Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór,
jak zwykle nie mogę spać, na szczęście dzisiaj były dwa odcinki Ojca Mateusza
Jeden dzień mnie nie było a tu się takie rzeczy dzieją!
To chyba jednak ta pełnia.
Już myślałam, że do 29.09 będzie cisza i spokój.
Byłam dzisiaj u endokrynologa. Jak dobrze, że nie mam żadnych poważnych kłopotów zdrowotnych, bo ta lekarka jest "wyjątkowa". Nic nie ogarnia, coś tam stuka na tym komputerze, taka strata czasu i pusty przebieg.
Co do organizerów, to dzisiaj kurier dostarczył mój.
http://www.mamagama.pl/media/products/f68afd6e2381fd007445dd34f6d0640d/images/thumbnail/big_pol_pl_Beaba-Organizer-na-pieluszki-i-akcesoria-mineral-2304_2.jpg?lm=1459776835 zobaczymy jak się sprawdzi.
Strasznie jestem ciekawa co u Oli.
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, od mniej więcej tygodnia wywaliło mi straszne rozstępy na brzuchu. Boli cholernie ta skóra i swędzi. Mam prawie rany. Wpadłam na pomysł, żeby posmarować to sudocremem, bo nic mi już nie pomaga. Mogę czy nie bardzo?
A próbowałaś bio oil?
Albo najzwyklejsze masło kokosowe. Takiego tłuściocha.
A jeśli to nie pomaga, to proponuje oliwe z oliwek z olejkiem grejpfrutowym (dosłownie dwie krople na miseczkę) i się folią przeźroczystą owinąć.
-
Co za noc, bolesne skurcze co 7 min. Boli krzyż i podbrzusze. Nie wiem czy przeczekać czy jechać do szpitala. Próbuje przespać ale budzi mnie ból
jak pojadę do szpitala i okaże sie ze nic sie nie dzieje to beda chcieli mnie zostawić a wolałabym w domu byc..
-
nick nieaktualnymarlon wrote:Co do organizerów, to dzisiaj kurier dostarczył mój.
http://www.mamagama.pl/media/products/f68afd6e2381fd007445dd34f6d0640d/images/thumbnail/big_pol_pl_Beaba-Organizer-na-pieluszki-i-akcesoria-mineral-2304_2.jpg?lm=1459776835 zobaczymy jak się sprawdzi.
Kupiłam ten sam. Już nawet go wypełniłam. Minus jeden mały jak dla mnie to dość płytkie te boczne kieszonki. Ale oprócz tego - rewelacja. Wszystko pod ręką i w jednym miejscu.
No i witam się o poranku. Od 3:30 na nogach. Spać nie mogę za nic...marlon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Dziewczyny, od mniej więcej tygodnia wywaliło mi straszne rozstępy na brzuchu. Boli cholernie ta skóra i swędzi. Mam prawie rany. Wpadłam na pomysł, żeby posmarować to sudocremem, bo nic mi już nie pomaga. Mogę czy nie bardzo?
Myślę, że lepiej sprawdzi się tłusta konsystencja, tak jak pisze Marlon.
Asia, powodzenia! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Jeszcze się Ola nie odezwała, a tu już Asia dołączyła. Ciekawe, co u nich. Akurat ich nikt na początku kolejki nie ustawial... Ja się budzilam co godzinę, dwie na siku. Biodro mnie boli. Jak się kładę na boku, to mi mały protestuje, ale na wznak też niedobrze. Już nie mogę się doczekać wizyty środowej. Chciałbym wiedzieć, czy mój maluszek zdrowo rośnie, bo gdyby się coś wcześniej zaczęło dziać, to bym się o tę moją kruszyne naprawdę bała. 2,5 tygodnia temu nie miał nawet 2 kg...
-
Hej a ja sobie takie koszule wyszukałam na allegro http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-dobranocka-m-38-i6421454590.html
Fajnie leżą gruby trykot nie są jak namioty i rozmiar ten co nosiłam przed ciążą akurat już mam w domu przetestowaneIndia9 lubi tę wiadomość
-
Cały wczorajszy dzień czekałam na wieści od Oli. Nic nie pisze, to pewnie już po wszystkim i nie ma czasu.
Teraz Asia... Powodzenia
Ja dziś pół nocy nie spalam, tylko zastanawiam się czy nie pakować torby i nie jechać na IP. Brzuch jak mi wczoraj stwardniał, to trzymał do 4 nad ranem, tak jeszcze nie miałam. Przestraszyło mnie jednak moje ciśnienie, wieczorem miałam 155/98 w nocy dobilo do 165/110 i nie spadało, wzięłam dodatkową tabletkę i teraz mam 149/89. Tak sobie cały czas powtarzam, że na pewno zdenerwowałam się tym napiętym brzuchem i dlatego takie ciśnienie. -
KKasiaKk a Ty mialas wczesniej takie cisnienia? Bo w ost etapie ciazy cisnienie powinno sie kontrolowac 2xdziennie i granica jest wlasnie 150. Jak jest powyzej 150 to trzeba jechac do szpitala, wczoraj rozmawialam z kolezanka ktorej to na poczatku tyg gin powiedzial. Moze warto jednak to skontrolowac z lekarzem?
-
Lecze się na nadciśnienie od prawie 10lat. Teraz też biorę leki i mam ciśnienia na poziomie 130/80 - 145/90. Moja gin mówi że to jest jeszcze do przeżycia, ale jak wyższe się będzie utrzymywać dłużej niż pół doby, to lepiej żebym pojechała. No ale wiecie - pełnia, bałam się co tam się będzie działo na IP, skoro dwie z nas ruszyło... Poczekam jeszcze trochę i jak będzie w dzień też wysokie to pojadę.