X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie chwile, bo musiałam fryzjera ogarnąć i tak myślałam, że już jakieś wieści od Oli a tu nic. Ale też myślę, że cisza wiąże się z przyjściem na świat maluszka :D

Dziewczyny może się na porodówce tez spotkacie :) zawsze to raźniej z kimś znajomym ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu to pewnie czujesz się jak bogini z nowym fryzem. :)

O ile mnie po którymś KTG, albo wizycie nie zostawią na patologii, albo porodówce, to ja niestety nastawiałam się na inny szpital do porodu (Inflancka, Wawa). No ale może też mnie wezmą z zaskoczenia, tak jak dzisiaj Pielęgniarkę.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jestem ciekawa co u Oli, ale jak zaczęła rodzić to tyle emocji, że pewnie zapomniała, że forum istnieje :)

ja sobie spędzam dzisiaj miło wieczór z mężem :) byliśmy na spacerze i na lodach :)

u mnie takie nastawienie, że urodzę w terminie albo po :D byłam dzisiaj na badaniach wszystko cudnie, na ktg skurczy nie ma, jestem ciekawa co doktorek powie na wizycie :)
    w ogóle nie wiem o co go wypytać zakładając, że to ostatnia wizyta :)

super dziewczyny, że się odnalazłyście ^^ świat jest mały :)

Rutelka, Sylwia91, Blu, Pumpkin lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Pielęgniarka może Cię wypuszczą z tej patologii i za tydzień znów się spotkamy... z tym, że ja mam KTG w czwartek za tydzień, a nie w piątek.
    Jak mnie wypuszcza to tez mam w czwartek

Rutelka lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, fason koszulki skomentowanej przez Twojego męża mi się bardzo podoba, a jego skojarzenia wynikaja chyba z tego, że kolorystyka faktycznie może przywodzic na myśl podomki noszone przez te panie ;) Ja bym się tym nie przejmowala ;)

Ja zamówiłam te koszulki, bardzo jestem z nich zadowolona:
    http://sklep.cornette.pl/koszula-nocna-nina-2622.html#.V9xAZKgwjMI
    https://www.pierwsza-wyprawka.pl/pokaz/739/koszula_tina_do_kamienia_ciazowa_cornette_w_serduszka.html

Podobnie jak Wy, wyczekuje wieści od Oli. Mam przeczucie, że urodziła.

Blu, farbowanie czy tylko ściecie? Masz rację, trzeba się ogarnąć przed porodem, bo potem może być krucho z czasem, a ładna fryzura na pewno podniesie nasze samopoczucie, gdy pół dnia będziemy spędzać w piżamie z obolalym tylkiem i biustem na wierzchu. Przypomniałas mi, że muszę umówić się na brwi w tym tygodniu ;)

India9 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... Ja tez planuje przedporodowa hennę i hybrydy w przyszlym tygodniu :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja również na poprawę humoru zrobiłam sobie pedicure i ogarnęłam brwi:)
    Ola czekamy na wieści:)

Dea, jak ogarniasz chłopaków, grzeczni sa??jak w ogóle się czujesz?

Pisałyscie tak o chorobach i mojego męza gardło zaczęło boleć, mam nadzieje ,że nic mi nie "sprzeda"

We wtorek mamy spotkanie z doula odnośnie porodu żeby nas psychicznie chociaż przygotowała i jadę na pierwsze ktg:)-nie mogę się doczekać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 21:20

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie hybrydy juz gotowe ;) do porodu jednak trzeba je zdjąć. Mam w pogotowiu aceton i waciki. Za każda spinka macicy odczuwam ból w podbrzuszu jak na okres. Wcześniej tak nie miałam. Myślicie ze zaczyna sie ?

uwo93e3kacedpezy.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja też mam bóle jak na @ a biorę 240 no spy dziennie. 3 x 2 tabletki. Myślę że to dlatego że mała jest nisko i uciska gdzieś na jajniki

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    India, fason koszulki skomentowanej przez Twojego męża mi się bardzo podoba, a jego skojarzenia wynikaja chyba z tego, że kolorystyka faktycznie może przywodzic na myśl podomki noszone przez te panie ;) Ja bym się tym nie przejmowala ;)

Ja zamówiłam te koszulki, bardzo jestem z nich zadowolona:
    http://sklep.cornette.pl/koszula-nocna-nina-2622.html#.V9xAZKgwjMI
    https://www.pierwsza-wyprawka.pl/pokaz/739/koszula_tina_do_kamienia_ciazowa_cornette_w_serduszka.html

Podobnie jak Wy, wyczekuje wieści od Oli. Mam przeczucie, że urodziła.

Blu, farbowanie czy tylko ściecie? Masz rację, trzeba się ogarnąć przed porodem, bo potem może być krucho z czasem, a ładna fryzura na pewno podniesie nasze samopoczucie, gdy pół dnia będziemy spędzać w piżamie z obolalym tylkiem i biustem na wierzchu. Przypomniałas mi, że muszę umówić się na brwi w tym tygodniu ;)
    Nad tą koszulą z drugiego linku też się zastanawiałam :-)

Ja też się szykuję do fryzjera, ale w ostatnim tygodniu września, bo 1 października mamy ślub szwagra i mam zamiar dotrwać do tego terminu :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Jutysia Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    I zaszalałam i kupiłam torbę do wózka SKIP HOP. Akurat mi sie promocja na Allegro rzuciła w oczy. Ta która miałam z kompletu taka jakaś wysłożona już ;)
    Renia, a który model kupiłaś? Duo? Ja też się zastanawiam nad torbą Skip Hop, wydaje się być fajnie rozplanowana i wygląda ładnie :)

Ja w przyszłym tygodniu też zrobię się na bóstwo u fryzjera i kosmetyczki. Potem może nie być na to czasu :)
    Dziewczyny, ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to już niedługo, że za moment będziemy tuliły swoje maluszki :)

ijpbdf9h93cgicla.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się podobają też torby babyono so city i zamierzałam taką kupić, jeszcze 2-3 dni temu były po 100 zł, a teraz są po 300 zł!!!!

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Blu to pewnie czujesz się jak bogini z nowym fryzem. :)

Jak bogini to za dużo powiedziane :D raczej tak, żeby w szpitalu nie straszyć ;)
    Dzisiaj tylko podcięcie, farba w przyszłym tygodniu, bo chciałabym jak najdłużej mieć z tym spokój ;)

Rutelka, mizzelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia wrote:
    Renia, a który model kupiłaś? Duo? Ja też się zastanawiam nad torbą Skip Hop, wydaje się być fajnie rozplanowana i wygląda ładnie :)

Ja w przyszłym tygodniu też zrobię się na bóstwo u fryzjera i kosmetyczki. Potem może nie być na to czasu :)
    Dziewczyny, ja wciąż nie mogę uwierzyć, że to już niedługo, że za moment będziemy tuliły swoje maluszki :)

Kupiłam taką http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6477651255&ref=last-visited

Duo są fajne ale jednak 240 zł to jak dla mnie przesada ;)

Jutysia lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Mnie się podobają też torby babyono so city i zamierzałam taką kupić, jeszcze 2-3 dni temu były po 100 zł, a teraz są po 300 zł!!!!

Jest za 91 zł ale tylko 1 kolor http://allegro.pl/torba-dla-mamy-so-city-babyono-1423-01-i6500319119.html

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutysia ja też nie mogę w to uwierzyć... boję się tej zmiany. Już nigdy nie będzie tak jak do tej pory. Trochę mnie to przeraża.

Jutysia lubi tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Jest za 91 zł ale tylko 1 kolor http://allegro.pl/torba-dla-mamy-so-city-babyono-1423-01-i6500319119.html
    Dziękuję, ja o tej czarno-szarej myślałam... Ale jeszcze kilka godzin temu nie było tej za 91 zł, może ktoś wrzuci jeszcze po tych niższych cenach.

Torby skip hop też są fajne, ale jednak mąż mógłby nie zrozumieć czemu wydaję ponad 200 zł na torbę :-) samej też mi trochę szkoda tyle zapłacić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 22:19

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego kupiłam bo trafiła sie promocja za 136 z przesyłka ;) Kolor też mi spasował bo mam wózek czarno beżowy. 200 zł też bym nie wydała

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś trochę więcej pochodziłam i mam zakwasy w nogach :D takie zalety leżenia przez kilka tygodni. :D
    To ciekawe jak ja bd miała siłę rodzic ehhh.

Nie mogę doczekać się 22.09. Do zdjęcia pessara i zgwałcenia męża :D :D

Reni@, Rutelka, India9, Sylwia91, Chwilka84, Blu, NiecierpliwaKarolina, Pumpkin, szynszyl lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bylam u fryzjera. Farbowanie delikayne i podciecie końcówek. Mąż mnie skomplementowal, a teraz chodzi za mną po domu i mnie całuje. Poczulam się atrakcyjnie :-).

Reni@, India9, mizzelka, kalika, marlon, Jutysia, Blu, szynszyl lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ