X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Chwilka!

Wszystko będzie dobrze - nie czytaj tylko internetu.

Ja wczoraj sobie w nocy o szyjkach poczytałam, to myślałam, że ze stresu urodzę.
    Co ma być to będzie. Nasze dzieci są duże i poradzą sobie na świecie jakby co!

Odpoczywaj i niczym się nie martw. Jakby było jakieś zagrożenie, to by Cię w szpitalu zatrzymali ! <3
    Wg internetu to już bym była po porodzie... szkoda czytania... sama się też nastraszylam i nic to mi nie dało.
    A ile kobietek ma gorsza sytuacje i tego nie opisuje. Damy rade :)

Jedynie teraz mam shize czy aby dojadę do swojego szpitala :D :D

marlon lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasniw absurd moja cora tez dzisiaj przyszla i chrype jakas okropna ma ze mowi ledwo a na dworze 30 stopni o.O

mizelka

ja tez mam piesze wycieczki na tron w nocy i to po kilka eazy dlatego zazdroszcze tym ktore w nocy spia

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Czy tylko ja mam w nocy wycieczki do wc non stop? W dzień nie daje mi tak popalić :/

Łączę sie w bólu. Mam tak samo tylko ze w dzoen tez co chwilę chodzę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dzień w miarę a w nocy to nawet co 15 minut potrafię i o dziwo zawsze coś jest a nie kilka kropel.
    Młody się przytula do pęcherza czy co? :D

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed nami chyba kolejna ciężka noc :( juz dzis oprocz mouch normalnych pobudek na siku dodatkowo bie spalam od 3.30 - 5 bo synek mial jakies napady kaszlu i nie mogl zasnąć. Dzis juz pierwsza akcja byla przed 22 . zaczal plakac, kopac,nie moglam go uspokoic. Raz mowi ze go bola ząbki (podejrzewam gardlo) , raz ze ucho a za chwile ze nic mu nie jest. I ja juz nic nie wiem. Niby goraczki nie ma. Moze od tego kaszlu go drapie w gardle albo cos

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam chorób. .. i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. U nas to była grypa ale żołądkowa... teraz to nic słodkiego nie jem itp aby gotowane.

Juz mogę sb pomarzyć o kebabie :p

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy tam flegma nie zalega. A biały nalot jest na migdałach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski z brzuszkami, udzielcie mi zlotej rady jak wy dajecie rade spac ???? Bo moja rozkmina na dzis jest taka na którym boku mam spac skoro mam tylko dwa boki a animna jednym ani na drugim mi nie wygodnie i wszy stko mnie boli, spanie na plecach i brzuchu odpada.... jakies zlote rady ???

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam patent. Mama kupiła mi poduche na odlezyny... wyciela kształt kręgu pologowego.
    Okrąg taki i obszyla. W środek pusty wkładam swój zacny bok i odciążam przY okazji szyjkę i boki. I między nogami twarda poducha. Mogę spać spokojnie kilka h na jednym boku.

Są dostępne w aptekach czy sklepach kręgi pologowe. DoBRE po sn.. można spokojnie na tylek usiąść. Tylko u mnie jakoś sprawdza się super ta przerobiona poduszka. ;)

Przepraszam za słówka niektóre ale słownik w tel rządzi się swoimi prawami i wychodzą głupoty albo gafy; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    U mnie w dzień w miarę a w nocy to nawet co 15 minut potrafię i o dziwo zawsze coś jest a nie kilka kropel.
    Młody się przytula do pęcherza czy co? :D

Identycznie. W ciągu dnia tak nie biegam. Dziś dotarło do mnie zużycie papieru toaletowego: 8 rolek co zazwyczaj wystarczało na dobre 3tyg wykańczam w tydzień. ;)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mamuski z brzuszkami, udzielcie mi zlotej rady jak wy dajecie rade spac ???? Bo moja rozkmina na dzis jest taka na którym boku mam spac skoro mam tylko dwa boki a animna jednym ani na drugim mi nie wygodnie i wszy stko mnie boli, spanie na plecach i brzuchu odpada.... jakies zlote rady ???
    Ja śpię na poduszce ciążowej motherhood i bardzo sobie ją chwalę - mogę ją ułożyć albo pod brzuch albo pod plecy. Część wędruje między nogi, śpię otulona mega wygodnie :) Inna kwestia, że też przynajmniej kilka razy chodzę siku, poprzednia noc cała zarwana bo zaczęłam chyba cierpieć na bezsenność, zobaczymy jak będzie dzisiaj...

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow bezsennosc...kurde kiedy to sie skonczy ? Normalnie te ostatnie tygodnie to jakas meka dla mnie....czy nie moge liczyc na laskawsza koncowke ciąży katastrofa.... 

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Jestem.nie wiem kiedy was nadrobie na nic nie mam czasu.niedawno obiad zjadłam.chłopcy w miare grzeczni tylko wykańcza mnie dzwonienie po lekarzach i umawianie im wizyt.nfz...... Trzymam za was kciuki.postaram sie jutro z komputera nadrobic wasze wpisy.pozdrawiam

Super, że już w domku! Ciotki całują chłopaków i pozdrawiają dzielną mamusię :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylkoo ja nie spie...nawet moje dziecko nie spi i daje mi popalic

Wysłany: 13 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Identycznie. W ciągu dnia tak nie biegam. Dziś dotarło do mnie zużycie papieru toaletowego: 8 rolek co zazwyczaj wystarczało na dobre 3tyg wykańczam w tydzień. ;)

U mnie to samo :-D mąż ostatnio zapytał co się dzieje z papierem toaletowym, bo przecież dopiero co kupiony, a już tylko jedna rolka :-P

Blu, Pumpkin, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 13 września 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, u mnie też problem ze spaniem. Nawet poduszka ciążowa niewiele już daje. Wszystko boli, przekręcanie się z boku na bok to prawdziwe wyzwanie, wstanie do toalety też jest ciężkie i do tego Mały daje o sobie znać w nocy dość często.
    Też jestem już mega zmęczona i obolała i zaczynam się zastanawiać skąd wezmę siły fizyczne na poród skoro zdarzają się dni, że nie mam siły obiadu ugotować.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam taki dzien ze nawet gadac ledwo mam sile, caly dzien chodze jak potracona obiad to tez byle jaki ogarnelam aby cos zjesc i miec spokoj, nawet jedzenia mimsie robic nie chce. ?.

w dodatku moje stoppy odmowily posluszenstwa i tak spuchly ze w baleriny sie nie zmiescily o.O

wlasnie moj syn tez upodobal sobie wojaze nocna poram i ciagle buszuje im wszystko przestawia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najgorsze w tym wszystkim jest to ze musimy to wytrzymac bo innej opcj nie ma :)

Wysłany: 14 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby jeszcze pogoda współpracowała... byłoby dużo łatwiej!

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze kilka dni i się te upały skończą na pewno. Ja nie puchnne, ale tez mi coraz mniej wygodnie. Najgorzej to się podnieść z pozycji leżącej. Ale muszę przyznać, że się ładnie trzymamy. Nawet te z najkrotszymi szyjkami jeszcze nierozpakowane :-). Jak obstawiacie? Kiedy się nastepna rozpakuje? I kto to będzie?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ