Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoj maz chyba tez sie malego doczekac nie moze xD bo w nocy mamrotal do mnie przez sen "maly sie rusza" a ja do niego mowiee cooo co ty gadasz ??a on do mnie tak, tak pocalowal mnie w czolo i spal dalej a ja mialam z tego nie zly ubaw haha
lu.iza, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Ola trzymamy kciuki, 37 tydzień juz spokojnie można rodzić, Maluszek da sobie w 100%rade:)
Niecierpliwa, ja mysle ze Ty w weekend będziesz juz tulic Maleństwo:)
My przespaliśmy całą noc, spokojnie, zresztą jak zawsze,skurczy żadnych od dawna nie mama, teraz gotujemy sobie jaglaneczke i rozpoczynamy kolejny dzień walki z krzyczącymi do mnie słodyczami z szafki:P
Mierze sobie kilka razy dziennie odwód brzucha, nie wiem czy to jakis sens ma ,ale czuje sie troche spokojniejsza. Przyśpieszyłam sobie wizyte, idziemy 23, o niczym innym nie mysle tylko o tym pieprzonych wodach płodowych. -
szynszyl wrote:kkkaaarrr kuruj się, maluszek na pewno poczeka chwilkę
położyłam sobie dzisiaj podkłady pod prześcieradło, jakoś przeraża mnie wizja obudzenia się w mokrym łóżku
ja tak myślę co by jeszcze męża wykorzystaćteż się boję trochę tego potem, może nie będzie źle (oby)
szynszyl lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Hej. A ja się dziś nie wyspalam, uprałam moja poduszkę ciążowa C i wszystkie kości mnie bolą, masakra. Ta poduszka to istny cud świata. Mam nadzieje ze zaraz wyschnie.
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wam powiem ze im blizej konca to kazda kobieta ma przeczucia ze zaraz urodzi, ale tak szcserze to ja mysle ze gdziez swiadkmiw chcemy miec juz dzieci przy sobie, bo nam juz ciezko, wzzystko boli itd. Ale to chyba tylko same siebie nakrecamy jesli nic sie nie dzieje to nie ma co sobie wmawiac i doszukiwac sie wczesniejszego porodu, bo ja juz czulam ze urodze na poczatku wrzesnia i co chwila czuje ze urodze wiec pezestalam juz omtym myśleć bo i tak napewno dochodze do wyznaczonego terminu. A w ogole rodzace po raz pierwszy to nie liczyka bym na szybkie dozwiazanie a raczej na przenoszeniw ciazy
-
kkkaaarrr wrote:No właśnie bylam wczoraj u lekarza i dowiedziałam się tylko tyle, że na antybiotyk za wcześnie, płuca czyste, węzły powiekszone jak balony, więc organizm podjął walkę, mam dalej wspomagać sie srodkami naturalnymi i wrócić po antybiotyk jak nie przejdzie do pon... liczyłam na cos więcej...
noc masakra, chyba nawet jakąś małą gorączkę miałam, teraz idę zjeść kolejny ząbek czosnku, lubię czosnek, ale w tych ilościach już nie mogę na niego patrzeć...
mizzelka, dziękuję za pocieszenie opowieścią o mamie. Mam nadzieję, że mi to choróbsko po prostu przejdzie i żadne czarne scenariusze nie będą grane!!
Ja co prawda wypiłam tylko raz, ale mąż się tym wyleczył i też zasłyszał dużo pozytywnych opinii w tym temacie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 10:36
-
sarcia123 wrote:moj maz chyba tez sie malego doczekac nie moze xD bo w nocy mamrotal do mnie przez sen "maly sie rusza" a ja do niego mowiee cooo co ty gadasz ??a on do mnie tak, tak pocalowal mnie w czolo i spal dalej a ja mialam z tego nie zly ubaw haha
dzisiaj wróciłam z wc a on rękę na brzuszek położył to mu mówię że Basia śpi hehe zabrał i się przekręcilam na bok
oboje się nie możemy doczekać. Im bliżej tym bardziej się niecierpliwię
-
India9 wrote:Uprałaś całą poduszkę czy tylko poszewkę? Bo się zastanawiałam czy te poduchy można prać bez obaw, że się coś tam pozwija w środku
-
sarcia123 wrote:Ja wam powiem ze im blizej konca to kazda kobieta ma przeczucia ze zaraz urodzi, ale tak szcserze to ja mysle ze gdziez swiadkmiw chcemy miec juz dzieci przy sobie, bo nam juz ciezko, wzzystko boli itd. Ale to chyba tylko same siebie nakrecamy jesli nic sie nie dzieje to nie ma co sobie wmawiac i doszukiwac sie wczesniejszego porodu, bo ja juz czulam ze urodze na poczatku wrzesnia i co chwila czuje ze urodze wiec pezestalam juz omtym myśleć bo i tak napewno dochodze do wyznaczonego terminu. A w ogole rodzace po raz pierwszy to nie liczyka bym na szybkie dozwiazanie a raczej na przenoszeniw ciazy
sarcia123 lubi tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Sama poszewkę narazie bo czułam ze może być mi ciężko bez niej spać. Ale cała poduszkę wybiorę jak już synek będzie na świecie.
Ola - jej! Ale nocna niespodzianka, pisz nam co się dzieje w miarę możliwości oczywiście
Sarcia - nie wiem czy to jakaś reguła,że pierworódki mają nosić dłużej, bo ja np. synka urodziłam 12 dni przed TP i w ogóle wtedy nie czułam, że zaraz urodzę czy coś. Teraz nastawiam się na poród w październiku,ale biorę pod uwagę każdą opcję - że może być wcześniej, może o czasie, a może po.
Mnie tylko ta lekarka na IP uświadomiła, że równie dobrze może się zacząć w każdej chwili i ja się bardzo martwię o łóżko, że w razie w będzie długo schłochociaż w pierwszej ciąży tak jak Reni@ wody mi poleciały w szpitalu przed partymi
-
nick nieaktualnyPewnie ze nie ma reguły
ja pierwzza corke urodzilam pod koniec 41 tygodnia ciazy
teraz tyle chodzic nie bede bo szybciej na cc pojde niz to nastapi
ale tez mam stresa zeby szybciej ten gogus sie nie pchal
U mnie rowne 3 tygodnie do spotkania z synkiem, 20 dni do pojscia do szpitala aaaaaaaa , chyba dam nofe z tej porodowki tak mnje strach oblecial na sama mysl.
A w poniedziałek na 9.15 wizyta to sie dowiem co u malego slychac i ile ten slon wazy bo patrzac po sile ruchow to chyba z toneSylwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ola_85 trzymam kciuki, u Ciebie juz donoszona ciaz, wiec sie nie martw
!
Pielegniarka, pzrez to bialko??
Reni@ zdublowalysmy sieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:54
Reni@ lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny