WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon spory synek! Dobrze że rozwija sie ładnie :) a masz bóle spojenia?

Sterylizatora nie kupuję.

Dla odmiany ja mam problem ze złapaniem głębszego oddechu, jakiś ciężki ten dzień, tyle ze zalatwilam te ostatnie wymazy i juz mam z głowy :)

marlon lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety 1900 kilo to prawie 2 tony. Ha ha ha! Ale mnie musiala ta informacja rozemocjonować.

Blu niestety mam bóle jak podnosze noge, zeby zalozyc majtki, spodnie. Przekrecam sie w łóżku, czy wysiadam z samochodu :(
    Nie jest to jakis mega ból, ale taki dziwny jakby ktos mnie sztyletem dzgał.

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon lubię za te 2 tony :)

Mam te same bóle co Ty i aż się boję, że okaże się, że będę mieć CC :( Bardzo tego nie chcę i za wszelką cenę staram się uniknąć, no ale jak będzie trzeba to trudno :(
    A czujesz konkretnie ten ból własnie między nogami, w kroczu? Ja nie mogę chodzić, bo jak nogę odsuwam to zaczyna boleć, a przenieść potem ciężar ciała na jedną z nóg to tragedia.

marlon lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tez mnie boli, ale nie przy chodzeniu, czy ubieraniu, ale właśnie zmianie pozycji jak śpię i rano jak wstanę. Później nie jest źle, czasem mam jakby porażenie nerwu w nodze, ale to chyba zalezy od pozycji synka. No nic, tak jak Ty Sylwia wolałabym sn ;)

Sylwia91, jak dobrze pamiętam to Ty leżysz przez dzień? Moze to od braku ruchu właśnie?

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91
    Ja czuje tak na wzgórku łonowym, w pachwinie i w udach.
    Trochę jak po skoku ze spadochronem, jak jest takie szarpnięcie jak się ląduje. Z tą różnicą, że nie boli mnie to wszystko na raz a różne partie w zależności od pozycji.

Ja się nie nastawiam ani na SN, ani na CC, mi jest właściwie wszystko jedno.
    Więc jak lekarz zdecyduje, że CC to wezmę to na klatę, a jak SN to SN.

A tu fota mojego dwutonowego syna, ustka i profil :)

9d5b18cb9d5b0ec9med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 21:28

Reni@, Sylwia91, Blu, kalika, diewuszka86, NiecierpliwaKarolina, Limerikowo, Rutelka, szynszyl, walleriana, Sylwusia100, Pumpkin, Chwilka84, Sunshine89, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blu no właśnie w większości leżę,ale ból nasila się jak chodzę. Od razu po wstaniu jest ok, ale jak dłużej jestem na nogach to zaczyna boleć coraz bardziej :(

Ja to czuję tak centralnie między nogami, tak że jak chodzę to łapię się za krocze z bólu. Dlatego do piątku grzecznie leżę, a w piątek ciekawe co mi pan doktor powie...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jak leże.
    Po wizycie mamy pozwolenie na tydzień jeszcze w domu. 1.09 wizyta i decyzja co dalej. Szyjka na fotelu ma niezmiennie 1cm. W razie w dostałam dziś skierowanie na cc.
    Rutelka dziwne ja dziś miałam ktg i wizyte i normalnie nfz zapłaci za to nie musze dwa razy chodzić.
    Kai ta insulina nie jest taka zła.

marlon, Rutelka, Reni@, szynszyl, Blu, diewuszka86, Pumpkin, Chwilka84, lu.iza, Sunshine89, kehlana_miyu, Jutysia lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon gratuluję udanej wizyty i małego Hulka ;-)
    Super, że wszystko dobrze!

A powiedz jeszcze, jak lekarz sprawdził Ci to spojenie?
    Bo ja mam właśnie identyczne bóle jak opisujecie. Strasznie nie chcę cesarki, ale wolałabym też się nie połamać.

marlon lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea, gdzie Ty? Miałaś pisać po wizycie!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Mnie boli jak leże.
    Po wizycie mamy pozwolenie na tydzień jeszcze w domu. 1.09 wizyta i decyzja co dalej. Szyjka na fotelu ma niezmiennie 1cm. W razie w dostałam dziś skierowanie na cc.
    Rutelka dziwne ja dziś miałam ktg i wizyte i normalnie nfz zapłaci za to nie musze dwa razy chodzić.
    Kai ta insulina nie jest taka zła.

O wilku mowa :-) super, że jeszcze w domku! Odpoczywajcie z chłopakami!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnoe bolą od wczoraj żebra :-/ brzuch mam już tak ogromny, ze czuje jakby Mały leżał mi na przeponie, wątrobie i żołądku pod samymi cyckami. Nie mam czym oddychać i każdy wdech powoduje właśnie ten ból żeber. Cudowne uczucie :-/
    Zaczynam rozumieć koleżanki, które pod koniec ciąży jęczały, żeby te dzieci już wyszły.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Marlon gratuluję udanej wizyty i małego Hulka ;-)
    Super, że wszystko dobrze!

A powiedz jeszcze, jak lekarz sprawdził Ci to spojenie?
    Bo ja mam właśnie identyczne bóle jak opisujecie. Strasznie nie chcę cesarki, ale wolałabym też się nie połamać.

Zjechał mi usg zewnętrznym na wzgórek i pytał czy boli jak naciska.

Bolało i zobaczył, że mam tam przerwę.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea super ze jeszcze w domku :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    A mnoe bolą od wczoraj żebra :-/ brzuch mam już tak ogromny, ze czuje jakby Mały leżał mi na przeponie, wątrobie i żołądku pod samymi cyckami. Nie mam czym oddychać i każdy wdech powoduje właśnie ten ból żeber. Cudowne uczucie :-/
    Zaczynam rozumieć koleżanki, które pod koniec ciąży jęczały, żeby te dzieci już wyszły.
    Mam to samo. Jak mnie kopie to cycki mi podskakuja.

Chwilka84, kalika lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko czasami bolą żebra. Mam wrazenie ze wtedy nogi mi wpycha czy coś. Ale brzuch nadal rosnie wiec wszystko przed nami ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu trzymam kciuki, żeby dokumenty jednak się znalazły, w ogóle to jak kadrowa może powiedzieć, że się zgubiły, takie spychanie odpowiedzialności ;/
    a nie macie w pracy czegoś takiego, że np sekretarka wprowadza korespondencję przychodzącą i wychodzącą?? teraz widzę, że to jednak wielki plus.

Marlon gratuluję małego kolosa :) Dobrze, że lekarz zauważył wcześniej problem i spokojnie będziesz mogła urodzić maluszka.

moja mała za to ostatnio uwielbia atakować jajniki, czasami jak zaboli to chciałoby się ją wyciągnąć :)

Dea fajnie, że masz jeszcze chwilkę w domku, oby jak najdłużej.

marlon lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Zjechał mi usg zewnętrznym na wzgórek i pytał czy boli jak naciska.

Bolało i zobaczył, że mam tam przerwę.

Dzięki :-)
    W takim razie muszę poprosić na najbliższym (ostatnim już) usg, żeby sprawdził to spojenie. O ile oczywiście doczekam do usg :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:

moja mała za to ostatnio uwielbia atakować jajniki, czasami jak zaboli to chciałoby się ją wyciągnąć :)

Ojj taaak.... zabawy jajnikami są wprost cudowne! Wyglądam wtedy jakbym się wzruszyła :-D

szynszyl, Reni@, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postraszyłyście dziewczyny tym spojeniem, mnie też trochę pobolewa w taki właśnie sposób jak opisujecie. Jak prowadziłam aktywniejszy tryb życia, to bolało bardziej, teraz mało co się ruszam, więc i ból mniejszy. Ja tak bardzo chcę SN, tak jakoś się na to nastawiłam i nie chciałabym jakiejś niespodzianki...

A co do jajników, nie jestem pewna czy dobrze to interpretuje, ale Boryskowi też zdarza się 'nimi zająć', boli jak !@#$%

A no i jeszcze było o żebrach. Borys leży (a przynajmniej leżał 2 tygodnie temu, czuję go cały czas tak samo, więc zakładam, że nic się nie zmieniło) głową w dół, ale jest tak jakby zwrócony do boku, tak jakby patrzył na moją prawą kość miednicy. W związku z tym po lewej stronie brzucha mam górę w postaci jego plecków i pupki, które regularnie wypycha, a nóżkami i rączkami okłada mi ciągle prawą stronę brzucha, żebra oszczędza. Nie mniej jednak, wciskanie łokcia, piąstki czy jakiejkolwiek innej, mniejszej części ciała w pachwinę do najprzyjemniejszych również nie należy.

Ale wiecie co, pewnie napiszę coś najbardziej oczywistego na świecie, z każdym kopniakiem, ruchem, albo inną aktywnością, która może i nawet powoduje ból KOCHAM go bardziej :) hormony, macierzyństwo, dziwna sprawa, co to robi z naszymi głowami :D

Rutelka, Pumpkin, Chwilka84, Blu, szynszyl, kehlana_miyu, Jutysia lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mam do Was kolejne pytanie. :)
    Kupujecie laktator? Możecie mi jakiś polecić?
    Czytam różne opinie o tych laktatorach ale może któraś z Was, mająca już jedno dziecko używała jakiegoś i mogłaby mi coś doradzić?
    Czy ręczny czy elektryczny? I jaki?

Z góry wielkie dzięki za jakąś pomoc.

Aga
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ