Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Rutelka wyobrazilam sobie jak krzyczysz podpięta pod ktg "pielęgniarka w mundurze" heheh

hehehe no, akurat szpital jest dość specyficznym miejscem jeśli chodzi o nick "pielęgniarka w mundurze" :D
    co innego Sylwia, Sarcia, Karolina (niecierpliwa).... i tak dalej... można by było zaryzykować... ale "pielęgniarka w mundurze" wśród położnych i lekarki... pewnie głupio by to brzmiało.
    Albo "przepraszam, szukam pielęgniarki w mundurze, czy ktoś ją widział?" :D :D :D
    Mogłaby paść odpowiedź: ale one tu wszystkie chodzą w mundurkach, a o którą Pani konkretnie chodzi? :D :D :D

Sylwia91, India9, diewuszka86, nick nieaktualny, NiecierpliwaKarolina, Reni@, nick nieaktualny, Blu, szynszyl, mizzelka lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie też nie wiem co z niej zaczęło lecieć, ale jak pomyślałam o krwi to w sumie zaraz odrzuciłam, bo napisała, ze to się w nocy działo, a w sumie pisała do nas rano, ze jedzie do szpitala. No i potem napisała jeszcze, że dopiero 37 tydzień kończy, czyli tak bardziej porodowo to brzmiało

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dobrze by było jakby to o poród chodziło! Bo jak przeczytałam jej posta to pomyślałam, że zaczęła krwawić :-/

No ja też tak to odebrałam, ale może Ola pisała w nerwach, bo się zaczęło i taki skrót myślowy...
    jeśli rodzi to pewnie odezwie się za parę godzin lub jutro...
    Myślę, że rodzi.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Te do porodu
    http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-bawelna-s-m-nt-i5647742195.html

One nie są aż tak idealnie dopasowane, ale nie są za szerokie, w miarę ładnie leżą.

A to ta co mi ją mąż tak skomentował :-] (mam granatową)
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-w-gwiazdki-tm-5038-dobranocka-s-i5742503285.html

Dzięki ;)

l54t4dr.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno rodzi. Dojdzie do siebie i odezwie się do nas bo wie że czekamy

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś odebrałam kserokopie badań z ostatnich miesięcy (bo u mnie nie wydają) i właśnie zrobiłam porządek w dokumentacji medycznej, czyli kolejna rzecz do spakowania do szpitala gotowa.

No i niestety zaczęłam rosnąć.
    Do zeszłego tygodnia miałam tylko 6 kg na plusie od początku ciąży (przez 8 miesięcy 6 kg), a w ciągu tego tygodnia przytyłam 2 kg - położna powiedziała, że to woda w organizmie, bo to niemożliwe, że w ciągu tygodnia aż 2 kg przybyło... No i rzeczywiście dłonie popuchnięte, jak balony, stopy z resztą też... Mógłby się ten mój CUD-aczek wykluć, biorąc pod uwagę fakt, że dziś właśnie donosiłam ciążę. :) Bo jak tak dalej pójdzie z opuchlizną, to za 2-3 tygodnie to będę jak piłeczka.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka nie znasz dnia ani godziny :D być może jutro rano nam napiszesz że się zaczęło! :)

Ja się tak przejęłam tą pełnią o której tyle wczoraj pisałyscie ze pół nocy nie spałam bo bałam się że zaczynam rodzić hahaha :D

nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko - to ja gratuluję donoszenia :-) Kolejna magiczna granica w ciąży :-)

Też mi się wydaje, że moje kg wynikają z zatrzymywania się wody, bo w niedzielę jak mnie ten żołądek bolał i mało co piłam i jadłam same sucharki - zleciał ze mnie kilogram, a we wtorek już go miałam z powrotem. No i stopy i palce u dłoni też napuchnięte.
    W ogóle, niby tylko 10 kg na plusie a od kilku dni nie mogę na siebie patrzeć, buzia jak księżyc w pełni. Czuję się jak wieloryb, który na kolację zjadł słonia.... Już się nie mogę doczekać kiedy wezmę się za odzyskiwanie sylwetki

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydawało mi się że mam skurcze i byłam przerażona bo za wcześnie na takie przygody

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91, ja też dzisiaj pisałam, że ze schizami się budzę, że zaraz wody strzelą ;-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India właśnie widziałam. W ogóle w ciąży mam poronione sny. To chyba hormony ;)
    A ja no spy na noc nie wzięłam bo zgagi noe chciałam potęgowac i chyba dlatego tak schizowałam

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynamy świrować :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wzajemnie się nakręcać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A ja niebieskie bawełniane spodnie (takie szmaciaki) 3/4 i czarna bluzka z krótkim rękawem. Jadłam nektarynkę na korytarzu i strasznie chrupałam :D bo była twarda.
    Na KTG siedziałam w foteliku, a nie leżałam.
    A ja nie wiem która to ty... bo się słabo przyglądałam babkom. :D
    Miałam na głos powiedzieć "pielęgniarka w mundurze"... ale jakoś głupio tak było, bo wszyscy poza Tobą (jeśli akurat byś tam była) popatrzyli by na mnie dwuznacznie. Hehehe

Ty po KTG miałaś wizytę u gin i to ona Cię odesłała na patologię? Na KTG wyszło wszystko dobrze?
    Juz wiem która to TY:) miałaś do kolanka niebieskie spodenki. W kolorze chmurki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    A ja niebieskie bawełniane spodnie (takie szmaciaki) 3/4 i czarna bluzka z krótkim rękawem. Jadłam nektarynkę na korytarzu i strasznie chrupałam :D bo była twarda.
    Na KTG siedziałam w foteliku, a nie leżałam.
    A ja nie wiem która to ty... bo się słabo przyglądałam babkom. :D
    Miałam na głos powiedzieć "pielęgniarka w mundurze"... ale jakoś głupio tak było, bo wszyscy poza Tobą (jeśli akurat byś tam była) popatrzyli by na mnie dwuznacznie. Hehehe

Ty po KTG miałaś wizytę u gin i to ona Cię odesłała na patologię? Na KTG wyszło wszystko dobrze?
    Wydaje mi się, że po mnie wchodziłas do poloznej

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnalazły się dziewczyny :D ale super! :D

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    hehehe no, akurat szpital jest dość specyficznym miejscem jeśli chodzi o nick "pielęgniarka w mundurze" :D
    co innego Sylwia, Sarcia, Karolina (niecierpliwa).... i tak dalej... można by było zaryzykować... ale "pielęgniarka w mundurze" wśród położnych i lekarki... pewnie głupio by to brzmiało.
    Albo "przepraszam, szukam pielęgniarki w mundurze, czy ktoś ją widział?" :D :D :D
    Mogłaby paść odpowiedź: ale one tu wszystkie chodzą w mundurkach, a o którą Pani konkretnie chodzi? :D :D :D

Hahaha :-D poplułam się :-D

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hahahah wiedziałam jak się nazwac

Sylwia91, nick nieaktualny, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Wydaje mi się, że po mnie wchodziłas do poloznej

a to wiem... :D :D :D no tak niebieskie jasne...
    No widzisz, tak blisko, a tak daleko. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka może Cię wypuszczą z tej patologii i za tydzień znów się spotkamy... z tym, że ja mam KTG w czwartek za tydzień, a nie w piątek.

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ