X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Pielęgniarka - doskonale Cię rozumiem z tym szałem. Ja po akcji z Żelazną poprawiłam sobie humor zakupami. ;)
    Prawda jest taka, że nic na to nie poradzisz - oprócz nagłaśniania sprawy. Możesz napisać do szpitala list wylewny, złożyć skargę na tą panią. Masz problem z ciśnieniem a ona jeszcze je podnosi... Porażka. Szczególnie w takim momencie, w którym w każdej chwili możesz dostać skurczy itd. Bez wyobraźni wredny babsztyl.

Co do szczepień, trochę mnie zmartwiła opcja wycofania 5w1. Zastanawiają mnie względy, bo z tego co czytałam to jest najbardziej popularna opcja wybierana przez rodziców. Pewnie chodzi o kasę, bo jednak 6w1 jest ciut droższe.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Zastanwiam się czy to nie po zmianie żelaza z Biofer na Tradyferon Fol...

Mnie po Tardyferonie strasznie bolał żołądek.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie do dwóch przychodni odnośnie szczepień. Dowiedziałam się tyle że w 4 krajach europejskich wchodzą darmowe szczepionki 5 w 1 i Te kraje będą bardziej wiarygodnym płatnikiem niż Polska i szczepionek zwyczajnie zabraknie dla nas i powoli zostaną one zastępowane 6w1 a już teraz przychodnie mają przykax proponować 6w1 bo dla 5w1 jest więcej niż 90 % szans że zabraknie dla dzieci które zostałyby nimi zaszczepione.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, o czym pisze Kasia_1988 odnośnie 5w1 to prawda. Na ten moment szczepionki zarezerwowane są dla dzieci, które rozpoczęły już cykl szczepień tym preparatem, dla nas zostaje 6w1. Co prawda droższe, ale oszczędzasz na jednym ukluciu w 2 mz i potem odpada szczepienie dziecka w 7 mz.

India, ból brzucha mógłby być wynikiem zmiany leku, ale nie gorączka. Wygląda to na infekcje. Nikt w domu nie miał ostatnio problemów z przewodem pokarmowym, albo nie był przeziebiony (choćby katar)?

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie zaskoczylyscie z tymi szczepionkami. Tez planowalam 5w1. Jak nie bedzie mozliwosci innej to wezmę 6w1

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kalika Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, czy Wasza siara też zmieniła kolor? U mnie do tej pory była przezroczysta, a teraz jest żółto - pomarańczowa i leci prawie non stop. Myślę, że kilka maluchów bym wykarmiła tym :-P
    U mnie siara jest zoltopomaranczowa od samego początku, czyli od około połowy ciąży. Nie ma jej jednak dużo, codziennie na biustonoszu mam tylko niewielka ilość zaschnietego pokarmu.

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odkiedy zaczal mi leciec pokarm-siara tez ma kolor zolty , ale ja od miesiaca nosze juz wkladki laktacyjne bo jest tegl tyle ze non stop koszul i biusyonosz bhl u mnie do prania wiec wole korzystac z wkladek, codziennie wymienie, wyrzuce i po problemie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak dobrze, że wyciągnęłam temat tych szczepionek bo nie znalazłam nic na temat wycofania jak zapoznawałam się z tematem. :)

Btw, Dea coś się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko u niej ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 16:23

• India9 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po Tardyferonie strasznie bolał żołądek.
    A szybko zaczął Cię boleć? Bo ja w sumie zdążyłam wziąć 3 tabletki

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin

a Ty w koncu kiedy idziesz na ciecie, tego 10.10 ?

• India9 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    To, o czym pisze Kasia_1988 odnośnie 5w1 to prawda. Na ten moment szczepionki zarezerwowane są dla dzieci, które rozpoczęły już cykl szczepień tym preparatem, dla nas zostaje 6w1. Co prawda droższe, ale oszczędzasz na jednym ukluciu w 2 mz i potem odpada szczepienie dziecka w 7 mz.

India, ból brzucha mógłby być wynikiem zmiany leku, ale nie gorączka. Wygląda to na infekcje. Nikt w domu nie miał ostatnio problemów z przewodem pokarmowym, albo nie był przeziebiony (choćby katar)?
    No właśnie od przeziębienia się zaczęło, mój synek w sobotę rano wstał z gorączką i bólem gardła, minęło kilka godzin i mnie też wzięło. Żołądek zaatakował w nocy. Gorączka w niedzielę i przez cały dzień nie spadała dopóki paracetamolu nie wzięłam.
    I teraz nie wiem czy żołądek łączyć z infekcją czy właśnie tłumaczyć zmianą żelaza, bo Biofer, który brałam to tylko suplement był to i łagodniejszy

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A szybko zaczął Cię boleć? Bo ja w sumie zdążyłam wziąć 3 tabletki

Już po pierwszej dawce (2 tabletki) miałam zjazd. Dlatego sama sobie dawkę zmniejszyłam na jedną, a po jakimś czasie w ogóle to cholerstwo odstawiłam, bo nie wyrabiałam żołądkowo.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Pumpkin, bo większość z nas nie była świadoma. Ja co prawda myślałam o refundowanych i teraz w sumie wycofanie tych 5w1 jeszcze bardziej mnie skłania do podjęcia takiej decyzji.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po pierwszej dawce (2 tabletki) miałam zjazd. Dlatego sama sobie dawkę zmniejszyłam na jedną, a po jakimś czasie w ogóle to cholerstwo odstawiłam, bo nie wyrabiałam żołądkowo.
    Ja też stwierdziłam, że póki co nie biorę, żeby w razie czego nie pogorszyć. Od jutra wrócę do Biofer - nie wiem dlaczego lekarz zalecił mi wcześniej 1 tabletkę Biofer dziennie, skoro ma ulotce jest info, że dawka dla kobiet w ciąży to 2-3 tabletki na dzień...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a jakie żelazo teraz bierzesz?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Pumpkin

a Ty w koncu kiedy idziesz na ciecie, tego 10.10 ?

Jak donoszę to tak :)
    Ale wolałabym już się rozpakować. No, może w następnym tygodniu. Szkoda, że nie można sobie wybrać. To czekanie jest koszmarne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak to wszystko jest uzależnione od organizmu. Ja kończę już 3 opakowanie tardyferonu 2x1 i oprócz wiadomych zaparć to wszystko super. Wyniki poprawiły się do poziomu z około 4 miesiąca, kiedy miałam wszystko super jeszcze.

• kalika Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    No właśnie od przeziębienia się zaczęło, mój synek w sobotę rano wstał z gorączką i bólem gardła, minęło kilka godzin i mnie też wzięło. Żołądek zaatakował w nocy. Gorączka w niedzielę i przez cały dzień nie spadała dopóki paracetamolu nie wzięłam.
    I teraz nie wiem czy żołądek łączyć z infekcją czy właśnie tłumaczyć zmianą żelaza, bo Biofer, który brałam to tylko suplement był to i łagodniejszy
    India, często tak jest, że ten sam wirus powoduje objawy ze strony układu oddechowego i przewodu pokarmowego. Jeśli dotyczy to dzieci, to rodzice czesto mylnie interpretuje to jako np. reakcje na leki bądź dodatkowe zakażenie, a prawda jest taka, że są to objawy tej samej infekcji, tylko ze strony różnych narządów. Mam nadzieję, że u Ciebie już po wszystkim i teraz z każdą godzina będziesz czuła się lepiej.

India9 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek waży dziś około 2800 :)

kalika, Ola_85, India9, Reni@, Pumpkin, aneta93, marlon, NiecierpliwaKarolina, Blu, Kasik2, szynszyl, diewuszka86, Chwilka84, kasia_1988, kehlana_miyu, Jola1985 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Mój synek waży dziś około 2800 :)
    to tak jak moja krolewna :P

adrenalina, Kasik2 lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ