Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola_85 wrote:z tego co sie orientuje w wiadomosciach mowili ze pnemokoki rotawirusy i os jeszcze maja byc obowiazkowe bezpłatne od 2017 styczen.Minister zdrowia woli wydac kase na bezpłatne szczepienia niz potem ładowac w antybiotyki.ale nie wiem czy to prawda,
NiecierpliwaKarolina, Anoolka, Chwilka84 lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Co do szczepień to fajny temat poruszyłyście
My na pewno będziemy szczepić, ale jeszcze nie podjęliśmy decyzji, które szczepionki wybierzemy. W naszym otoczeniu jest bardzo dużo rozbieżnych opinii, na sr same położne też się różniły w tej kwestii, więc nadal dumamy. -
Blu, też niestety męczy mnie ten ból. Zaczynam się powoli przyzwyczajać, ale wczoraj to była jakaś tragedia! Praktycznie nie moglam chodzić i cały dzień leżałam. Każde wstanie do toalety to był Everest. Czułam jakby mi ktoś miednicę w imadle łamał
No i w weekend do tych wszystkich uroczych dolegliwości ciążowych u mnie dołączył potworny ból skóry na brzuchu. Spać nie mogę w nocy, bo to tak paliwstaje kilka razy i nakładam zimny balsam, który przynosi ulgę na 3 minuty. Wściec się można
-
nick nieaktualnyu mnie 25 dni do spotkania z synkiem
tylko jak oszukac moj mozg ktory podsyla mi glupoty i glupie pomysly do glowy?
matko gorzej niz dziecko mam...strach mnie oblecial na maksa przez to mam tylko stres i zoladek mnie boli, a jedna cesarke juz mialam....kompletnie oszalalam, ale nie wiem jak sie pozytywnie do tego nastawic ? hmm...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla
a tak bardziej serio, to ja tez chodze i płacze po kątach poprostu pzreraza mnie wizja tego... ale wiem ze jesli bym sie zdecydowała na sn po cc to coś by sie napewno stało.... wiec juz wole pojsc na cc i wiedziec ze dziecku sie nic nie stanie i mi, chociaz ciezko sie nastawic, moze przed terminem bedzie lepiej? moze jak juz bede w spzitalu to sie ogarne? probuje sobie tlumaczyc ze nie ide na zadna operacje tyl;ko urodzic i ukochac mojego synulka na ktorego czekam no i mam jeszcze wspaniala corcie ktora tez na mnie czeka..
kiedy masz termin?? ja mam na 7,10 -
z OM mam 10,10 ale gin mowi ze bede przed terinem rozwiazana ze przy cc to nie trzeba czekac do przenoszenia.Tez mam drugie dziecie synka i on czeka na siostrzyczke ale sala to pol biedy dostajesz zastrzyk glupiego jasia i jest ci obojetne,najgorzej pozniej jak to wszystko schodzi.Ja mialam drgawki i bylo mi zimno.
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Tak, Karowa. Od 2 mcy mam ustalony termin na te cc. Moja lekarka sama mnie skierowała do tego kardiologa żeby się określił jak mam rodzić. Co miesiąc zapieprzalam z holterem. I wpisał ze wskazane jest cc. Każdy lekarz widział to wskazanie. A ta kurwa złamana mi tu dzisiaj takie cos. Jestem juz tak wściekła ze mi słów brakuje na to wszystko.
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Pielegniarka a co Ci wyszło na holterze? Ja miałam cc ze względu na arytmię, na wyniku miałam arytmię nadkomorową,okolo 1700 skurczy dodatkowych i pokroili mnie bez problemu.
A ta małpa mi mówi ze mam przecież dobre ciśnienie. Pewnie, że mam skoro biorę końskie dawki. W pt mam kolejne ktg to przy okazji pójdę do swojej lekarki. Dziś miałam u położnej 140/ 90. Przed ciążą to miałam średnio 200/120-130. Nerwy się we mnie gotują. Nie mogę się uspokoić. Leze i ciągle jestem wściekła. -
nick nieaktualny
-
kkkaaarrr wrote:Jest z tej aukcji: http://allegro.pl/uszak-pepitka-fotel-next-nogi-giete-lub-proste-i6378219952.html?reco_id=defd3aff-559e-11e6-8e92-56847afe9799&ars_rule_id=201 w dokladnie takim kolorze i z takimi samymi nogami jak na 2 zdjeciach na samym dole (w pokoiku dzieciecym z bialymi meblami). U mnie mebelki tez biale, a dodatki beda/sa mietowe/turkusowe, do tej szarosci fajnie pasuja
Jaki ładny!
Pozytywnie zazdraszczamkkkaaarrr lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jeżeli chodzi o szczepionki to ja szczepilam swoją 18 miesięczna córcie 5w1 i znosi je genialnie. Tez nigdy nie gorączkowala. Na pierwszej wizycie szczepiennej w przychodni dostała też rotawiruasy do wypicia a na kolejnej dolozylismy pneumokoki.
Niestety się dowiedziałam teraz ze nie będzie już szczepionek 5w1. Tylko do końca roku. I pazdziernikowkach dzieci już nimi nie szczepią bo nir będzie dawek następnych.
Tak więc my będziemy szli 6w1 rota i pneumokoki a meningokoki ok 2 Rz.
A w szpitalu podamy płatny engerix. tak też robiliśmy przy córce.
Ja właśnie spojrzałam w kalendarz i mi do spotkania z synkiem zostało 16/17 dni. rany jak to zleci. Tez się obawiam drugiej cesarki...
Pielęgniarka masz przecież zalecenia na cc a w dodatku termin to co głupia baba mówi że jest do podwaxenia. No jaja normalnie
Sonflower chyba będziesz pierwsza...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 14:32
Blu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:U mnie to holter ciśnieniowy. Ja na ciśnienie choruje z 15 lat. Przed ciążą to brałam jednocześnie 4 do 5 leków na obniżenie.
A ta małpa mi mówi ze mam przecież dobre ciśnienie. Pewnie, że mam skoro biorę końskie dawki. W pt mam kolejne ktg to przy okazji pójdę do swojej lekarki. Dziś miałam u położnej 140/ 90. Przed ciążą to miałam średnio 200/120-130. Nerwy się we mnie gotują. Nie mogę się uspokoić. Leze i ciągle jestem wściekła. -
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Dziewczyny jeżeli chodzi o szczepionki to ja szczepilam swoją 18 miesięczna córcie 5w1 i znosi je genialnie. Tez nigdy nie gorączkowala. Na pierwszej wizycie szczepiennej w przychodni dostała też rotawiruasy do wypicia a na kolejnej dolozylismy pneumokoki.
Niestety się dowiedziałam teraz ze nie będzie już szczepionek 5w1. Tylko do końca roku. I pazdziernikowkach dzieci już nimi nie szczepią bo nir będzie dawek następnych.
Tak więc my będziemy szli 6w1 rota i pneumokoki a meningokoki ok 2 Rz.
A w szpitalu podamy płatny engerix. tak też robiliśmy przy córce.
Ja właśnie spojrzałam w kalendarz i mi do spotkania z synkiem zostało 16/17 dni. rany jak to zleci. Tez się obawiam drugiej cesarki...
Pielęgniarka masz przecież zalecenia na cc a w dodatku termin to co głupia baba mówi że jest do podwaxenia. No jaja normalnie
Sonflower chyba będziesz pierwsza... -
3 dni temu szczepilam córcie szczepionka właśnie 5w1 i mówię swojej pediatrze że kolejnego bibaska będę chciała też tym samym systemem. Na co się dowiedziałam że 5w1 są tylko do końca tego roku bo zostaną wycofane. Nic nie mówiła że to nieoficjalna informacja. Jest bardzo konkretną babka.
-
Dziewczyny, dzięki za empatię i miłe słowa
i rady co do posiłków.
Dokupiłam smectę, bo ona dobrze powleka ścianki żołądka, więc może szybciej wróci do formy.
Kalika - ja właśnie ani biegunki ani wymiotów nie miałam - tylko skurcze żołądka. Zastanwiam się czy to nie po zmianie żelaza z Biofer na Tradyferon Fol...
W każdym razie czuję się już lepiej niż rano
Dobrze wiedzieć o tych szczepionkach 5w1. Ciekawe dlaczego wycofują... -
Pielęgniarko jestem w szoku, co Ci ludzie wymyślają ... i właśnie - masz już termin to o co chodzi?
Ola, Sarcia - wy się boicie CC a ja mam to samo z SN, co nie znaczy, że wolałabym CC. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić bólu po CC, bo nie przeżyłam, ale na samą myśl o skurczach porodowych robi mi się słabo. Nie mówiąc o bólu krocza po....