X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Pielęgniarka kuruj się.
    Dziewczyny chyba ktoras pisała o czyszczenu pralki octem. Też chciałam to zrobić tylko zastanawiam się czy nie będzie później następne prania smierdzialy octem.

Ja pisałam,ale posty pogineły, czy znacie jakies sposoby na naturalne oczyszczanie pralki wewnątrz, bo chciałam to zrobic przed praniem ciuszków Małego. Czyściłam juz octem, sodka i kwaskiem cytrynowym, trzeba na gotowanie włączyć i nic nie czuć pożniej.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka a uzywalas tego wszystkiego razem w jednym praniu? Czytałam żeby wlać litr octu i włączyć na gotowanie.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Chwilka a uzywalas tego wszystkiego razem w jednym praniu? Czytałam żeby wlać litr octu i włączyć na gotowanie.

Raz zrobiłam sodkę+ocet a drugi raz wszystko razem ale w mniejszych proporcjach.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko, leż i się kuruj :-)

Ja wczoraj od gina dostałam na infekcję pimafucin - globuli i krem i zaczynam kurację.... Oby przeszło, bo mam dosyć.

Dzisiaj odebrałam paczkę z gemini (zapchałam całą półkę, którą sobie przygotowałam), pod koniec miesiąca kolejne zamówienie i to będzie chyba wszystko :-)

W ogóle w nocy się ciągle budziłam, spać nie mogłam i z jakiegoś powodu od wieczora do rana prawie nie czułam ruchów, a jak już to takie subtelne, że na 100% nie byłam nawet pewna czy to ruchy.
    W ciągu dnia wszystko wróciło do normy, może mała potrzebowała coś odespać :-)

Ja przytyłam 8 kg i mam nadzieję, że jeszcze maks 5 kg podłapię, a najlepiej 4 :D
    Ja to się już doczekać nie mogę, aż wrócę do biegania - oczywiście nie od razu, ale ciągle o tym myślę....

U mnie zaczął się już chyba ciężki czas, ledwo się ruszam przy każdej zmianie pozycji. Wszystko ciągnie, boli, szarpie, czuję się ciężka i obolała :-( ale mimo tego chcę się jeszcze pocieszyć ciążą, jeszcze nie chcę października

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czyściliśmy octem żelazko i później kilka razy trzeba było napełnić zbiornik wodą i odparować zanim przestało dawać octem

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    U mnie zaczął się już chyba ciężki czas, ledwo się ruszam przy każdej zmianie pozycji. Wszystko ciągnie, boli, szarpie, czuję się ciężka i obolała :-( ale mimo tego chcę się jeszcze pocieszyć ciążą, jeszcze nie chcę października

U mnie to samo, juz nie jestem w stanie nawet dłużej pospacerować bo mi się brzuch napina, najlepiej czuje sie w pozycji lezącej z poduszka ciazowa.

India9 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    U mnie to samo, juz nie jestem w stanie nawet dłużej pospacerować bo mi się brzuch napina, najlepiej czuje sie w pozycji lezącej z poduszka ciazowa.

Ja tak spędzam 3/4 dnia a nawet więcej no ale z przymusu. Dzisiaj wizyta u lekarz, potem trochę sie po domu pokręciłam, zrobiłam kolacje i kurde plecy mnie bolą jak nie wiem co.
    A planuję zaczać prać i chcę sama poprasować rzeczy dla małego. Będę to robić chyba na 100 rat ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam juz 4 prania. A prasuje rano i wieczorem po pol godziny. A pozniej muszę odpocząć co najmniej godzinę. Jeszcze sterta ciuszków jest do opracowania. I jedna suszarka mokrych. A pozniej zostanie tylko kołderka i poszewki i rożek. I koniec :)

Blu, Reni@, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja właśnie dzisiaj mojemu powiedziałam, że teraz to żałuję, że wcześniej nie poprałam i nie poprasowałam. Mój mąż twierdzi, że bez problemu poprasuje wszystko, ale ja wolałabym sama, on pracuje, a ja już w domu siedzę. Poza tym mój mąż wszystko prasuje w domu, więc ja bym chociaż te małe ciuszki ogarnęła.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam się w pasie - drugi raz w tej ciąży... pierwszy raz był w zeszłym tygodniu. W ciągu tygodnia przybyło mi 4 cm...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pi wizycie. Szyjka ok. Afi 15. Młody rośnie jak na drozdzach. Ma już prawie 2300. Wyprzedza wszystko o ponad 2 tygodnie.

Dzisiaj rozmawiałam z ginekologiem odnośnie cc i prawdopodobnie będzie ok 29 września czyli za jakieś 50 dni będę tulula mojego synka.

Ja właśnie popralam dzisiaj wszystko. Wszystko wysuszone w suszarce i połowa wyprasowana. Trwało to prawie 2,5 h. Myślałam że ducha wyzione ale jestem z siebie dumna jutro reszta.

lu.iza, Reni@, India9, Kasik2, Chwilka84, aneta93, Limerikowo, KKasiaKK, szynszyl, Sylwusia100, Blu, Pumpkin, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:

Dzisiaj rozmawiałam z ginekologiem odnośnie cc i prawdopodobnie będzie ok 29 września czyli za jakieś 50 dni będę tulula mojego synka.

Ale cudnie :) juz tak mało czasu zostało! :) ja juz powoli zaczynam czuć ten październik, ciemno zaczyna robic sie juz dość wcześnie, poranki i wieczory chłodne... brrrr

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ale cudnie :) juz tak mało czasu zostało! :) ja juz powoli zaczynam czuć ten październik, ciemno zaczyna robic sie juz dość wcześnie, poranki i wieczory chłodne... brrrr

Ja też czuje, ze się zbliża wielkimi krokami.

Jestem ciekawa która z nas przywita pierwsza s maluszka. Tylko kochane pamiętajcie że po 37 tc nie wcześniej

Chwilka84, Reni@, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te Nasze Dzieciaczki duze, jeszcze nie dawno pisałyśmy wagę 500, 700 gram a tu proszę:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, ile mój waży... dziś wizyta. Cztery tygodnie temu mial 791 g. Ile obstawiacie? ;-)

Rutelka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam w poniedzislk na wizycie (30+6) to maly mial 1941 g :)

Chwilka84, szynszyl, India9, aneta93, Dea28 lubią tę wiadomość

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Ciekawe, ile mój waży... dziś wizyta. Cztery tygodnie temu mial 791 g. Ile obstawiacie? ;-)

Ja obstawiam, że dwa razy tyle :)
    Daj znać po.
    Też jestem ciekawa ile mój Franio ma. Trzy tygodnie temu mial 900g. Wizyta w piątek, już się nie mogę doczekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 07:37

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    mogliby w końcu naprawić to forum, bo co nie wejdę to nie działa, potem znikają posty ;/

marlon i adrenalina ja też jestem bliżej Was jeśli chodzi o przybranie na wadze ;/ 2,5tygodnia temu +13, pewnie teraz jest ze 2 kg więcej. ale nie panikuję, zobaczę jak to się zmieni po porodzie i kilka tygodni po nim, może magicznie samo zejdzie :)chociaż i tak chcę wrócić do biegania więc prędzej czy później wrócę do wagi :D

tak Wam powiem, że byłam ostatnio z bratem w galerii i zobaczyłam piękną spódnicę, na rozmiar sprzed ciąży XD kupiłam :D

u mnie suszy się drugie pranie, myślę, że będą jeszcze ze 2-3. a potem te mniejsze rozmiary 56,62 wypiorę jeszcze raz, a te troszkę większe w miarę wzrostu dzieciaczka, żeby były świeże. teraz nie prasuje :D

Dziewczyny, czy któraś z Was posiada suszarkę do ubrań (taką bębnową) bo ja się chyba przymierzę do kupna i się zastanawiam czy się sprawdza. zimą to sobie nie wyobrażam gdzie i te ubranka miałyby wysychać w mieszkaniu ;/

a co do octu w pralce, to ja używam octu i sody do prania ręczników, co któreś pranie. Bo generalnie ocet bardzo dobrze rozpuszcza pozostałości detergentów, w tym np płynu do płukania przez który te ręczniki stają się mniej miękkie. i nic nie czuć po praniu :) wlewam tak pół szklanki.

duże już Wasze dzieciaczki :) niech rosną zdrowo!

Kai daj znać po wizycie :) dzieciaczek pewnie już pond 1,5 kg :)

dzisiaj rano pierwszy raz zauważyłam u mojej pociechy czkawkę :D tak myślę, że to to :D

kupujecie kosz na pieluszki z tymi wkładami??

się rozpisałam :D mam nadzieję, że nie zniknie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:16

marlon, Blu, kasia_1988, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    1700 :D

Rutelka, szynszyl lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl - witaj w klubie, ja tez biegalam przed ciaza ;-)

Ja nie kupuje kosza na pieluszki, zaopatrze sie w pachnace woreczki na zuzyte pieluchy - paklanki

Ola_85, szynszyl lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ