X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Wam powiem ze im dalej w las tym mniej jestem zadowolona z prowadzenia ciąży. 13-15 lipca byłam w szpitalu w związku ze skurczami, dali wypis i powiedzieli "koniecznie pokazać prowadzącemu". 14 dni później kontrolne usg, jak pamiętacie lub nie pamiętacie, okazało się że malutka jest dwa razy owinięta pępowiną. I babka mówi - koniecznie zgłosić prowadzącemu bo w takich syt powinno być ktg co jakiś czas.

No i 4 sierpnia byłam u swojego loekarza. Mówię o szpitalu o owinięciu. i NIC. Nawet nie zajrzał w wypis ze szpitala, zapytał tylko czy już ok. A pępowinę olał kompletnie. Nic mi nie powiedział, co z tym zrobić, czy zwracać na coś uwagę. A najlepsze jest to że nawret nie sprawdził tętna na tej wizycie!!!!!

Potem pyta kiedy mam nastepna. Ja ze 1 września. On że ma urlop i przełozyć. Pytam czy na wczesniej. a on,ze na tydz póxniej czyli az na 8 września :o więć jesli to był 31 tydz ciąży to 8 wrzesnia będzie 36 :o 5 tyg między wizytami!!!! wyszłam taka zła, taka smutna, taka wiecie... z poczuciem kompletnego niezaopiekowania :(

i tak cała jestem w stresie przez to okręcenie pępowiną a tu wizyta za 5 tyg pod koniec ciąży... byłam w takim szoku że dopiero po powrocie do domu "zauważyłam" że nie spr tętna...

thgf9n7308r1f84t.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka ten lekarz jest nie poważny chyba??? Nerwy biorą od samego czytania...
    A czy nie mozesz zmienić lekarza prowadzącego?? Moja znajoma zmienila w 32 tyg i jest ok. U mnie w gabinecie wisi kartka ze od 32 tyg wizyty co 2 tyg, tym bsrdziej ze jestes w takiej sytuacji i niepotrzebnie tylko sie dodatkowo stresujesz.... Mysl o sobie i o Dziecku a nie, co ktos pomyśli ze lekarza zmieniasz...

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak gotowałam zupę fasolową to znalazłam patent, żeby namoczyć na noc i rano ugotować w nowej wodzie i nie miałam jakoś strasznych wzdec:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja też po wizycie :) wszystko się wyjaśniło.
    Obejrzała wszystkie wyniki ze szpitala i przepisała mi jakiś lek na anemię i zaleciła zmienić nospe na spasmoline, niby nospa po jakimś czasie nie działa juz tak samo bo organizm się uodparnia. Powiedziała ze jedna tabletka na dzien wystarczy, wiec kupiłam ja ale mam zamiar brać tylko w razie konieczności. Ostatnio nospy tez juz nie biorę i mam skurcze e takiej ilości jak wcześniej.
    Moj Olis ma prawie 1900g i krecil sie strasznie na usg ale nie jest jakos strasznie za duzy, wyprzedzamy termin o 1,5 tyg a nie o 3, jak to w szpitalu mnie wybadali.
    Szyjka moja jest Gigantem - prawie 5 cm mierzone dopochwowa sonda. pomimo takiego twardnienia brzucha, pozamykana z jednej i drugiej strony, podejrzewam ze to luteina i tryb lezacy pomogly.

Teraz to sobie pociagne bez stresu bo mi sie poukladaly wizyty tak ze kolejna mam za 1,5 tyg juz, jako ze prowadze ciążę prywatnie i na nfz.

Świetne wiadomości . Szyjka gigant :D

Ja też nie biorę nospy codziennie tylko jak skurcze są częstsze . Oby moja szyjka też była ok

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba tak zrobię. bo nie wytrzymam w 5 tyg do następnej wizyty. Po prostu pójdę za 2 tyg gdzie indziej. dla własnego spokoju :)

Dea28 lubi tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    a ja Wam powiem ze im dalej w las tym mniej jestem zadowolona z prowadzenia ciąży. 13-15 lipca byłam w szpitalu w związku ze skurczami, dali wypis i powiedzieli "koniecznie pokazać prowadzącemu". 14 dni później kontrolne usg, jak pamiętacie lub nie pamiętacie, okazało się że malutka jest dwa razy owinięta pępowiną. I babka mówi - koniecznie zgłosić prowadzącemu bo w takich syt powinno być ktg co jakiś czas.

No i 4 sierpnia byłam u swojego loekarza. Mówię o szpitalu o owinięciu. i NIC. Nawet nie zajrzał w wypis ze szpitala, zapytał tylko czy już ok. A pępowinę olał kompletnie. Nic mi nie powiedział, co z tym zrobić, czy zwracać na coś uwagę. A najlepsze jest to że nawret nie sprawdził tętna na tej wizycie!!!!!

Potem pyta kiedy mam nastepna. Ja ze 1 września. On że ma urlop i przełozyć. Pytam czy na wczesniej. a on,ze na tydz póxniej czyli az na 8 września :o więć jesli to był 31 tydz ciąży to 8 wrzesnia będzie 36 :o 5 tyg między wizytami!!!! wyszłam taka zła, taka smutna, taka wiecie... z poczuciem kompletnego niezaopiekowania :(

i tak cała jestem w stresie przez to okręcenie pępowiną a tu wizyta za 5 tyg pod koniec ciąży... byłam w takim szoku że dopiero po powrocie do domu "zauważyłam" że nie spr tętna...

Współczuję lekarza, faktycznie ignorant jakich mało. I co to za przerwa 5 tyg na tym etapie ciąży ? Ja bym też o zmianie pomyślała

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Świetne wiadomości . Szyjka gigant :D

Ja też nie biorę nospy codziennie tylko jak skurcze są częstsze . Oby moja szyjka też była ok
    Noo, to teraz czekamy na Twoją jutrzejszą relację:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, bolą mnie uszy i swędzi gardło. Ciężko mi przełknąć ślinę. Kupiłam saszetki i tabletki na gardło Prenalen. Będę testować wieczorem.

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka masakra z tym lekarzem, w szpitalu "obcy" lekarze potraktowali Cię poważniej niż twój prowadzący :( aż smutno to czytać.
    Zmienić w cholerę....

Ja dziś miałam na obiad spaghetti carbonara, chodziło za mną już z tydzień to sobie w końcu upichciłam :) mam zalecenie codziennie jeść mięcho, szpinak i buraki na moją anemię więc mało urozmaicone obiadki ostatnio. Ale za to hemoglobina podskoczyła, dobre i to :)

Jutro szkoła rodzenia :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko, na gardło możesz też tantum verde do ssania.
    I polecam zrobienie sobie mikstury na bazie wody, miodu, cytryny i imbiru.

Ewuszka, no kurcze - ale masakra. Nie zastanawiaj się tylko zmieniaj lekarza i nie koniecznie za dwa tygodnie, ale nawet w tym tygodniu.
    Jak mógł się w ogóle nie przejąć??? Dla mnie to niepojęte...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza, aneta93 super wieści! Aneta dluga ta szyjka! Moja ma 3 cm równo i tak właśnie siedzę i gdybam czy dobrze. Ale lekarka powiedziała ze twarda, zamknięta i ona uwaza ze jest dobrze, no to chyba tez tak zacznę uważać ;)

Aha no i synek pozostaje synkiem :D wymiary ma idealnie w termin porodu, takze bardzo sie cieszę, bo moze będzie troche latwiej niż córką ;) i tez juz głową do dolu. Wazy 1600 <3 ja juz chcę październik! :)

diewuszka86, Reni@, aneta93, Kasik2, lu.iza, Chwilka84, Limerikowo, Dea28, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Jutysia, kasia_1988 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Noo, to teraz czekamy na Twoją jutrzejszą relację:)

Mnie by wystarczyło zeby miała tyle co ostatnio czyli 32 mm to będę spokojna. No ale juz jutro sie okaze

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Lu.iza, aneta93 super wieści! Aneta dluga ta szyjka! Moja ma 3 cm równo i tak właśnie siedzę i gdybam czy dobrze. Ale lekarka powiedziała ze twarda, zamknięta i ona uwaza ze jest dobrze, no to chyba tez tak zacznę uważać ;)

Aha no i synek pozostaje synkiem :D wymiary ma idealnie w termin porodu, takze bardzo sie cieszę, bo moze będzie troche latwiej niż córką ;) i tez juz głową do dolu. Wazy 1600 <3 ja juz chcę październik! :)

Mnie teraz lekarz na prenatalnych pytał o szyjkę jak wspomniałam ze mam skurcze. Jak powiedziałam ze ostatnio miała 32 mm to powiedział ze w porządku
    Nasi chłopcy ważą prawie tyle samo :)

Blu lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od około 2 godzin kłuje w pochwie, mam tylko nadzieję że to nie szyjka a po prostu jakieś takie niewinne kłucia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Nie każdy ma dluga szyjkę, najważniejsze to żeby się nie skracała:) jesli ma 3 cm co wizyta to wszystko super:)

Blu lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu... jestesmy w tym samym dniu a moj jest 250g większy! Jak ja go urodzę? :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie problem w tym, ze nie na kazdej wizycie mam mierzoną szyjke. Ostatnio na IP jak na wakacjach dostalam infekcji i myślałam, ze mi wody odchodzą lekarka mierzyla i bylo ponad 4 cm. To byl 23 czerwiec. Dzisiaj ponad centymetr mniej. Chyba za jakiś czas sie przyjdę do jakiegoś innego gina zeby to jeszcze sprawdzić. Mój sprawdza czy jest twarda i zamknieta.

Troche optymistycznie dzisiaj lekarka stwierdzila, ze jeszcze 5 tygodni dobrze byłoby wytrzymać. Tego sie trzymam :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Blu... jestesmy w tym samym dniu a moj jest 250g większy! Jak ja go urodzę? :p

Na celebrytkę :D wejdziesz na porodowke z uśmiechem, ani sie nie obejrzysz i urodzisz dorodnego bobasa :D

a na kiedy podali Ci termin porodu z usg?

Reni@ lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Na celebrytkę :D wejdziesz na porodowke z uśmiechem, ani sie nie obejrzysz i urodzisz dorodnego bobasa :D

a na kiedy podali Ci termin porodu z usg?

Hahahaha taaaa :p Zawsze był wg usg 3-5 dni mniejszy, teraz nagle przyspieszył i jest tydzien większy. Dlatego zawsze lekarz kazał sie trzymać terminu wg ostatniej miesiączki czyli na 13.10 i tez taki termin mi podał na pierwszym genetycznym... zaczynam sie denerwować :d przez ostatnie 5 tygodni przytyłam kilogram czyli dokładnie o jego wagę mam wiecej, co za mały żarłok :)

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewuszka wrote:
    chyba tak zrobię. bo nie wytrzymam w 5 tyg do następnej wizyty. Po prostu pójdę za 2 tyg gdzie indziej. dla własnego spokoju :)
    uważam, że bardzo dobra decyzja.

My odebraliśmy wyniki prób wątrobowych i dziękować Bogu mój swędzący brzuch to tylko rosnący synuś:)

Blu, Reni@, Dea28, diewuszka86, Jutysia lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ