Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea28 wrote:Niecierpliwa nie przejmuj sie tak chyba ma każda przyszła mamusia
ja sie staram ograniczać bo jeszcze delikatny remont w trakcie a nie chce sie wyskubać co do grosza ech... ale na allegro już poszło 300zł dla dzieci jeszcze dziś kupiłam piekny karnisz za 80zł i zamawiam firanke na allegro...
Czyli Ciebie też korci widzęmoże dobrze, że zostawiłam te zakupy wyprawkowe na taki późniejszy termin i dopiero teraz zaczynam, bo gdybym kupiła wszystko wcześniej to do porodu miałabym już dwie albo trzy wyprawki
Dea28, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło
Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam?marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam mocne pzreczucie ze tez urodze w drugiej polowie wrzesnia, byc moze sie myle..ale jakos takie przeczucia mam ze ani nie dochodze do 2.10 a 12.10 w ogole pod uwage nie biore bo dla mnie to jest grubo pzresadzony termin jak ostatni okres mialam 27.12.15
No i najwazniejsze info dowiem sie we wrzesniu co z moim porodem... chyba jednak pojde na ta cholerna cesarka...bo tak mnie boli i rwie przy tej bliznie ze boje sie ze podczas porodu sn cos sie stanie, albo ta blizna szyta w srodku nie wytrzyma od tych skurczow....sama nie wiem, boje sie bo cc to diabelstwo ale z drugiej stropny komfort psychiczny i zdrowie dziecka najwazniejsze... -
Dobrze że ja mało po sklepach chodze choć nie powiem ostatnio w Tesco na wyprzedaży kupiłam dwie pary bodów rozm.80 i na jednych pisze kocham mame a na drugich kocham tate no i jak ich miałam nie kupić?
Niecierpliwa ale mi sie ciągle wydaje że kupuje naprawde najpotrzebniejsze rzeczy
moje paczki z allegro przyjdą jutro juuuuupiiiiiiiiiii!!!
Chwilka84, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Ja to każdego dnia walczę ze sobą zeby nie wchodzić na olx itp:) Już nie mówie o wyprawach do manu czy galerii:)
Ja już ubranka kupuje na 3-6mc i wyżej:p a co:p jest okazja to nie skorzystam? A skorzystam:) po co za 6 miesięcy przepłacać hehehehChwilka84, Rutelka, Ola_Ola, Blu lubią tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Ja już ubranka kupuje na 3-6mc i wyżej:p a co:p jest okazja to nie skorzystam? A skorzystam:) po co za 6 miesięcy przepłacać heheheh
Ja też kupuję jeszcze trochę ubranek na 3-6 miesięcy (bo mam już mega duuuuuużo więc się ograniczam) i wyżej
Widzę, że praktycznie wszystkie nas ogarnęło szaleństwo zakupowe
Fajnie będzie być mamąJuż się nie mogę doczekać!
Chwilka84, Rutelka, Jutysia, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa masę ubranek dostałam od koleżanki od rozmiaru 56 do ubranek na 1,5 roczne dziecko. Także niewiele kupuję, właściwie prawie nic z ubranek.
Ale ostatnio byłam w second-handzie i był tam taki kosz z rzeczami po 1 zł. Wygrzebałam ze 4 bodziaki. No jak tu nie kupić jak po 1 zł?A śliczne takie, że nie mogłam się powstrzymać. I nie przeszkodziło mi to, że na rozmiar 56-68 mam ze 25 bodziaków. Jeszcze te 4 się przyda, a co?
Jutysia, marlon, Chwilka84, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, byłam dzisiaj drugi raz na krzywej, wcisnęłam cytrynkę, bo glukozy smakowej nigdzie w aptekach nie było i udało się!
Wyniki też chyba ok: na czczo 79, po 1h 130, a po 2h 120.
Mnie też po woli ogarnia zakupowe szaleństwo, zamówiłam parę ciuszków na endo, 5.10.15 - wyprzedaż była, jak tu nie skorzystać?Choć nie zmienia to faktu, że z wyprawką typu wózek, fotelik, kosmetyki jestem daleko w tyle... W sierpniu będę szaleć i urządzać pokoik dla Maleństwa. I jeszcze nie wybraliśmy imienia, mężowi żadne się nie podoba
Aha, zaczęłam dzisiaj 3 trymestrKai, Reni@, Rutelka, marlon, szynszyl, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu, Kasik2, Dea28 lubią tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło
Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam?
Też lubię mieć wszystko gotowe
a i zalando, sekcja dla Mam mnie finansowo wykończyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 23:59
Limerikowo, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
czytam ze zakupowe szalenstwo dla maluchow w trakcie, ja dzis tez zaszalalam I kupilam lozeczko-tapczanik z barierka I materacem dla starszej niuni,l mam nadzieje ze w nie wskoczy jak dojdzie przesylka
nie ma co sie hamowac na zakupachi tlumic instynktu wicia gniazdka
pamietam ze z corka po paru tyg dopiero poszlam na zakupy a to I tak w ta I z powrotem biegiem bo miauczala w wozku I nic jej nie pasowalo
ja tez bylam wew szyta ale oby cc mnie ominelo I wszystko tam jakos wytrzymalo juz mam dosc po 1ej operacji brzusznej dochodzenia do siebie 2mce, oby tez 2ga corcia byla mniejsza niz 3240 to przejdzie
na razie wg wykresow z poprzed ciazy wagowo ida obie zaskakujaco rowno -
Hej,
my po wizycie. Mały waży 1500g, ma włoski 1,5cmi długie nogi
Nie chciał współpracować, bo spał, ale matka zrobiła kilka przysiadów i pokazał buźkęJola1985, Reni@, Jutysia, szynszyl, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, kehlana_miyu, Chwilka84, Kai, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, Blu, Kasik2, MMM2016, Dea28, India9 lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:jesli moge dodac to mym zdaniem zielone pamperki trzymaja siusiu najlepiej szczegolnie na noc, nam te premium care to oprocz paska chlonnoscia przypominaly pamperki z rossmana czyli srednio
-
Super wieści dziewczyny, niech maluszki rosną
Dzięki za info o tych pieluszkach, ja to myślałam, że te 1 to nawet nie pójdzie jedna paczka, zamówię 2 na początek a później to już na miejscu się kupi w razie potrzeby. Robię zamówienie w sklepie firmowym belli i tam są happy newborn, macie z nimi doświadczenie?, czy jednak pampers lepszy?
ja nie kupuję ubranek póki co, hihi mam zakaz, bo nie wiem co mam a co nieale już niedługo ogarnę temat
u mnie termin się w miarę trzyma, był na 3.10 a jest na 30.09 więc póki co różnica mała -
nick nieaktualny
-
U mnie zakupowe szaleństwo w pełni, choć staram się trzymać w ryzach
wczoraj w Rossmannie tak jakoś same wpadły mi do koszyka dwa smoczki (z Godzillą!) i karty kontrastowe do pokazywania dziecku
dzisiaj może przyjdą 2 paczki z pościelą do wózka i paroma dodatkowymi ubrankami w rozmiarze 56, bo spanikowalam, że wszystko mam duże, a co jeżeli młody się jednak mały urodzi??? Do wózka kupiłam kocyk minky i 2 podusie, jedną płaską, drugą antywstrząsową na później, i jeszcze dodatkowo kocyk do fotelika samochodowego, z otworami na pasy. Nie mogę się tych rzeczy doczekać! Strasznie już bym chciała wszystko kupić i rozstawić, ale sobie przypominam, że do terminu jeszcze 3 miesiące, więc co najwyżej koty miałyby więcej sprzętów do drzemek i skakania
Chwilka84, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja po kontrolnym usg (2 tyg temu bylam w szpitalu w związku ze skurczami- fałszywy alarm
) Malutka waży 1520g, chyba dużo jak na 29t0d
wg usg ma tydzień więcej więc termin znów się przesunął. Ale to wiadomo, umowna data.
Najgorsze jest to że córcia jest dwa razy owinięta pępowiną. Mam kontrolować ruchy i zgłosić to swojemu lekarzowi prowadzącemu. Strasznie się zmartwiłam, już zaczynam mieć paranoje... To niby dopiero 30tydzień ciąży, jest jeszcze ułożona miednicowo więc liczę na to że przy obracaniu się głowką w dól jakoś się odwinie..
A to moja córcia z wczoraj:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8906702537ce.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:20
kehlana_miyu, Rutelka, Ola_Ola, Chwilka84, Kai, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Jola1985, Reni@, Blu, Jutysia, Kasik2, Dea28, India9 lubią tę wiadomość
-
A propos kotów, pytanie dla tych z Was, które mają zwierzaki, nie boicie się jak przyjmą nowego członka rodziny? Ja mam dwa koty, o moją kotkę się nie martwię, bo jest raczej niezależna i plochliwa, podejrzewam, że będzie raczej unikać tego nowego stwora i szybko się dostosuje, ale mój kocur jest strasznie rozpuszczony i uwielbia być w centrum uwagi, więc obawiam się, że konkurencja przysporzy mu sporo stresu
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015