X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marlon Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Myślę, że jeszcze kilka dni i się te upały skończą na pewno. Ja nie puchnne, ale tez mi coraz mniej wygodnie. Najgorzej to się podnieść z pozycji leżącej. Ale muszę przyznać, że się ładnie trzymamy. Nawet te z najkrotszymi szyjkami jeszcze nierozpakowane :-). Jak obstawiacie? Kiedy się nastepna rozpakuje? I kto to będzie?

Jak tak dalej pójdzie, to ja na bank swój poród prześpię, albo nie będę mieć siły rodzić.

Jestem mega zmęczona a nic innego nie robię tylko przekręcam się z trudem z boku na bok i sikam co 5 minut.

Ja obstawiam, że NiecierpliwaKarolina, potem Pielęgniarka.

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać. Gorąco mi :(

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jajo zniose. Cos mnie boli i swedzi i piecze i za cholere nie umiem zidentyfikowac czy to cewka czy pochwa. Kurna ! Nie spie juz z godzine i wyje do ksiezyca.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja chyba jajo zniose. Cos mnie boli i swedzi i piecze i za cholere nie umiem zidentyfikowac czy to cewka czy pochwa. Kurna ! Nie spie juz z godzine i wyje do ksiezyca.
    Dwa dni temu też tak miałam i do tego opuchlizna na wargach sromowych /: wrrrr posmarowałam clotrimazolum i całą noc się "wietrzyłam".... rano mi przeszło

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    drugi dzień łapią mnie skurcze, ból przez kilkanaście sekund w dole brzucha no i brzuch mi się opuścił ... zbliża się, ale chyba jeszcze troszkę za wcześnie/; dzisiaj mam wizytę u lekarza aż się boję co powie

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dzień mimo że dużo pije chodzę do toalety co około 3 godz, a w nocy max co 2-3. Mi strasznie puchną nogi i ręce, przez noc troszkę opuchlizna odpuszcza i może to dlatego. No bo gdzieś ta woda musi wypłynąć.

Sypiam ogólnie dobrze, mam poduchę ciążowa - długi walek, który układam między nogi, pod brzuch i pod głowę. Mam już taką pozycję wycwiczona na boku, raz jednym, raz drugim.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że straszna noc za Wami, ja miałam jedną pobudkę o 4, ale i tak wcale się nie wyspałam ;/ wieczorem znowu bolał mnie brzuch.

ale za to miałam sen! byłam z mężem na wizycie u lekarza, lekarz zaczyna badanie na fotelu i nagle mówi, że czuje główkę :D szybko gdzieś pobiegł i mówi ze cesarka na już i wtedy mnie uśpili, jak się obudziłam to przynieśli małego stworka, lekarz mówi, że 4,2 kg :D miała długie włoski i była śliczna popłakałam się we śnie :)
    hehe widać podświadomość już szykuje grunt :)

na wprost łózka na szafie stoi nosidełko codziennie jak się budzę to się na nie patrzę :) słodkie jest :)

sarcia ja też śpię sobie na mojej podusi i nadal jest wygodnie.

Dea super, że jesteś już w domku :)

mam nadzieję, ze pierwsze rozpakują się dziewczyny z planowaną cesarką na koniec września :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio standardowo wstaję w nocy 2 lub 3 razy do toalety, masakra. Raz zasypiam bez trudu, raz spędzam godzinę gapiąc się w sufit. Do tego mój mąż czasami tak chrapie, że mam ochotę wysłać go na księżyc.

Hmm, tak się zastanawiam... czy takie chrapanie nie będzie budzić małego?

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    no po cc tych odchodow porodowych nie ma za duzo raczej to jak normalny okres, ale i tak kupiłam podpaski bella mama co by to nic nie ubrudzic przy moich poxzatkowo nie skoordynowanych ruchach :)
    Wielkosc krwawienia nie zalezy od tego czy porod byl sn czy cc. Raczej wiazalabymnto z naturalnymi predyspozycjami, szybkoscia obkurczania sie macicy, krzepliwoscia krwi, rozmiaremmi polozeniem lozyska. To co krwawi to rana po lozysku i nie ma wiekszego znsczenia czy zostanie ono oddzielone naturalnie czy mechanicznie.
    Ja rodzilam sn (ok w 26tc czyli lozysko bylo mniejsze) wieczorem, ale juz na drugi dzien po poludniu spokojnie przeskoczylam na zwykle podpaski na 3 kropelki. Przyjaciolka po cc przez 2 dni po kazdym wstaniu z lozka miala pod soba kaluze...

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:
    My wizyty mamy zawsze wieczorami, aby mąż zdążył wrócić z pracy i abyśmy mogli dojechać do Wrocławia - czyli najwcześniej ok 18 a zazwyczaj później, to jest dopiero wieczność i mega długi czas w oczekiwaniu ;) Dobrze, że została ostatnia wizyta 26.09, bo te dojazdy w upale mnie wykańczają...
    No ja mam dziś wizyte o 20, a zdarzyło mi sie mieć nawet o 20.50, więc 18 brzmi dla mnie baaardzo wczesnie :) też umawiam późne wizyty, aby M mógł sobie popatrzeć na usg, wolimy po 19, mniejsze korki niż przeciskac się na drugi koniec Warszawy w okolicach 18

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaar

ja napisalam jak ja mialam po pierwszej cesarce. A jak bedzie po drugiej to sie okaze.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine89 wrote:
    A jak wygląda kwestia smoczka? Czy miał on zastosowanie u Waszych pierworodnych już od pierwszych dni życia?
    Na mojej SR odradzali smoczka na samym poczatku, bo ponoc im wczesniej sie go da tym wieksze negatywne skutki dla zgryzu. Pomijając ten fakt, w niektorych szpitalach gonią za smoka, bo w tej drugiej dobie kiedy dziecko ma nieodparta chec ssania fizjologicznie ma za zadanie rozkrecic nam laktacje a nie zatkac sie smoczkiem

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Kurcze, właśnie rozkłada mnie jakiś wirus :(
    W pracy było jeszcze ok, ale od 17 coraz gorzej. Nos albo zatkany, albo cieknie, gardło boli jak cholera, głowa pęka i ogólnie rozbita jestem i totalnie bez sił..
    Co za absurd - na dworze upał, a ja przeziębiona.
    Witam w klubie, dokladnie takie same objawy wczoraj wieczorem.. Konska dawka czosnku, miodu i cytryny chyba nie pomogly bo dzis gil do pasa :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kkkaar

ja napisalam jak ja mialam po pierwszej cesarce. A jak bedzie po drugiej to sie okaze.
    A no to spoko, życzę zatem, aby i tym razem cie oszczedxilo :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężka noc za większością z nas z tego co widzę :-/ oby jedna z ostatnich! Ja wstaje na siusiu średnio co 2 godziny. Dzisiaj to była jakaś tragedia, żeby się podnieść. Jakby mi się kości miednicy o siebie ocierały i główka wychodziła. Aż swoim syczeniem męża obudziłam.
    A o 5 obudziła go telefonem moja mama. Dzwoniła, bo jej się śniło, że urodziłam :-)
    Biedny M. poczuł dziś uroki nocnego budzenia razem ze mną.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr też mi się wydaje, że rodzaj porodu nie ma wpływu na późniejsze krwawienie. Po pierwszym porodzie SN w szpitalu tylko używałam dużych wkładów typu Bella mama, w domu nie zdążyłam nawet zużyć jednej paczki zwykłych podpasek i przeszłam na wkladki hig. Niedawno rodziła mija szwagierka cc i dziewczyna, która leżała z nią w sali też po cc bała się wstawać, bo cieklo z niej mimo podkładów.
    Tak sobie myślę, że to może mieć związek z długością i obfitością @, moje przed pierwszą ciążą trwały max 4 dni. Teraz około 5 ale też raczej mało obfite, więc ludze się, że po porodzie też będzie ok ;)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy do łazienki co godzinę latam żeby wycisnąć kropelke :/
    Gdy przysne to mam sny przedporodowe. Śni mi się ze mam już synka. Szpital mi się śni. Ogólnie cala ta szpitalna otoczka.

Dziś jestem uziemiona; zaczęłam dzm.

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wczoraj napchalam się czosnku, miodu, cytryny, dodatkowo sok malinowy. Noc minęła znosnie, po za bólem gardła, ale teraz koszmar, nos ciągle zatkany, jak oddychamy buzia, to mam wrażenie że wdycham jakieś igły tak gardło boli. Jest gorzej niż wieczorem, jak do popołudnia się nie poprawi to przejdę się do lekarza.

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj w klinice u lekarza który ma wynokywac mi cc. Obejrzał moje łożysko i powiedział żebym pod żadnym pozorem nie kładła się do szpitala w swoim mieście. Powiedział ze cc będzie prawdopodobnie wykonywane przez łożysko ponieważ zasłania całe ujście. Za dwa tug wizyta. Jakby się coś działo mam natychmiast do niego dzwonić i jechać na Białystok on w tedy powie jaki szpital. Do tego cięcie planowane jest na 10.10 jego w tym czasie nie ma :( ale powiedział ze przez dwa tygodnie znajdzie mi kogoś kkto zna się na rzeczy i nie spartoli tego.
    Powiedział ze przy cc może pójść gładko a równie dobrze mogą być komplikacje.
    Wiec proszę trzymajcie kciuki by synek nie pchał się na świat za wcześnie żebym expresem nie musiała jechać do Białegostoku.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Dwa dni temu też tak miałam i do tego opuchlizna na wargach sromowych /: wrrrr posmarowałam clotrimazolum i całą noc się "wietrzyłam".... rano mi przeszło

Dzis juz lepiej ale wczoraj w dzień tez nic nie bolalo. Pojechalam na wszelki wypadek z moczem do laboratorium . dzis w nocy to najchetniej przesiedzialsbym na ubikacji bo jak nie spalam to chodzilam czesciej niz co pol godziny na kilka kropelek. No masakra jakas

Ja na katar ostatnio na noc bralam krople do nosa ktore stosuje u synka. Wiem ze sie nie powinno używać ale bym sie udusila. Nie nawidze zapchanego nosa bo się duszę. A te kropelki 4 razy slabsze niz dla doroslych a mimo to dzialaly cuda. Wspolczuje Wam tych przeziębień

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ