X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dzisiaj do lekarza, ale nie swojego (jest na urlopie), bo nie mogę sobie z infekcją intymną poradzić :/ a do wizyty u prowadzącego mam jeszcze dużo czasu, bo dopiero na 25.08 jestem zapisana....

Rutelko, szybko się pakujesz, ale chyba nie ma czegoś takiego jak za szybko - lepiej być przygotowanym. Ja przystąpię do pakowania we wrześniu.
    Przepakowuj sobie torbę co jakiś cas, żeby pamiętać co gdzie jest ;-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze prania nie zaczęłam. Jak jutro po wizycie będzie ok to muszę w końcu to ogarnąć
    Póki co prasuje mi mama, ale jak szyjka będzie ok to Ignasiowe rzeczy chcę sama przygotować

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle się nie orientuję jak mam po porodzie załatwić sprawy kadrowe w pracy tzn. co i kiedy składać czy zgłaszać. Chyba pojadę we wrześniu do firmy i się dziewczyn podpytam

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ja mam wizytę dzisiaj na 13 :D :D :D

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide dzisiaj na 16 do fryzjera. Bo juz nie moge sobie poradzic z nimi. Wogole sie nie ukladaja i odrosty juz mam na polowie glowy.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina i Pielęgniarka Wmundurze, dajcie znac c u Was, mam nadzieje, że szystko dobrze.

Ja właśnie wróciłam od lekarza POZ bo nie ma mojej ginekolog, z tym swędzeniem brzucha, zrobiła mi badania po 17 mam miec wyniki, niby sie nie nasila i nie swędzi nigdzie indziej, ale wole to sprawdzić.

Ja ciuszków jeszcze nie prałam, jeszcze czekam a o torbie to nawet nie myślałam jeszcze:)

Wczoraj pierwszy raz Mały tak sie rozpychał i przez chwile było widac jakby ktos piłeczkę ping-pongowa w brzuchu jeździł, super uczucie i widok:)

Rutelka, szynszyl, kehlana_miyu, Blu, diewuszka86, Dea28 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że szybko się pakuję, ale jakoś się boję, że mnie "poród" zaskoczy wcześniej. A i tak nic innego nie wymyślę, jak to co już pakuję.

Od 5 dni mam regularne skurcze przepowiadające. Wychodzą tak co 2-3 godziny. Skurcz trwa około 2-3 minut i jest dokładnie taki sam jak ten miesiączkowy i umiejscowiony w podbrzuszu. Może dlatego tak przyspieszyłam z myśleniem o porodzie i szykowaniem torby.

Chwilka dobrze, że zrobiłaś badania, będziesz spokojniejsza.

India9 z tego co wiem (bo pytałam koleżanki, która poszła na macierzyński w kwietniu) to trzeba zgłosić do zakładu pracy po porodzie fakt urodzenia i podaniem wybrać długość macierzyńskiego.

India9 lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:

Od 5 dni mam regularne skurcze przepowiadające. Wychodzą tak co 2-3 godziny. Skurcz trwa około 2-3 minut i jest dokładnie taki sam jak ten miesiączkowy i umiejscowiony w podbrzuszu. Może dlatego tak przyspieszyłam z myśleniem o porodzie i szykowaniem torby.

Kurde, ja chyba nie mam takich skurczy, tzn boli mnie nieraz brzuch robi sie twardy tak nisko ale nie nazwałabym tego skurczem. A wydaje mi się ,że raczej poznałabym, że to właśnie skurcz?
    Ja jestem spokojna bo juz wszystko mam kupione, tylko pieluchy zostały, ale to w tym tyg ogarniemy.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z Karowej. To macica się rozciąga. Po drugie mój synek akurat tam mnie kopie. Od jutra co tydzień KTG.
    Rutelko- zmień proszę termin porodu. Termin cesarki to 05.10. Jestem "uspokojona" dobrze, że pojechałam bo zwariowalabym z nerwów.
    Pierwszy raz w życiu myślałam że zdechne z bolu jak mi badała szyjkę. Jest " poskrecana " ale cała.

Rutelka, Reni@, aneta93, Chwilka84, Pumpkin, szynszyl, India9, Kasik2, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko cieszę się, że to tylko macica rosnąca. Ja też będę chodzić na KTG na Karową. Pierwsze badanie mam 16.08.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Kurde, ja chyba nie mam takich skurczy, tzn boli mnie nieraz brzuch robi sie twardy tak nisko ale nie nazwałabym tego skurczem. A wydaje mi się ,że raczej poznałabym, że to właśnie skurcz?
    Ja jestem spokojna bo juz wszystko mam kupione, tylko pieluchy zostały, ale to w tym tyg ogarniemy.
    każdy skurcze odczuwa inaczej, jak już pisałam w szpitalu leżala ze mną dziewczyna z silnymi skurczami (50-100) i ona nie czuła ich w ogóle, a twardniejący brzuch raczej oznacza skurcze.

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Wyszłam z Karowej. To macica się rozciąga. Po drugie mój synek akurat tam mnie kopie. Od jutra co tydzień KTG.
    Rutelko- zmień proszę termin porodu. Termin cesarki to 05.10. Jestem "uspokojona" dobrze, że pojechałam bo zwariowalabym z nerwów.
    Pierwszy raz w życiu myślałam że zdechne z bolu jak mi badała szyjkę. Jest " poskrecana " ale cała.
    Tak jak myślałam i mam nadzieję, że mi lekarz dziś powie to samo, że to "tylko" macica :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak napisala aneta każde twardnienie to skurcz. Fakt ze te porodowe sa bardzo bolesne wiec chyba nie da sie ich nie czuc

Pielegniarko dobrze ze to "tylko" macica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 12:59

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja chyba niemam skurczy albo ni epotrafie ich odroznic .nic nie czuje jestem często głodna :/. i dziś mi się chce spac chyba się zdrzemnę z 30 min tyle mi starcza :) na odpoczynek. z wyprawki nic jeszcze niemam tzn mam ale w Polsce mama wysle mi na początku września bo 16sierp jedzie na tydz nad morze i po powrocie wszytsko popierze i poprasuje i dopiero wysle mi .akurat teście zamowia mi pościel. ciuszkow już nie kazałam kupować bo jest tyle tego po kuzynkach ze szok, najwyżej po 1-2 jakies nowe jak będę szla do lekarza czy gdzies takie mieć ladniejsze. ogolnie dobrze się czuje ale chciałabym już malautka mieć przy sobie przytulic ucalowac karmic itd.

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymamy się i damy rade

uwo93e3kn8zgaa42.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 13:10

Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Od jutra co tydzień KTG.
    Rutelko- zmień proszę termin porodu. Termin cesarki to 05.10.

Pielęgniarka, dobrze że pojechałaś, przynajmniej jesteś spokojna. Mniej nerwów dla malucha. :)

Tak wcześnie wyznaczyli Ci termin na cc? Ile czasu przed właściwym terminem?
    Zaczynam się bardzo tą cc denerwować...

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Dziewczyny czy któraś sie z was zaraziła toxo w ciąży ?? :( boje sie bardzo o maleństwo...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko szybko sie spakowalas, ale sama też się mocno powstrzymuje, żeby jeszcze troche poczekac z tym ;) jednak człowiek woli byc przygotowany na wszelki wypadek troche wcześniej. A zmieściłaś wszystko do 1 torby czy podzieliłaś rzeczy dla siebie i synka?

Pielęgniarko dobrze, ze to tylko urwis w brzuchu tak sie rozpycha. I fajnie, ze znasz termin porodu ;) a masz jakies wskazanie juz zeby chodzic na ktg? Pamiętam, ze sama zaczęłam na to chodzic w okolicy 37-38 tygodnia w ciąży z córką. Teraz tez bym wolała jeszcze miec troche wolnego od tego badania.

Karolina jak tam na froncie szpitalnym?

Zrobilam na obiad krupnik, daje corce jedna, druga, trzecia łyżkę. .. popatrzylą na mnie z takim wyrzutem i wszystko wypluła... eh czlowiek chciał dogodzic a tu fige z tego ;)

Pumpkin, lu.iza, India9 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja się dziś wzięłam za pranie :)
    Miałam z tym poczekać do drugiej połowy sierpnia, ale wolę mieć to już zrobione i być spokojna że wszystko mam przygotowane.
    Dziś też kurier dostarczył mi paczkę z ostatnimi brakującymi rzeczami z wyprawki.
    Gdyby któraś z Was jeszcze kompletowała wyprawkę to polecam stronę:
    www.ko24.pl
    Przystępne ceny - tak mi się wydaje, i dobre jakościowo. :)

Pumpkin, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aga
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Rutelko szybko sie spakowalas, ale sama też się mocno powstrzymuje, żeby jeszcze troche poczekac z tym ;) jednak człowiek woli byc przygotowany na wszelki wypadek troche wcześniej. A zmieściłaś wszystko do 1 torby czy podzieliłaś rzeczy dla siebie i synka?

Pielęgniarko dobrze, ze to tylko urwis w brzuchu tak sie rozpycha. I fajnie, ze znasz termin porodu ;) a masz jakies wskazanie juz zeby chodzic na ktg? Pamiętam, ze sama zaczęłam na to chodzic w okolicy 37-38 tygodnia w ciąży z córką. Teraz tez bym wolała jeszcze miec troche wolnego od tego badania.

Karolina jak tam na froncie szpitalnym?

Zrobilam na obiad krupnik, daje corce jedna, druga, trzecia łyżkę. .. popatrzylą na mnie z takim wyrzutem i wszystko wypluła... eh czlowiek chciał dogodzic a tu fige z tego ;)

Pakuję się w jedną większą torbę. Jeszcze nie wszystko spakowane, mam nadzieję, że 1 torba mi wystarczy.

Blu lubi tę wiadomość

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ