X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały nam język pokazał i tyle widzieliśmy jego buzię bo się odwrócił ;)

NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne dopiero 32+2 na nfz i 32+6 prywatnie , chyba juz wszystkie będziecie po :))

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sunflower Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego, mega niewygodnego, skrzypiacego w cholerę łóżka.

Kehlana, leżę w Matce Polce na patologii ciąży.

Dostalam już masę leków, kilka zastrzyków domięsniowych i sterydy na rozwój płuc Małego.
    Oprócz tego robili mi 4 razy ktg :-/
    pojawiają się niewielkie skurcze (30-40), ale niestety w miarę regularne.
    Szyjka oceniona ponownia na 1,5cm i miękka.
    Jeszcze po badaniu pojawiło się niewielkie plamienie :-/
    Trzymam kciuki za Was Karola!!!!

Dawno się nie pojawiałam, ale czytam Was. 18.08 mam ostatnie szczegółowe badanie prenatalne oceniające stan tętnic i żył macicznych, które u mnie były nieprawidłowe, mam nadzieję, że Ala ma się dobrze, rośnie i nie trzeba będzie interweniować wcześniej...Jeśli wszystko będzie ok, to 5.09- w skończonym 36 tyg będę miała wstępną rozmowę kwalifikującą do porodu i ustalenie daty cc. Wiadomo,że zależy mi aby to było nie wcześniej niż w skończonym 38 tygodniu ciąży, tak abym miała poczucie,że to donoszona ciąża, a wiadomo,że im dłużej dzidziuś w brzuszku tym lepiej:)
    Kompletuję wyprawkę, ubranek już mam aż nadto, na wózek mi przyszło poczekać aż do końca września- zagapiłam się i dopiero pod koniec września w wybranym przeze mnie odcieniu model będzie dostępny, trochę mnie to martwi, ale pretensję mogę mieć do siebie samej, za późno zabrałam się za temat.Do kupienia mam jeszcze kołyskę, fotelik, chemię, laktator i pieluszki.
    Tak w ogóle w listopadzie czeka mnie przeprowadzka więc jak się domyślacie sporo się u nas dzieje.
    Ściskam Was, dużo sił, pozytywnej energii i przede wszystkim zdrowia życzę!!!!!!

Limerikowo, Reni@, Chwilka84, Blu, Pumpkin, aneta93, KKasiaKK, kalika, NiecierpliwaKarolina, Kai, kehlana_miyu, diewuszka86, Rutelka, Rutelka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny, jak mnie brzuch swedzi, zaraz zwarjuje, w nocy wstawałam i sie smarowałam, ale to mała ulga. Naczytałam sie o cholestazie....ale dziekowac tylko brzuch mnie swedzi.
    Mysle, że w ostatnie dni urósł bardzo stad te napinania itp.

Smaruj, smaruj i jeszcze raz smaruj brzuch... Najlepiej jakimś dobrym kremem.
    W pierwszej ciąży od około 7 miesiąca też zaczął mnie swędzieć, smarowałam oliwką, bo tak mi dwie koleżanki poleciły, nie miały żadnych rozstępów. Mimo codziennego smarowania do końca ósmego miesiąca miałam cały brzuch wysypany rozstępami :(
    Teraz od początku ciąży smaruje kremem mustella, nawet trzy, cztery razy dziennie i jak na razie nie swędzi, ani nie ma żadnych rozstępów (oprócz tych starych, ale już ich prawie nie widać).

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Smaruj, smaruj i jeszcze raz smaruj brzuch... Najlepiej jakimś dobrym kremem.
    W pierwszej ciąży od około 7 miesiąca też zaczął mnie swędzieć, smarowałam oliwką, bo tak mi dwie koleżanki poleciły, nie miały żadnych rozstępów. Mimo codziennego smarowania do końca ósmego miesiąca miałam cały brzuch wysypany rozstępami :(
    Teraz od początku ciąży smaruje kremem mustella, nawet trzy, cztery razy dziennie i jak na razie nie swędzi, ani nie ma żadnych rozstępów (oprócz tych starych, ale już ich prawie nie widać).
    Dzięki Kasiu, od początku smarowałam Pharmacericem przeciwko rozstepom i bylo ok, moze Mały zaczoł szybko rosnąc, kupiłam własnie rossmanonowski oleje dla ciezarnych, zobaczymy. Jak wyszlam do sklepu, zajęłam się czyms innym nie myślałam o tym to bylo ok, wrociłam do domu i od nowa:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka mnie tez swedzial tylko brzuch po 30tc przez pare nocy a potem cale cialo na cholestaze niestety, ale przeszlo samo bez lekow ufff, poziom hormonow watrobowych jak byl wysoki tak i spadl

oby to byly tylko rozciagniecia skory

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Chwilka mnie tez swedzial tylko brzuch po 30tc przez pare nocy a potem cale cialo na cholestaze niestety, ale przeszlo samo bez lekow ufff, poziom hormonow watrobowych jak byl wysoki tak i spadl

oby to byly tylko rozciagniecia skory
    Nie strasz mnie...ostatnia morfo mialam dobra, teraz kolejna mam w piatek, na razie jest troche lepiej,zobaczymy jak sie pogorszy to ide do lekarza, ogólnie czuje się dobrze. A miałas jeszce inne objawy?Jakie badania robilas,żeby ja zdiagnozowac?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Czy któraś z Was jest z Łodzi lub okolic?
    Jeśli tak, to w którym szpitalu będziecie rodzic w Łodzi?

Aga
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Nie strasz mnie...ostatnia morfo mialam dobra, teraz kolejna mam w piatek, na razie jest troche lepiej,zobaczymy jak sie pogorszy to ide do lekarza, ogólnie czuje się dobrze. A miałas jeszce inne objawy?Jakie badania robilas,żeby ja zdiagnozowac?

Z cyklu matka wariatka, mnie jednej nocy dłonie swędziały, drapałam się chyba ze 2-3 godziny, naczytałam się o choleostazie, następnego dnia od razu poszłam do laboratorium zrobić próby wątrobowe i całkowite kwasy żółciowe, a i mocz czy białka nie ma. Wyniki prób miałam tego samego dnia, a na kwasy czekałam 2 dni, na szczęście wszystko ok.

Kicia92 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia08, chcesz na Madalińskiego rodzić? Nic nie pokręciłam?
    A że wcięło posty, to ponawiam pytanie.
    Chcesz rodzić sn? Wiesz jak jest tam ze znieczuleniem?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja mam prenatalne dopiero 32+2 na nfz i 32+6 prywatnie , chyba juz wszystkie będziecie po :))
    Ja będę miała prenatalne w 32t1d, wypada 18 sierpnia :) Już się nie mogę doczekać!

aneta93, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    Ja będę miała prenatalne w 32t1d, wypada 18 sierpnia :) Już się nie mogę doczekać!
    U mnie 17 i 22 :)

Jola1985, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w poniedziałek, chyba już powinien mi zrobić te prenatalne, później pewnie wizyta po 4 tygodniach a potem pewnie częsciej.. zaczyna się :D

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne we wtorek to będzie 31+3.

Pierwsza wrzesniowka urodziła w 35 tc. Az jakoś stres mnie mały złapał że to tak blisko.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek diabetolog
    Wtorek prenatalne
    Środa wizyta u ginekologa prowadzącego.

Napiety grafik :)
    I teraz chyba bedzie juz taki stresik i napięcie.
    Dwa prania juz zrobiłam. JesCze kolejne prania i wielkie prasowanie w tygodniu :D

Rutelka lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Nie odzywałam się, bo po pierwsze - musiałam nadrobić wszystkie posty, a po drugie mieliśmy remont pokoju (malowanie i takie tam) i musiałam wybyć z domu na ten czas.

NiecierpliwaKarolina - jak sytuacja? Że też taka niemiła niespodzianka Was spotkała z tą szyjką. Dajesz radę w szpitalu?

Nie odniosę się do wszystkich postów, bo nawet nie pamiętam, co której odpisać - wybaczcie.

Ja USG mam 17.08, to będzie chyba równo 32 tygodnie albo 32+1

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam jeszcze podziękować za cynk odnośnie win bezalkoholowych - Vintense białe - super :-) W ogóle to ekspedientka w Piotrze i Pawle powiedziała, że ostatnio całe te półki z bezalkoholowym winem musi bardzo często uzupełniać :-)
    Spróbuję też dzisiaj piwa Bavaria - w Carrefourze znalazłam.

Jola1985, kehlana_miyu, diewuszka86, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ciężko wytrzymać w tym szpitalu. Zwłaszcza, że personel pozostawia wiele do życzenia. No i dzisiaj na przykład zabrakło dla mnie śniadania...

Na wczorajszym usg Mały miał już 2430 gram. Jestem po Dexavenie. Skurcze z wczorajszych 100 na ktg wyciszyły się dzisiaj do 30. Także jak nic nie będzie sie działo to chyba sama się wypiszę w poniedziałek, bo psychicznie tu nie wytrzymam.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, ciężko wytrzymać w tym szpitalu. Zwłaszcza, że personel pozostawia wiele do życzenia. No i dzisiaj na przykład zabrakło dla mnie śniadania...

Na wczorajszym usg Mały miał już 2430 gram. Jestem po Dexavenie. Skurcze z wczorajszych 100 na ktg wyciszyły się dzisiaj do 30. Także jak nic nie będzie sie działo to chyba sama się wypiszę w poniedziałek, bo psychicznie tu nie wytrzymam.
    To kawał chlopaka już!!
    Może nie rezygnuj ze szpitala, albo zorientuj się czy możesz przenieść się do innego, hmm? Ja na szczęście ani na warunki ani na perdonel w szpitalu nie moglam narzekać i doskonale potrafię sobie wyobrazić jak jest to ważne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 18:51

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

2430? WOW1 :O ale duży :)

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ