Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę pochwalić mojego męża. Pojechał dziś na zakupy sam, nie ma go już 4 godzinę. Pokupował ciuszki (na tę okazję uczyliśmy się co to body, śpioszki itd.), kosmetyki, pieluchy i rzeczy z apteki dla mnie plus pierdółki typu nożyczki do obcinania paznokci. Wolałabym z nim to wszystko wybierać, ale nie mogę i cieszę się, że wziął to na siebie. Pozostanie mi pranie i prasowanie, to albo dostanę zielone światło od gina i będę to robić w przyszłym tygodniu albo mama jedna i druga się tym zajmą. Także jestem spokojniejsza, że większość rzeczy już będziemy mieć :)
    A któraś może kupowała koszulę do porodu w necie? Będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi bo tego jeszcze nie mam.

Czuję, że skoro Ola się nie odzywa to zaczęło się.

Reni@, Sylwia91, nick nieaktualny, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, marlon, Blu, szynszyl, mizzelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka ja do porodu kupowałam na allegro, ale nie będę z nich po korzystała na pewno (nie są zbyt wyjściowe). Jedną sobie kupiłam taką ładniejszą, ale efet taki, że mój jak w niej spałam powiedział, że przypominam panią woźną albo panią ze szkolnej stołówki i czar koszuli prysnął :P

Karolina, ja taką fazę na sprzątanie złapałam dwa albo trzy dni temu. Szorowałam lustra w przedpokoju, kafelki w kuchni i ogólnie latałam ze ściereczką :-)

Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko wyprane i nie mam sily juz tego prasowac, kilka kompletow wyprasowalam i reszte mam gdzies, poscieli nke prasuje nie mam na to sily poprostu :(

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India a możesz wrzucić linka?

l54t4dr.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    India a możesz wrzucić linka?
    zaraz poszukam

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te do porodu
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-s-m-nt-i5647742195.html

One nie są aż tak idealnie dopasowane, ale nie są za szerokie, w miarę ładnie leżą.

A to ta co mi ją mąż tak skomentował :-] (mam granatową)
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-w-gwiazdki-tm-5038-dobranocka-s-i5742503285.html

NiecierpliwaKarolina, diewuszka86 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj cały dzień leże i mam drzemki, nigdzie nawet nie wychodziłam, zresztą jest mi coraz ciężej.
    Pielegniarka, trzymaj się i dawaj nam znac co i jak.
    A Ola to pewnie rozpocznie po Dea bo nic sie nie odzywa, w końcu jutro pełnia:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopakowałam w końcu do torby talerz, kubek i sztućce

I zaszalałam i kupiłam torbę do wózka SKIP HOP. Akurat mi sie promocja na Allegro rzuciła w oczy. Ta która miałam z kompletu taka jakaś wysłożona już ;)

U mnie juz dawno poprane i poprasowane. Pościeli w ogóle nie przygotowałam na razie oprócz prześcieradła, bo i tak na początku tylko rożek będę używać

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule nocne do karmienia i bardzo je lubię. Do porodu u mnie w szpitalu dają także nie muszę nic kupować co by potem trzeba było wyrzucić :)

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Pielęgniarka jak to? Na KTG wszystko ok? To pewnie po wizycie, sprawa tych badań? Lekarka Cię zostawiła w szpitalu?

Ja też byłam dziś na KTG... ciekawe czy się spotkałyśmy (ja byłam między 8:15, a 9:30).
    Musiałysmy się widzieć. :):) miałam jasne dżinsy i bluzkę w kwiatki i czerwona torebkę :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Te do porodu
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-s-m-nt-i5647742195.html

One nie są aż tak idealnie dopasowane, ale nie są za szerokie, w miarę ładnie leżą.

A to ta co mi ją mąż tak skomentował :-] (mam granatową)
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-w-gwiazdki-tm-5038-dobranocka-s-i5742503285.html

Hahaha :-D kupiłam obie :-D

Też kupiłam je z myślą "do porodu". Później planuję wywalić.

India9, diewuszka86, Blu lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 16 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Skoro Ty jemu zabrałaś robotę to on Tobie zabierze... Czyli będzie... Leżał i pachniał? ;)

Tak dobrze to nie ma :-P już mu znalazłam robotę. Będzie cały dzień masował mi stopy i plecy :-P

Sylwia91, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Blu, mizzelka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się koszulowo zgrałyśmy ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja to się już zaczynam Olą martwić...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Musiałysmy się widzieć. :):) miałam jasne dżinsy i bluzkę w kwiatki i czerwona torebkę :)

A ja niebieskie bawełniane spodnie (takie szmaciaki) 3/4 i czarna bluzka z krótkim rękawem. Jadłam nektarynkę na korytarzu i strasznie chrupałam :D bo była twarda.
    Na KTG siedziałam w foteliku, a nie leżałam.
    A ja nie wiem która to ty... bo się słabo przyglądałam babkom. :D
    Miałam na głos powiedzieć "pielęgniarka w mundurze"... ale jakoś głupio tak było, bo wszyscy poza Tobą (jeśli akurat byś tam była) popatrzyli by na mnie dwuznacznie. Hehehe

Ty po KTG miałaś wizytę u gin i to ona Cię odesłała na patologię? Na KTG wyszło wszystko dobrze?

Sylwia91, NiecierpliwaKarolina, mizzelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    To się koszulowo zgrałyśmy ;-)

No jak weszłam w te linki to pomyślałam sobie "nie wierzę" :-D

Ola faktycznie mogłaby się odezwać już :-(

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Ola ze szpitala nie ma jak napisac moze netu nie ma albo wlasnie rodzi ? Zpokojnie napewno sie odezwie :)

India9 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wyobrazilam sobie jak krzyczysz podpięta pod ktg "pielęgniarka w mundurze" heheh

nick nieaktualny, NiecierpliwaKarolina, nick nieaktualny, KKasiaKK, mizzelka lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze by było jakby to o poród chodziło! Bo jak przeczytałam jej posta to pomyślałam, że zaczęła krwawić :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że na tym etapie nawet jakby nie daj Boże coś się działo to cc zrobią i dzidzi nic się nie stanie... Oby. Pewnie nie ma jak dać znać

‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ