X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    India, ciężko wytrzymać w tym szpitalu. Zwłaszcza, że personel pozostawia wiele do życzenia. No i dzisiaj na przykład zabrakło dla mnie śniadania...

Na wczorajszym usg Mały miał już 2430 gram. Jestem po Dexavenie. Skurcze z wczorajszych 100 na ktg wyciszyły się dzisiaj do 30. Także jak nic nie będzie sie działo to chyba sama się wypiszę w poniedziałek, bo psychicznie tu nie wytrzymam.

Karolina, jesli moge swoje zdanie wypowiedzieć to nie proponuje Ci sie wypisywać na własne życzenie, bo jak nie daj Boże cos się stanie to pozbywasz szpital jakiejkolwiek odpowiedzialności. Wytrzymaj , dla Maluszka, jak będzie wszystko ok, to wypiszą Cię jutro najpóźniej we wtorek.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzialam dziś fajne skarpetki w Smyku, na promocji. Powiedzcie mi tylko, jaki rozmiar stopy ma takie niemowlę? Zglupialam przy tych rozmiarach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 19:54

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez widzialam ze jedna wrzesniowka urodziła pod koniec lipca. Ale wiecie, my po 37 tyg dopiero ;) takze trzymamy sie

Karolina ja tez bym sie zastanowiła nad tym wypisem. Moze Cie sami wypuszcza. Jedmak w 31 tyg to ryzyko na wlasne zadanie sie wypisac. Chyba ze masz na oku inny szpital

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, widzialam dziś fajne skarpetki w Smyku, na promocji. Powiedzcie mi tylko, jaki rozmiar stopy ma takie niemowlę? Zglupialam przy tych rozmiarach.

Ostatnio kupowałam skórzane mokasynki dla synka do "wyjściowego" kompletu i dla 3miesięcznego dziecka doradzono mi rozmiar 10 (3-6 miesięcy), także dla noworodka będzie potrzebny jeszcze mniejszy.

Kai lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Nie strasz mnie...ostatnia morfo mialam dobra, teraz kolejna mam w piatek, na razie jest troche lepiej,zobaczymy jak sie pogorszy to ide do lekarza, ogólnie czuje się dobrze. A miałas jeszce inne objawy?Jakie badania robilas,żeby ja zdiagnozowac?

Nie strasze pisze jak bylo u mnie
    ja nie mialam dostepu do badan w irl gdzie na wynik moczu kobieta z zagrazajacym porodem przedwczesnym czeka 48h, od reki to moga zrobic paskowe tylko; i lecialam do Pl w 32tyg bo tak zreszta wypadal mi lot i zjazd na koncowke, cholestaza dokuczala mi 5dni poczatkowo mocno

objawy to swedzenie skory brzucha szczego,nie w nocy dosc mocne potem po 3dniach swedzace mrowki na calym ciele

ja bralam od 4tc duzo progesteronu bo byl slaby wiec to tez od ilosci hormonow zalezy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 20:32

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę z założenia, że nospę i magnez (bo tylko to dostaję) mogę brać w domu. Więc czekam do poniedziałku. Jak mi nic nie powiedzą na obchodzie o wypisie to sama wychodzę.

W razie W 10 minut od domu mam szpital, w którym chcę rodzić.

marlon, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dziś po wizycie. Malutka waży 1300 g. Ostatnio jakoś inaczej czułam ruchy i faktycznie zmieniła pozycję. Pupa na dole a w górze wszystko pozostałe :) głowa, ręce i nogi. Trzymała rączkami za nogi i tak jakby chciała brać stopy do buzi :) boski widok.
    Prenatalne dopiero za miesiąc 3 września.

Karolina rozumiem bo sama nienawidzę szpitali a już szczególnie obleśnych oddziałów rodem z PRL. Wytrzymaj!

Reni@, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, marlon, India9, Kai, diewuszka86, Sunflower, Blu, Rutelka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, musisz dać radę. Wiem, że Ci ciężko. Szpitale potrafią dobić i rozstroić człowieka. Wytrzymaj jeszcze trochę.
    Ale masz dużego dzidziusia!!!!!! Tak szybko rośnie czy od początku na dużego się zapowiadał? :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś po usg 28+5 i 1245g :)

India9, kasia_1988, Reni@, Kai, aneta93, Jola1985, NiecierpliwaKarolina, Kasik2, Pumpkin, kehlana_miyu, diewuszka86, Chwilka84, Blu, Rutelka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina prawie 2,5 kg to tak poważnie brzmi... Super gratulacje. Niezależnie gdzie będziecie czy w domku czy w szpitalu to wypoczywaj jak najwięcej.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Karolina, musisz dać radę. Wiem, że Ci ciężko. Szpitale potrafią dobić i rozstroić człowieka. Wytrzymaj jeszcze trochę.
    Ale masz dużego dzidziusia!!!!!! Tak szybko rośnie czy od początku na dużego się zapowiadał? :-)

Od początku był tydzień starszy. Teraz już prawie 3 tygodnie więcej wychodzi :-) mała kluska rośnie :-)

India9, Rutelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że dzidziuś się dopasowuje do Twojego nicku i zeby cierpliwosci mamy nie naduzywac, rośnie szybko,bo chce się prędzej urodzić ;-).

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Chwilowo mnie nie było, synuś mi sie rozchorował, później mnie choróbsko brało ale się nie daję.

Co do karmienia piersią, ja karmiłam 20 miesięcy...udało się....teraz też bym chciała.
    Po pierwszym porodzie nie używałam laktatora, jakoś synuś wisiał na piersi i się udało.
    Spał z nami ponad 1,5 roku i z dnia na dzień poszedł do łózeczka nie było problemu, wiec kazde dziecko inne jest wiadomo.

Kkkaaarrr proszę Cię jak coś jedź na IP dadzą Ci magnez w kroplówce, albo fenoterol w najgorszym przypadku.

NiecierpliwaKarolina o kurka z tą szyjuchą się porobiło....a brałaś może luteinę czy nie?
    Już doczytałam że dali w szpitalu, kawał synusia masz pod serduszkiem.
    Kochana nie wypisuj się sama ze szpitala.

Ruletka ja dopiero w tej ciąży czyję co to twardnienie brzucha...u mnie to wygląda tak ze brzuch mnie ciągnie jakby do przodu jak lezę to do góry i jest twardy jak skała...

Jola jak rodziłam Igora to szpital zgłaszał urodzenie dziecka do urzędu, a mi wyznaczyli termin kiedy mamy przyjechać po akt urodzenia.

Co do clexane ja brałam ostatni 2 dni przed porodem, ale lekarze mówili że jakby się zaczeło samo wcześniej to są w stanie sobie poradzić z tym, po porodzie nie brałam wcale clexane.

Reni@ mam te same obawy co do szpitala co Ty...
    Ja dzwonię jutro do mojego gina w który dzien mam podjechać na sprawdzenie szyjki i już sie boję, 2 tygodnie odpoczywałam w miarę wiadomo, ale oszczędzałam się na maxa...

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Karolina, jesli moge swoje zdanie wypowiedzieć to nie proponuje Ci sie wypisywać na własne życzenie, bo jak nie daj Boże cos się stanie to pozbywasz szpital jakiejkolwiek odpowiedzialności. Wytrzymaj , dla Maluszka, jak będzie wszystko ok, to wypiszą Cię jutro najpóźniej we wtorek.
    Mojej mamie znajoma pielęgniarka mówiła ze np jakbym się wypisała w piątek ze szpitala a w sobotę czy niedzielę zaczęłoby się coś dziać to szpital może odmówić przyjęcia, ale ile w tym prawdy nie wiem...nie wiem czy tak szpital moze sobie wybierać?

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa i co powiedzieli na obchodzie?

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Wygląda na to, że dzidziuś się dopasowuje do Twojego nicku i zeby cierpliwosci mamy nie naduzywac, rośnie szybko,bo chce się prędzej urodzić ;-).

Hahahaha :-D

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Niecierpliwa i co powiedzieli na obchodzie?

Za każdym razem inny lekarz, za każdym razem pytają z czym przyszłam. Pytają mnie co dostaję (!!!). A dostaję dwie tabletki magnezu i tabletke nospy..... jak pytam o wyniki to żaden nic nie wie, bo nie widział. PRL....

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, z mojego doświadczenia z tym szpitalem wynika, że w weekend absolutnie niczego się nie dowiesz i nic nie będzie robione chyba żeby zaczęło się dziać coś naprawdę poważnego. Dopiero w poniedziałek jest szansa, że cokolwiek Ci powiedzą, a może nawet we wtorek. Też chciałam się stamtąd wypisywać kiedy lezalam tam w weekend :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mały wagowo super, więc najprawdopodobniej świetnie sobie poradzi nawet jeżeli pojawi się na świecie trochę wcześniej :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina będzie dobrze. Z tym wypisem na własne żądanie to uważaj, nie wiadomo co następny dzień przyniesie. Niech sami Cię wypiszą jak uznają, że jest ok. Mały rośnie jak na drożdżach :) Dawaj znać jak sytuacja.

A ja po piątkowych pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Jestem bardzo zadowolona, a co najważniejsze mąż też :) Dostaliśmy jakieś upominki już na 1 zajęciach i obejrzeliśmy porodówkę. Naprawdę warto.

Blu, Rutelka, kehlana_miyu, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ