Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola

nie zazdroszcze tych przepraw do Wrocka, i prsejedz zatloczony wroclaw to graniczy z cudem ja jak smigam do siebie to lece obwodnica wroclawia ale dopoki jej nie bylo to... masakra :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie i z dobrych wieści:
    Kuba wazy 2730, szyjka 32 mm, mamy piękne zdjęcia 4 d , po prostu cudo, i pierwszy raz widziałam jak się rusza:)
    Niestety są równiez i gorsze informacje, mam za dużo wód płodowych norma AFI 20 my mamy 23, mam przejść na diete, bo to może przez cukry (krzywa miałam na granicy), puchnie mi stopa-jutro idziemy na usg Doppler i dostałam skierowanie na jakies badania, które pierwsze słysze, ze wzgledu na to wielowodzie.
    Ehhh, juz się strasznie martwie,że coś nie tak z Małym, jak patrzyłam to te badania sa w kierunku stwierdzenia obrzeku u dziecka, ryczeć mi sie chce...

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84

nie martw sie wszystko bedzie dobrze, kolezanka z innego watku tez miala wielowodzie z tym ze oni ja na obserwacjie do szpitala wzieli i twz wczesniej ciaze rozwiazali. Pojdziesz na badania wszystko ci powiedza i będziesz spokojniejsza. Przykro mi ze na sam koniec ciazy jakies przeboje , ale lepiej wiedziec i dzialac nic byc nieswiadomym. Badz dzielna, jak masz potrzebe pisz wygadaj sie. Trzymam kciuki !

• India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
    U mnie tak samo z wyjątkiem papieru toaletowego, oby ten w szpitalu nie był taki sztywny, zwykły szary :D

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bloku jest awaria i nie ma wody do odwołania :/:/:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczsscie na kazdej sali jest toaleta z prysznicem to przynajmniej wiadadomo ze papieru nikt nie bedzie posbieral no i ze tylko my korzystamy z tych wcetow a nie kazdy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

nie zazdroszcze :/ bez wody jak bez nogi, a podaja informacje kiedy rozwiaza awarie?

• India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jesteśmy po wizycie i z dobrych wieści:
    Kuba wazy 2730, szyjka 32 mm, mamy piękne zdjęcia 4 d , po prostu cudo, i pierwszy raz widziałam jak się rusza:)
    Niestety są równiez i gorsze informacje, mam za dużo wód płodowych norma AFI 20 my mamy 23, mam przejść na diete, bo to może przez cukry (krzywa miałam na granicy), puchnie mi stopa-jutro idziemy na usg Doppler i dostałam skierowanie na jakies badania, które pierwsze słysze, ze wzgledu na to wielowodzie.
    Ehhh, juz się strasznie martwie,że coś nie tak z Małym, jak patrzyłam to te badania sa w kierunku stwierdzenia obrzeku u dziecka, ryczeć mi sie chce...
    Tak jak Sarcia pisze - nie stresuj się, ta norma jeszcze dużo nie jest przekroczona. Wszystko będzie dobrze, grunt, że o tym wiadomo i lekarze mogą postanawiać czy trzeba wcześniej rozwiązać ciąże.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    U mnie bloku jest awaria i nie ma wody do odwołania :/:/:/
    Łooo kochana, może szybko sobie poradzą z awarią.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
    Papier toaletowy mimo że jest w małych ilościach to i tak biorę swoją pake. Towar bardzo porżądany szczególnie po sn... i kubek i sztućce tez swoje mam. Pożycza co prawda ale swoje to swoje :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta jasne. Cieć to nic nie wie. On to nawet nie wie ze żyje.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas i aby nie czytaj o tym wielowodziu... bo gdyby była tragedia zaraz by cię wysłał do szpitala. Zobaczysz że bd dobrze a może taka uroda? Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok :) przebadasz się i zobaczysz co i jak.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    U nas na szczsscie na kazdej sali jest toaleta z prysznicem to przynajmniej wiadadomo ze papieru nikt nie bedzie posbieral no i ze tylko my korzystamy z tych wcetow a nie kazdy
    U nas toaleta z prysznicem maksymalnie na 3 osoby. Ale i tak trzeba mieć swój towar w razie co :D bo częściej się podrywa, wietrze. .

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnialam dół.... jaka to katorga! Jako tako poszło z pomocą lusterka ale przez te leżenie trochę zaniedbalam strzyżenie...

Teraz odpoczywam dalej. Mogę spać spokojnie :D

nick nieaktualny, Chwilka84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jest w naszym kraju ekstra ze niby jeden nfz, jeden system a w jednym szpitalu "luksus" a w drugim komuna i wzzystko na kartki chore te rozbieznosck miedzy szpitalami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do porodu maz ostrzyze bo dla mie to juz za suzy wyczyn nawet z lusterkiem juz na ta chwile :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć w moim szpitalu było tak w 2010 tragedia i PRL. A potem mój ginek był ordynatorem od 2014 roku i coraz więcej dofinansowań i jest elegancko... przenieśli położniczy piętro wyżej od ginekokogicznego...

Ale mam 3 szpitale w okolicy. Warunki i lekarze tragiczni.. jak nie spieprza cc. Dziewczyna ostatnio miała krwotok wewnętrzny to ostatnio kuzynka poszła na sn i tak jej tam na dole zadbali ze zapalenie pęcherza miała i pochwy. Masakra... długo by pisać. Dlatego uciekam 50 km w jedna stronę i mam cicha nadzieje ze aby zdążę z tym moim rozwarciem.... ale w pół godziny raczej nie urodze.. nie bd czekać na pęknięcie wód jak z córką. . Tylko jak juz poczuje skurcze porodowe to lecę :D bo przez drogę zrobią się na pewno bardziej regularne :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mnie do porodu maz ostrzyze bo dla mie to juz za suzy wyczyn nawet z lusterkiem juz na ta chwile :D
    Mój mąż by tego nie ogarnął :D haha haha :D
    Ale wole omijać takie sytuacje tym bardziej ze nam nie można już od 17 sierpnia :( trochę mi tego brakuje ale zdrowie synka jest ważniejsze

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Aneta dzięki ! Zapomnialam spakowac sztuccow i kubka. Dla dziecka daja wszystko procz pampersow ale dla mamy nic ;)

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, czytam i ... chyba wezmę papier toaletowy :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ