X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę pochwalić mojego męża. Pojechał dziś na zakupy sam, nie ma go już 4 godzinę. Pokupował ciuszki (na tę okazję uczyliśmy się co to body, śpioszki itd.), kosmetyki, pieluchy i rzeczy z apteki dla mnie plus pierdółki typu nożyczki do obcinania paznokci. Wolałabym z nim to wszystko wybierać, ale nie mogę i cieszę się, że wziął to na siebie. Pozostanie mi pranie i prasowanie, to albo dostanę zielone światło od gina i będę to robić w przyszłym tygodniu albo mama jedna i druga się tym zajmą. Także jestem spokojniejsza, że większość rzeczy już będziemy mieć :)
    A któraś może kupowała koszulę do porodu w necie? Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi bo tego jeszcze nie mam.

Czuję, że skoro Ola się nie odzywa to zaczęło się.

Reni@, Sylwia91, Rutelka, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, marlon, Blu, szynszyl, mizzelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja do porodu kupowałam na allegro, ale nie będę z nich po korzystała na pewno (nie są zbyt wyjściowe). Jedną sobie kupiłam taką ładniejszą, ale efet taki, że mój jak w niej spałam powiedział, że przypominam panią woźną albo panią ze szkolnej stołówki i czar koszuli prysnął :P

Karolina, ja taką fazę na sprzątanie złapałam dwa albo trzy dni temu. Szorowałam lustra w przedpokoju, kafelki w kuchni i ogólnie latałam ze ściereczką :-)

Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko wyprane i nie mam sily juz tego prasowac, kilka kompletow wyprasowalam i reszte mam gdzies, poscieli nke prasuje nie mam na to sily poprostu :(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a możesz wrzucić linka?

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    India a możesz wrzucić linka?
    zaraz poszukam

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te do porodu
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-s-m-nt-i5647742195.html

One nie są aż tak idealnie dopasowane, ale nie są za szerokie, w miarę ładnie leżą.

A to ta co mi ją mąż tak skomentował :-] (mam granatową)
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-w-gwiazdki-tm-5038-dobranocka-s-i5742503285.html

NiecierpliwaKarolina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj cały dzień leże i mam drzemki, nigdzie nawet nie wychodziłam, zresztą jest mi coraz ciężej.
    Pielegniarka, trzymaj się i dawaj nam znac co i jak.
    A Ola to pewnie rozpocznie po Dea bo nic sie nie odzywa, w końcu jutro pełnia:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopakowałam w końcu do torby talerz, kubek i sztućce

I zaszalałam i kupiłam torbę do wózka SKIP HOP. Akurat mi sie promocja na Allegro rzuciła w oczy. Ta która miałam z kompletu taka jakaś wysłożona już ;)

U mnie juz dawno poprane i poprasowane. Pościeli w ogóle nie przygotowałam na razie oprócz prześcieradła, bo i tak na początku tylko rożek będę używać

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule nocne do karmienia i bardzo je lubię. Do porodu u mnie w szpitalu dają także nie muszę nic kupować co by potem trzeba było wyrzucić :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Pielęgniarka jak to? Na KTG wszystko ok? To pewnie po wizycie, sprawa tych badań? Lekarka Cię zostawiła w szpitalu?

Ja też byłam dziś na KTG... ciekawe czy się spotkałyśmy (ja byłam między 8:15, a 9:30).
    Musiałysmy się widzieć. :):) miałam jasne dżinsy i bluzkę w kwiatki i czerwona torebkę :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Te do porodu
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-s-m-nt-i5647742195.html

One nie są aż tak idealnie dopasowane, ale nie są za szerokie, w miarę ładnie leżą.

A to ta co mi ją mąż tak skomentował :-] (mam granatową)
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-w-gwiazdki-tm-5038-dobranocka-s-i5742503285.html

Hahaha :-D kupiłam obie :-D

Też kupiłam je z myślą "do porodu". Później planuję wywalić.

India9, diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 16 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Skoro Ty jemu zabrałaś robotę to on Tobie zabierze... Czyli będzie... Leżał i pachniał? ;)

Tak dobrze to nie ma :-P już mu znalazłam robotę. Będzie cały dzień masował mi stopy i plecy :-P

Sylwia91, Rutelka, Pumpkin, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się koszulowo zgrałyśmy ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to się już zaczynam Olą martwić...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Musiałysmy się widzieć. :):) miałam jasne dżinsy i bluzkę w kwiatki i czerwona torebkę :)

A ja niebieskie bawełniane spodnie (takie szmaciaki) 3/4 i czarna bluzka z krótkim rękawem. Jadłam nektarynkę na korytarzu i strasznie chrupałam :D bo była twarda.
    Na KTG siedziałam w foteliku, a nie leżałam.
    A ja nie wiem która to ty... bo się słabo przyglądałam babkom. :D
    Miałam na głos powiedzieć "pielęgniarka w mundurze"... ale jakoś głupio tak było, bo wszyscy poza Tobą (jeśli akurat byś tam była) popatrzyli by na mnie dwuznacznie. Hehehe

Ty po KTG miałaś wizytę u gin i to ona Cię odesłała na patologię? Na KTG wyszło wszystko dobrze?

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    To się koszulowo zgrałyśmy ;-)

No jak weszłam w te linki to pomyślałam sobie "nie wierzę" :-D

Ola faktycznie mogłaby się odezwać już :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Ola ze szpitala nie ma jak napisac moze netu nie ma albo wlasnie rodzi ? Zpokojnie napewno sie odezwie :)

India9 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wyobrazilam sobie jak krzyczysz podpięta pod ktg "pielęgniarka w mundurze" heheh

Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, KKasiaKK, mizzelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by było jakby to o poród chodziło! Bo jak przeczytałam jej posta to pomyślałam, że zaczęła krwawić :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że na tym etapie nawet jakby nie daj Boże coś się działo to cc zrobią i dzidzi nic się nie stanie... Oby. Pewnie nie ma jak dać znać

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ