Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę 2 pary tych siateczkowych potem bede zakładać swoje zwykle. Po kapieli i tak lezalam pod koldra bez zeby wietrzyc ranę. Podkladow z 5 (przydaja sie tez przy przebieraniu pieluszki dziecku) i opakowanie Bella mama . drugie pewnie mąż dowiezie no chyba ze bede miec duzo miejsca w walizce to wezme od razu 2
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:
Dziewczyny, ile bierzecie do szpitala podkładów na łóżko (w paczce mam 5), tych mega seksi podpasek poporodowych (10 mam w paczce) i majtek tych siateczkowych?
Na liście ze szpitala nie ma nic o podkładach na łóżko, więc zakładam że udostępnią. A jak nie to cóż...
Podpasek biorę 2 paczki (1 maxi i 1 normal), kupiłam te Canpol (przekonało mnie to, że mają pasek przylepny, czego ponoć Bella nie ma... no i to, że są cieńsze niż bella. Zobaczymy.
Majtek mam 2x2.
U mnie CC więc nie wiem ile czasu spędzę w szpitalu, pewnie więcej niż przy SN. -
nick nieaktualnykalika wrote:Tutaj jest fajny artykuł o idei jazdy w fotelika tyłem do kierunku jazdy. Co prawda opis dotyczy fotela dla starszego dziecka, ale reszta informacji jak najbardziej na czasie dla nas.
http://www.modelsoutfit.pl/szokujaca-prawda-o-fotelikach-dla-dzieci-o-tym-dlaczego-dziecko-powinno-jezdzic-tylem-rwf-nawet-do-4-lat-moj-wybor-fotelika-cybex-sirona/
Przeczytałam - super artykuł. I fotelik ekstra... Duży plus za opcję obrotową. Już zazdroszczę posiadaczkom.kalika, Jola1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalika wrote:Pumpkin, sama możesz stać się jego posiadaczka, gdy maluch wyrośnie już z pierwszego fotela
Tak właśnie myślałam ale skoro zainwestuję teraz w bazę isofix, która będzie też pasować do kolejnego fotelika tej firmy, to nie wiem czy nie szkoda kasy bo Cybex z bazą tani nie jest.
Ale jest przesuper-boski i do tego ta tapicerka z filmiku...Zobaczymy za rok, możeeee, moooożeeee...
-
Podziwiam Was dziewczyny ze macie siły na takie rzeczy.. Wybieranie fotelika, bazy zastanawianie sie, czy sie przyda nie przyda czy jest dobry, wertowanie opini o produktach.
Ja zrobiłam wyprawkę tak naprawdę w tydzień.
Na początku sierpnia mąż zrobił pokoik - regał komoda szafa łózeczko kupione. Nie wczuwałam sie jakos tez nad tymi materacami. Pojechalismy do ikeki kupilismy łózeczko materac ze sredniej polki cenowej akcesoria i tyle.
Mam już kosmetyki, i tez totalne minimum m.in oliwka, zasypka, linomag, zel hipp - czas pokaze czy dziecko jest alergikiem jak reaguje na kosmetyki.
Mamy wózek 3w1 z fotelikiem, który kupilismy od ręki. Wybralismy model na internecie u producenta zadzownilismy do sklepu - zostal ostatni na stanie (chyba jakies szczescie) baze i fotelik dla starszego dziecka (taki na dłużej) kupimy po nowym roku. Nie chciało mi sie powiem szczerze kupowac oddzielnie fotelika, bazy bo to wydatek rzedu min 1500 zł wiec kupilismy zestaw 3 w 1 ktory nam sie podoba i na najblizsze miesiace opcja z zapinaniem na pasy fotelika(nosidełka) nam w zupełnosci wystarcza. Nie sadze zebysmy przez zime jakos strasznie duzo i daleko jeżdzili. Ale poźniej na wiosne lato porzadny fotelik z isofixem jak najbardziej gdy bedziemy planowac wakacje, urlop itd.
Ubranka tez już mam, dziś zamówiłam przewijak na łóżko i kocyk do wózeczka. Została wanienka i w sumie koszule nocne do karmienia dla mnie. Spakować torbę do szpitala i tyle! A tak poza tym ja do konca sierpnia ciągle pracujeJest ciezko ale daje radę. Przynajmniej głowa tak nie mysli o porodzie...
Tak jeszcze myslałam o laktatorze, ale to wydatek rzedu min 300 zł. Pytanie czy sie przyda.. Moja mama nie miala pokarmu ani przy mnie ani przy mojej siostrze, mama mojego męża podobnie. Jak bedzie trzeba kupi sie laktator po porodzie.
Uwazam że czas pokaze co nam na bieżąco bedzie potrzebne
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
7/10/2016 Córeczka
13/09/2018 Dwie kreski !
15/09/2018 Beta 655; 18/09/2018 Beta 2556 !
3/10/2018 Bijace serduszko -
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Ja też nie kupuję laktatora ani podgrzewacza. Bardzo chcę karmić piersią, więc będziemy mocno z synem próbować się zgrać. Na szkole rodzenia połozne mówiły, że najlepsze na rozkrecanie laktacji jest przystawianie dziecka.
Jak coś pójdzie nie tak i laktator będzie potrzebny to są w zasadzie wszędzie dostępne, nawet w sklepie szpitalnym, więc można kupić.
Dziewczyny, ile bierzecie do szpitala podkładów na łóżko (w paczce mam 5), tych mega seksi podpasek poporodowych (10 mam w paczce) i majtek tych siateczkowych?
U mnie w szpitalu podobno nic nie dają.
Biorę 5x podkłady na łóżko, 20 sztuk podpasek Bella mama i miałam wziąć 4 pary majtek siateczkowych, ale położna na szkole rodzenia odradzala te majtki poporodowe, a szczególnie te jednorazowe z fizeliny. Powiedziała że najlepsze są cytuję gacie 100% bawełna luźne. Mam takich kilka sztuk, więc biorę tzw. Gacie. ☺ -
czy ma sie sily na koncowke czy nie to trzeba wstepnie przygotowac wyprawke I tyle
ja pracowalam do 25tc wlacznie ale juz cos tam zamawilam powoli, fakt gro rzeczy mam po corce
tak jak wczesniej rozmawialysmy kto zaczyna po polowkowym a kto na III trym zostawia sobie prace
dzis widzialam pana z full lista w rossmanie I sterczal przed polka dziecieca oraz konsultowal przez tel zakupy dzieciece by bylo kupione to co ma byc
2x mowilam przepraszam bo chcialam przejsc a on jak slup soli, nie slyszal nie widzial taki byl zajety
nasza corka choc juz coraz mniej chetnie, bo ciekawi ja, swiat to jezdzi w isofix britax caly czas do tylu
z kobiecych art intymnych to mi najlpeij na poczatek sprawdzila sie firma Baby ono bo szpitalna bella to ...uciekala mimo mini paska kleju wiec juz nie bralam potem co ranoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:10
-
Pumpkin, jeśli jeszcze nie kupiliście bazy i fotelika to może od razu kupcie Cybexa i będzie jak znalazł pod kolejny fotel
Walleriana, ja od początku ciąży jestem na zwolnieniu, więc siłą rzeczy czymś się zająć muszęPewnie gdybym ciagle pracowała tego czasu i sił na czytanie, wybieranie i zastanawianie się miałabym znacznie mniej. Poza tym tak już mam, że lubię świadome zakupy. Wolę kupić jedną porządna rzecz i być z niej zadowolona, niż może i nieco tańsza, ale taka do której nie będę przekonana, albo za chwilę będę musiała wymienić na nową, bo się zepsuje.
Co do fotelika z zestawu 3w1, sprawdźcie czy ma on jakikolwiek atest, bo często zwyczajnie nie nadają się one do przewożenia dzieci, gdyż nie stanowią żadnego zabezpieczenia podczas wypadkuW mojej okolicy niedawno były 2 wypadki gdzie właśnie przewożone w takich pseudofotelikach dzieci baaaardzo ciężko ucierpiały
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 17:23
Pumpkin, Anoolka lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualnyWalleriana, ja po prostu lubię wiedzieć jeśli mam taką możliwość. Wolę poczytać i podjąć świadomą decyzję bo nie chcę później żałować ze coś kupiłam a mogłam coś innego. A w efekcie trzeba wydać podwójnie. Stać mnie na to, żeby realizować moje widzimisie ale nie lubię wydawać kasy bez sensu i podwójnie.
chce sobie na maksa ułatwić życie ale wielu rzeczy praktycznie nie wiem, bo to moje 1 dziecko. Dlatego rozkminiam, pytam, czytam, analizuje.
kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalika wrote:Pumpkin, jeśli jeszcze nie kupiliście bazy i fotelika to może od razu kupcie Cybexa i będzie jak znalazł pod kolejny fotel
No właśnie mam juz fotelik, kupowałam wózek używany z fotelikiem. Firma dobra Peg Perego, fotelik dobry i atestowany. Z isofixem wzrasta jego bezpieczeństwo. Gdyby nie to, że juz mamy fotelik to bym sie jednak skusiła na cybex.
kalika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPumpkin
Po CC lezy sie 3 doby i jesli jest wzystko ok z Toba a dziecko nie ma zoltaczki to bez problemu wypisują.
Ja kupilam tez gacie jednorazowe z canpola, po cc sie sprawdzaly i tym razem tez je wezme i podklady bella mama chociaz juz wiem ze, po cc takie wielkie pptrzebne nie sa tak naprawde, bo to oczyszczanie przypomina zwykly okres i nic wiecej.
A co do szpitala to u nas wszystko zapenwiaja i nie bierze sie nic, jedynie ciuchy na wyjscie dla siebie i dziecka. -
nick nieaktualnySarcia, na stronie szpitala napisali, że 3-4 doby po cc. Wolałabym tak jak piszesz po 3 do domu
A no i moja dr powiedziała, że czesto jak dziecko ma dużą wagę urodzeniową to często zostawiaja plus kilka dni na obserwacji, bo ta waga może zacząć szybko spadać i trzeba wtedy reagować. Podobnie wyczytałam, że przy pozytywnym GBS też czasem trzymają dłużej. -
Hejo ja po wizycie. Synek wazy 2075
i miałam pierwsze ktg
Ps. Jutro Was nadrobię , albo dzis wieczorem bo nie mam chwilowo czasu. Miłego wieczoru.Reni@, NiecierpliwaKarolina, Dea28, India9, Pumpkin, Chwilka84, Jola1985, szynszyl, Blu, Jutysia, Rutelka, marlon, kalika, diewuszka86, kehlana_miyu, Kai, Sunshine89, Sylwia91, Limerikowo, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Melduje sie rozpakowana. W nocy odeszły mi wody.
szynszyl, Evelle, Ola_Ola, Sylwusia100, Blu, Reni@, Jutysia, Anoolka, Rutelka, marlon, kalika, kkkaaarrr, pielegniarka_w_mundurze, diewuszka86, kehlana_miyu, Kai, aneta93, Sunshine89, adrenalina, Sylwia91, MMM2016, lu.iza, Ibiza, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Adrian 2100g i 49cm
Krystian 1700g i 47cm
Są w inkubatorach. Mamy sie dobrzeNiecierpliwaKarolina, Pumpkin, Beattkie, Chwilka84, Jola1985, szynszyl, Evelle, Ola_Ola, Sylwusia100, Blu, Reni@, LillaMy, India9, Aga85, Jutysia, Anoolka, Rutelka, marlon, kalika, Asia_08, Visenna, kkkaaarrr, pielegniarka_w_mundurze, Anieńka, diewuszka86, kehlana_miyu, Kai, aneta93, Sunshine89, adrenalina, Sylwia91, Ola_85, MMM2016, lu.iza, Limerikowo, Auro, Ibiza, Kasik2 lubią tę wiadomość