Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
witam się niedzielnie
ja się obudziłam przed 4 z bólem brzucha takim okresowym, pokręciłam się po domu, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, rozważałam nawet kąpielale obudziłam męża chwilkę go pomęczyłam rozmową i usnęłam
ale nadal troszkę boli. To już chyba taki czas, że ma boleć
Kai koleżanka nauczycielka urodziła w Wasze święto
ja w sumie chcę urodzić w październikunastawiam się na 03.10
Pumpkin ja też nie wiem czego oczekiwać po skurczach i jak to wygląda, choć faktycznie wszyscy mówią, że tego nie da się nie zauważyć
pamiętam, że kiedyś dawno temu oglądałam taki program o dziewczynach, które nie wiedziały, że są w ciąży i nagle zaczęły rodzić hihi i nie wiem jak można nie zauważyć
Rutelko piękna robota ^^ tak cudnie to wygląda, że chce się trafić na listę
do końca dzisiejszego dnia w smyku stacjonarnym -20%, a internetowym darmowa wysyłka.Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:A u nas dzisiaj leniwa niedziele, moj maz zjadl sniadanie i poszedl spac bo go glowa boli, corka oglada bajki, a ja wstawilam zmywarke i tez sobie leze, bo tez mnie glowa pobolewa....zrobilam sobie liste w kalendarzu co spakowac do szpitala zeby o czyms nie zapomniec, wczoraj zmgrubsza pozbieralam wzzystkie rzeczy w jedno miejsce zeby czegos nie pominac, poprzelewalam szampon, zel i mydło do malych pojemniczkow tych samolotowych 100 ml w zupelnosci to wystarczy i zajmuje malo miejsca
a u was jak, tam torby juz pelne ???sarcia123, Rutelka lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Chwilka84
zazdroszcze przespany h nocy ja to od dobrych 2 miesiacy ani jednej nocy w calosci nie przespalam -
nick nieaktualnyIndia
No to prawda , te pojemniczkimzupelnie wystarcza i tak sie wie ej teho nie zuyzje,rzeciez pol litra zelu na jedmo mhcie nikt na siebie nie wylewa, a stwierdzilam ze na to bede tomwszystko targac , a butle,0,5 l duzo miejsca zjmuja i sazbedneIndia9 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane... Wróciłam niedawno do domu(: Zapis ktg prawidłowy szyjka 1,5cm, wszystko jeszcze pozamykane i p. doktor stwierdziła że jeszcze mam z tydzień wytrzymać, bo niby donoszona, ale im dłużej w brzusiu tym lepiej(;
Pytanie z innej beczki czy w szpitalach wymagają książeczki ubezpieczeniowej? Ja pracuję, ale byłam przekonana że działa już ten system EWUś czy jakoś tam i nie trzeba mieć tych książeczek ubezpieczeniowych. -
szynszyl wrote:ja się obudziłam przed 4 z bólem brzucha takim okresowym, pokręciłam się po domu, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, rozważałam nawet kąpiel
ale obudziłam męża chwilkę go pomęczyłam rozmową i usnęłam
ale nadal troszkę boli. To już chyba taki czas, że ma boleć
Sama też od jakichś dwóch dni odczuwam wieczorami takie bóle okresowe, ale Oliwcia zapewnia mamę, że ona chętnie posłucha jeszcze bajek od strony brzucha
I my witamy się niedzielnie
Śmigamy dziś z mężem na roczek jego siostrzenicy. Swoją drogą, gdyby ktoś rok temu powiedział mi, że za 12 miesięcy sami będziemy spodziewać się maleństwa, w życiu bym nie uwierzyła. Tymczasem lada moment kruszyna będzie już z nami
szynszyl lubi tę wiadomość
-
a.badziak wrote:Hej kochane... Wróciłam niedawno do domu(: Zapis ktg prawidłowy szyjka 1,5cm, wszystko jeszcze pozamykane i p. doktor stwierdziła że jeszcze mam z tydzień wytrzymać, bo niby donoszona, ale im dłużej w brzusiu tym lepiej(;
Pytanie z innej beczki czy w szpitalach wymagają książeczki ubezpieczeniowej? Ja pracuję, ale byłam przekonana że działa już ten system EWUś czy jakoś tam i nie trzeba mieć tych książeczek ubezpieczeniowych.
Ja mieszkam na Śląsku wiec mamy karty chip'owe i po włożeniu takiej karty do czytnika Ewuś pokazuje czy jest się ubezpieczonym. Nie posiadam wogóle książeczki ubezpieczeniowej -
a.badziak wrote:Pytanie z innej beczki czy w szpitalach wymagają książeczki ubezpieczeniowej? Ja pracuję, ale byłam przekonana że działa już ten system EWUś czy jakoś tam i nie trzeba mieć tych książeczek ubezpieczeniowych.
U nas w Łodzi obowiązuje ewus, żadnej ksiązeczki, nikt ode mnie nie chiał,ani potwierdzenia o składkach.
a.badziak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tak samo daje dowod albo pesel dyktuje i oni sobie sprawdzaja w systemie. Ale tym sie nie ma co przejmowac bo kazda ciezarna jest objeta ochronna ubezpieczenie odgornie przez panstwo do 6 tygodnia po porodzie takze tym to juz w ogole nie ma co sie martwic
-
Sylwia91 wrote:U mnie dzisiaj skurcze... Kilka było regularnych co 1-2min a aplikacja pora na bobasa stwierdziła że rodze... No ładnie. Teraz też znowu skurcz za skurczem
jak się nie uspokoi to czeka mnie znowu ip ;(
Jak sie nie uspokoi to lepiej jechać , dostaniesz kroplówkę
Mam nadzieje zę jednak samo sie wyciszy -
W Bydgoszczy tez już nie pamietam kiedy widziałam u kogokolwiek leg. ubezpieczeniową , ja tez zwykle daje dowód albo podaje pesel. Ponadto ciężarne nawet jeśli nie sa ubezpieczone to sa objęte darmowa opieka medyczna.
-
Sylwia91 wrote:U mnie dzisiaj skurcze... Kilka było regularnych co 1-2min a aplikacja pora na bobasa stwierdziła że rodze... No ładnie. Teraz też znowu skurcz za skurczem
jak się nie uspokoi to czeka mnie znowu ip ;(
Kurcze skurcze co minutę-dwie trwające minutę lub dłużej to ja miałam na porodówce.... -
India9 wrote:A ile Cię taki skurcz trzyma?
Kurcze skurcze co minutę-dwie trwające minutę lub dłużej to ja miałam na porodówce....dziewczyny ja dopiero skończyłam dzisiaj 34tc... ;(
-
No masakra jakaś.. A jeszcze dziś rano stwierdziłam że spokojnie do 11 października wytrzymam bo skurczy nie mam wcale... To się pochwaliłam. Chociaż czuję teraz że już słabną, cały czas sprawdzam co ile są i ile trwają...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 14:36