X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasiakk z ciśnieniem nie ma żartował chociaż zadzwoń do lekarza żebyś była spokojniejsza. Mój ginekolog też mi zawsze mówił że 150/100 to ip obowiązkowo.

Asia powodzenia.
    Ciekawe jak Ola. Czyżby i u nas się już zaczynało wszystko....

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki wrote:
    Przy córce rzeczy typu pampersy, kremy itp trzymalismy w pierwszej szufladzie komody i to się fajnie sprawdziło, wiec teraz tak samo zrobimy :) do komody kupiliśmy takie pudełeczka-organizery z Ikei. Teraz zostało nam dokupić drugą taką samą komodę, bo dzieci mają ciut dużo ubranek i w jednej się nie pomieszczą :D

Od ponad tygodnia mam dramat przy zasypianiu... lewy bok źle prawy źle. ..i tak się kręcę póki nie zasne padnięta :/ na jednym i na drugim boku zaczyna mi sie kręcić w głowie, a to prowadzi do mdłości...chwilowa poprawa po zmianie boku i od nowa.. :(

Córka poprzedniej nocy postanowiła nie spac w h 3-6, po czym chwile po 8 obudził nas Pan koszacy trawę... oby dziś spala spokojnie

Lecę spać, mam nadzieję, że rano zobaczę juz jakieś wieści od Oli :)

Dobranoc!
    Sylwia i Niki, mnie najbardziej wkurza jak w sobotę rano śmieciarka podjeżdża i robią taki hałas, że spać się już nie da.....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Skurcze co 5 min i pojawiło sie lekkie krwawienie, jestesmy w drodze do szpitala
    Jej -> Asia, to już widać na kogo pełnia podziałała :-) 3mam kciuki!

Ja się w nocy znowu obudziłam z irracjonalnym lękiem, że to już.... Może to mała mnie obudziła?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Aneta mam pytanko do Ciebie. Lekarz Ci mowil do kiedy brac magnez? Mam nadzieję ze po wizycie wtorkowej juz nie będę musiała go zazywac bo juz mi te tabletki uszami wychodzą ;)
    Mi kazał wszystko (luteina i magnez) odstawić we wtorek :)

Reni@ lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

ja, cala noc i wieczor mialam okropny ból w okolicy pachwin i podbrzusza na zadnym boku lezec nie moglam bo tak mnie bolalo...to taki bol ze chwilami zlapal 20 minut ttzymal im przecjodzilo, taz tez boli ale bardziej to ciagly nie przerwany bol jak bym zaraz miala dostac okres...nospa nie pomaga na to... piersi zrobily mi sie jeszcze bardziej twarde jak kamienie ze az mnie bola  niemchce jechac do szpitala bo beda mnie tam kisic przez weekend a zadnych konkretow.. do tego mam duzo sluzu i mini galaretki zoltawo-biale..hmmm
    ruchy malego czuje normalnie.
    a czy siedze czy leze to stale mnie boli.... :/ ehh sama juzmnie wiem co robic

Co myslicie ?

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I cały czas Cię boli Sarcia?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jesli tak dlugo Cię boli to może podejdź na IP. Albo zadzwon do lekarza jak masz możliwość

Asia - powodzenia! Szybkiego porodu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, trzymam kciuki!! Oby było szybko i książkowo :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123, spróbuj ciepłą kąpiel

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie caly czas mnie boli z przerwami moze na chwile. W nocy to moze spalam z jakies 3 godzinymi budzil mnie wlasnie, ten bol :/..inaczej okreslic tego nie umiwm jedynie jako ciagly bol jak bym okres miala dostac,, i te piersi naprawde sa jak skaly o.O

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak bolało kilka dni przed porodem.. taki ból mocny miesiączkowy. Dopiero za 3 razem to było TO i strzelily wody ale po całym dniu boku na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkaarr

racja, moze sobie wejde do letniej wody i to troche pomoze? No bo jesli nie przejdzie to bede zmuszona jechac na ip, a tam juz aiem co mnie czeka poloza mniemdo szpitala bo beda sprawdzac skad te bole sa...no u nas nie wypuszczaja po badaniu tylko zaraz na oddzial klada

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak masz mieć cc to może dzwon do giną ;) albo na ktg leć to zobaczysz czy skurcze się robią

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu mam nadzieje ze juz masz maleństwo przy sobie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka

no wlasnie sie obawiam czy to nie jakies zwiastuny tego, chcociaz w poniedzialek mam wizyte u mojefo gina to bym chciala na nia dotrwac bo mam o 9 z samego rana...moze przejdzie , ryzykowac ani meczyc sie niw bede. Czyzby moj syn sugerowal sie terminem z om na 2.10 ? Bo jesli tak to sie nie stresuje bo w niedziele bedzie 39tc w tym skonczonych 38 tc, wiec wszystko mozliwe..

no dokladnie to, takie bol jak na @ :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, od mniej więcej tygodnia wywaliło mi straszne rozstępy na brzuchu. Boli cholernie ta skóra i swędzi. Mam prawie rany. Wpadłam na pomysł, żeby posmarować to sudocremem, bo nic mi już nie pomaga. Mogę czy nie bardzo?

O matko,współczuję bólu. Nie wiem czy sudocrem jest dobry do tego. Na pewno masło shea by się nadało, bo ma właściwości gojące.

• India9 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, jeśli boli nie przestaje to ja bym chyba pojechała sprawdzić mimo wszystko, chociaż z drugiej strony ruchy czujesz, więc nie ma powodu do zmartwień...

Jeju, zapowiada się dzień czekania na wieści :-)
    Ja Wam będę w miarę możliwości nadawała z porodówki na żywo haha ;-)

Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Co za noc, bolesne skurcze co 7 min. Boli krzyż i podbrzusze. Nie wiem czy przeczekać czy jechać do szpitala. Próbuje przespać ale budzi mnie ból :( jak pojadę do szpitala i okaże sie ze nic sie nie dzieje to beda chcieli mnie zostawić a wolałabym w domu byc..

Co 7 minut to często. Hmm pojechałem sprawdzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Skurcze co 5 min i pojawiło sie lekkie krwawienie, jestesmy w drodze do szpitala

O matko, doczytałam. Powodzenia! ☺

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sprawdzić. Nie czekaj do pon. Bo powinno już przejść.

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ