Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Chwilka!

Wszystko będzie dobrze - nie czytaj tylko internetu.

Ja wczoraj sobie w nocy o szyjkach poczytałam, to myślałam, że ze stresu urodzę.
    Co ma być to będzie. Nasze dzieci są duże i poradzą sobie na świecie jakby co!

Odpoczywaj i niczym się nie martw. Jakby było jakieś zagrożenie, to by Cię w szpitalu zatrzymali ! <3
    Wg internetu to już bym była po porodzie... szkoda czytania... sama się też nastraszylam i nic to mi nie dało.
    A ile kobietek ma gorsza sytuacje i tego nie opisuje. Damy rade :)

Jedynie teraz mam shize czy aby dojadę do swojego szpitala :D :D

marlon lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasniw absurd moja cora tez dzisiaj przyszla i chrype jakas okropna ma ze mowi ledwo a na dworze 30 stopni o.O

mizelka

ja tez mam piesze wycieczki na tron w nocy i to po kilka eazy dlatego zazdroszcze tym ktore w nocy spia

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Czy tylko ja mam w nocy wycieczki do wc non stop? W dzień nie daje mi tak popalić :/

Łączę sie w bólu. Mam tak samo tylko ze w dzoen tez co chwilę chodzę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w dzień w miarę a w nocy to nawet co 15 minut potrafię i o dziwo zawsze coś jest a nie kilka kropel.
    Młody się przytula do pęcherza czy co? :D

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed nami chyba kolejna ciężka noc :( juz dzis oprocz mouch normalnych pobudek na siku dodatkowo bie spalam od 3.30 - 5 bo synek mial jakies napady kaszlu i nie mogl zasnąć. Dzis juz pierwsza akcja byla przed 22 . zaczal plakac, kopac,nie moglam go uspokoic. Raz mowi ze go bola ząbki (podejrzewam gardlo) , raz ze ucho a za chwile ze nic mu nie jest. I ja juz nic nie wiem. Niby goraczki nie ma. Moze od tego kaszlu go drapie w gardle albo cos

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam chorób. .. i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. U nas to była grypa ale żołądkowa... teraz to nic słodkiego nie jem itp aby gotowane.

Juz mogę sb pomarzyć o kebabie :p

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy tam flegma nie zalega. A biały nalot jest na migdałach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski z brzuszkami, udzielcie mi zlotej rady jak wy dajecie rade spac ???? Bo moja rozkmina na dzis jest taka na którym boku mam spac skoro mam tylko dwa boki a animna jednym ani na drugim mi nie wygodnie i wszy stko mnie boli, spanie na plecach i brzuchu odpada.... jakies zlote rady ???

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam patent. Mama kupiła mi poduche na odlezyny... wyciela kształt kręgu pologowego.
    Okrąg taki i obszyla. W środek pusty wkładam swój zacny bok i odciążam przY okazji szyjkę i boki. I między nogami twarda poducha. Mogę spać spokojnie kilka h na jednym boku.

Są dostępne w aptekach czy sklepach kręgi pologowe. DoBRE po sn.. można spokojnie na tylek usiąść. Tylko u mnie jakoś sprawdza się super ta przerobiona poduszka. ;)

Przepraszam za słówka niektóre ale słownik w tel rządzi się swoimi prawami i wychodzą głupoty albo gafy; )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 23:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    U mnie w dzień w miarę a w nocy to nawet co 15 minut potrafię i o dziwo zawsze coś jest a nie kilka kropel.
    Młody się przytula do pęcherza czy co? :D

Identycznie. W ciągu dnia tak nie biegam. Dziś dotarło do mnie zużycie papieru toaletowego: 8 rolek co zazwyczaj wystarczało na dobre 3tyg wykańczam w tydzień. ;)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mamuski z brzuszkami, udzielcie mi zlotej rady jak wy dajecie rade spac ???? Bo moja rozkmina na dzis jest taka na którym boku mam spac skoro mam tylko dwa boki a animna jednym ani na drugim mi nie wygodnie i wszy stko mnie boli, spanie na plecach i brzuchu odpada.... jakies zlote rady ???
    Ja śpię na poduszce ciążowej motherhood i bardzo sobie ją chwalę - mogę ją ułożyć albo pod brzuch albo pod plecy. Część wędruje między nogi, śpię otulona mega wygodnie :) Inna kwestia, że też przynajmniej kilka razy chodzę siku, poprzednia noc cała zarwana bo zaczęłam chyba cierpieć na bezsenność, zobaczymy jak będzie dzisiaj...

ex2bwn15260327bu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znow bezsennosc...kurde kiedy to sie skonczy ? Normalnie te ostatnie tygodnie to jakas meka dla mnie....czy nie moge liczyc na laskawsza koncowke ciąży katastrofa.... 

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Jestem.nie wiem kiedy was nadrobie na nic nie mam czasu.niedawno obiad zjadłam.chłopcy w miare grzeczni tylko wykańcza mnie dzwonienie po lekarzach i umawianie im wizyt.nfz...... Trzymam za was kciuki.postaram sie jutro z komputera nadrobic wasze wpisy.pozdrawiam

Super, że już w domku! Ciotki całują chłopaków i pozdrawiają dzielną mamusię :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze nie tylkoo ja nie spie...nawet moje dziecko nie spi i daje mi popalic

Wysłany: 13 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Identycznie. W ciągu dnia tak nie biegam. Dziś dotarło do mnie zużycie papieru toaletowego: 8 rolek co zazwyczaj wystarczało na dobre 3tyg wykańczam w tydzień. ;)

U mnie to samo :-D mąż ostatnio zapytał co się dzieje z papierem toaletowym, bo przecież dopiero co kupiony, a już tylko jedna rolka :-P

Blu, nick nieaktualny, kalika lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 13 września 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, u mnie też problem ze spaniem. Nawet poduszka ciążowa niewiele już daje. Wszystko boli, przekręcanie się z boku na bok to prawdziwe wyzwanie, wstanie do toalety też jest ciężkie i do tego Mały daje o sobie znać w nocy dość często.
    Też jestem już mega zmęczona i obolała i zaczynam się zastanawiać skąd wezmę siły fizyczne na poród skoro zdarzają się dni, że nie mam siły obiadu ugotować.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam taki dzien ze nawet gadac ledwo mam sile, caly dzien chodze jak potracona obiad to tez byle jaki ogarnelam aby cos zjesc i miec spokoj, nawet jedzenia mimsie robic nie chce. ?.

w dodatku moje stoppy odmowily posluszenstwa i tak spuchly ze w baleriny sie nie zmiescily o.O

wlasnie moj syn tez upodobal sobie wojaze nocna poram i ciagle buszuje im wszystko przestawia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najgorsze w tym wszystkim jest to ze musimy to wytrzymac bo innej opcj nie ma :)

Wysłany: 14 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby jeszcze pogoda współpracowała... byłoby dużo łatwiej!

mizzelka lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze kilka dni i się te upały skończą na pewno. Ja nie puchnne, ale tez mi coraz mniej wygodnie. Najgorzej to się podnieść z pozycji leżącej. Ale muszę przyznać, że się ładnie trzymamy. Nawet te z najkrotszymi szyjkami jeszcze nierozpakowane :-). Jak obstawiacie? Kiedy się nastepna rozpakuje? I kto to będzie?

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ