X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie termin sukcesywnie się skraca.
    Wg om 2 października
    Wg usg genetycznego 27 września
    Wg połówkowego 26 września
    Wg usg III trymestru 21 września

I bądź tu mądra :-)

Rutelka, hajdi lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Niecierpliwa nie przejmuj sie tak chyba ma każda przyszła mamusia ;) ja sie staram ograniczać bo jeszcze delikatny remont w trakcie a nie chce sie wyskubać co do grosza ech... ale na allegro już poszło 300zł dla dzieci jeszcze dziś kupiłam piekny karnisz za 80zł i zamawiam firanke na allegro...

Czyli Ciebie też korci widzę :-D może dobrze, że zostawiłam te zakupy wyprawkowe na taki późniejszy termin i dopiero teraz zaczynam, bo gdybym kupiła wszystko wcześniej to do porodu miałabym już dwie albo trzy wyprawki :-P

Dea28, Sylwia_i_Niki lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło :-P
    Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam? :-D
    Ja to każdego dnia walczę ze sobą zeby nie wchodzić na olx itp:) Już nie mówie o wyprawach do manu czy galerii:)

marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mocne pzreczucie ze tez urodze w drugiej polowie wrzesnia, byc moze sie myle..ale jakos takie przeczucia mam ze ani nie dochodze do 2.10 a 12.10 w ogole pod uwage nie biore bo dla mnie to jest grubo pzresadzony termin jak ostatni okres mialam 27.12.15

No i najwazniejsze info dowiem sie we wrzesniu co z moim porodem... chyba jednak pojde na ta cholerna cesarka...bo tak mnie boli i rwie przy tej bliznie ze boje sie ze podczas porodu sn cos sie stanie, albo ta blizna szyta w srodku nie wytrzyma od tych skurczow....sama nie wiem, boje sie bo cc to diabelstwo ale z drugiej stropny komfort psychiczny i zdrowie dziecka najwazniejsze...

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ja mało po sklepach chodze choć nie powiem ostatnio w Tesco na wyprzedaży kupiłam dwie pary bodów rozm.80 i na jednych pisze kocham mame a na drugich kocham tate no i jak ich miałam nie kupić? :D Niecierpliwa ale mi sie ciągle wydaje że kupuje naprawde najpotrzebniejsze rzeczy :D moje paczki z allegro przyjdą jutro juuuuupiiiiiiiiiii!!! :)

Chwilka84, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Blu lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja to każdego dnia walczę ze sobą zeby nie wchodzić na olx itp:) Już nie mówie o wyprawach do manu czy galerii:)

Ja już ubranka kupuje na 3-6mc i wyżej:p a co:p jest okazja to nie skorzystam? A skorzystam:) po co za 6 miesięcy przepłacać heheheh

Chwilka84, Rutelka, Ola_Ola, Blu lubią tę wiadomość

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Ja już ubranka kupuje na 3-6mc i wyżej:p a co:p jest okazja to nie skorzystam? A skorzystam:) po co za 6 miesięcy przepłacać heheheh
    hehehe zgadza się!
    Ja też kupuję jeszcze trochę ubranek na 3-6 miesięcy (bo mam już mega duuuuuużo więc się ograniczam) i wyżej :P
    Widzę, że praktycznie wszystkie nas ogarnęło szaleństwo zakupowe :D :D :D

Fajnie będzie być mamą ;) Już się nie mogę doczekać!

Chwilka84, Rutelka, Jutysia, Blu lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tez dużo większych ubranek zwłaszcza że czasem odwiedzam jakiś szmateks i jak jest coś super to biore przyda sie na potem a przy dwójce nie wiem czy bede mieć czas na szmatki :D

marlon, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja masę ubranek dostałam od koleżanki od rozmiaru 56 do ubranek na 1,5 roczne dziecko. Także niewiele kupuję, właściwie prawie nic z ubranek.

Ale ostatnio byłam w second-handzie i był tam taki kosz z rzeczami po 1 zł. Wygrzebałam ze 4 bodziaki. No jak tu nie kupić jak po 1 zł? :D :D A śliczne takie, że nie mogłam się powstrzymać. I nie przeszkodziło mi to, że na rozmiar 56-68 mam ze 25 bodziaków. Jeszcze te 4 się przyda, a co? :D

Jutysia, marlon, Chwilka84, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

• Jutysia Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dzisiaj drugi raz na krzywej, wcisnęłam cytrynkę, bo glukozy smakowej nigdzie w aptekach nie było i udało się! :D Wyniki też chyba ok: na czczo 79, po 1h 130, a po 2h 120.

Mnie też po woli ogarnia zakupowe szaleństwo, zamówiłam parę ciuszków na endo, 5.10.15 - wyprzedaż była, jak tu nie skorzystać? ;) Choć nie zmienia to faktu, że z wyprawką typu wózek, fotelik, kosmetyki jestem daleko w tyle... W sierpniu będę szaleć i urządzać pokoik dla Maleństwa. I jeszcze nie wybraliśmy imienia, mężowi żadne się nie podoba :/

Aha, zaczęłam dzisiaj 3 trymestr :)

Kai, Reni@, Rutelka, marlon, szynszyl, kehlana_miyu, Chwilka84, Blu, Kasik2, Dea28 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie, bo jakieś szaleństwo zakupowe mnie ogarnęło :-P
    Właśnie na e-kidi wydałam 500 zł, a teraz na h&m buszuję. Wy też chciałyście mieć wszystko na już czy tylko ja tak mam? :-D
    Ja ostatnio w feedo sie przymierzałam do kosmetyków, laktatora, podgrzewacza, butelek, smoczków, stojaków do butelek i takich tam i wyszło mi ponad 2000 zł :D
    Też lubię mieć wszystko gotowe :)

a i zalando, sekcja dla Mam mnie finansowo wykończy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 23:59

Limerikowo, Chwilka84 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam ze zakupowe szalenstwo dla maluchow w trakcie, ja dzis tez zaszalalam I kupilam lozeczko-tapczanik z barierka I materacem dla starszej niuni,l mam nadzieje ze w nie wskoczy jak dojdzie przesylka

nie ma co sie hamowac na zakupachi tlumic instynktu wicia gniazdka
    pamietam ze z corka po paru tyg dopiero poszlam na zakupy a to I tak w ta I z powrotem biegiem bo miauczala w wozku I nic jej nie pasowalo

ja tez bylam wew szyta ale oby cc mnie ominelo I wszystko tam jakos wytrzymalo juz mam dosc po 1ej operacji brzusznej dochodzenia do siebie 2mce, oby tez 2ga corcia byla mniejsza niz 3240 to przejdzie
    na razie wg wykresow z poprzed ciazy wagowo ida obie zaskakujaco rowno ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli moge dodac to mym zdaniem zielone pamperki trzymaja siusiu najlepiej szczegolnie na noc, nam te premium care to oprocz paska chlonnoscia przypominaly pamperki z rossmana czyli srednio

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    my po wizycie. Mały waży 1500g, ma włoski 1,5cm :) i długie nogi ;)
    Nie chciał współpracować, bo spał, ale matka zrobiła kilka przysiadów i pokazał buźkę :)

Jola1985, Reni@, Jutysia, szynszyl, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Rutelka, kehlana_miyu, Chwilka84, Kai, Sylwia_i_Niki, Limerikowo, Blu, Kasik2, MMM2016, Dea28, India9 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jesli moge dodac to mym zdaniem zielone pamperki trzymaja siusiu najlepiej szczegolnie na noc, nam te premium care to oprocz paska chlonnoscia przypominaly pamperki z rossmana czyli srednio
    Dzięki za podpowiedź Na dobry start kupiłam po jednej dużej paczce 1 oraz 2 tych premium care, a później zobaczymy.

ex2bwn15260327bu.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny, niech maluszki rosną :)

Dzięki za info o tych pieluszkach, ja to myślałam, że te 1 to nawet nie pójdzie jedna paczka, zamówię 2 na początek a później to już na miejscu się kupi w razie potrzeby. Robię zamówienie w sklepie firmowym belli i tam są happy newborn, macie z nimi doświadczenie?, czy jednak pampers lepszy?

ja nie kupuję ubranek póki co, hihi mam zakaz, bo nie wiem co mam a co nie :D ale już niedługo ogarnę temat :)

u mnie termin się w miarę trzyma, był na 3.10 a jest na 30.09 więc póki co różnica mała :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola gratuluję. :) Niezła czuprynka - 1,5 cm długości wow. :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zakupowe szaleństwo w pełni, choć staram się trzymać w ryzach :D wczoraj w Rossmannie tak jakoś same wpadły mi do koszyka dwa smoczki (z Godzillą!) i karty kontrastowe do pokazywania dziecku :) dzisiaj może przyjdą 2 paczki z pościelą do wózka i paroma dodatkowymi ubrankami w rozmiarze 56, bo spanikowalam, że wszystko mam duże, a co jeżeli młody się jednak mały urodzi??? Do wózka kupiłam kocyk minky i 2 podusie, jedną płaską, drugą antywstrząsową na później, i jeszcze dodatkowo kocyk do fotelika samochodowego, z otworami na pasy. Nie mogę się tych rzeczy doczekać! Strasznie już bym chciała wszystko kupić i rozstawić, ale sobie przypominam, że do terminu jeszcze 3 miesiące, więc co najwyżej koty miałyby więcej sprzętów do drzemek i skakania :D

Chwilka84, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po kontrolnym usg (2 tyg temu bylam w szpitalu w związku ze skurczami- fałszywy alarm :) ) Malutka waży 1520g, chyba dużo jak na 29t0d :) wg usg ma tydzień więcej więc termin znów się przesunął. Ale to wiadomo, umowna data.

Najgorsze jest to że córcia jest dwa razy owinięta pępowiną. Mam kontrolować ruchy i zgłosić to swojemu lekarzowi prowadzącemu. Strasznie się zmartwiłam, już zaczynam mieć paranoje... To niby dopiero 30tydzień ciąży, jest jeszcze ułożona miednicowo więc liczę na to że przy obracaniu się głowką w dól jakoś się odwinie..

A to moja córcia z wczoraj :) :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8906702537ce.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:20

kehlana_miyu, Rutelka, Ola_Ola, Chwilka84, Kai, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Jola1985, Reni@, Blu, Jutysia, Kasik2, Dea28, India9 lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos kotów, pytanie dla tych z Was, które mają zwierzaki, nie boicie się jak przyjmą nowego członka rodziny? Ja mam dwa koty, o moją kotkę się nie martwię, bo jest raczej niezależna i plochliwa, podejrzewam, że będzie raczej unikać tego nowego stwora i szybko się dostosuje, ale mój kocur jest strasznie rozpuszczony i uwielbia być w centrum uwagi, więc obawiam się, że konkurencja przysporzy mu sporo stresu :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: