Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego, mega niewygodnego, skrzypiacego w cholerę łóżka.
Kehlana, leżę w Matce Polce na patologii ciąży.
Dostalam już masę leków, kilka zastrzyków domięsniowych i sterydy na rozwój płuc Małego.
Oprócz tego robili mi 4 razy ktg
pojawiają się niewielkie skurcze (30-40), ale niestety w miarę regularne.
Szyjka oceniona ponownia na 1,5cm i miękka.
Jeszcze po badaniu pojawiło się niewielkie plamienie
-
nick nieaktualnyPumpkin wrote:Dziewczyny, wcześniej był już temat pieluch - polecacie zielone pampersy. Ale czytam teraz, że wypuścili nową serię zastępując starą i się "popsuły", nie są już dobre, przeciekają itd. I trochę zgłupiałam - kupić czy nie kupić? Jakie Wy kupujecie pieluchy?
I padło też pytanie ile tych 1 kupić?
Ja kupiłam tylko jedno opakowanie Pampers Premium Care 1 - 88 sztuk (do szpitala i na noce). Z tym, że zamierzam używać zaraz od wyjścia ze szpitala pieluch wielorazowych, więc dlatego nie kupuję więcej jednorazówek... Zobaczymy co z tego wyjdzie. -
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Ja mam pampers premium care one nie sa zielone tylko kremowo - złote. Mam 66 sztuk. Trzy opakowania po 22 szt.
Jedno opakowanie tych pampersow 22 szt to koszt 12 zł. Nie wiem ile kosztują w większym opakowaniu.
Ja za opakowanie 88 sztuk Pampers Premium Care płaciłam 40 zł w Auchen (to było jakieś półtora miesiąca temu, nie wiem czy nadal jest promocja). -
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego, mega niewygodnego, skrzypiacego w cholerę łóżka.
Kehlana, leżę w Matce Polce na patologii ciąży.
Dostalam już masę leków, kilka zastrzyków domięsniowych i sterydy na rozwój płuc Małego.
Oprócz tego robili mi 4 razy ktg
pojawiają się niewielkie skurcze (30-40), ale niestety w miarę regularne.
Szyjka oceniona ponownia na 1,5cm i miękka.
Jeszcze po badaniu pojawiło się niewielkie plamienie
Może leżenie i leki pomogą i się wszystko ustabilizuje. Tego Ci życzę.NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina, leżenie czyni cuda, leki pomogą, będzie wszystko dobrze!! A jakby coś ci doskwieralo to pamiętaj, że masz nas gdzie możesz się pozalic
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
właśnie jak pisałam poprzednio posta to już się nie wysłał i widzę, że nawet nie ma tych postów na które odpowiadałam
Rutelko co Cie skłoniło do pieluch wielorazowych? ja przebrnęłam przez temat, różne wyliczenia i został tylko argument tony śmieci, bo w ostatecznym rozrachunku jednak te wielorazowe są drogie ;/ (no przy kolejnym dziecku może się zwrócić ) -
Kurde co jest. Zjada już mi 3 post. Od wczoraj ciężko wejść na belly.
Karolina trzymaj się!
My mamy póki co białe 1 pampersa. Dokupić muszę jeszcze jedna lub 2 paczki pi 88 szt a później Dady 2. Najlepiej mi się sprawdziły i sprawdzają nadal przy strasznej coreczceNiecierpliwaKarolina, Ola_85 lubią tę wiadomość
-
Karolina rowniez dołączam do ekipy trzymajacej kciuki! Nie ma tych postów, ale synek jest juz duży, co by sie nie działo super sobie poradzi. Ale niech jeszcze posiedzi grzecznie w brzuchu :*
Tak jak pisalyscie, ze skracająca szyjka nie daje żadnych objawów jest strasznie niepokojące. Ja juz sie nie mogę doczekać wizyty, żeby troche sie uspokoić. W zasadzie w ciąży z córką nie miałam takiego problemu, ale to jest krótki okres czasu miedzy ciazami i dlatego się stresuje...NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:właśnie jak pisałam poprzednio posta to już się nie wysłał i widzę, że nawet nie ma tych postów na które odpowiadałam
Rutelko co Cie skłoniło do pieluch wielorazowych? ja przebrnęłam przez temat, różne wyliczenia i został tylko argument tony śmieci, bo w ostatecznym rozrachunku jednak te wielorazowe są drogie ;/ (no przy kolejnym dziecku może się zwrócić )
Główny powód do wielorazowego pieluchowania to zdrowie dziecka - wszystko naturalnie, bez chemii. Aspekt ekonomiczny jest na drugim miejscu. Nie wiem czy po kilku dniach/tygodniach stosowania nadal będę przekonana do nich, ale chcę spróbować. Ja większość pieluszek (tzw. otulaczy) kupowałam używanych przez grupę sprzedażową pieluch na facebooku. Wkłady to głównie pieluchy tetrowe. Więc wiesz, nie wyszło tak tragicznie drogo.
Kupiłam około 6-8 otulaczy używanych, 3 nowe, no i pieluchy tetrowe oraz ręczniczki bawełniane Ikea, więc wkładów mam dużo, bo około 60, ale tanim kosztem.
Tu filmik dla zainteresowanych (tu akurat pieluszka typ kieszonka, a ja się zdecydowałam na otulacze + wkład) --> https://www.youtube.com/watch?v=4DA2UVZQu_0szynszyl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo straszny zamęt. Najciekawsze jest to, że przez kilka godzin nie miałam dostępu do swojego kalendarza ciąży i pamiętnika, za to miałam dostęp do czyjegoś (nie wiem czyjego) kalendarza, pamiętnika i wiadomości prywatnych. Masakra jakaś. Przed chwilą sprawdziłam i już kalendarz i reszta wróciła do normy.
-
Rutelka wrote:No straszny zamęt. Najciekawsze jest to, że przez kilka godzin nie miałam dostępu do swojego kalendarza ciąży i pamiętnika, za to miałam dostęp do czyjegoś (nie wiem czyjego) kalendarza, pamiętnika i wiadomości prywatnych. Masakra jakaś. Przed chwilą sprawdziłam i już kalendarz i reszta wróciła do normy.
U mnie bylo dokladnie tak samo. Byc moze dlatego skasowali wczesniejsze wpisy. Nie powinni tego robic -
A ja nie wiem, czy jakiejś infekcji movzowej nie podlapalam. Muszę w poniedziałek sobie zrobić badanie moczu. Profilaktycznie polkne zuravit i urosept (zostały mi po poprzedniej infekcji).
W środę mam wizytę u gin, już nie mogę się doczekać. Chcę się dowiedzieć, co z szyjka (do tej pory było ok) i czy moj maluch rośnie ładnie, bo ja ciągle z wagą w miejscu stoję. -
My po badaniach prenatalnych. W zasadzie to prawie zaspałam i jechaliśmy na ostatnią chwilę
Ignaś tak jak myślałam znów się przekręcił i głowę ma na dole a nie przy samej szyjce tylko z boku bardziej. Pytałam też o zmianę pozycji dziecka i lekarz powiedział ze jak jest taki aktywny cały dzień to faktycznie rano moze być główka w dół a wieczorem juz pupą
Waga 1568 g , wszystkie parametry w normie. 53 percentyl. Pierwszy synek na tym etapie ważył 1400 g a urodził się 3660 wiec już się boję jak urośnie Ignaś. Ale może urodzę trochę wcześniej
W ogóle to mały był tak ułożony ze lekarz powiedział ze gdybym nie była szczupła to nie udałoby sie przeprowadzić badania bo nie mógłby zmierzyć większości parametrów.
Kai jeśli cos Cię boli albo piecze to pewnie ze lepiej wziać profilaktycznie cos
Chwilka84 jeśli zauważyłaś ze brzuch ostatnio urósł to tak jak piszesz to na pewno powód tego swędzeniaChwilka84, aneta93, Sunflower, Blu, Pumpkin, _polin, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Kai, kehlana_miyu, Rutelka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:Mnie niestety dzisiaj pobolewa brzuch,to raczej nie skurcze, ale tak mi twardnieje nisko, przy spojeniu, rano byłam w sklepie i się zaczeło...ehhh. Wzięłam juz zestaw leków i resztę dnia leże, jutro też sie nigdzie nie ruszam.