Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kkkaaarrr wrote:Ale wiecie co, pewnie napiszę coś najbardziej oczywistego na świecie, z każdym kopniakiem, ruchem, albo inną aktywnością, która może i nawet powoduje ból KOCHAM go bardziej
hormony, macierzyństwo, dziwna sprawa, co to robi z naszymi głowami
Tak tak takTo taki dziwny stan, że temu małemu szkrabowi wszystko się wybaczy, nawet te najbardziej bolesne kopniaczki. Nie ma miłości większej niż matki do dziecka, taka prawda.
Pumpkin, Sunshine89, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
marlon wrote:Zjechał mi usg zewnętrznym na wzgórek i pytał czy boli jak naciska.
Bolało i zobaczył, że mam tam przerwę.
Spojenie mnie boli od dawna, ale ja u siebie nie wyczuwam przerwy żadnej, więc pewnie boli, bo boli -
Aga85 wrote:Cześć dziewczyny
Mam do Was kolejne pytanie.
Kupujecie laktator? Możecie mi jakiś polecić?
Czytam różne opinie o tych laktatorach ale może któraś z Was, mająca już jedno dziecko używała jakiegoś i mogłaby mi coś doradzić?
Czy ręczny czy elektryczny? I jaki?
Z góry wielkie dzięki za jakąś pomoc.
Teraz kupuję elektryczny Canpol - ma dobre opinie w internecie i jest w miarę tani jak na laktator elektrycznyAga85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga85 wrote:Cześć dziewczyny
Czytam różne opinie o tych laktatorach ale może któraś z Was, mająca już jedno dziecko używała jakiegoś i mogłaby mi coś doradzić?
Aga ja kupiłam używany elektryczny Canpol easy start. Czy dobry, nie wiem. -
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:Tak tak tak
To taki dziwny stan, że temu małemu szkrabowi wszystko się wybaczy, nawet te najbardziej bolesne kopniaczki. Nie ma miłości większej niż matki do dziecka, taka prawda.
Dokładnie!
Wybaczam zgagę, mdłości, nacisk na pęcherz, sikanie 4 razy w ciągu nocy, ból pleców, ból stawów, ból bioder. Nawet +20kg wybaczam. Nie spodziewałam się, że jeszcze w ciąży te prawie 3kg tak mnie w sobie rozkochają.
Laktator >> EasyStart Canpol elektryczny. W necie super ma opinie, jest dość tani i dwie mamy poleciły, więc kupiłam. Z kolei ręcznych nie poleca żadna mama... Argument: dużo trzeba się namachać, oszczędność niewspółmierna do pracy, którą trzeba włożyć w odsysanie.
Podgrzewacz, sterylizator >> podgrzewacz kupiłam, mimo że pamiętam że większość z Was była na "nie" z logicznymi argumentami. Kupiłam jednak z myślą bardziej o nocnym wstawaniu na zombi, moim facecie i osobach, które będą z małą zostawać jak ja wybędę. Sterylizator mi wybiłyście z głowy - zajmuje dużo miejsca (taki elektroniczny, bo do mikrofali może i spoko ale jej nie posiadam), kosztuje też sporo a działa jak wrzątek
Ja z kolei na tapecie mam teraz temat bazy pod fotelik isofix. Macie? Kupujecie? Zastanawiałam się czy to bezpieczne jak zapnę dziecko na tylnej kanapie tyłem do kierunku jazdy. Nie będę widzieć co się z nim dzieje, czy się nie ulewa itd. Ale z drugiej strony w 3 drzwiowym aucie komfort wpinania fotelika a nie walka z pasami + przedni fotel wolny. No i dużych tras nie planuje. Nie wiem sama. Jakie są wasze opinie?
diewuszka86, Aga85, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale mam doła dzisiaj....
Taki zjazd jakiego dawno już nie miałam.
Przeszkadza mi ten upał za oknem, chciałam zjeść śniadanie to raptem dwie małe kanapki zmieściłam, zero pomysłów na obiad, niedokończona wyprawka, a jeszcze wczoraj wyszło, że zanim Ada przyjdzie na świat trzeba zmienić płytki na balkonie
No i w pracy przez to, że zwolnienie kończyło mi się 23.08, a pensje naliczali wczoraj, to za ostatni tydzień września zapłacą mi za miesiąc dopiero!!!!
-
Co do laktatora to ja kupiłam mało używaną medelę swing, ze względu na bardzo dobre opinie, w szkole rodzenia też polecali tę firmę.
Bazę do fotelika też zamówiliśmy, bo zamierzamy z fotelikiem często jeździć na ramie od wózka (dlatego wybraliśmy rozkładanego cybexa cloud q), więc nie wyobrażam sobie ciągłego wkładania i wyjmowania fotelika, motając go w samochodzie pasami... Można faktycznie przesiąść się na tylną kanapę, albo zamontować specjalne lusterko - są takie np. na allegro z besafe, ale i z innych firm:
http://allegro.pl/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-i5750703735.htmlPumpkin lubi tę wiadomość
-
Nie wchodziłam wczoraj na forum i takie miłe wizytowe wiadomosci smakują lepiej niz poranna kawa
dea, Twoja chyba najfajniejsza, rozkoszuj sie tym ostatniam tygodniem w domu we dwójkę
ja wczoraj miałam troche ciężki dzien, mały generalnie bardzo duzo sie rusza ale wczoraj przeszedł juz samego siebie... tak mnie odkopał w środku ze czułam juz wieczorem jak mnie bolą wszystkie wnętrzności, dosłownie... tak jakby od pępka w gore, nie kopniaki tylko dosłownie wszystko co mam w środku
tez tak macie?
-
India9 wrote:A Ty czujesz tą przerwę pod palcami?
Spojenie mnie boli od dawna, ale ja u siebie nie wyczuwam przerwy żadnej, więc pewnie boli, bo boli
Tak jakby trochę wyczuwam. Nie jest to jakaś taka szpara chyba, tylko to są pewnie jakieś milimetrowe historie
India9 ja wczoraj mimo udanego usg i progresu w remoncie miałam jakieś takie straszne wahanie nastroju, aż w cudzysłowiu żyć mi się nie chciało.
Spłakałam się, zagluciłam Mężowi cały t-shirt. Nie mogłam oddychać. Było mi ciężko. Taki weld schmertz z niczego. Dopiero wieczorem mi przeszło.
India9 lubi tę wiadomość
-
India9 wrote:Dziewczyny, ale mam doła dzisiaj....
Taki zjazd jakiego dawno już nie miałam.
Przeszkadza mi ten upał za oknem, chciałam zjeść śniadanie to raptem dwie małe kanapki zmieściłam, zero pomysłów na obiad, niedokończona wyprawka, a jeszcze wczoraj wyszło, że zanim Ada przyjdzie na świat trzeba zmienić płytki na balkonie
No i w pracy przez to, że zwolnienie kończyło mi się 23.08, a pensje naliczali wczoraj, to za ostatni tydzień września zapłacą mi za miesiąc dopiero!!!!
Ja też mam doła. Strasznie płaczliwa się zrobiłam, mąż od rana do wieczora w pracy.
Całą noc bolał mnie ząb, a od rana już 2 razy zwymiotowałam...
-
Aga85 wrote:Cześć dziewczyny
Ja kupiłam taki zestaw
http://www.empik.com/tommee-tippee-laktator-reczny-butelka-wkladki-laktacyjne-pojemniki-zestaw-tommee-tippee,p1052515397,dziecko-p
był w dobrej cenie i ma też pojemnik do sterylizacji.
tutaj najtańszy na rynku
https://www.morele.net/tommee-tippee-zestaw-do-karmienia-piersia-412518/?gclid=CjwKEAjwrvq9BRD5gLyrufTqg0YSJACcuF81DMtJBils4sAntACJur1WYHwbZ8JkKWtP15M4q3vgQRoCkuPw_wcB&gclsrc=aw.ds
ale trzeba polować, bo mój udało mi się koło 100 wyczaić
Aga85, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJola1985 wrote:Bazę do fotelika też zamówiliśmy, bo zamierzamy z fotelikiem często jeździć na ramie od wózka (dlatego wybraliśmy rozkładanego cybexa cloud q), więc nie wyobrażam sobie ciągłego wkładania i wyjmowania fotelika, motając go w samochodzie pasami... Można faktycznie przesiąść się na tylną kanapę, albo zamontować specjalne lusterko - są takie np. na allegro z besafe, ale i z innych firm:
http://allegro.pl/besafe-lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-podrozy-i5750703735.html
Czyli nie masz stresu, że dziecko będzie na tylnej kanapie tyłem do Ciebie a Ty za kółkiem?
Bo że dziecko tyłem do kierunku jazdy to wiem, ale jednak na fotelu z przodu obok kierowcy daje większe poczucie kontroli nad tym co robi
Lusterko fajna sprawa, nie wiedziałam że coś takiego jest
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarlon wrote:Ja kupiłam taki zestaw
http://www.empik.com/tommee-tippee-laktator-reczny-butelka-wkladki-laktacyjne-pojemniki-zestaw-tommee-tippee,p1052515397,dziecko-p
W ogóle mamuśki bardzo mi polecały firmę tommee tippee - i ja zdecydowałam się na butelki z tej firmy i podgrzewacz do butelek. -
Baza isofix jest fajna, zwlaszcza do sakochodu 3-drzwiowego. Troche wtedy trzeba manewrować z dzieckiem i fotelikiem.
Laktator polecam medela, 3 miesiace, dzień w dzień dał radę
Ostatnio mam zagwostke jakie cieplejsze ubrania przygotować. Bo mam dwa cieple kombinezony na 62 i 68, ale one są bardziej zimowe niz jesienne. Mam bluzy polarkowe i nie wiem, czy nie dokupić jakiegos pajacyka na zamek tez z polaru albo weluru. Co myślicie? -
Co do fotelika to ja na tę chwilę nie kupiłam bazy, choć będziemy często podróżować, stwierdziliśmy, że zobaczymy jak nam będzie szło bez, a później najwyżej dokupimy
dziecko powinno siedzieć tyłem do kierunku jazdy i nie powinien być to przedni fotel, a już w ogóle z poduszką powietrzną, z tyłu jest dla niego bezpieczniej. Co ciekawe jest nawet rekomendacja, żeby jeździło tyłem do kierunku jazdy do 4 roku życia, a przynajmniej tak długo jak się będzie mieściło, ja będę to uskuteczniać
a jeśli chodzi o mamę to jej miejsce jest z przodu, tam są wszystkie systemy bezpieczeństwa, poduszki itp. Dodatkowo siedząc z tyłu w razie jakiejś kolizji możemy uderzyć dziecko ręką, lub nawet lekko je staranować ;/
o właśnie Blu ja mam taki kombinezon/śpiworek zimowy na 68 i tak myślałam, że on może być za duży jednak i potrzebuję mniejszy ;/ bo dzieciaczek tak szybko chyba nie urośnie, czy się mylę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 12:15
Blu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPumpkin wrote:Dokładnie!
Wybaczam zgagę, mdłości, nacisk na pęcherz, sikanie 4 razy w ciągu nocy, ból pleców, ból stawów, ból bioder. Nawet +20kg wybaczam. Nie spodziewałam się, że jeszcze w ciąży te prawie 3kg tak mnie w sobie rozkochają.
Laktator >> EasyStart Canpol elektryczny. W necie super ma opinie, jest dość tani i dwie mamy poleciły, więc kupiłam. Z kolei ręcznych nie poleca żadna mama... Argument: dużo trzeba się namachać, oszczędność niewspółmierna do pracy, którą trzeba włożyć w odsysanie.
Podgrzewacz, sterylizator >> podgrzewacz kupiłam, mimo że pamiętam że większość z Was była na "nie" z logicznymi argumentami. Kupiłam jednak z myślą bardziej o nocnym wstawaniu na zombi, moim facecie i osobach, które będą z małą zostawać jak ja wybędę. Sterylizator mi wybiłyście z głowy - zajmuje dużo miejsca (taki elektroniczny, bo do mikrofali może i spoko ale jej nie posiadam), kosztuje też sporo a działa jak wrzątek
Ja z kolei na tapecie mam teraz temat bazy pod fotelik isofix. Macie? Kupujecie? Zastanawiałam się czy to bezpieczne jak zapnę dziecko na tylnej kanapie tyłem do kierunku jazdy. Nie będę widzieć co się z nim dzieje, czy się nie ulewa itd. Ale z drugiej strony w 3 drzwiowym aucie komfort wpinania fotelika a nie walka z pasami + przedni fotel wolny. No i dużych tras nie planuje. Nie wiem sama. Jakie są wasze opinie?
Pumpkin, dzieci powinny jeździć tyłem do kierunku jazdy co najmniej do roku. Jest to dla nich bezpieczniejsze. W przypadku wypadku pierwszą najmocniejsza siła uderzenia nie idzie tak mocno na kark, bo kark przy gwałtownym zatrzymaniu samochodu jest usztywniony fotelikiem. Np. w Szwecji wożenie dzieci tyłem do kierunku jazdy jest obowiązkowe. Rozwiązaniem jest zakup lusterka do obserwacji dziecka. Ja już kupiłam takie lusterko. Wiesza się ne na tylnim środkowym zagłówku i wtedy dobrze widzisz dziecko w foteliku patrząc w swoje lusterko wsteczne. Moi znajomi ze Szwecji mają 3letniego syna i od urodzenia wożą go tyłem z lusterkiem i bardzo sobie to chwalą.
Ja kupiłam lusterko na allegro firmy BeSafe.szynszyl lubi tę wiadomość