Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilka84, nie wiem czym sie smarujesz ale polecam bardzo elancyl. Rozstępów zero, i swedzenia zero. Wczesniej z mustela tez swedzialo mnie tragicznie wszystko i tak jak Ty robilam proby wątrobowe. Wszytko bylo dobrze, wiec jest szansa, ze zależy od tego czym sie smarujesz.
Lu.iza ja już przestałam sie ważyćChwilka84, lu.iza, Rutelka lubią tę wiadomość
-
A mnie dzis swedzi i sie drapie ale po nogach i bestiach komarzycach, no pozarly z 5x przez leginsy w lasku na Morasku, potem dopiero psikalam, mej mamy i corki nie tknely, corka od poczatku wypsikana antykomarowo ja tylko od gory, dolu nie przewidzialam, za chwile biore podwojne wapno
licze te ugryzienia a moja corka mowi : kremem -
Ja uzywam juz 2 ciążę Ziaja Mamma mia. Nie mialam i nie mam zadnego swedzenia takze tez moge polecić. Ale wiadomo ze kazdy organizm jest inny i to co sluzy jednemu nie koniecznie bedzie dobre dla kogos innego.
Dalej mnie klujeale czuje tez ze maly jest bardzo nisko bo wrecz mnie drapie po pachwinie. Moze stąd ten dyskomfort. Dobrze ze akurat jutro wizyta
-
Reni@ wrote:Ja uzywam juz 2 ciążę Ziaja Mamma mia. Nie mialam i nie mam zadnego swedzenia takze tez moge polecić. Ale wiadomo ze kazdy organizm jest inny i to co sluzy jednemu nie koniecznie bedzie dobre dla kogos innego.
Dalej mnie klujeale czuje tez ze maly jest bardzo nisko bo wrecz mnie drapie po pachwinie. Moze stąd ten dyskomfort. Dobrze ze akurat jutro wizyta
Też myślałam o tej ziajce.
U mnie Mały tez dzisiaj nisko sie wierci, mam wrażenie że zaraz rączke czy nóżke zobacze:PReni@ lubi tę wiadomość
-
Hej. ja dziś po wizycie. Szyjka 29,1mm i jeszcze możemy zostać w domku
gin mówi że luteina dopochwowa (wzięłam 2 opakowania) i leżenie zrobiły swoje ale 3 opakowania nie wezme bo znów infekcja i już mam dalej brać doustną. Dostałam żelazo do picia. Hemoglobina dobra ale żelazo poniżej normy. Chłopcy maja 1800 i 1200g tylko ten mniejszy źle leży i cięzko go zważyć mówił gin że pewnie jest kapke większy. Ważne że wszystko z nimi ok. Ciągniemy kolejne tygodnie
biodro mnie mega boli
Jeśli chodzi o pampersy mam: do szpitala zielone pampersy rozm.1 43szt, potem do domu kupiłam białe dady rozm. 1 22 szt i Lidlowe tourjuoa rozm1 22 szt. bede testować a co. Pranie jeszcze jedno musze zrobić ale czekam na jedną rzecz z allegro i koniec z praniem. Łóżeczka w naszej sypialni sie nie zmieszczą tak jak chcieliśmy
chcieliśmy wzdłuż sciany a będą musiały stać w kształcie litery L i bede spała na połowie łóżka zsuniętego a mój w drugim pokoju. Dopiero sie zejdziemy jak chłopaków wyrzucimy do swojego pokoju - a myśle to zrobić jak będą mieć 6-12 miesięcy. Ech... Torbe pomału musze pakować ale co dzień to odkładam. Torby zabieram dwie. jedna moja druga chłopaków
Wybrałam dziś papiery w kadrach do macierzyńskiego- wypełnie i mąż potem pojedzie z aktem urodzenia dzieci, dowodem moim i z zaświadczeniem ze szpitala do macierzyńskiego tyle potrzeba.
ja już 17kg na plusie. Ziajka jest super też teraz używam. Ale testuje wszystko. Co jedno sie skończy to następne biore co inne.
Niecierpliwa trzymaj sie będzie dobrze :* ale jak mogło braknąć śniadania?
Kai ja mam zalecone łykać Urosept do końca ciąży po 2 dziennie.
Pielęgniarka mnie boli podobnie gin mówi że sie wszystko rozciąga i nic mi nie pomoże. Jeden synuś mi co wieczór funduje swoją głowe w żebrach. Nie boli ale czuje lekki dyskomfort.
India mi troche ulżyło po Tantum Rossa, teraz biore Urosept i znów zmieniłam luteine z dopochwowej na doustną bo często od niej robią sie infekcje. Żel do higieny zmieniłam na Dzidziusia
aneta93 super wieści! ja biore dwa razy dziennie despe.
ewuszka masakra. ja mam teraz wizyty co 7-10 dni. zobaczymy w środe ide do przychodni i mam sie poumawiać i już też na ktg. w pojedynczej ciąży od 35tyg a u mnie już.
Kasik2, Rutelka, szynszyl, Blu, aneta93, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Ja używam do brzucha i do piersi Lirene "Będę mamą". Nie mam rozstępów ani swędzenia. Od trzech tygodni nie przytyłam ani grama (od tej mojej diety cukrzycowej). Dziś robiłam wyniki w labo i są lepsze! Wygląda na to, że moja anemia poszła precz!
. Ciekawe jak tam mały, pojutrze mam wizytę. Mam nadzieję, że przytył, ile trzeba, mimo mojego stania w miejscu z wagą.
Pumpkin, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlu wrote:Chwilka84, nie wiem czym sie smarujesz ale polecam bardzo elancyl. Rozstępów zero, i swedzenia zero. Wczesniej z mustela tez swedzialo mnie tragicznie wszystko i tak jak Ty robilam proby wątrobowe. Wszytko bylo dobrze, wiec jest szansa, ze zależy od tego czym sie smarujesz.
Lu.iza ja już przestałam sie ważyć
Ja też używam Elancyl do smarowania od mniej więcej 4 m-ca ciąży. Brzuch mnie w ogóle nie swędzi i na razie nie mam żadnych rozstępów. Zobaczymy czy da radę do końca ciąży ochronić skórę. Jeśli da, będę fo reklamować wszem i wobec. -
Kai wrote:Dea, może dlatego, że masz blizniaki? Ja już sama nie wiem, czy to normalne, że nie tyje? Muszę pogadać z moją gin w środę. Wyniki mam całkiem dobre, czyli w głęboką anemię nie wpadłam, wrecz przeciwnie.
Ja od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej i przez całą ciążę przytyłam 3,5kg czyli mniej więcej tyle co brzuch. Mam cały czas dużo ruchu i ogólnie żyje bardzo aktywnie, no i startowałam z dużą wagą. W poprzedniej ciąży cukrzyca od 22tyg i też do końca prawie nie przytyłam.
Chyba nie musisz się martwić, no chyba że jesteś bardzo szczupła. -
Dziewczyny ja chyba oszalałam
Wczoraj kupiliśmy wózek, a ja nie mogę spać tylko siedzę i patrze na niego id godziny. Wstawiłam go sobie do sypialni i czuje się jak małe dziecko, które dostało rowerek ale jeszcze nie umie na nim jeździć.szynszyl, Blu, Pumpkin, diewuszka86, Reni@, kalika, Dea28, India9, Rutelka, Posti77 lubią tę wiadomość
-
KKasiaKK ja patrzę na suszarkę z praniem
śmieszne te ubranka
Dea super, że jest dobrze ^^
Gratuluję wizyt dziewczynydzieciaczki już fajne, spore
mnie wczoraj mój maluszek molestował po szyjce, ale wybaczam, pewnie jej się nudzi troszkę
ja nie mam wagi teraz, więc nawet nie obserwuje mojego przyrostumoże to i lepiej
KKasiaKK, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Chwilka84 wrote:A ja myślalm, tzn tak czytałam, że skurcz to takie napięcie brzucha ,które zaczyna się od góry i schodzi w doł, takie ścskanie brzucha, nie wiedziałam,że twardnienie to też skurcz.
Ale dobrze widzeć.
Twardnienie to jak najbardziej skurcz. Sporo dziewczyn ze mną leży z takiego powodu. -
KKasiaKK wrote:Ja od 9 tygodnia jestem na diecie cukrzycowej i przez całą ciążę przytyłam 3,5kg czyli mniej więcej tyle co brzuch. Mam cały czas dużo ruchu i ogólnie żyje bardzo aktywnie, no i startowałam z dużą wagą. W poprzedniej ciąży cukrzyca od 22tyg i też do końca prawie nie przytyłam.
Chyba nie musisz się martwić, no chyba że jesteś bardzo szczupła.