X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola

nie zazdroszcze tych przepraw do Wrocka, i prsejedz zatloczony wroclaw to graniczy z cudem ja jak smigam do siebie to lece obwodnica wroclawia ale dopoki jej nie bylo to... masakra :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie i z dobrych wieści:
    Kuba wazy 2730, szyjka 32 mm, mamy piękne zdjęcia 4 d , po prostu cudo, i pierwszy raz widziałam jak się rusza:)
    Niestety są równiez i gorsze informacje, mam za dużo wód płodowych norma AFI 20 my mamy 23, mam przejść na diete, bo to może przez cukry (krzywa miałam na granicy), puchnie mi stopa-jutro idziemy na usg Doppler i dostałam skierowanie na jakies badania, które pierwsze słysze, ze wzgledu na to wielowodzie.
    Ehhh, juz się strasznie martwie,że coś nie tak z Małym, jak patrzyłam to te badania sa w kierunku stwierdzenia obrzeku u dziecka, ryczeć mi sie chce...

diewuszka86 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84

nie martw sie wszystko bedzie dobrze, kolezanka z innego watku tez miala wielowodzie z tym ze oni ja na obserwacjie do szpitala wzieli i twz wczesniej ciaze rozwiazali. Pojdziesz na badania wszystko ci powiedza i będziesz spokojniejsza. Przykro mi ze na sam koniec ciazy jakies przeboje , ale lepiej wiedziec i dzialac nic byc nieswiadomym. Badz dzielna, jak masz potrzebe pisz wygadaj sie. Trzymam kciuki !

• India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
    U mnie tak samo z wyjątkiem papieru toaletowego, oby ten w szpitalu nie był taki sztywny, zwykły szary :D

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bloku jest awaria i nie ma wody do odwołania :/:/:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczsscie na kazdej sali jest toaleta z prysznicem to przynajmniej wiadadomo ze papieru nikt nie bedzie posbieral no i ze tylko my korzystamy z tych wcetow a nie kazdy

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

nie zazdroszcze :/ bez wody jak bez nogi, a podaja informacje kiedy rozwiaza awarie?

• India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jesteśmy po wizycie i z dobrych wieści:
    Kuba wazy 2730, szyjka 32 mm, mamy piękne zdjęcia 4 d , po prostu cudo, i pierwszy raz widziałam jak się rusza:)
    Niestety są równiez i gorsze informacje, mam za dużo wód płodowych norma AFI 20 my mamy 23, mam przejść na diete, bo to może przez cukry (krzywa miałam na granicy), puchnie mi stopa-jutro idziemy na usg Doppler i dostałam skierowanie na jakies badania, które pierwsze słysze, ze wzgledu na to wielowodzie.
    Ehhh, juz się strasznie martwie,że coś nie tak z Małym, jak patrzyłam to te badania sa w kierunku stwierdzenia obrzeku u dziecka, ryczeć mi sie chce...
    Tak jak Sarcia pisze - nie stresuj się, ta norma jeszcze dużo nie jest przekroczona. Wszystko będzie dobrze, grunt, że o tym wiadomo i lekarze mogą postanawiać czy trzeba wcześniej rozwiązać ciąże.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    U mnie bloku jest awaria i nie ma wody do odwołania :/:/:/
    Łooo kochana, może szybko sobie poradzą z awarią.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
    Papier toaletowy mimo że jest w małych ilościach to i tak biorę swoją pake. Towar bardzo porżądany szczególnie po sn... i kubek i sztućce tez swoje mam. Pożycza co prawda ale swoje to swoje :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta jasne. Cieć to nic nie wie. On to nawet nie wie ze żyje.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas i aby nie czytaj o tym wielowodziu... bo gdyby była tragedia zaraz by cię wysłał do szpitala. Zobaczysz że bd dobrze a może taka uroda? Najważniejsze że z dzieckiem wszystko ok :) przebadasz się i zobaczysz co i jak.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    U nas na szczsscie na kazdej sali jest toaleta z prysznicem to przynajmniej wiadadomo ze papieru nikt nie bedzie posbieral no i ze tylko my korzystamy z tych wcetow a nie kazdy
    U nas toaleta z prysznicem maksymalnie na 3 osoby. Ale i tak trzeba mieć swój towar w razie co :D bo częściej się podrywa, wietrze. .

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnialam dół.... jaka to katorga! Jako tako poszło z pomocą lusterka ale przez te leżenie trochę zaniedbalam strzyżenie...

Teraz odpoczywam dalej. Mogę spać spokojnie :D

pielegniarka_w_mundurze, Chwilka84, Pumpkin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to jest w naszym kraju ekstra ze niby jeden nfz, jeden system a w jednym szpitalu "luksus" a w drugim komuna i wzzystko na kartki chore te rozbieznosck miedzy szpitalami :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do porodu maz ostrzyze bo dla mie to juz za suzy wyczyn nawet z lusterkiem juz na ta chwile :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć w moim szpitalu było tak w 2010 tragedia i PRL. A potem mój ginek był ordynatorem od 2014 roku i coraz więcej dofinansowań i jest elegancko... przenieśli położniczy piętro wyżej od ginekokogicznego...

Ale mam 3 szpitale w okolicy. Warunki i lekarze tragiczni.. jak nie spieprza cc. Dziewczyna ostatnio miała krwotok wewnętrzny to ostatnio kuzynka poszła na sn i tak jej tam na dole zadbali ze zapalenie pęcherza miała i pochwy. Masakra... długo by pisać. Dlatego uciekam 50 km w jedna stronę i mam cicha nadzieje ze aby zdążę z tym moim rozwarciem.... ale w pół godziny raczej nie urodze.. nie bd czekać na pęknięcie wód jak z córką. . Tylko jak juz poczuje skurcze porodowe to lecę :D bo przez drogę zrobią się na pewno bardziej regularne :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Mnie do porodu maz ostrzyze bo dla mie to juz za suzy wyczyn nawet z lusterkiem juz na ta chwile :D
    Mój mąż by tego nie ogarnął :D haha haha :D
    Ale wole omijać takie sytuacje tym bardziej ze nam nie można już od 17 sierpnia :( trochę mi tego brakuje ale zdrowie synka jest ważniejsze

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Aneta dzięki ! Zapomnialam spakowac sztuccow i kubka. Dla dziecka daja wszystko procz pampersow ale dla mamy nic ;)

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam, czytam i ... chyba wezmę papier toaletowy :D

Pumpkin lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ