam że lekarz powiedział o pępowinie, takich rzeczy się nie mówi właśnie po to żeby przyszła matka nie wyrywała sobie włosów z głowy ze strachu o dziecko zwłaszcza ze jeszcze tyle czasu zostało.
    Mam inne zdanie.. dzięki takiej wiedzy można być czujniejszym i jest mniejsze ryzyko, że przegapi się lub zignoruje niepokojące objawy. Może gdyby mi ktoś o tym powiedział w pierwszej ciąży, może trafilabym do szpitala wcześniej, może wszystko skończyłoby się inaczej... a może i tak nie mogłam nic zrobić, tego nie wiem, ale zastanawiać się co by było gdyby będę już zawsze.. miałam żal do lekarza wtedy że nie spr polozenia pepowiny, teraz pytam o to przy kazdej okazji

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, możecie polecić jakiś sklep internetowy z fajnymi tekstyliami dla maluszka? Przeglądałam Allegro i od większości wzorów mnie odrzuca...

Na Allegro niestety strasznie przaśnie i odpustowo :-( ja zamówiłam wczoraj sporo w H&M. W Pepco czasami można coś ładnego znaleźć (tylko niestety nie internetowo). Ale najbardziej podobają mi się ciuszki kupione przez rodzinę z Anglii.
    Też chętnie poczytam gdzie kupujecie, bo ja mam problem, żeby znaleźć coś co mi się podoba :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 16:24

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciuszkami jeszcze nie jest tak źle, znalazłam super rzeczy w używanych ciuszkach na allegro - właśnie między innymi marki angielskie, jak Next. Ale pościel czy inne tekstylia to na razie pewien problem dla mnie pod względem estetyki, zwłaszcza że mały przez pierwsze miesiące będzie u nas w sypialni, więc mam taki kaprys, żeby jego łóżeczko czy przewijak nie odstawały za bardzo od reszty wystroju :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Elina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło :-P
    Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam? :-D

Ja tez chcialam mieć na już to normalne szał zakupowy

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Z ciuszkami jeszcze nie jest tak źle, znalazłam super rzeczy w używanych ciuszkach na allegro - właśnie między innymi marki angielskie, jak Next. Ale pościel czy inne tekstylia to na razie pewien problem dla mnie pod względem estetyki, zwłaszcza że mały przez pierwsze miesiące będzie u nas w sypialni, więc mam taki kaprys, żeby jego łóżeczko czy przewijak nie odstawały za bardzo od reszty wystroju :D
    My pościel kupiliśmy w Ikei,jedna bialao-beżowa w kropki a druga w błękitne chmurki.

ex2bi09komf7ydjp.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Do mnie dzisiaj przyszła paczka z tej Edisy z pościelą i powiem Ci, że jestem zadowolona. Wzięłam na próbę, bo mi koleżanka poleciła i jest ok. Wybór też mają myślę przyzwoity.

http://sklep-edisa.pl/

kehlana_miyu, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ruda102 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff... udało mi się przeczytać wszystkie zaległe strony z postami. A niby mam dużo czasu bo leze w szpitalu.
    Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tego że tyle już macie. U mnie 27 tydzień więc myślałam że mam wiadro czasu a teraz kiedy się rozpoczął wyścig z czasem to się okazuje że w czarnej.... znaczy w czarnym lesie jestem.
    Mam obiecany wózek łóżeczko i wanienka po kuzynie. A nie mam nic z ciuszków z art kosmetycznych itp.... No nic...
    Od 3 dni przeglądam neta w szpitalu i notuje co mi się podoba co kupić itp.

A dzięki Bogu znalazłam się w szpitalu. 2 tygodnie temu moja szyjka miała 17 mm. We wtorek jak mnie nie ogladali na ip na Karowej - 13 mm i pani doktor na Izbie przyjęć stwierdziła że jest ok i nie wymaga hospitalizacji i żeby z jałowym wynikiem posiewu zgłosić się na założenie pessara. Wynik miałam w piątek a termin na pessar na 5 sierpnia. Gdybym zaufało pani doktor to 5 sierpnia byłoby po szyjce. No ale nie mam prowadzacego lekarza z karowej więc dlaczego mieliby mi pomóc?
    Na szczęście w innych szpitalach są lekarze z powołaniem którzy pomagają wszystkim. :) Dzięki temu od wtorku mam pessar ale szyjka ma już tylko 9 mm więc zostanę na obserwacji czy nie grozi mi poród przedwczesny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    My pościel kupiliśmy w Ikei,jedna bialao-beżowa w kropki a druga w błękitne chmurki.

Chwilka czy Twoja pościel to 100bawełna? Bo ja kupiłam ostatnio w Ikea i okazało się, że 50% bawełny i zamówiłam nowa online.... A ta to nie wiem...

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Chwilka czy Twoja pościel to 100bawełna? Bo ja kupiłam ostatnio w Ikea i okazało się, że 50% bawełny i zamówiłam nowa online.... A ta to nie wiem...

Tak 1oo%, ja bardzo na to uwage zwracam przy ciuszkasz tez i faktycznie sa tam też takie mieszane;/

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda i jak się czujesz z pessarem? Leż spokojnie i niczym się nie przejmuj. Trzymam kciuki żeby szyjka się uspokoiła i żeby puścili Cię do domu.

klz9zbmhugl0l61p.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Karolina :) tez wczoraj zamówiłam tam pościel biała w baranki :) i organizer taki na łóżeczko + wypełniacz kołderka i podusia. Tanie sa tam rzeczy. Ja Ci sie podobają w dotyku, wyglądzie, w realu ? Ile dni Ci szło. Ja wczoraj zapłaciłam przelewem a przesyłkę in post wzięłam :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Sliczne rzeczy na stronie colorstories.pl

Polecam też kocyki z womaru.

Dziewczyny czytam Was w miare na bieżąco, czynnosci remontowo-wykończeniowe zabieraja mi cały czas. Ale widzialam, ze Wasze dzieciaki mają już nawet 1,5 kg! Rewelacja!

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png

Wysłany: 28 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Niecierpliwa Karolina :) tez wczoraj zamówiłam tam pościel biała w baranki :) i organizer taki na łóżeczko + wypełniacz kołderka i podusia. Tanie sa tam rzeczy. Ja Ci sie podobają w dotyku, wyglądzie, w realu ? Ile dni Ci szło. Ja wczoraj zapłaciłam przelewem a przesyłkę in post wzięłam :)

2 dni :-) jestem w szoku, że tak szybko, bo brałam tę opcję "na zamówienie". Też już sobie upatrzyłam baranki :-)
    Co do opcji "na żywo" to jestem w szoku, że za taką cenę taka jakość! Jeszcze zobaczymy jak bedzie po praniu, ale sprawdzałam szwy, zamki i wygląda wszystko solidnie. Mam porównanie w komplecie z minky. Zamówiłam jakiś czas temu z innej firmy i zapłaciłam 79zl za kocyk i 15zl za podusię. Tutaj 46zl za cały komplet! A nie różnią się niczym zupełnie!

adrenalina lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ