X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Rutelka wyobrazilam sobie jak krzyczysz podpięta pod ktg "pielęgniarka w mundurze" heheh

hehehe no, akurat szpital jest dość specyficznym miejscem jeśli chodzi o nick "pielęgniarka w mundurze" :D
    co innego Sylwia, Sarcia, Karolina (niecierpliwa).... i tak dalej... można by było zaryzykować... ale "pielęgniarka w mundurze" wśród położnych i lekarki... pewnie głupio by to brzmiało.
    Albo "przepraszam, szukam pielęgniarki w mundurze, czy ktoś ją widział?" :D :D :D
    Mogłaby paść odpowiedź: ale one tu wszystkie chodzą w mundurkach, a o którą Pani konkretnie chodzi? :D :D :D

Sylwia91, India9, diewuszka86, Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Reni@, pielegniarka_w_mundurze, Blu, szynszyl, mizzelka lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też nie wiem co z niej zaczęło lecieć, ale jak pomyślałam o krwi to w sumie zaraz odrzuciłam, bo napisała, ze to się w nocy działo, a w sumie pisała do nas rano, ze jedzie do szpitala. No i potem napisała jeszcze, że dopiero 37 tydzień kończy, czyli tak bardziej porodowo to brzmiało

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dobrze by było jakby to o poród chodziło! Bo jak przeczytałam jej posta to pomyślałam, że zaczęła krwawić :-/

No ja też tak to odebrałam, ale może Ola pisała w nerwach, bo się zaczęło i taki skrót myślowy...
    jeśli rodzi to pewnie odezwie się za parę godzin lub jutro...
    Myślę, że rodzi.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Te do porodu
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-s-m-nt-i5647742195.html

One nie są aż tak idealnie dopasowane, ale nie są za szerokie, w miarę ładnie leżą.

A to ta co mi ją mąż tak skomentował :-] (mam granatową)
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-w-gwiazdki-tm-5038-dobranocka-s-i5742503285.html

Dzięki ;)

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno rodzi. Dojdzie do siebie i odezwie się do nas bo wie że czekamy

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odebrałam kserokopie badań z ostatnich miesięcy (bo u mnie nie wydają) i właśnie zrobiłam porządek w dokumentacji medycznej, czyli kolejna rzecz do spakowania do szpitala gotowa.

No i niestety zaczęłam rosnąć.
    Do zeszłego tygodnia miałam tylko 6 kg na plusie od początku ciąży (przez 8 miesięcy 6 kg), a w ciągu tego tygodnia przytyłam 2 kg - położna powiedziała, że to woda w organizmie, bo to niemożliwe, że w ciągu tygodnia aż 2 kg przybyło... No i rzeczywiście dłonie popuchnięte, jak balony, stopy z resztą też... Mógłby się ten mój CUD-aczek wykluć, biorąc pod uwagę fakt, że dziś właśnie donosiłam ciążę. :) Bo jak tak dalej pójdzie z opuchlizną, to za 2-3 tygodnie to będę jak piłeczka.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka nie znasz dnia ani godziny :D być może jutro rano nam napiszesz że się zaczęło! :)

Ja się tak przejęłam tą pełnią o której tyle wczoraj pisałyscie ze pół nocy nie spałam bo bałam się że zaczynam rodzić hahaha :D

Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko - to ja gratuluję donoszenia :-) Kolejna magiczna granica w ciąży :-)

Też mi się wydaje, że moje kg wynikają z zatrzymywania się wody, bo w niedzielę jak mnie ten żołądek bolał i mało co piłam i jadłam same sucharki - zleciał ze mnie kilogram, a we wtorek już go miałam z powrotem. No i stopy i palce u dłoni też napuchnięte.
    W ogóle, niby tylko 10 kg na plusie a od kilku dni nie mogę na siebie patrzeć, buzia jak księżyc w pełni. Czuję się jak wieloryb, który na kolację zjadł słonia.... Już się nie mogę doczekać kiedy wezmę się za odzyskiwanie sylwetki

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się że mam skurcze i byłam przerażona bo za wcześnie na takie przygody

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91, ja też dzisiaj pisałam, że ze schizami się budzę, że zaraz wody strzelą ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India właśnie widziałam. W ogóle w ciąży mam poronione sny. To chyba hormony ;)
    A ja no spy na noc nie wzięłam bo zgagi noe chciałam potęgowac i chyba dlatego tak schizowałam

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy świrować :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wzajemnie się nakręcać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A ja niebieskie bawełniane spodnie (takie szmaciaki) 3/4 i czarna bluzka z krótkim rękawem. Jadłam nektarynkę na korytarzu i strasznie chrupałam :D bo była twarda.
    Na KTG siedziałam w foteliku, a nie leżałam.
    A ja nie wiem która to ty... bo się słabo przyglądałam babkom. :D
    Miałam na głos powiedzieć "pielęgniarka w mundurze"... ale jakoś głupio tak było, bo wszyscy poza Tobą (jeśli akurat byś tam była) popatrzyli by na mnie dwuznacznie. Hehehe

Ty po KTG miałaś wizytę u gin i to ona Cię odesłała na patologię? Na KTG wyszło wszystko dobrze?
    Juz wiem która to TY:) miałaś do kolanka niebieskie spodenki. W kolorze chmurki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A ja niebieskie bawełniane spodnie (takie szmaciaki) 3/4 i czarna bluzka z krótkim rękawem. Jadłam nektarynkę na korytarzu i strasznie chrupałam :D bo była twarda.
    Na KTG siedziałam w foteliku, a nie leżałam.
    A ja nie wiem która to ty... bo się słabo przyglądałam babkom. :D
    Miałam na głos powiedzieć "pielęgniarka w mundurze"... ale jakoś głupio tak było, bo wszyscy poza Tobą (jeśli akurat byś tam była) popatrzyli by na mnie dwuznacznie. Hehehe

Ty po KTG miałaś wizytę u gin i to ona Cię odesłała na patologię? Na KTG wyszło wszystko dobrze?
    Wydaje mi się, że po mnie wchodziłas do poloznej

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnalazły się dziewczyny :D ale super! :D

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    hehehe no, akurat szpital jest dość specyficznym miejscem jeśli chodzi o nick "pielęgniarka w mundurze" :D
    co innego Sylwia, Sarcia, Karolina (niecierpliwa).... i tak dalej... można by było zaryzykować... ale "pielęgniarka w mundurze" wśród położnych i lekarki... pewnie głupio by to brzmiało.
    Albo "przepraszam, szukam pielęgniarki w mundurze, czy ktoś ją widział?" :D :D :D
    Mogłaby paść odpowiedź: ale one tu wszystkie chodzą w mundurkach, a o którą Pani konkretnie chodzi? :D :D :D

Hahaha :-D poplułam się :-D

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hahahah wiedziałam jak się nazwac

Sylwia91, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Wydaje mi się, że po mnie wchodziłas do poloznej

a to wiem... :D :D :D no tak niebieskie jasne...
    No widzisz, tak blisko, a tak daleko. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka może Cię wypuszczą z tej patologii i za tydzień znów się spotkamy... z tym, że ja mam KTG w czwartek za tydzień, a nie w piątek.

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ