X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Ja byłam wczoraj w klinice u lekarza który ma wynokywac mi cc. Obejrzał moje łożysko i powiedział żebym pod żadnym pozorem nie kładła się do szpitala w swoim mieście. Powiedział ze cc będzie prawdopodobnie wykonywane przez łożysko ponieważ zasłania całe ujście. Za dwa tug wizyta. Jakby się coś działo mam natychmiast do niego dzwonić i jechać na Białystok on w tedy powie jaki szpital. Do tego cięcie planowane jest na 10.10 jego w tym czasie nie ma :( ale powiedział ze przez dwa tygodnie znajdzie mi kogoś kkto zna się na rzeczy i nie spartoli tego.
    Powiedział ze przy cc może pójść gładko a równie dobrze mogą być komplikacje.
    Wiec proszę trzymajcie kciuki by synek nie pchał się na świat za wcześnie żebym expresem nie musiała jechać do Białegostoku.

Oczywiście ze trzymamy kciuki. A Ty się oszczędzaj

adrenalina lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez brzuch strasznie obnizyl, ze zza biusto go prawie nie widac i uczucie jak by maly siedzial mi na udach.

No przez ta pogode wszyscy jakos przeziebieni0 i wymeczeni. Moja corka dzis do przedszkola nie poszla bo rano maz jej dobudzic nie mogl taka padnieta bidulka byla w dodatku kicha i gardelko ma zachrypniete :/ dlatego ja takiej pogodzie nie ufam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina

Nie przejmuj sie, komplikacje to oga byc po kazdym porodzie nie zaleznie czy po cieciu czy normalnie takze tym bym sie nie sugerowala. Ja tez mam ciecie planowane i to wcale nie oznacza ze sie nie pohe i sie ciesze, bo milion dolarow bym oddala zeby urodzic go normalnie ale jesli jest za duze ryzko ze cos pojdzie nie tak to ja bardzo dziekuje, zwlaszcza prze moje wady w budowie miednicy i szyjce ktora nie ma zamiaru wspolpracowac. Chociaz wcale mi sie to nie usmiecha musze wziac to na klate i hop do przodu !

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myśle ze te nasze problemy ze spaniem sa dodatkowo spotęgowane zbliżająca sie pełnia :/ ja przynajmniej mocno reaguje na pełnie i mam problemy ze snem :/ swoja droga faktycznie któraś juz mogłaby sie rozpakować.. z tych donoszonych juz :) jakis nudny ten nasz wątek :p

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Adrenalina

Nie przejmuj sie, komplikacje to oga byc po kazdym porodzie nie zaleznie czy po cieciu czy normalnie takze tym bym sie nie sugerowala. Ja tez mam ciecie planowane i to wcale nie oznacza ze sie nie pohe i sie ciesze, bo milion dolarow bym oddala zeby urodzic go normalnie ale jesli jest za duze ryzko ze cos pojdzie nie tak to ja bardzo dziekuje, zwlaszcza prze moje wady w budowie miednicy i szyjce ktora nie ma zamiaru wspolpracowac. Chociaz wcale mi sie to nie usmiecha musze wziac to na klate i hop do przodu !
    Tylko lekarz mówił o możliwych komplikacjach przez to łożysko. Boje się tego, naczytałam się ze jak zacznie się odklejać, .ze mogę się wykrwawić itd (więcej już nie czytam ). Muszę mieć teraz zaufanie do lekarza nic innego nie pozostaje.
    Najbardziej boje się, jak to lekarz określił "cięcia przez łożysko" - nawet nie wiem co to znaczy bo nie dopytała, byłam w szoku i się zestresowałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina

Masz absolutny zakaz imbana na wujka google !! Nie czytaj internetow to jest zlo i tylko czlowiek jest nerwowy bo sie naczyta, nie boj sje lekarse wiedza co robici wzzystko bedzie dobrze !!

adrenalina, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luiza

Nie,nie, nie zadnych porodow w 37 tc. Wzystkie maja ladnie czekac do pazdziernika, poza tymi ktore maja planowane cc jeszcze we wrzesniu :)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina kciuki mocno za to, żeby finał był szczęśliwy. Będzie na pewno staraj się nie stresować :)

Dziewczyny to jednak trochę pocieszające, że mamy podobne dolegliwości. Ja też sypiam ostatnio okropnie. Położę się i czasami ze 2 h się rzucam. A mąż zasypia chyba w minutę ehh..

Ja też wychodzę dopiero z przeziębienia. Ewidentnie jakiś wirus panuje bo dużo się słyszy o przeziębieniach teraz a w taką pogodę to dziwne trochę.

Szyjkowe mamusie, czy nakaz leżenia to bezwzględne leżenie? Czy jak sobie "półsiądę" z nogami do góry to też jest ok?

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie powinno się jak najbardziej płasko zeby dziecko nie napierało na szyjkę. Niektóre kobiety podkładają poduszke pod pośladki. Ja tak nie robiłam

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Czy tylko ja mam w nocy wycieczki do wc non stop? W dzień nie daje mi tak popalić :/
    Nie tylko Mizzelko :-) Ja też, a czasami tak ciężko jest się podnieść.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witam w klubie, dokladnie takie same objawy wczoraj wieczorem.. Konska dawka czosnku, miodu i cytryny chyba nie pomogly bo dzis gil do pasa :(
    Ja się nadal męczę z moją wirusówką :-/ od soboty mnie trzyma i chyba zaczyna mi się na zatoki rzucać....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Kkkaaarrr też mi się wydaje, że rodzaj porodu nie ma wpływu na późniejsze krwawienie. Po pierwszym porodzie SN w szpitalu tylko używałam dużych wkładów typu Bella mama, w domu nie zdążyłam nawet zużyć jednej paczki zwykłych podpasek i przeszłam na wkladki hig. Niedawno rodziła mija szwagierka cc i dziewczyna, która leżała z nią w sali też po cc bała się wstawać, bo cieklo z niej mimo podkładów.
    Tak sobie myślę, że to może mieć związek z długością i obfitością @, moje przed pierwszą ciążą trwały max 4 dni. Teraz około 5 ale też raczej mało obfite, więc ludze się, że po porodzie też będzie ok ;)
    To ja dla przykładu zużyłam po SN niezliczone opakowania podkładów bella mama. Mąż ciągle biegał do sklepu po nowe. Moje @ zawsze 7 dni, nigdy krócej

KKasiaKK lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wirusówka. Biegunka, ból gardła i chrypa. Uważajcie na siebie bo ewidentnie jakieś wirusy atakują.
    Tak czytam o waszych problemach, nieprzespanych nocach to chociaż wiem na co się przygotować. Mam termin na końcówkę października i zawsze objawy jakie opisujecie dopadaja mnie ok 2 tyg później ;-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina i ja trzymam kciuki, żeby obyło się bez wcześniejszego gnania do szpitala i bez komplikacji!!!

Faktycznie, spokojnie tu na naszym wątku. Jeszcze machina nie ruszyła, a już 14.09 - część spokojnie może się rozpakowywać :-)

P.S. Ja też nie mogę w nocy spać! Mała łobuzuje, wierci się, mi przychodzą do głowy przeróżne myśli.
    I tak jak któraś już napisała- staram się cieszyć każdym dniem tej ciąży, bo jeszcze chwila i będzie ona tylko miłym wspomnieniem, a kolejnego dziecka już nie planujemy.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    To ja dla przykładu zużyłam po SN niezliczone opakowania podkładów bella mama. Mąż ciągle biegał do sklepu po nowe. Moje @ zawsze 7 dni, nigdy krócej

Czyli mija teoria, którą wymyśliłam sobie właściwie na podstawie tego co pamiętam jeszcze z lekcji biologii się sprawdza... Wzięłam to na prostą logikę, skoro po niezaplodnionym jajeczku macica się oczyszcza i po porodzie również, to długość i obfitość jednego i drugiego musi być jakoś zależne.

• Kai Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nudno nie nudno, nie rozpakowujcie się jeszcze... w końcu jesteśmy pazdzienikowkami. Przynajmniej do 20 września pozostancie w wersji 2 w 1. Jak się zacznie rozpakowywanie, to nam się dopiero porobi na forum. Część będzie gadać o duzych brzuchach, część o porodach, część o kupkach i karmieniu... ;-)

Pumpkin, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina pamiętaj, że gdyby było jakiekolwiek zagrożenie i coś nie tak, to na pewno ów lekarz zostawił by cie na oddziale, nie narażał by ciebie i maluszka. Może ma taki sposób bycia, że przedstawia zawsze najgorsze opcje jakie mogą się zdarzyć, niektórzy tak po prostu mają.
    Mi w poprzedniej ciąży też lekarz dokładnie wytłumaczył do czego może prowadzić tzw zatrucie ciążowe (zgon matki i dziecka). Zapomniał tylko dodać że to skrajnie rzadkie przypadki. A ja głupia przeryczalam dwa dni, bo ciśnienie miałam wysokie, obrzęki i białko w moczu. Dopiero inny lekarz powiedział że nie ma się czym aż tak przejmować.

adrenalina, Rutelka lubią tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj chłodniej. Aż chce się coś porobić ale jeszcze muszę się pooszczedzac. Mąż wczoraj uprasowal wszystkie ubranka a ja później nie poskladam. Jeszcze w tym tyg umyje mąż okno i powiesi nowe firanki u Huberta w pokoju, przygotujemy łóżeczko i je przykryjemy żeby było gotowe. Może za wcześnie ale chciałabym mieć wszystko gotowe jak pójdę do szpitala.

Rutelka lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina trzymaj się ! dobrze, że lekarz ogarnięty mam nadzieję, że dobrze Cie poprowadzi przez tą końcówkę.

nie wiem co ze sobą zrobić :) nawet nie mam czego posprzątać :)

adrenalina, Pumpkin, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Czyli mija teoria, którą wymyśliłam sobie właściwie na podstawie tego co pamiętam jeszcze z lekcji biologii się sprawdza... Wzięłam to na prostą logikę, skoro po niezaplodnionym jajeczku macica się oczyszcza i po porodzie również, to długość i obfitość jednego i drugiego musi być jakoś zależne.

Kkasiakk zmartwień Cie troszkę bo u mnie miesiączki trwają po 3-4 dni niezbyt obfite a po pierwszej cesarce ( podobno zostałam dobrze oczyszczona) krwawilam całe 6 tygodni a przez pierwsze 3 Bella mama zmieniałam co chwila. To była masakra nawet byłam u ginekologa dwa razy w tym czasie.
    Katorga

Koleżanka po cc też krwawila 5 tygodni a inna raptem 7 dni tak więc nie ma niestety reguły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 12:01

KKasiaKK lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ