X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z USG. Niunio waży 1645g. Główką w dół- czyli przekręcił się.
    Co chwila czuję kopniaczki gdzieś indziej.
    Wszystkie pomiary prawidłowe.
    Łożysko na przedniej ścianie, wysoko.
    90,0 percentyl - co to znaczy???

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 21:30

Kai, Sylwusia100, Reni@, kalika, Pumpkin, diewuszka86, Rutelka, Jutysia, Kasik2, Jola1985, Chwilka84, szynszyl, kasia_1988, kehlana_miyu, aneta93, Blu, a.badziak, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    90 percentyl oznacza ze jest spory ale w normie :) super ze wszystko w porządku

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:

Po ludzku mówiąc, 90% dzieci na tym etapie jest niższych / mniejszych / lżejszych (w zależności do czego wartość się odnosi).

• kalika Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile potrzeba Pampersow 1, tych najmniejszych? Nie wiem czy paczka 88 wystarczy czy zamówić dwie?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Do 37 tyg bylam na fenoterolu. W 36 odstawili kroplowki i dostawalam juz tylko tabletki. A Miki urodzil się w 39t4d. Ponad 2 tygodnie po odstawieniu wszystkich lekow. Licze na to ze teraz obejdzie sie bez szpitala wczesniej i donosze chociaz do 37 tc.

No to ładnie przetrzymałaś, szkoda, że w szpitalu. Na pewno będzie dobrze tym razem i do szpitla pojedziesz na sam poród :) Trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga85 wrote:
    Termin mam na 7 października.
    Imię wybrane dla córci - Alicja :)

To mamy termin (razem Z Deą) na ten sam dzień. :D
    "Uzupełniłam" Cię na naszej liście.

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gratulacje, duży chłopak. :) Mój też podchodzi pod 90 centyl także też duży. Dziś ginekolog powiedziała, że trzeba się cieszyć, że ładnie rośnie, gorzej jakby nie rósł wcale, albo za wolno. Ja się cieszę - mówię do pani doktor i dodaję- ale jak ja urodzę takiego wielkoluda? :) Pani się roześmiała, choć nie wiem czy mi do śmiechu. ;) No cieszę się, cieszę. Ale i boję się, boję. :)

Reni@, Chwilka84, kalika, aneta93 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    No to ładnie przetrzymałaś, szkoda, że w szpitalu. Na pewno będzie dobrze tym razem i do szpitla pojedziesz na sam poród :) Trzymam kciuki.

No wlasnie teraz nie wyobrazam sobie szpitala ze względu na starszego synka. Mam ogromną nadzieję ze dam radę w domu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Po ludzku mówiąc, 90% dzieci na tym etapie jest niższych / mniejszych / lżejszych (w zależności do czego wartość się odnosi).

Pumpkin, dzięki. Zawsze mam z tym problem jak mąż pyta. Wiem, że musi się mieścić w widełkach 5-50-90 (najlepiej środek), ale nie rozumiałam dokładnie co to oznacza (szczególnie te 90). :)

Pumpkin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że dr przelaczyl na 3d. Widziałam nosek, oczko, brodke i usteczka :) przez moment. Nie będzie z niego model. Odwrócił się plecami. Mój mąż oczywiście nic nie widział. W domu palcem mu pokazywałam na filmie co gdzie jest :) i załapał.

Rutelka, Chwilka84, szynszyl, aneta93, Blu lubią tę wiadomość

• Aga85 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    To mamy termin (razem Z Deą) na ten sam dzień. :D
    "Uzupełniłam" Cię na naszej liście.

Dziekuje za "uzupelnienie" :)

Aga
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, melduję się po usg 3 trymestru - wszystko w porządku, Kluseczka waży 1430 gram i wymiarami wyprzedza termin z OM o tydzień. Ułożona jest już główka w dół, miała skrzyżowane stópki i zaciśnięte uda, wiec wstydnisia nie pokazała co tam ma między nóżkami;) Mlaskała sobie beztrosko buzią i ziewała :D Oaza spokoju!
    Ostatnio mam co chwilę twardnienie brzucha, o którym wczesniej pisałyście, nie mogę czasem się ruszyć, tak boli :( Ale na szczęście z szyjką póki co w porządku, muszę kontrolować... Mam brać końską dawkę Asmag forte, odpoczywać i liczyć, że te skurcze treningowe się zmniejszą.

Dobra, wracam do nadrabiania miliona stron po urlopie :)

Jola1985, szynszyl, kalika, Kasik2, Chwilka84, Reni@, Rutelka, aneta93, Blu, kehlana_miyu, Kai, diewuszka86, Dea28 lubią tę wiadomość

ijpbdf9h93cgicla.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jestem w 29 tc(28+4) w sobote będę mieć usg, prawdopodobnie dziewczynka ,kopie jak talala uwielbiam to :).ale nie czuje czkawki możliwe ze jej nie ma? czy po prostu nie umiem odróżnić?

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my :)

domhy0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 22:58

Jola1985, marlon, kasia_1988, aneta93, Blu, kehlana_miyu, Rutelka, pielegniarka_w_mundurze, Kai, diewuszka86, Sylwusia100, a.badziak, Reni@, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w4sqhgqs0lwodohz.png

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję problemów z szyjkami i skurczami brzuchów. Mnie też często łapią skurcze i odczuwam kłucia, mimo tego, że biorę codziennie magnez. Na razie szyjka jest długa (na ostatnim badaniu 5,2 cm) i zamknięta, więc się nie martwię. Staram się jednak oszczędzać, bo mamy już spore brzuszki więc to nie przelewki.

Mój prof. mówił, że synek na tym etapie ciąży nie ma za dużo miejsca na fikołki, więc się nie obróci w 15 min, a taki obrót zajmuje mu w przybliżeniu ok 1-1,5 dnia. Wtedy też mogą nasilić się bóle i twardnienia.

Chwilka84, aneta93 lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Mój prof. mówił, że synek na tym etapie ciąży nie ma za dużo miejsca na fikołki, więc się nie obróci w 15 min, a taki obrót zajmuje mu w przybliżeniu ok 1-1,5 dnia. Wtedy też mogą nasilić się bóle i twardnienia.

1-1,5 dnia zajmuje fikołek.....ale mnie zszokowałaś:)myślałam, ze tam jeszcze jest duzo miejsca.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerka wrote:
    hej dziewczyny jestem w 29 tc(28+4) w sobote będę mieć usg, prawdopodobnie dziewczynka ,kopie jak talala uwielbiam to :).ale nie czuje czkawki możliwe ze jej nie ma? czy po prostu nie umiem odróżnić?
    Możliwe, że jej nie ma. Nie wszystkie dzieci mają czkawkę:)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie naczytalam dzis o skurczach i co chwila mi sie brzuch napina :( a od jakiegos czasu byly duzo rzadziej. Oby sie uspokoilo . Mam nadzieje ze to tylko podświadomość tak zadziałała i jutro bedzie ok

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie na dokladnie ten sam dzień miał 1780, to rozumiem ze juz się nie mieścimy w żadnych widełkach, albo po prostu troche zle go zmierzyli bo wczesniej wyprzedzał usg o kilka dni, teraz o 3 tyg

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ