X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wody w 1 ciazy odezly jak mialam juz skurxze i wstalam siusiu i wody chlupnely wproet na moje kapcie ale to bylomw szpitalu to sie niw zmartwilam :)

No ja mam jeszcze 21 dni do terminu ciecia i tez odliczam dni, skreslam na kalendarzu a moje dziecko ciagle buszuje....kiedymon odpoczywa ?

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku... Od dwóch dni mam zgage. Pierwszy raz w życiu. Zupełnie nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić :( nachodzi mnie wieczorem jak leżę i próbuje spać. Pije zimne mleko ale pomaga tylko na chwilę :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia

kup sobie rennie w aptece i bierz, w ciazy mozna stosowac imna zgage pomaga super

Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam rennie. Można nawet 10 tabletek dziennie w ciąży. Staraj się też jeść co 2-3 godz małe porcje,to też pomaga.

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to chodzi że ja w ogóle apetytu nie mam :( nie wiem jak to dziecko urośnie bo ja prawie nic nie jem. Zwyczajnie czuję się pełna. Na nic nie mam ochoty...

Dzięki! Kupię przy najbliższej okazji jak tylko będę w pobliżu apteki albo wyślę męża. Nie wiedziałam że można takie leki w ciąży!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna, mozna spokojnie to kazdy lekarz i farmaceuta ci powie no i ulotka dolaczna do leku :)

Ja tez mam obrzydzenie do jedzenie jem na sile bo glodna jestem i musze a wcale checi nie mam, chyba przez ten koniec ciazy....pogoda tez na ro wplywa tak myslw.

A co do KTG to ja w ciazy ani razumnie mialam jeszcze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    dziewczyny czy ja mam jechac na te cholerna izbe z wynikiem białka wydalanego 265mg/24godz. gdzie norma <150

Ja nie mam pojęcia niestety. Nie pomogę.

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)
    Życzę przespanej nocy, spokojnych snów, rzadkich wizyt w toalecie i wygodnych pozycji.

marlon, KKasiaKK, Sylwia91, Pumpkin, Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • Aga85 Koleżanka

Wysłany: 16 września 2016, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam też jest tak duszno i się tak pocicie?
    Mi cały czas duszno i gorąco i poce się bardzo. Nie wiem czy to przez to ze mnie łapie to przeziebienie czy to po prostu przez to ze to juz końcówka ciąży i stad te objawy.
    Mierze sobie ciśnienie kilka razy dziennie i mam w normie a puls to wiadomo podwyższony ale to też normalne.
    Oczywiście standardowo w nocy spać nie moge. Otwieram okno bo jest mi bardzo duszno.
    Czy Wy też tak macie???

Aga
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę co niektórym z Was braku, bądź zmniejszonego apetytu, bo ja to nawet o tej porze zjadłabym konia z kopytami :-P Ale, ale...spróbujemy przetrwać z tym moim małym szubrownikiem w brzuszku chociaż do 7, co by na dworzu było już na tyle jasno, że nie będę musiała montować śniadania z na wpół przymkniętymi oczami :-)

Łohoho, ależ się nam szykuje wysyp maluszków 29.09 <3 Nie mogę się już doczekać tych wspaniałych wieści o kolejnych narodzinach, jakie będą tutaj napływać ;-)

marlon lubi tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja się dziś nie wyspalam, uprałam moja poduszkę ciążowa C i wszystkie kości mnie bolą, masakra. Ta poduszka to istny cud świata. Mam nadzieje ze zaraz wyschnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 06:44

Pumpkin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, u nas noc jak zawsze koszmarna przywyklam juz milion razy bieganie do wc itd. No ogolem duchota to jedt wszedzie ja tez spalam otwartym oknem, ale teraz noce sa juz chlodne i dzis okno zamykam bo w nocy zimno mi bylo o.O

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    O to chodzi że ja w ogóle apetytu nie mam :( nie wiem jak to dziecko urośnie bo ja prawie nic nie jem. Zwyczajnie czuję się pełna. Na nic nie mam ochoty...

Dzięki! Kupię przy najbliższej okazji jak tylko będę w pobliżu apteki albo wyślę męża. Nie wiedziałam że można takie leki w ciąży!

Właśnie wtedy się pojawia zgaga, jak są długie przerwy pomiędzy posiłkami. Spróbuj co 2-3 godz chociaż coś na prawdę malutkiego zjeść i wypić, żeby coś było w żołądku.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam Rennie na zgage. Dziala cuda

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • a.badziak Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im bliżej tych naszych terminów tym coraz więcej piszecie... Nie nadążam czytać, a o odpisywaniu nawet nie myślę(:

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj strasznie stwardnial brzuch. Położyłam się. Brzuch jak kamień, a synek intensywnie wpychal mi nóżki pod żebra. Wzięłam 2 tabletki magnezu. Nic. Poszlam pod prysznic. Kamień. Poszlam spać. Po 1,5 godziny wstalam na siku. Kamień. Dopiero koło 5 stal się ciut mniej twardy. Poczulam nareszcie ruchy dziecka. Teraz też taki poltwardy ten brzuch...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Kkkaaarrr współczuję, ja niedawno wyszłam z przeziębienia. U mnie działa sok malinowy na gorąco. Wypić i do łóżka pod kołderkę i mocno się wypocić. 2 dni i po przeziębieniu. Ale jak u Ciebie tak się ciągnie to może lepiej idź do lekarza.
    No właśnie bylam wczoraj u lekarza i dowiedziałam się tylko tyle, że na antybiotyk za wcześnie, płuca czyste, węzły powiekszone jak balony, więc organizm podjął walkę, mam dalej wspomagać sie srodkami naturalnymi i wrócić po antybiotyk jak nie przejdzie do pon... liczyłam na cos więcej...
    noc masakra, chyba nawet jakąś małą gorączkę miałam, teraz idę zjeść kolejny ząbek czosnku, lubię czosnek, ale w tych ilościach już nie mogę na niego patrzeć...

mizzelka, dziękuję za pocieszenie opowieścią o mamie. Mam nadzieję, że mi to choróbsko po prostu przejdzie i żadne czarne scenariusze nie będą grane!!

mizzelka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Mnie wczoraj strasznie stwardnial brzuch. Położyłam się. Brzuch jak kamień, a synek intensywnie wpychal mi nóżki pod żebra. Wzięłam 2 tabletki magnezu. Nic. Poszlam pod prysznic. Kamień. Poszlam spać. Po 1,5 godziny wstalam na siku. Kamień. Dopiero koło 5 stal się ciut mniej twardy. Poczulam nareszcie ruchy dziecka. Teraz też taki poltwardy ten brzuch...
    Jak masz wannęto może sprobuj kąpiel, mi to najbardziej pomaga na twardnienie brzucha. Pod prysznicem sie stoi i brzuch nie może się całkiem wyluzować, a jak położe sie w wannie i polewam brzuszek wodą to zazwyczaj przynosi szybko ulgę

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Ciężka noc za nami. Spać nie mogłam na żadnym boku, gorąco. A jak już przysnelam to o 2:30 mój mąż dostał telefon z pracy i musiał jechać. I po spaniu bo czekałam aż wróci. Do 3:30. Potem już mi się jeść zachciało. Wiec herbata kanapki. Jak mnie ssanie złapie to nie ma zmiłuj. Flaki mi się przekrecaja na drugą stronę. Teraz siedzę i czekam na ktg.
    W tym krótkim śnie to mialam takie sny ze szok. Śnil mi się niemowlak pływający jak olimpijczyk w jeziorze. I jamnik który bez przerwy spał gdziekolwiek by go nie położyć i parada wojskowa z czołgami pod moim blokiem. Czy ja wariuje?!

NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Reni@, Blu, Pumpkin, Chwilka84, India9, Rutelka, mizzelka lubią tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lipnie. Wstawanie do toalety (znowu się pojawiło to coś, więc chyba jakaś kolejna porcja),kłucie w szyjce, przeczyściło mi trochę jelitka, skurcze i bóle krzyża, brzuch twardy i do tego zaczął niemiłosiernie swędzieć. Jestem nieprzytomna! Wyprawiłam męża do pracy i chyba spróbuję się zdrzemnąć.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ