Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwilka!
Wszystko będzie dobrze - nie czytaj tylko internetu.
Ja wczoraj sobie w nocy o szyjkach poczytałam, to myślałam, że ze stresu urodzę.
Co ma być to będzie. Nasze dzieci są duże i poradzą sobie na świecie jakby co!
Odpoczywaj i niczym się nie martw. Jakby było jakieś zagrożenie, to by Cię w szpitalu zatrzymali ! -
Ja biorę jeden papier. Jakby cos to mąż dowiezie
Smoczek synek dostal juz w szpitalu i nie mielismy zadnych klopotow ze ssaniem wiec mysle ze to sprawa indywidualna. Teraz tez juz spakowany
Jesli chodzi o to co mowi polozna to gdyby wziac 10 poloznych to kazda ma inne zdanie na dany temat -
Przez ten upał nie mam ubrań.
Jedną jedyną farbującą sukienkę z Tajlandii, w którą się mieszczę. A tak to wszystko mnie uciska.
Majty to mam takie spadochronowe, że można z nich namioty szyć.
Na zalando sobie stroje na jesień pokupowałam, a jest szansa, że ich nawet nie założę.
Przynajmniej remont skończony i teraz tylko dodatki i będę w pełnej gotowości.
-
nick nieaktualnymarlon wrote:Przez ten upał nie mam ubrań.
Jedną jedyną farbującą sukienkę z Tajlandii, w którą się mieszczę. A tak to wszystko mnie uciska.
Majty to mam takie spadochronowe, że można z nich namioty szyć.
Na zalando sobie stroje na jesień pokupowałam, a jest szansa, że ich nawet nie założę.
Przynajmniej remont skończony i teraz tylko dodatki i będę w pełnej gotowości.
Normalnie to z gatty mam, ale teraz to mi się dupa w nich poci. Dziwne..
Z ciuchów to kiedyś kupilam z hm mama w promocji za dyche takie spodnie w zebrysą cudowne. Bo dżinsy z hm mama na brzuch mi nie wchodzą!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:13
marlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chwilka nie czytaj za dużo, niestety internet już tak ma, że o złych rzeczach piszą o o dobrych już nikt nie chce, więc na pewno jest mnóstwo przypadków jak Twój z dobrym rozwiązaniem, ale o nich nie przeczytasz.
kubeczek muszę dopakować, w sumie jutro albo w czwartek chcę zamknąć listę wyprawkową, torby itp.
znowu urosły mi cycki i poprzedni ciążowy biustonosz zrobił się za mały, dobrze, że nie kupiłam więcej poprzednio! dzisiaj byłam chwilkę w galerii i jeszcze raz kupiłam ten sam ale w gigantycznym rozmiarze 75F, hihi wielkie szerokie ramiączka i zapięcie na 3 haftki
chwilkę jak byłam w tym sklepie to mała tak zaczęła napierać na szyjkę, że szok, nadal się tak wierci, że nie wiem co robi ;/
ja nie biorę smoczka, mam w domu jakieś dwa ze szkoły rodzenia, zobaczymy w domku jak się sytuacja rozwinie.
pielęgniarko mam nadzieję, że szybko włączą Ci wodę
luiza, sarcia też mam wizytę 19.09 najpóźniej z Was o 15:15 -
Ja mam kilka par spodni ciążowych z pierwszej ciąży i jeszcze ich nie założyłam. Ale od soboty ma przyjść ochłodzenie to może parę razy wyjde . Chociaż teraz zdecydowanie wolę leginsy
Ja mam wizytę 20.09Teraz co rusz któraś będzie wizytować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 19:50
-
Ja już po wizycie.tydzien 36+2. Młody waży 3300. Wszystkie przepływy dobre. Szyjka ok 1,9cm wysoko. Blizna po cc też. Wymaz super. Wyniki też dobre.
28 mam być w szpitalu a 29 cc. Rany jak to zleci... Niezdazylam nacieszyć się ta ciąża. Od dzisiaj każdy dzień będę celebtowala.
Usłyszałam dzisiaj od ginekologa że wyglądam na 30 tc. A ruszam sie jak Noe w ciąży. Tak miło mi było to usłyszeć. Chociaż wyglądam jak słoń. Przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 100 gram. Szaleństwo. chyba mi służą kolacje o 21... Heheszynszyl, Jutysia, Jola1985, marlon, Chwilka84, Reni@, Blu, kehlana_miyu, mizzelka, diewuszka86, Rutelka, Aga85, India9, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:znowu urosły mi cycki i poprzedni ciążowy biustonosz zrobił się za mały, dobrze, że nie kupiłam więcej poprzednio! dzisiaj byłam chwilkę w galerii i jeszcze raz kupiłam ten sam ale w gigantycznym rozmiarze 75F, hihi wielkie szerokie ramiączka i zapięcie na 3 haftki
. Na mnie 75 jest za szeroki w obwodzie, więc kupiłam odpowiednik Twojego bo 70H, ale też mi jakoś ostatnio cycki urosły i chyba powinnam kupić jeszcze jakiś o rozmiar większy czyli 70I
Pewnie co położna to inna opinia. Ja jednak stwierdziłam, że posłucham się mojej i nie biorę smoka do szpitala. Jakoś przekonał mnie argument, że smoczek zmienia ułożenie języka, co może zaburzyć technikę ssania piersi, a przez to powodować ból podczas karmienia. Zdecydowałam, że najpierw chcę spróbować bez smoczka, chociaż przez pierwszy tydzień. Jeśli ewentualnie musiałabym korzystać z butelek, to też mam te smoczki medela calm, aby dziecko się nie rozleniwiało. Nie jestem jednak specjalistą od "tych spraw", bazuję na informacjach wyczytanych i zasłyszanych w SR, od mojego gina, czy od innych mamusiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 20:27
-
Jola wiem wiem
ja to się tak śmieje z moich małych wielkich cycków
ten 75 zapinam jak najciaśniej można, 70 byłby spoko, tylko te miseczki jakoś nie chciały objąć całej piersi, akurat w tym modelu. nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać jak pojawi się pokarm, czy piersi zrobią się jeszcze większe czy zostaną, teraz mam dylemat bo wolałabym poczekać z zakupem jak się jakoś ustabilizuje laktacja a z drugiej strony muszę jakieś mieć
Jola1985 lubi tę wiadomość
-
Kurcze, właśnie rozkłada mnie jakiś wirus
W pracy było jeszcze ok, ale od 17 coraz gorzej. Nos albo zatkany, albo cieknie, gardło boli jak cholera, głowa pęka i ogólnie rozbita jestem i totalnie bez sił..
Co za absurd - na dworze upał, a ja przeziębiona. -
KKasiaKK Niestety teraz jest jakiś sezon przeziębień. A dopiero sie rozkręci jak deszcze się zaczną . Oby szybko Ci przeszło
kasia_1988 Na mnie dzisiaj Pani w aptece tak patrzała, patrzała a na koniec powiedziała ze pięknie wyglądam w tej ciąży. Fajnie usłyszeć takie komplementy
Swoją drogą pokaźny juz ten Twój MałyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 21:10
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Jestem.nie wiem kiedy was nadrobie na nic nie mam czasu.niedawno obiad zjadłam.chłopcy w miare grzeczni tylko wykańcza mnie dzwonienie po lekarzach i umawianie im wizyt.nfz...... Trzymam za was kciuki.postaram sie jutro z komputera nadrobic wasze wpisy.pozdrawiam
Blu, marlon, NiecierpliwaKarolina, Anieńka, Chwilka84, Reni@, KKasiaKK, kehlana_miyu, mizzelka, pielegniarka_w_mundurze, Pumpkin, diewuszka86, szynszyl, Kasik2, Rutelka, Ola_Ola, kkkaaarrr, Aga85, India9, Ibiza, Sunshine89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dea prześlij chłopakom buziaki od internetowych ciotek :* jak będziesz mieć trochę czasu to my tu wszystkie czekamy na wieści co u Was
Dziewczyny juz prawie połowa września, a my się prawie wszystkie trzymamy w dwupaku! Chociaż szyjki straszyły to naprawdę nieźle sobie radzimy
Chwilka juz dziewczyny to pisały, ja również uważam, że gdyby sytuacja była poważna to od razu dostałabyś skierowanie do szpitala. A tak to dobrze ze masz zlecone badania, muszą posprawdzać, czy wszystko jest dobrze. Trzymam kciuki, zeby tak było.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:27
NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość
-
India9 wrote:Mój na pewno dostał o wiele szybciej niż w 4 tygodniu życia.
Ja słyszałam, żeby przez pierwsze 3 dni nie dawać, ale trafiają się dzieci wyjątkowo ssąco lubne -
KKasiaKK wrote:Kurcze, właśnie rozkłada mnie jakiś wirus
W pracy było jeszcze ok, ale od 17 coraz gorzej. Nos albo zatkany, albo cieknie, gardło boli jak cholera, głowa pęka i ogólnie rozbita jestem i totalnie bez sił..
Co za absurd - na dworze upał, a ja przeziębiona. -
nick nieaktualny