Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jesteśmy po wizycie i z dobrych wieści:
Kuba wazy 2730, szyjka 32 mm, mamy piękne zdjęcia 4 d , po prostu cudo, i pierwszy raz widziałam jak się rusza:)
Niestety są równiez i gorsze informacje, mam za dużo wód płodowych norma AFI 20 my mamy 23, mam przejść na diete, bo to może przez cukry (krzywa miałam na granicy), puchnie mi stopa-jutro idziemy na usg Doppler i dostałam skierowanie na jakies badania, które pierwsze słysze, ze wzgledu na to wielowodzie.
Ehhh, juz się strasznie martwie,że coś nie tak z Małym, jak patrzyłam to te badania sa w kierunku stwierdzenia obrzeku u dziecka, ryczeć mi sie chce...
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChwilka84
nie martw sie wszystko bedzie dobrze, kolezanka z innego watku tez miala wielowodzie z tym ze oni ja na obserwacjie do szpitala wzieli i twz wczesniej ciaze rozwiazali. Pojdziesz na badania wszystko ci powiedza i będziesz spokojniejsza. Przykro mi ze na sam koniec ciazy jakies przeboje , ale lepiej wiedziec i dzialac nic byc nieswiadomym. Badz dzielna, jak masz potrzebe pisz wygadaj sie. Trzymam kciuki ! -
U mnie tak samo z wyjątkiem papieru toaletowego, oby ten w szpitalu nie był taki sztywny, zwykły szaryaneta93 wrote:Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
aneta93 lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak jak Sarcia pisze - nie stresuj się, ta norma jeszcze dużo nie jest przekroczona. Wszystko będzie dobrze, grunt, że o tym wiadomo i lekarze mogą postanawiać czy trzeba wcześniej rozwiązać ciąże.Chwilka84 wrote:Jesteśmy po wizycie i z dobrych wieści:
Kuba wazy 2730, szyjka 32 mm, mamy piękne zdjęcia 4 d , po prostu cudo, i pierwszy raz widziałam jak się rusza:)
Niestety są równiez i gorsze informacje, mam za dużo wód płodowych norma AFI 20 my mamy 23, mam przejść na diete, bo to może przez cukry (krzywa miałam na granicy), puchnie mi stopa-jutro idziemy na usg Doppler i dostałam skierowanie na jakies badania, które pierwsze słysze, ze wzgledu na to wielowodzie.
Ehhh, juz się strasznie martwie,że coś nie tak z Małym, jak patrzyłam to te badania sa w kierunku stwierdzenia obrzeku u dziecka, ryczeć mi sie chce...
-
Papier toaletowy mimo że jest w małych ilościach to i tak biorę swoją pake. Towar bardzo porżądany szczególnie po sn... i kubek i sztućce tez swoje mam. Pożycza co prawda ale swoje to swojeaneta93 wrote:Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
-
nick nieaktualny
-
U nas toaleta z prysznicem maksymalnie na 3 osoby. Ale i tak trzeba mieć swój towar w razie cosarcia123 wrote:U nas na szczsscie na kazdej sali jest toaleta z prysznicem to przynajmniej wiadadomo ze papieru nikt nie bedzie posbieral no i ze tylko my korzystamy z tych wcetow a nie kazdy
bo częściej się podrywa, wietrze. .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ponoć w moim szpitalu było tak w 2010 tragedia i PRL. A potem mój ginek był ordynatorem od 2014 roku i coraz więcej dofinansowań i jest elegancko... przenieśli położniczy piętro wyżej od ginekokogicznego...
Ale mam 3 szpitale w okolicy. Warunki i lekarze tragiczni.. jak nie spieprza cc. Dziewczyna ostatnio miała krwotok wewnętrzny to ostatnio kuzynka poszła na sn i tak jej tam na dole zadbali ze zapalenie pęcherza miała i pochwy. Masakra... długo by pisać. Dlatego uciekam 50 km w jedna stronę i mam cicha nadzieje ze aby zdążę z tym moim rozwarciem.... ale w pół godziny raczej nie urodze.. nie bd czekać na pęknięcie wód jak z córką. . Tylko jak juz poczuje skurcze porodowe to lecę
bo przez drogę zrobią się na pewno bardziej regularne
-
Mój mąż by tego nie ogarnąłsarcia123 wrote:Mnie do porodu maz ostrzyze bo dla mie to juz za suzy wyczyn nawet z lusterkiem juz na ta chwile

haha haha 
Ale wole omijać takie sytuacje tym bardziej ze nam nie można już od 17 sierpnia
trochę mi tego brakuje ale zdrowie synka jest ważniejsze
-
aneta93 wrote:Czasami zazdroszczę jak was czytam. U nas trzeba miec nawet swoje sztućce, kubki, papier toaletowy. Wszystko od a do z.
Aneta dzięki ! Zapomnialam spakowac sztuccow i kubka. Dla dziecka daja wszystko procz pampersow ale dla mamy nic
aneta93 lubi tę wiadomość