Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj pomimo takiej wagi sie przekręca, ma czkawkę srednio 3 razy dziennie i po tym poznaje gdzie ma główkę i nie zajmuje mu to tyle czasu na pewnoChwilka84 wrote:1-1,5 dnia zajmuje fikołek.....ale mnie zszokowałaś:)myślałam, ze tam jeszcze jest duzo miejsca.
albo to taki spryciarz :p
Reni@ lubi tę wiadomość
-
sama się dziwiłam, jak mi gin o tym powiedział, ale widocznie skoro tak mówi, coś w tym jestaneta93 wrote:Moj pomimo takiej wagi sie przekręca, ma czkawkę srednio 3 razy dziennie i po tym poznaje gdzie ma główkę i nie zajmuje mu to tyle czasu na pewno
albo to taki spryciarz :p
Może u Ciebie jest akurat inaczej i ma więcej miejsca 
Zabawne jest to, że widzę, jak z rosnącym brzuchem zmienia mi się punkt ciężkości. W mojej szkole rodzenia mamy 2 razy w tygodniu po 30 min ćwiczeń i na ten podstawie zauważam, jak teraz inaczej muszę łapać równowagę
w ciąży jednak wiele się zmienia
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Karola daj znać co wymyślili.
Jola, tez zauważam ze coraz trudniej łapię równowagę. Zwlaszcza jak wychodzę z wanny to wygladam jak paralityk :p
Mam takie uczucie jakby napierania na szyjke od wczoraj... albo przez to ze mały ma tam główkę albo łapie stresa ze coś nie tak z szyjką
kurcze moze jakos wytrzymam do poniedziałku. U Was jak coś było nie tak z szyjką to odczuwałyście to jakoś?
-
Mnie się dzisiaj śniło, że się zapisalam na aerobik i że nie chcialam się spóźnić na zajęcia, więc podbiegalam pod górkę, mając szpilki na nogach. I bardzo się dziwilam, że mi pan instruktor odradzal zajecia "w moim stanie" ☺. Ale sen! W szpilkach to bym się chyba teraz zabiła, jak tylko muszę jedną nogę na dłużej podnieść, to na drugiej się chwieje. A jak wchodzę po schodach, to by mnie babcia o lasce wyprzedziła.
Patrzę na siebie w lustrze i zdjecia Waszych brzuszków. Muszę przyznać nieskromnie, że wszystkie ładnie w tych ciazach wyglądamy. Piłki przed nami rosną, ale żadna z nas nie zamienia się w "szafę trzydrzwiowa" (taki obrazek zapamietalam z dzieciństwa). Może teraz kobiety o siebie bardziej dbają, a moze moda dla brzuchatek teraz korzystniejsza?
Reni@, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wcześniej był już temat pieluch - polecacie zielone pampersy. Ale czytam teraz, że wypuścili nową serię zastępując starą i się "popsuły", nie są już dobre, przeciekają itd. I trochę zgłupiałam - kupić czy nie kupić? Jakie Wy kupujecie pieluchy?
I padło też pytanie ile tych 1 kupić? -
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Ja mam pampers premium care one nie sa zielone tylko kremowo - złote. Mam 66 sztuk. Trzy opakowania po 22 szt.
Jedno opakowanie tych pampersow 22 szt to koszt 12 zł. Nie wiem ile kosztują w większym opakowaniu.
Specjalnie wspomniałam o tych zielonych a nie złotych, bo dziewczyny mówiły że te złote przeciekają i nie są wcale takie "premium". Na forach wyczytałam też że potrafią brzydko pachnieć od razu po założeniu... -
Pumpkin wrote:Dziewczyny, wcześniej był już temat pieluch - polecacie zielone pampersy. Ale czytam teraz, że wypuścili nową serię zastępując starą i się "popsuły", nie są już dobre, przeciekają itd. I trochę zgłupiałam - kupić czy nie kupić? Jakie Wy kupujecie pieluchy?
I padło też pytanie ile tych 1 kupić?
Z pierwszym synkiem przez 1 rok używaliśmy zielonych pampersów. Przez ten czas 3 razy sie zmieniały za każdym razem na gorsze. Potem przeszliśmy na Dada. Teraz mam 3 opakowania Dada 1 po 28 sztuk a do szpitala kupię Pampers new born 43 sztuki. Mam też jedno opakowanie Dada 2. Zobaczę jak sie sprawują i jak bedzie ok to nie wiem czy będę Pampersy kupować. Na pewno będę testować które sie lepiej nadają
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Okej
zrobisz jak uważasz
ja myśle ze w tym temacie to rożnie jest. Tak samo jak z podpaskami ja używam tylko always a komu innemu nie pasują i używa belli czy jeszcze innych. Myśle ze w tym przypadku bedzie tak samo
jesli mi nie przypisują kupie inne 
"zapytałaś jakie my kupujemy pieluchy to odpowiedziałam"
-
ja wcześniej przy chłopakach tylko zielone pampersy, próbowałam różnych najróżniejszych i premium i marketowe, ale niestety na wszystkie moje chłopaki były uczulone, dostawali albo jakieś odparzenia, albo krostki,itp. najlepsze okazały się pampersy zielone od początku do końca (:

-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Okej
zrobisz jak uważasz
ja myśle ze w tym temacie to rożnie jest. Tak samo jak z podpaskami ja używam tylko always a komu innemu nie pasują i używa belli czy jeszcze innych. Myśle ze w tym przypadku bedzie tak samo
jesli mi nie przypisują kupie inne 
"zapytałaś jakie my kupujemy pieluchy to odpowiedziałam"
Tak, tak - 100% się zgadzam
Nie mam żadnego doświadczenia, tylko to co nabędę drogą czytania i daje znać co wyczytałam. A im więcej się dowiaduję o tych pieluchach tym mniej wiem co zrobić
Może gdzieś na sztuki sprzedają, to bym kupiła po 10 każdego typu i marki
-
NiecierpliwaKarolina, nie ladnie zachowala sie ta twoja szyjka... po swoim przykładzie biore te pomiary jednak juz tak z pewna rezerwa. Daj znac ile im wyszlo w szpitalu i co ci zalecili. Pewnie dostaniesz zastrzyki na plucka i zestaw rozkurczowy nospa+magnez+luteina. Ciekawe czy beda chcieli zakładać pessar. Czytalam ostatnio, ze pk 28tc to juz wcale nie takie oczywiste, ze zakladaja, jak polezysz i ci sie poprawi tak jak u mnie to moze za pare dni wrocisz do domku z zaleceniem polegiwania tak jak u mnie.
Btw. Moj brzuszek dzisiaj jest grzeczniutki i mieciutki. Moze wczoraj bylo coś w powietrzu, że nam wszystkim tak brzuchy szalały.. mam nadzieję, że u was dzisiaj też już lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 18:13
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizyte w poniedziałek i tez zaczynam sie martwić jak moja szyjka, jak tylko wychodzę na spacer to łapią mnie dosyć mocne skurcze od dołu brzucha, ledwo chodzę. Dzisiaj stwierdziłam ze juz jednak nie bede wychodzić nigdzie bo to jest niebezpieczne. Ale leżeć w domu... ehhh... jeszcze dwa miesiące, obym nie musiała w szpitalu lezec