X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Czosnek aplikuje na zywca na kanapkach, do tego woda z miodem i cytryna.. widze cień poprawy, przynajmniej nie mam już temperatury i przynajmniej mam siłę zwlec sie z łóżka, bo wczoraj wieczorem dojscie do kibla było niczym wyprawa wysokogorska...

A ty pisałaś coś o tym, że cię przeczyscilo. Na SR nam mówili, że taka pseudo grypa zoladkowa to moze byc objaw nadchodzacego porodu. Ze swojego pierwszego porodu pamietam, ze zanim trafilam na sale porodowa to chyba ze 3 razy bylam w toalecie, choc nie wiem na ile mozna to porownywac, bo wtedy porod byl ibdukowany farmakologicznie, nie mniej jednak moze jest cos na rzeczy. Wiem, ze wyczekujesz aż się zacznie, więc trzymam kciuki!

Po nocy byłam jeszcze dwa razy w kibelku. Ale nie nastawiam się. Wolę mieć niespodziankę. Miałam wyszorować piekarnik, bo już patrzeć na niego nie mogę, ale mam paskudne bóle krzyżowe, więc się zamknęłam w sypialni i leżę.

Czosnek sam w sobie super! Też zawsze stosuję jak czuję, że coś mnie bierze. Ale ta mieszanka z mlekiem naprawdę działa cuda. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ja to pije na nic jak już jest kiepsko i wstaję jak nowonarodzona. Trzymam kciuki, żeby szybko Ci przeszło!

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, 36+6 to piekny czas na porod, jesli tylko sie zaczelo, to zycze, aby poszlo sprawnie.

Swoją drogą, może zabrzmie jak straszna materialistka, ake ostatnio czytalam o szczepieniach i wyczytajam, ze pneumokoki sa refondiwane dla dzieci urodzonych przed skonczonym 37tc. Wtedy sobie pomyslalam, ze jesli mialabym rodzic jeszcze we wrzesniu to idealnie by wlasnie bylo 36+6

Reni@, Anoolka, Pumpkin lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na rozwoj sytuacji dziewczyny :D
    Pielegniarko trzymaj sie tam. Dobrze ze zlecaja duzo badań. Przynajmniej wiesz ze masz dobrą opiekę

U mnie nie bylo zadnego przeczyszczania przed porodem. Po prostu zaczely sie bolesne skurcze i za 4 i pol godziny synek byl na swiecie

Bylam dzis u pediatry bo wczoraj maly mial goraczke. Dzis rano niby nic mu nie dolegalo a tu jednak antybiotyk dostal bo uszy zaczerwienione. W przedszkolu maja klimatyzacje i zastanawiam sie czy to nie powod. Nigdy nie mielismy problemu z uszami

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, trzymaj się.
    Dobrze, że zlecają badania, ja bym się czuła bezpieczniej z takim podejściem.
    Generalnie wiem, że różnie to bywa na tej Karowej, ale ja z opieki w ciąży tam, jestem bardzo zadowolona. Wszystko jest dopilnowane, choć trzeba się najeździć i nastać/nasiedzieć w kolejkach.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze pielęgniarko, że jesteś w szpitalu generalnie z białkiem w moczu czasem może być kiepsko więc lepiej, że jesteś pod opieką :)

przed chwilą był właściciel mieszkania otwieram on pierwsze co z przerażeniem w oczach to: "ale wielki brzuch, to chyba już niedługo" XD

a w ogóle to byłam na ktg, 3 raz w tym samym miejscu, prywatnie i już się zaczęły babki pytać po co ja przychodzę, dlaczego lekarz tak kazał. w sumie nie wiem stwierdziłam, że powiedział, żeby robić zapisy to robię. zresztą nie wiem co się czepiają skoro płacę :) ale bardzo spokojnie maksymalne skurcze to było chyba 10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 15:17

Sylwia91 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciazy na ktg jeszcze ani razu nie bylam , poki co lekarz nie mowil zebym miala sie wybrac:)

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    India9

Ja ci powiem ze ja mialam pierwszy porod 2w1 , zreszta juz sto razy mowilam jak to ze mna bylo i 22 godzinna proba sn :) ja ci powiem ze ja tez bylam wyluzowana no i wiadomo lekarz mowil ze "blizej porodu zdecydujemy" noo az przyszedł wrzesień i to blizej porodu...lekarz proponowal poród "dołem" ale ja sie nie zgodziłam, za bardzo to jest niebezpieczne zwlaszcza po przebojach z zamykajacam sie szyjka, waska miednica i spadkiem tetna u dziecko do tego "nie ma gwarancji ze nie skoncze jak 1 razem na stole" wiem probowac mozna ale dla swojego widzimisie nie bede narazac dziecka bo z 1 dzieckiem dzieki Bogu wszystko skonczylo sie dobrze, a teraz moze byc roznie zwlaszcza ze macica juz raz cieta byla wiec nie wiadomo jak sie blizna tez zachowa... milion mysli sto za i przeciw....była to dla mnie bardzo trudna decyzja do tej pory jest.. caly czas mysle.. ;/
    No i właśnie wszystko ma swoje plusy i minusy. Każda z nas i tak swoje wycierpi czy w trakcie sn czy po cc... ach te porody... ja będę się starała myśleć o małej cały czas, że jej też ciężko w trakcie porodu.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    India, ja to samo najchetniej to bym dala noge z porodowki, jak tylko tam dotre ;)
    Tylko w naszym stanie ciężko się ucieka haha :-)

Sylwia91, Ibiza lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie już myśląc o porodzie myślę tylko o małym, ile ciężkiej pracy to małe ciałko będzie musiało wykonać... ja tam sobie jakoś poradzę :)

India9, Ibiza lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja w tej ciazy na ktg jeszcze ani razu nie bylam , poki co lekarz nie mowil zebym miala sie wybrac:)
    Sarcia, jeśli się dobrze czujesz i nie masz niepokojących "przypadłości" to pewnie dlatego lekarz nie każe robić. Ja już miałam 3x KTG z zalecenia lekarza.

Dziewczyny, trzymajcie się w szpitalach! Oby wszystko zakończyło się pomyślnie :)

ex2bwn15260327bu.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecenia do KTG ze względu na cukrzycę.

Pielęgniarka, 1000 badań - to Cię wymęczą, ale będziesz przebadana jak żadna z nas ;-) No i fajnie, że masz spoko współlokatorkę, nie będzie Wam się nudziło :-) A te buty to na każdą okazję? Jakby jakiś dancing szpitalny się szykował? :-D

Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, Blu lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Ola.. co się z nią dzieje, bo w sumie nie wiem czy wody jej odchodziły czy to coś innego było? kkkaaarrr - materialistko ;-) - może Ola spełni Twoje ambicje na darmową szczepionkę :-D

A tak serio, pakiet szczepień skojarzonych + szczepienia dodatkowe to nie mała inwestycja :/

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko, jaki miałaś wynik tego białka w moczu? Ja ostatnio miałam 230 a teraz po 10 dniach antybiotyku mam 330 :/ wizytuje w poniedzialek... a masz jeszcze jakies inne problemy? nadcisnienie?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie jeszcze coś domówić to w smyku darmowa dostawa (in post)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 15:56

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy dziewczyny ale ja odświeżam co chwilę forum i sprawdzam czy Ola się odezwała :D ciekawe czy to faktycznie już u niej się zaczęło...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czekam z niecierpliwoscia na newsy.

Poscieralam kurze z mebelkow Jasia majacnadzieje ze szybciej wywietrzeja. zrobilam pyszna salatke i krem pomidorowo-paprykowy z feta. Teraz odpoczywam!

W przyszlym tyg bede prasowac ciuszki i do szafy!!

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zerkam co chwilę... mam nadzieję, że wszystko z nią i dzidzią ok! Jakiś taki nerwowy nastrój mnie dopadł i zaczęłam sprzątać. Wyszorowałam całą łazienkę, odkurzyłam i wymyłam podłogi. Wychodzi na to, że zabrałam mężowi całą robotę. Co on jutro będzie robił? :-P

Pumpkin lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro Ty jemu zabrałaś robotę to on Tobie zabierze... Czyli będzie... Leżał i pachniał? ;)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina syndrom wicia gniazda :D podobno to zwiastuje poród :D

Ja ubranka prawie wszystkie mam poprasowane i chwała Bogu bo czuję się coraz gorzej. Zostało mi jeszcze uprać pościel i uprasować :) ale czekam bo jedną poszewke musze domówić i kombinezon dla małej na wyjście ze szpitala także wrzucę to razem

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już pościel mamy uprana tylko trzeba ja uprasowac. Ja mam dzisiaj lenia i nie mam siły nic robić. I tak leżę od czerwca ale zawsze coś udało mi się drobnego zrobić a dzisiaj zabrakło mi siły. Wstawalam tylko jeść i do łazienki.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ