X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    1-1,5 dnia zajmuje fikołek.....ale mnie zszokowałaś:)myślałam, ze tam jeszcze jest duzo miejsca.
    Moj pomimo takiej wagi sie przekręca, ma czkawkę srednio 3 razy dziennie i po tym poznaje gdzie ma główkę i nie zajmuje mu to tyle czasu na pewno :) albo to taki spryciarz :p

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Moj pomimo takiej wagi sie przekręca, ma czkawkę srednio 3 razy dziennie i po tym poznaje gdzie ma główkę i nie zajmuje mu to tyle czasu na pewno :) albo to taki spryciarz :p
    sama się dziwiłam, jak mi gin o tym powiedział, ale widocznie skoro tak mówi, coś w tym jest :) Może u Ciebie jest akurat inaczej i ma więcej miejsca :)

Zabawne jest to, że widzę, jak z rosnącym brzuchem zmienia mi się punkt ciężkości. W mojej szkole rodzenia mamy 2 razy w tygodniu po 30 min ćwiczeń i na ten podstawie zauważam, jak teraz inaczej muszę łapać równowagę ;) w ciąży jednak wiele się zmienia :D

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, będzie dobrze! Twój lekarz wylapal skracanie szyjki w porę, więc w szpitalu na pewno Ci ją ładnie zatrzymają, mają bw końcu na to sposoby :) w którym szpitalu będziesz?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać co wymyślili.

Jola, tez zauważam ze coraz trudniej łapię równowagę. Zwlaszcza jak wychodzę z wanny to wygladam jak paralityk :p

Mam takie uczucie jakby napierania na szyjke od wczoraj... albo przez to ze mały ma tam główkę albo łapie stresa ze coś nie tak z szyjką :/ kurcze moze jakos wytrzymam do poniedziałku. U Was jak coś było nie tak z szyjką to odczuwałyście to jakoś?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się dzisiaj śniło, że się zapisalam na aerobik i że nie chcialam się spóźnić na zajęcia, więc podbiegalam pod górkę, mając szpilki na nogach. I bardzo się dziwilam, że mi pan instruktor odradzal zajecia "w moim stanie" ☺. Ale sen! W szpilkach to bym się chyba teraz zabiła, jak tylko muszę jedną nogę na dłużej podnieść, to na drugiej się chwieje. A jak wchodzę po schodach, to by mnie babcia o lasce wyprzedziła.
    Patrzę na siebie w lustrze i zdjecia Waszych brzuszków. Muszę przyznać nieskromnie, że wszystkie ładnie w tych ciazach wyglądamy. Piłki przed nami rosną, ale żadna z nas nie zamienia się w "szafę trzydrzwiowa" (taki obrazek zapamietalam z dzieciństwa). Może teraz kobiety o siebie bardziej dbają, a moze moda dla brzuchatek teraz korzystniejsza?

Reni@, szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu U mnie nie bylo żadnych objawów skracania. Nie czulam nic. Z tym ze u mnie powodem pwnie sa skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 09:16

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, powodzenia i daj znać co Ci lekarze wymyślili. I przede wszystkim nie denerwuj się, wiem łatwo powiedzieć.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żeby wszystko u Was się poukładało.... Mam nadzieję, że szyjki wytrzymają... Końcówka zawsze jest stresująca, a czas leci i za chwilę wszystkie będziemy pisały o porodach (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wcześniej był już temat pieluch - polecacie zielone pampersy. Ale czytam teraz, że wypuścili nową serię zastępując starą i się "popsuły", nie są już dobre, przeciekają itd. I trochę zgłupiałam - kupić czy nie kupić? Jakie Wy kupujecie pieluchy?
    I padło też pytanie ile tych 1 kupić?

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pampers premium care one nie sa zielone tylko kremowo - złote. Mam 66 sztuk. Trzy opakowania po 22 szt.
    Jedno opakowanie tych pampersow 22 szt to koszt 12 zł. Nie wiem ile kosztują w większym opakowaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja mam pampers premium care one nie sa zielone tylko kremowo - złote. Mam 66 sztuk. Trzy opakowania po 22 szt.
    Jedno opakowanie tych pampersow 22 szt to koszt 12 zł. Nie wiem ile kosztują w większym opakowaniu.

Specjalnie wspomniałam o tych zielonych a nie złotych, bo dziewczyny mówiły że te złote przeciekają i nie są wcale takie "premium". Na forach wyczytałam też że potrafią brzydko pachnieć od razu po założeniu...

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dziewczyny, wcześniej był już temat pieluch - polecacie zielone pampersy. Ale czytam teraz, że wypuścili nową serię zastępując starą i się "popsuły", nie są już dobre, przeciekają itd. I trochę zgłupiałam - kupić czy nie kupić? Jakie Wy kupujecie pieluchy?
    I padło też pytanie ile tych 1 kupić?

Z pierwszym synkiem przez 1 rok używaliśmy zielonych pampersów. Przez ten czas 3 razy sie zmieniały za każdym razem na gorsze. Potem przeszliśmy na Dada. Teraz mam 3 opakowania Dada 1 po 28 sztuk a do szpitala kupię Pampers new born 43 sztuki. Mam też jedno opakowanie Dada 2. Zobaczę jak sie sprawują i jak bedzie ok to nie wiem czy będę Pampersy kupować. Na pewno będę testować które sie lepiej nadają

Dea28 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej :) zrobisz jak uważasz :) ja myśle ze w tym temacie to rożnie jest. Tak samo jak z podpaskami ja używam tylko always a komu innemu nie pasują i używa belli czy jeszcze innych. Myśle ze w tym przypadku bedzie tak samo :) jesli mi nie przypisują kupie inne :)
    "zapytałaś jakie my kupujemy pieluchy to odpowiedziałam" :D

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wcześniej przy chłopakach tylko zielone pampersy, próbowałam różnych najróżniejszych i premium i marketowe, ale niestety na wszystkie moje chłopaki były uczulone, dostawali albo jakieś odparzenia, albo krostki,itp. najlepsze okazały się pampersy zielone od początku do końca (:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa opakowania 1 premium care po 88 sztuk, w dwa/ trzy tygodnie pewnie je zużyje a potem juz 2, w miedzy czasie tez chce wypróbować dade :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Okej :) zrobisz jak uważasz :) ja myśle ze w tym temacie to rożnie jest. Tak samo jak z podpaskami ja używam tylko always a komu innemu nie pasują i używa belli czy jeszcze innych. Myśle ze w tym przypadku bedzie tak samo :) jesli mi nie przypisują kupie inne :)
    "zapytałaś jakie my kupujemy pieluchy to odpowiedziałam" :D

Tak, tak - 100% się zgadzam ;)
    Nie mam żadnego doświadczenia, tylko to co nabędę drogą czytania i daje znać co wyczytałam. A im więcej się dowiaduję o tych pieluchach tym mniej wiem co zrobić ;)
    Może gdzieś na sztuki sprzedają, to bym kupiła po 10 każdego typu i marki ;)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba będę kupować happy, ogólnie też jestem zdania, że warto sobie kupić paczkę jednych, paczkę drugich i porównać :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te biale pampersy kupione premium care siostra mi polecila byla zadowolona, z kolei szwagierka dade od samego poczatku miala i tez byly oki :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina, nie ladnie zachowala sie ta twoja szyjka... po swoim przykładzie biore te pomiary jednak juz tak z pewna rezerwa. Daj znac ile im wyszlo w szpitalu i co ci zalecili. Pewnie dostaniesz zastrzyki na plucka i zestaw rozkurczowy nospa+magnez+luteina. Ciekawe czy beda chcieli zakładać pessar. Czytalam ostatnio, ze pk 28tc to juz wcale nie takie oczywiste, ze zakladaja, jak polezysz i ci sie poprawi tak jak u mnie to moze za pare dni wrocisz do domku z zaleceniem polegiwania tak jak u mnie.

Btw. Moj brzuszek dzisiaj jest grzeczniutki i mieciutki. Moze wczoraj bylo coś w powietrzu, że nam wszystkim tak brzuchy szalały.. mam nadzieję, że u was dzisiaj też już lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 18:13

Rutelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w poniedziałek i tez zaczynam sie martwić jak moja szyjka, jak tylko wychodzę na spacer to łapią mnie dosyć mocne skurcze od dołu brzucha, ledwo chodzę. Dzisiaj stwierdziłam ze juz jednak nie bede wychodzić nigdzie bo to jest niebezpieczne. Ale leżeć w domu... ehhh... jeszcze dwa miesiące, obym nie musiała w szpitalu lezec

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ