WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    Dziewczyny z innej beczki (bo nie moge znaleźć na naszym wątku)
    kosmetyki dla niemowlaka:
    - jakiej firmy
    - jakie produkty??

Słyszałam o Emolium, bambino, nivea? ale mam mętlik w głowie...

Jedna z Was pisała o kosmetykach momme i są super, a z tańszych Hipp. Emolium to do skóry suchej, atopowej itd. Używam tych kosmetyków na swoją skórę atomowa i zdrowej skórze ich bym nie dała:)
    Bambino ostatnio w biedronce pojawiły się cała seria i tak skład mi nie pasował, a nivea to już całkowicie odpada dla dziecka.
    Tak ja sobie myślę o tym wszystkim;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 11:51

kalika lubi tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    - jakiej firmy
    - jakie produkty??

Ja mam Oillan płyn 2w1 i linomag na początek. Po wizycie u pediatry do pupy będe miała robioną maść

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walleriana wrote:
    - jakiej firmy
    - jakie produkty??

Słyszałam że bambino i Nivea nie bardzo,mają szkodliwe składniki. Jakie nie pamiętam,ale czytałam o tym kiedyś. Ja się zdecydowałam na Hipp. Mam płyn do kąpieli 2w1 Hipp i oliwkę Hipp. Oprócz tego maść linomag i maść bepanthen. I to wszystko.

Pumpkin lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja mam Oillan płyn 2w1 i linomag na początek. Po wizycie u pediatry do pupy będe miała robioną maść

Ja, tak jak przy pierwszym synu, postawiłam na ziajkę, płyn od 1 dnia życia.
    Jeśli skóra malego okaże się być bardzo wrażliwa to zaopatrzę się w emolienty.
    Do pupy już zamówiłam w aptece zwykłą maść pośladkową. Receptę wzięłam na starszego syna :) więc już do szpitala wezmę tę maść bo dotąd sprawdziła nam się REWELACYJNIE. Nie stosowaliśmy praktycznie nic innego. Sudocrem też się nie przydał.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie sobie koła połogowe do szpitala? Polecacie czy nie?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Ja, tak jak przy pierwszym synu, postawiłam na ziajkę, płyn od 1 dnia życia.
    Jeśli skóra malego okaże się być bardzo wrażliwa to zaopatrzę się w emolienty.
    Do pupy już zamówiłam w aptece zwykłą maść pośladkową. Receptę wzięłam na starszego syna :) więc już do szpitala wezmę tę maść bo dotąd sprawdziła nam się REWELACYJNIE. Nie stosowaliśmy praktycznie nic innego. Sudocrem też się nie przydał.

Ja też przy pierwszym dziecku nie stosowałam nic innego tylko ta robioną maść. Ani razu nie miał odparzenia

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

ja pewnie sama z siebie bym nie kupowała, bo opinie koleżanek są różne. Ale dostałam w prezecie więc zabiore ze sobą jak już mam :)

lu.iza lubi tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:

Ja do pierwszego porodu miałam takie koło ale ostatecznie, na szczęście, się nie przydało. Oddałam dziewczynie z pokoju, która nie mogła siadać......
    Teraz mam listę zakupów awaryjnych i na niej jest to koło. Jeśli po porodzie będę miała kłopot z siadaniem to mąż je dokupi i przywiezie. Taki jest plan.

lu.iza lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam kciuki!
    Dziewczyny czy wasze dzieci też wariują późnymi wieczorami i w nocy?
    Czy mam się już bać, że przełoży się to po porodzie?
    Wasze dzieciaczki używały/będą używać leżaczków/bujaczków, coś polecacie?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dziewczyny chyba mnie dopadła jakaś infekcja układu moczowego :( Wstałam rano i poczułam promieniujący ból. W nocy chodziłam siku i nic się nie działo. Dziś już nie mam gdzie zrobić badań moczu wiec pojadę jutro.
    Macie jakieś sprawdzone srodki, tabletki ktore mogą pomóc? Wiem ze na pewno żurawina ale moze któraś z Was coś poleci
    Moja gin odkazajaco na drogi moczowe polecała Femisept URO. To jest wyciąg z żurawiny, pietruszki i działający zakwaszajaco na mocz kwas askorbinowy. Jeśli zakażenie jest duże, to niestety tylko antybiotyk, ale to dopiero po wynikach badania moczu. Do tego możesz zagryzac suszona żurawine lub pić sok żurawinowy.

Reni@ lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało sie, wychodzę ze szpitala :)
    Dostałam skrzydeł i czuje sie jak ptak ktory zaraz odleci jak tylko dostanie papiery :D
    Szyjka 3 cm zamknieta, synek w porządku, wazy ok 2200 i bedzie szczupłym wysokim facetem :) tak sie ciesze :)))

Reni@, MMM2016, szynszyl, Ola_Ola, Sunshine89, kalika, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Blu, aneta93, Limerikowo, Rutelka, Anoolka, kehlana_miyu, diewuszka86, Dea28 lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z kosmetyków HIPP, a do pupy Alantan plus - to mi się sprawdziło przy synku, więc nie kombinowałam już.
    Mój też nigdy nie miał żadnego odparzenia.

Ja koła nie kupuję, ale myślę czy nie wziąć dmuchanego kółka mojego dziecka. Ja nie mogłam po porodzie siadać przez 2 tygodnie :( Nie nastawiam się, że teraz będzie lepiej

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dostałam skrzydeł i czuje sie jak ptak ktory zaraz odleci jak tylko dostanie papiery :D
    Szyjka 3 cm zamknieta, synek w porządku, wazy ok 2200 i bedzie szczupłym wysokim facetem :) tak sie ciesze :)))
    Super :-) Dom to jednak dom

Asia_08 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Temat GBS - czy już któraś miała pobierany wymaz? Miałam w ubiegłym tygodniu ale nie mam jeszcze wyników. Nie mniej, rok temu w lutym byłam bardzo osłabiona i namnożyło mi się to świństwo... Walczyłam ponad pół roku i w końcu udało się go pozbyć ale zastanawiam się, czy to znaczy, że teraz będzie pozytywny wynik? Czy któraś w poprzedniej ciąży miała pozytywny?

Ja miałam pobierany wymaz na ostatniej wizycie, wyniki poznam na kolejnej czyli 1.09. Niestety nie można jednoznacznie stwierdzić, czy w posiewie będziesz miała paciorkowca. Nawet po przeleczeniu i pozbyciu się go istnieje spore ryzyko, że nawróci. Także nie zostaje Ci nic innego jak czekać na wynik i mieć nadzieję, że będzie dobry.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

Ja koła nie kupuję, ale myślę czy nie wziąć dmuchanego kółka mojego dziecka. Ja nie mogłam po porodzie siadać przez 2 tygodnie :( Nie nastawiam się, że teraz będzie lepiej

Miałam to samo i teraz dałyście mi do myślenia z tym kołem.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:

Super wieści :)
    Nie ma jak w domu :)
    Pozdrawiam :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Karolina trzymam kciuki!
    Dziewczyny czy wasze dzieci też wariują późnymi wieczorami i w nocy?
    Czy mam się już bać, że przełoży się to po porodzie?
    Wasze dzieciaczki używały/będą używać leżaczków/bujaczków, coś polecacie?

Oj zdecydowanie wieczorem jest największa aktywność. W nocy też ciagle się rusza jak sie budzę. Z pierwszym dzieckiem niestety przełożyło sie to na życie po porodzie

Mam leżaczek http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-od-0-18kg-i5753729212.html jeszcze po pierwszym dziecku. Używaliśmy od około 2 tygodnia życia do prawie 9 miesiąca . U nas sprawdził sie w 100 %

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Renia ja od jakiegoś czasu biore Urosept ale jakoś nie widze bardzo poprawy może minimalnie ale ja już sie czuje z dnia na dzień coraz gorzej, marudze, teraz mam duże upławy, nie wyrabiam z wkładkami na zakrętach :/

Dea, u mnie też od kilku dni przybyło wodnisto-mlecznej wydzieliny. Nic mnie nie piecze ani nie swędzi, więc zakładam, że to normalne na tym etapie ciąży.

Dea28 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też mam wrażenie ze ilość wydzieliny się zwiększyła więc chyba to normalne na tym etapie. Jakoś nie pamiętam jak to było za pierwszym razem ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu super, że wracasz do domku :)

ja wymaz będę miała pobierany 2.09, wynik pewnie2 tyg później.

a co do kosmetyków to też kupiłam HIPP, linomag i bephanten.

ja póki co nie kupuję kółka, mąż ostatnio nawet pytał czy chcę :) jak będzie potrzebne to myślę,że nie będzie problemu z kupieniem :)

mój maluszek uwielbia sobie poszaleć jak kładę się spać, jeszcze mąż się wtedy najlepiej z nią bawi :D codziennie w nocy budzę się na chwilkę, nie wiem po co i wtedy też kopie :)

Wiecie co musiałam zdjąć obrączkę ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 13:12

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ