WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co gin powie w czwartek, on to w ogóle morfologię mi zleca raz na dwa miesiące, więc ten spadek to przez dwa miesiące, nie wiem jakie wartości by były miesiąc temu

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi mówił gin to dla ciężarnych hemoglobina powyżej 10 jest jeszcze ok co nie znaczy ze nie należy suplementować. Tak jak piszesz to spadek w ciągu 2 miesiecy wiec wydaje mi sie ze nie jest tak źle.

Właśnie sprawdziłam w karcie ciąży i ja żelazo zaczęłam przyjmować przy poziomie 12,2. Po 6 tygodniach spadło do 11,5. Po kolejnych 6 tygodniach jest nadal 11,5. Byc moze u Ciebie też już nie będzie spadać

India9 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, no właśnie na ostatniej wizycie jak mi dawał skierowanie na morfologię miał nadzieję, że poziom będzie taki sam i nie będę musiała już żelaza brać, ale chyba nie poszło po jego myśli. Może ten biofer na mnie nie działa za bardzo. Postaram się urozmaicić dietę jakoś

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie u genetyka. Mały nie ma wodogłowia. Głowa jest rzeczywiście duża ale PROPORCJONALNA do reszty ciała. Potwierdził szacunkową wagę na dziś: 3 kg
    Stwierdził, że (mimo terminu z OM na 5 października) rozwiązanie nastąpi prawdopodobnie DO polowy września, z wagą 4-4,8 kg

NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Rutelka, Sylwia91, lu.iza, kehlana_miyu, Pumpkin, Blu, szynszyl, Ola_Ola, India9, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Jesteśmy po wizycie u genetyka. Mały nie ma wodogłowia. Głowa jest rzeczywiście duża ale PROPORCJONALNA do reszty ciała. Potwierdził szacunkową wagę na dziś: 3 kg
    Stwierdził, że (mimo terminu z OM na 5 października) rozwiązanie nastąpi prawdopodobnie DO polowy września, z wagą 4-4,8 kg

4.8 kg...... nie strasz (mamy podobne wymiary dzieciaczków)....

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:

Super wiadomość. A waga pokaźna :)

Właśnie byłam dziś u koleżanki. Też jest w ciąży i tak jakoś zeszło na tematy porodowe. Jak była w pierwszej ciąży i pojechała ze skurczami do szpitala oszacowali wage na 3,7 kg. Koniec końców po 20 godzinach zrobili cesarkę i "mały" miał 4,9 kg i 61 cm.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28

no wlasnie sama nie wiem po co ta luteina w 33 tc hmm.. ale mala dawka bo 50 mg! Ale po co to juz nie zapytalam

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia luteina dziala tez rozkurczowo wiec moze na te Twoje bole podbrzusza. Bo innego wytłumaczenia chyba nie ma

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, tak jak pisze Reni. Rozkurczowo pewnie dostałaś. Mnie też zalecili po szpitalu i zaczęłam teraz z nią przygodę, ktorej od pierwszej tabletki nie lubię.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Rutelka, my chyba razem na szkole chodzimy? Karowa?

Nie,ja na SR chodzę na Inflancką, bo tam chcę rodzić. Skusiła mnie wanna w sali porodowej.

A jak tam SR na Karowej ? Jak wrażenia?

Ja dowiedziałam się, że na Inflanckiej można jeść i pić w czasie porodu oraz, że podają rutynowo na dzień dobry kroplowkę nawadniającą. To dla mnie ważne,bo martwiłam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenia i picia. Hehe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:

Dobrze,że z małym ok. ☺
    A podasz te wymiary,co miał na usg i który to był tydzień ciąży?
    Bo mój synek też był duży na ostatnim usg,i wlaśnie glowa była jakby najstarsza, największa. Jak ja urodzę takiego klocka?

W czwartek na SR położna mówiła, że jeśli szacowana waga wynosi 4500 lub więcej to robią cesarkę.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczor wizycie, mala kolo 1800 , skonczony 31tc, ktg wyszlo ok po 20min, musze tylko powtorzyc morfologie bo krzepliwosc wzrosla

ja z corka od poczatku prowadzilam dziennik bo nie jadla w szpitalu ok, na poczatku do 4mcy zapiski byly szczegolowe typu godzina i ilosc mleka i czy byl pamper zaladowany, prowadzilam do roku bo corka nam potem mocno chorowala na gardlo i katar zatokowy, temp, leki, humor etc, takze dziennik przydal sie, nie trzeba bylo myslec co bylo wczoraj czy przed wczoraj

Jola1985, kehlana_miyu, Reni@, Rutelka, Chwilka84, aneta93, kasia_1988, Ola_Ola, Dea28 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj na usg i mała waży 1910g, ucieszyłam się bardzo że nie wyrósł jej siusiak :D Wszystkie pomiary ok, tylko mi płytki mocno lecą w dół. Szyjka zamknięta 40mm.
    Któraś z Was się pytała o spisywanie kupek i karmień, myślę że nie ma takiej potrzeby ;)

lu.iza, kehlana_miyu, Asia_08, Blu, Reni@, szynszyl, Rutelka, Jutysia, Chwilka84, aneta93, kasia_1988, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Dea28 lubią tę wiadomość

• Kai Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, Ty nosisz bliźniaki, to mozesz tyć więcej. Nie tozumiem jednak jak inne słodkie mamy to robią, że tyja. Ja chudne znowu. W ciagu tygodnia 600 g. Cały dzień jem, glodna nie chodzę, tylko nie wiem, czy się da utyc na tych warzywkach, chudym miesku, jajkach, serkach nieslodzonych i chlebie z obnizonym ig. Może ja się za bardzo trzymam diety?
    Tak więc, Jolu, mozliwosci sa dwie: albo utyjesz, albo nie. Grunt, zebys Ty i dzieciaczek byli zdrowi.

Rutelka lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:

MMM2016 a pierwsze dziecko tez miałaś takie duże? Z tego co pamietam to Ty szczupła jesteś, jak dajesz rade? Najważniejsze, ze rozwija sie proporcjonalnie ;)

Limerikowo, Anoolka super, ze wizyty udane :)

Anoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dea, Ty nosisz bliźniaki, to mozesz tyć więcej. Nie tozumiem jednak jak inne słodkie mamy to robią, że tyja. Ja chudne znowu. W ciagu tygodnia 600 g. Cały dzień jem, glodna nie chodzę, tylko nie wiem, czy się da utyc na tych warzywkach, chudym miesku, jajkach, serkach nieslodzonych i chlebie z obnizonym ig. Może ja się za bardzo trzymam diety?
    Tak więc, Jolu, mozliwosci sa dwie: albo utyjesz, albo nie. Grunt, zebys Ty i dzieciaczek byli zdrowi.
    Zależy kto ma jakie cukry. Ja jem normalnie raz dziennie jogurty słodzone. Owoce kilka razy dziennie. Batona. Od czasu do czasu białe pieczywo. Nie jem warzyw na parze itd bo nie lubię i dzieki Bogu narazie cukry dobre, jak by było cos nie tak to pewnie bym musiała sie zmusić.

Rutelka, Kai, India9, Dea28 lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM dobrze, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku :) będzie spore maleństwo, ale trzymam kciuki za szybkie, łatwe i przyjemne rozwiązanie!

Gratuluję kolejnych udanych wizyt dziewczyny ^^

ja sobie myślałam, że warto będzie zapisywać informacje na temat karmienia, jakbym w całym tym szaleństwie zapomniała z której piersi piło :)

dzisiaj mam plan usiąść z mężem, przejrzeć wszystko co mamy i zapisać czego nam brakuje dla szkraba :)

Blu masz urzekający suwaczek ^^

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

ja sobie myślałam, że warto będzie zapisywać informacje na temat karmienia, jakbym w całym tym szaleństwie zapomniała z której piersi piło :)

dzisiaj mam plan usiąść z mężem, przejrzeć wszystko co mamy i zapisać czego nam brakuje dla szkraba :)

Blu masz urzekający suwaczek ^^

Na szkole rodzenia położna mówiła, zeby sobie ubrać bransoletkę na ta rękę, z ktorej strony piło dziecko. Fajny sposob, a właśnie nie trzeba pisac ;) i mąż może prezent zrobić :D

Dzieki, szukalam takiego suwaczka, ktory bedzie mówił ile jeszcze dni zostało :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    8 października, bo wg usg (bierze się chyba pod uwagę wagę, ale i poszczególne wymiary) ma 32t5d a wczoraj miał wg OM 32t1d.
    A moja Pani doktor powiedziała, żeby się nie sugerować terminem z usg, ponieważ dziecko najzwyczajniej w świecie może być większe niż wg statystyk, także mój termin porodu z miesiączki 7 październik, wg bellybestfriend 3 październik, a wg usg 26 wrzesień i jak tu nie zwariować (;

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnosnie ruchów, dzisiaj troche sobie pospalismy (do 10,30-wiem, wiem, jestem śpiochem)ale prawie nic Małego nie czułam a od 9 bardziej polegiwałam i wsłuchiwałam sie kiedy sie ruszy a tam cisza, ruszałam brzuchem i nic, teraz dopiero Mały nadrabia i obija mi wątrobę (to jego ulubiona zabawa, zaraz po tym zeby z pęcherza trampoline sobie robić) i chodzi mi o to jakie macie przerwy w ruchach?

Dzisiaj u nas piękna pogoda, strasznie bym poszła na spacer ale ze względu na te wczorajsze bóle będę leżec.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ