X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka!

Wszystko będzie dobrze - nie czytaj tylko internetu.

Ja wczoraj sobie w nocy o szyjkach poczytałam, to myślałam, że ze stresu urodzę.
    Co ma być to będzie. Nasze dzieci są duże i poradzą sobie na świecie jakby co!

Odpoczywaj i niczym się nie martw. Jakby było jakieś zagrożenie, to by Cię w szpitalu zatrzymali ! <3

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jeden papier. Jakby cos to mąż dowiezie

Smoczek synek dostal juz w szpitalu i nie mielismy zadnych klopotow ze ssaniem wiec mysle ze to sprawa indywidualna. Teraz tez juz spakowany

Jesli chodzi o to co mowi polozna to gdyby wziac 10 poloznych to kazda ma inne zdanie na dany temat ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • marlon Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ten upał nie mam ubrań.
    Jedną jedyną farbującą sukienkę z Tajlandii, w którą się mieszczę. A tak to wszystko mnie uciska.
    Majty to mam takie spadochronowe, że można z nich namioty szyć.

Na zalando sobie stroje na jesień pokupowałam, a jest szansa, że ich nawet nie założę.

Przynajmniej remont skończony i teraz tylko dodatki i będę w pełnej gotowości.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Przez ten upał nie mam ubrań.
    Jedną jedyną farbującą sukienkę z Tajlandii, w którą się mieszczę. A tak to wszystko mnie uciska.
    Majty to mam takie spadochronowe, że można z nich namioty szyć.

Na zalando sobie stroje na jesień pokupowałam, a jest szansa, że ich nawet nie założę.

Przynajmniej remont skończony i teraz tylko dodatki i będę w pełnej gotowości.
    Ja majty ostatnio kupiłam w c&a. Tez ogromne, pod brzuch. Są spoko. Takie 3 szt za 29zł.
    Normalnie to z gatty mam, ale teraz to mi się dupa w nich poci. Dziwne..
    Z ciuchów to kiedyś kupilam z hm mama w promocji za dyche takie spodnie w zebry :D są cudowne. Bo dżinsy z hm mama na brzuch mi nie wchodzą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:13

marlon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin z medicovera po recznym badaniu stwierdził że szyjka jest krótka. Mam być w gotowości w przyszłym tyg do dwóch. A wizyty co tydzień.

Reni@, India9 lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka nie czytaj za dużo, niestety internet już tak ma, że o złych rzeczach piszą o o dobrych już nikt nie chce, więc na pewno jest mnóstwo przypadków jak Twój z dobrym rozwiązaniem, ale o nich nie przeczytasz.

kubeczek muszę dopakować, w sumie jutro albo w czwartek chcę zamknąć listę wyprawkową, torby itp.

znowu urosły mi cycki i poprzedni ciążowy biustonosz zrobił się za mały, dobrze, że nie kupiłam więcej poprzednio! dzisiaj byłam chwilkę w galerii i jeszcze raz kupiłam ten sam ale w gigantycznym rozmiarze 75F, hihi wielkie szerokie ramiączka i zapięcie na 3 haftki :)

chwilkę jak byłam w tym sklepie to mała tak zaczęła napierać na szyjkę, że szok, nadal się tak wierci, że nie wiem co robi ;/

ja nie biorę smoczka, mam w domu jakieś dwa ze szkoły rodzenia, zobaczymy w domku jak się sytuacja rozwinie.

pielęgniarko mam nadzieję, że szybko włączą Ci wodę :)

luiza, sarcia też mam wizytę 19.09 najpóźniej z Was o 15:15 :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka par spodni ciążowych z pierwszej ciąży i jeszcze ich nie założyłam. Ale od soboty ma przyjść ochłodzenie to może parę razy wyjde . Chociaż teraz zdecydowanie wolę leginsy

Ja mam wizytę 20.09 ;) Teraz co rusz któraś będzie wizytować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:50

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.tydzien 36+2. Młody waży 3300. Wszystkie przepływy dobre. Szyjka ok 1,9cm wysoko. Blizna po cc też. Wymaz super. Wyniki też dobre.

28 mam być w szpitalu a 29 cc. Rany jak to zleci... Niezdazylam nacieszyć się ta ciąża. Od dzisiaj każdy dzień będę celebtowala.

Usłyszałam dzisiaj od ginekologa że wyglądam na 30 tc. A ruszam sie jak Noe w ciąży. Tak miło mi było to usłyszeć. Chociaż wyglądam jak słoń. Przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 100 gram. Szaleństwo. chyba mi służą kolacje o 21... Hehe

szynszyl, Jutysia, Jola1985, marlon, Chwilka84, Reni@, Blu, kehlana_miyu, mizzelka, diewuszka86, Rutelka, Aga85, India9, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    znowu urosły mi cycki i poprzedni ciążowy biustonosz zrobił się za mały, dobrze, że nie kupiłam więcej poprzednio! dzisiaj byłam chwilkę w galerii i jeszcze raz kupiłam ten sam ale w gigantycznym rozmiarze 75F, hihi wielkie szerokie ramiączka i zapięcie na 3 haftki :)
    Kochana, to nie jest gigantyczny rozmiar :D. Na mnie 75 jest za szeroki w obwodzie, więc kupiłam odpowiednik Twojego bo 70H, ale też mi jakoś ostatnio cycki urosły i chyba powinnam kupić jeszcze jakiś o rozmiar większy czyli 70I :/

Pewnie co położna to inna opinia. Ja jednak stwierdziłam, że posłucham się mojej i nie biorę smoka do szpitala. Jakoś przekonał mnie argument, że smoczek zmienia ułożenie języka, co może zaburzyć technikę ssania piersi, a przez to powodować ból podczas karmienia. Zdecydowałam, że najpierw chcę spróbować bez smoczka, chociaż przez pierwszy tydzień. Jeśli ewentualnie musiałabym korzystać z butelek, to też mam te smoczki medela calm, aby dziecko się nie rozleniwiało. Nie jestem jednak specjalistą od "tych spraw", bazuję na informacjach wyczytanych i zasłyszanych w SR, od mojego gina, czy od innych mamusiek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 20:27

ex2bwn15260327bu.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola wiem wiem :D ja to się tak śmieje z moich małych wielkich cycków :D ten 75 zapinam jak najciaśniej można, 70 byłby spoko, tylko te miseczki jakoś nie chciały objąć całej piersi, akurat w tym modelu. nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać jak pojawi się pokarm, czy piersi zrobią się jeszcze większe czy zostaną, teraz mam dylemat bo wolałabym poczekać z zakupem jak się jakoś ustabilizuje laktacja a z drugiej strony muszę jakieś mieć :)

Jola1985 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, właśnie rozkłada mnie jakiś wirus :(
    W pracy było jeszcze ok, ale od 17 coraz gorzej. Nos albo zatkany, albo cieknie, gardło boli jak cholera, głowa pęka i ogólnie rozbita jestem i totalnie bez sił..
    Co za absurd - na dworze upał, a ja przeziębiona.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK Niestety teraz jest jakiś sezon przeziębień. A dopiero sie rozkręci jak deszcze się zaczną . Oby szybko Ci przeszło

kasia_1988 Na mnie dzisiaj Pani w aptece tak patrzała, patrzała a na koniec powiedziała ze pięknie wyglądam w tej ciąży. Fajnie usłyszeć takie komplementy ;)
    Swoją drogą pokaźny juz ten Twój Mały :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 21:10

kasia_1988 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.nie wiem kiedy was nadrobie na nic nie mam czasu.niedawno obiad zjadłam.chłopcy w miare grzeczni tylko wykańcza mnie dzwonienie po lekarzach i umawianie im wizyt.nfz...... Trzymam za was kciuki.postaram sie jutro z komputera nadrobic wasze wpisy.pozdrawiam

Blu, marlon, NiecierpliwaKarolina, Anieńka, Chwilka84, Reni@, KKasiaKK, kehlana_miyu, mizzelka, pielegniarka_w_mundurze, Pumpkin, diewuszka86, szynszyl, Kasik2, Rutelka, Ola_Ola, kkkaaarrr, Aga85, India9, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea fajnie ze sie odezwalas. Czyli jestescie w domku już ? Duzo sily życzę i napisz od czasu do czasu co u Was slychac bo ciocie są ciekawe

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody nadal brak.

• Blu Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea prześlij chłopakom buziaki od internetowych ciotek :* jak będziesz mieć trochę czasu to my tu wszystkie czekamy na wieści co u Was ;)

Dziewczyny juz prawie połowa września, a my się prawie wszystkie trzymamy w dwupaku! Chociaż szyjki straszyły to naprawdę nieźle sobie radzimy ;)

Chwilka juz dziewczyny to pisały, ja również uważam, że gdyby sytuacja była poważna to od razu dostałabyś skierowanie do szpitala. A tak to dobrze ze masz zlecone badania, muszą posprawdzać, czy wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki, zeby tak było. <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:27

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Mój na pewno dostał o wiele szybciej niż w 4 tygodniu życia.
    Ja słyszałam, żeby przez pierwsze 3 dni nie dawać, ale trafiają się dzieci wyjątkowo ssąco lubne :-)
    Dokładnie dlatego trzeba indywidualnie podejść do sprawy. Moja akurat tego nie potrzebowała. Dopiero w 3 miesiącu była taka potrzeba a ja ledwo wytrzymałam bo na lezaco półtorej godziny chciała wisieć tak po prostu. Potem 5 tygodni jej uczyłam smoczka. Trudny egzemplarz mi się trafił bo i butelek itp nie tolerowane :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Kurcze, właśnie rozkłada mnie jakiś wirus :(
    W pracy było jeszcze ok, ale od 17 coraz gorzej. Nos albo zatkany, albo cieknie, gardło boli jak cholera, głowa pęka i ogólnie rozbita jestem i totalnie bez sił..
    Co za absurd - na dworze upał, a ja przeziębiona.
    Zdradliwa pogoda. Zdrowia życzę

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam w nocy wycieczki do wc non stop? W dzień nie daje mi tak popalić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja życzę wszystkim spokojnej i śpiącej nocy. Dobranoc

Blu lubi tę wiadomość

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ