Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co mi mówił gin to dla ciężarnych hemoglobina powyżej 10 jest jeszcze ok co nie znaczy ze nie należy suplementować. Tak jak piszesz to spadek w ciągu 2 miesiecy wiec wydaje mi sie ze nie jest tak źle.
Właśnie sprawdziłam w karcie ciąży i ja żelazo zaczęłam przyjmować przy poziomie 12,2. Po 6 tygodniach spadło do 11,5. Po kolejnych 6 tygodniach jest nadal 11,5. Byc moze u Ciebie też już nie będzie spadaćIndia9 lubi tę wiadomość
-
Renia, no właśnie na ostatniej wizycie jak mi dawał skierowanie na morfologię miał nadzieję, że poziom będzie taki sam i nie będę musiała już żelaza brać, ale chyba nie poszło po jego myśli. Może ten biofer na mnie nie działa za bardzo. Postaram się urozmaicić dietę jakoś
-
Jesteśmy po wizycie u genetyka. Mały nie ma wodogłowia. Głowa jest rzeczywiście duża ale PROPORCJONALNA do reszty ciała. Potwierdził szacunkową wagę na dziś: 3 kg
Stwierdził, że (mimo terminu z OM na 5 października) rozwiązanie nastąpi prawdopodobnie DO polowy września, z wagą 4-4,8 kg
NiecierpliwaKarolina, Chwilka84, Rutelka, Sylwia91, lu.iza, kehlana_miyu, Pumpkin, Blu, szynszyl, Ola_Ola, India9, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Jesteśmy po wizycie u genetyka. Mały nie ma wodogłowia. Głowa jest rzeczywiście duża ale PROPORCJONALNA do reszty ciała. Potwierdził szacunkową wagę na dziś: 3 kg
Stwierdził, że (mimo terminu z OM na 5 października) rozwiązanie nastąpi prawdopodobnie DO polowy września, z wagą 4-4,8 kg
4.8 kg...... nie strasz (mamy podobne wymiary dzieciaczków).... -
MMM2016 wrote:Jesteśmy po wizycie u genetyka. Mały nie ma wodogłowia. Głowa jest rzeczywiście duża ale PROPORCJONALNA do reszty ciała. Potwierdził szacunkową wagę na dziś: 3 kg
Super wiadomość. A waga pokaźna
Właśnie byłam dziś u koleżanki. Też jest w ciąży i tak jakoś zeszło na tematy porodowe. Jak była w pierwszej ciąży i pojechała ze skurczami do szpitala oszacowali wage na 3,7 kg. Koniec końców po 20 godzinach zrobili cesarkę i "mały" miał 4,9 kg i 61 cm. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Rutelka, my chyba razem na szkole chodzimy? Karowa?
Nie,ja na SR chodzę na Inflancką, bo tam chcę rodzić. Skusiła mnie wanna w sali porodowej.
A jak tam SR na Karowej ? Jak wrażenia?
Ja dowiedziałam się, że na Inflanckiej można jeść i pić w czasie porodu oraz, że podają rutynowo na dzień dobry kroplowkę nawadniającą. To dla mnie ważne,bo martwiłam się jak ja wytrzymam tyle godzin bez jedzenia i picia. Hehe. -
nick nieaktualnyMMM2016 wrote:Jesteśmy po wizycie u genetyka. Mały nie ma wodogłowia. Głowa jest rzeczywiście duża ale PROPORCJONALNA do reszty ciała. Potwierdził szacunkową wagę na dziś: 3 kg
Dobrze,że z małym ok. ☺
A podasz te wymiary,co miał na usg i który to był tydzień ciąży?
Bo mój synek też był duży na ostatnim usg,i wlaśnie glowa była jakby najstarsza, największa. Jak ja urodzę takiego klocka?
W czwartek na SR położna mówiła, że jeśli szacowana waga wynosi 4500 lub więcej to robią cesarkę. -
My po wczor wizycie, mala kolo 1800 , skonczony 31tc, ktg wyszlo ok po 20min, musze tylko powtorzyc morfologie bo krzepliwosc wzrosla
ja z corka od poczatku prowadzilam dziennik bo nie jadla w szpitalu ok, na poczatku do 4mcy zapiski byly szczegolowe typu godzina i ilosc mleka i czy byl pamper zaladowany, prowadzilam do roku bo corka nam potem mocno chorowala na gardlo i katar zatokowy, temp, leki, humor etc, takze dziennik przydal sie, nie trzeba bylo myslec co bylo wczoraj czy przed wczorajJola1985, kehlana_miyu, Reni@, Rutelka, Chwilka84, aneta93, kasia_1988, Ola_Ola, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam wczoraj na usg i mała waży 1910g, ucieszyłam się bardzo że nie wyrósł jej siusiak
Wszystkie pomiary ok, tylko mi płytki mocno lecą w dół. Szyjka zamknięta 40mm.
Któraś z Was się pytała o spisywanie kupek i karmień, myślę że nie ma takiej potrzebylu.iza, kehlana_miyu, Asia_08, Blu, Reni@, szynszyl, Rutelka, Jutysia, Chwilka84, aneta93, kasia_1988, Limerikowo, NiecierpliwaKarolina, Ola_Ola, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dea, Ty nosisz bliźniaki, to mozesz tyć więcej. Nie tozumiem jednak jak inne słodkie mamy to robią, że tyja. Ja chudne znowu. W ciagu tygodnia 600 g. Cały dzień jem, glodna nie chodzę, tylko nie wiem, czy się da utyc na tych warzywkach, chudym miesku, jajkach, serkach nieslodzonych i chlebie z obnizonym ig. Może ja się za bardzo trzymam diety?
Tak więc, Jolu, mozliwosci sa dwie: albo utyjesz, albo nie. Grunt, zebys Ty i dzieciaczek byli zdrowi.Rutelka lubi tę wiadomość
-
MMM2016 a pierwsze dziecko tez miałaś takie duże? Z tego co pamietam to Ty szczupła jesteś, jak dajesz rade? Najważniejsze, ze rozwija sie proporcjonalnie
Limerikowo, Anoolka super, ze wizyty udaneAnoolka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Kai wrote:Dea, Ty nosisz bliźniaki, to mozesz tyć więcej. Nie tozumiem jednak jak inne słodkie mamy to robią, że tyja. Ja chudne znowu. W ciagu tygodnia 600 g. Cały dzień jem, glodna nie chodzę, tylko nie wiem, czy się da utyc na tych warzywkach, chudym miesku, jajkach, serkach nieslodzonych i chlebie z obnizonym ig. Może ja się za bardzo trzymam diety?
Tak więc, Jolu, mozliwosci sa dwie: albo utyjesz, albo nie. Grunt, zebys Ty i dzieciaczek byli zdrowi.Rutelka, Kai, India9, Dea28 lubią tę wiadomość
-
MMM dobrze, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku
będzie spore maleństwo, ale trzymam kciuki za szybkie, łatwe i przyjemne rozwiązanie!
Gratuluję kolejnych udanych wizyt dziewczyny ^^
ja sobie myślałam, że warto będzie zapisywać informacje na temat karmienia, jakbym w całym tym szaleństwie zapomniała z której piersi piło
dzisiaj mam plan usiąść z mężem, przejrzeć wszystko co mamy i zapisać czego nam brakuje dla szkraba
Blu masz urzekający suwaczek ^^
Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:
ja sobie myślałam, że warto będzie zapisywać informacje na temat karmienia, jakbym w całym tym szaleństwie zapomniała z której piersi piło
dzisiaj mam plan usiąść z mężem, przejrzeć wszystko co mamy i zapisać czego nam brakuje dla szkraba
Blu masz urzekający suwaczek ^^
Na szkole rodzenia położna mówiła, zeby sobie ubrać bransoletkę na ta rękę, z ktorej strony piło dziecko. Fajny sposob, a właśnie nie trzeba pisaci mąż może prezent zrobić
Dzieki, szukalam takiego suwaczka, ktory bedzie mówił ile jeszcze dni zostało -
Jola1985 wrote:8 października, bo wg usg (bierze się chyba pod uwagę wagę, ale i poszczególne wymiary) ma 32t5d a wczoraj miał wg OM 32t1d.
-
Dziewczyny, mam pytanie odnosnie ruchów, dzisiaj troche sobie pospalismy (do 10,30-wiem, wiem, jestem śpiochem)ale prawie nic Małego nie czułam a od 9 bardziej polegiwałam i wsłuchiwałam sie kiedy sie ruszy a tam cisza, ruszałam brzuchem i nic, teraz dopiero Mały nadrabia i obija mi wątrobę (to jego ulubiona zabawa, zaraz po tym zeby z pęcherza trampoline sobie robić) i chodzi mi o to jakie macie przerwy w ruchach?
Dzisiaj u nas piękna pogoda, strasznie bym poszła na spacer ale ze względu na te wczorajsze bóle będę leżec.