WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się niedzielnie :)

ja się obudziłam przed 4 z bólem brzucha takim okresowym, pokręciłam się po domu, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, rozważałam nawet kąpiel :) ale obudziłam męża chwilkę go pomęczyłam rozmową i usnęłam :) ale nadal troszkę boli. To już chyba taki czas, że ma boleć :)

Kai koleżanka nauczycielka urodziła w Wasze święto :)

ja w sumie chcę urodzić w październiku :D nastawiam się na 03.10 :)

Pumpkin ja też nie wiem czego oczekiwać po skurczach i jak to wygląda, choć faktycznie wszyscy mówią, że tego nie da się nie zauważyć :)

pamiętam, że kiedyś dawno temu oglądałam taki program o dziewczynach, które nie wiedziały, że są w ciąży i nagle zaczęły rodzić hihi i nie wiem jak można nie zauważyć :D

Rutelko piękna robota ^^ tak cudnie to wygląda, że chce się trafić na listę :)

do końca dzisiejszego dnia w smyku stacjonarnym -20%, a internetowym darmowa wysyłka.

Rutelka, Chwilka84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A u nas dzisiaj leniwa niedziele, moj maz zjadl sniadanie i poszedl spac bo go glowa boli, corka oglada bajki, a ja wstawilam zmywarke i tez sobie leze, bo tez mnie glowa pobolewa....zrobilam sobie liste w kalendarzu co spakowac do szpitala zeby o czyms nie zapomniec, wczoraj zmgrubsza pozbieralam wzzystkie rzeczy w jedno miejsce zeby czegos nie pominac, poprzelewalam szampon, zel i mydło do malych pojemniczkow tych samolotowych 100 ml w zupelnosci to wystarczy  i zajmuje malo miejsca :)

a u was jak, tam torby juz pelne ??? :)
    Ja też postawiłam na pojemniczki samolotowe :-)

sarcia123, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Chwilka84

zazdroszcze przespany h nocy ja to od dobrych 2 miesiacy ani jednej nocy w calosci nie przespalam :(
    Ja w całości ani jednej od początku ciąży nie przespałam, bo na mnie hormony ciążowe działały i od początku wstawałam po kilka razy do toalety....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też chcę urodzić w październiku, byle nie pierwszego i byle przed dwudziestym :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India

No to prawda , te pojemniczkimzupelnie wystarcza i tak sie wie ej teho nie zuyzje,rzeciez pol litra zelu na jedmo mhcie nikt na siebie nie wylewa, a stwierdzilam ze na to bede tomwszystko targac , a butle,0,5 l duzo miejsca zjmuja i sazbedne

India9 lubi tę wiadomość

• a.badziak Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane... Wróciłam niedawno do domu(: Zapis ktg prawidłowy szyjka 1,5cm, wszystko jeszcze pozamykane i p. doktor stwierdziła że jeszcze mam z tydzień wytrzymać, bo niby donoszona, ale im dłużej w brzusiu tym lepiej(;
    Pytanie z innej beczki czy w szpitalach wymagają książeczki ubezpieczeniowej? Ja pracuję, ale byłam przekonana że działa już ten system EWUś czy jakoś tam i nie trzeba mieć tych książeczek ubezpieczeniowych.

km5scbxmnqd7jrtx.png
  • Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    ja się obudziłam przed 4 z bólem brzucha takim okresowym, pokręciłam się po domu, nie wiedziałam co ze sobą zrobić, rozważałam nawet kąpiel :) ale obudziłam męża chwilkę go pomęczyłam rozmową i usnęłam :) ale nadal troszkę boli. To już chyba taki czas, że ma boleć :)
    Chyba rzeczywiście nastał taki czas, że ma boleć - a my mamy być zwarte i gotowe w razie gdyby akcja nabrała tempa :D Sama też od jakichś dwóch dni odczuwam wieczorami takie bóle okresowe, ale Oliwcia zapewnia mamę, że ona chętnie posłucha jeszcze bajek od strony brzucha :P

I my witamy się niedzielnie :)
    Śmigamy dziś z mężem na roczek jego siostrzenicy. Swoją drogą, gdyby ktoś rok temu powiedział mi, że za 12 miesięcy sami będziemy spodziewać się maleństwa, w życiu bym nie uwierzyła. Tymczasem lada moment kruszyna będzie już z nami <3

szynszyl lubi tę wiadomość

klz9upjyjtca1iud.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie. Ja dziś przespalam całą noc ale za to miałam kilka snów m.in. śniło mi się że urodziłam chłopca i płakałam że to nie moje dziecko, że ja mam dziewczynkę przecież ;-) hmm mam nadzieję że to nie sen proroczy.
    Miłego dnia :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:
    Hej kochane... Wróciłam niedawno do domu(: Zapis ktg prawidłowy szyjka 1,5cm, wszystko jeszcze pozamykane i p. doktor stwierdziła że jeszcze mam z tydzień wytrzymać, bo niby donoszona, ale im dłużej w brzusiu tym lepiej(;
    Pytanie z innej beczki czy w szpitalach wymagają książeczki ubezpieczeniowej? Ja pracuję, ale byłam przekonana że działa już ten system EWUś czy jakoś tam i nie trzeba mieć tych książeczek ubezpieczeniowych.

Ja mieszkam na Śląsku wiec mamy karty chip'owe i po włożeniu takiej karty do czytnika Ewuś pokazuje czy jest się ubezpieczonym. Nie posiadam wogóle książeczki ubezpieczeniowej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.badziak wrote:

U nas w Łodzi obowiązuje ewus, żadnej ksiązeczki, nikt ode mnie nie chiał,ani potwierdzenia o składkach.

a.badziak lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj skurcze... Kilka było regularnych co 1-2min a aplikacja pora na bobasa stwierdziła że rodze... No ładnie. Teraz też znowu skurcz za skurczem :( jak się nie uspokoi to czeka mnie znowu ip ;(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam nawet książeczki ubezpieczeniowej. Podaję dowód i sprawdzają w systemie EWUŚ.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo daje dowod albo pesel dyktuje i oni sobie sprawdzaja w systemie. Ale tym sie nie ma co przejmowac bo kazda ciezarna jest objeta ochronna ubezpieczenie odgornie przez panstwo do 6 tygodnia po porodzie takze tym to juz w ogole nie ma co sie martwic

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    U mnie dzisiaj skurcze... Kilka było regularnych co 1-2min a aplikacja pora na bobasa stwierdziła że rodze... No ładnie. Teraz też znowu skurcz za skurczem :( jak się nie uspokoi to czeka mnie znowu ip ;(

Jak sie nie uspokoi to lepiej jechać , dostaniesz kroplówkę

Mam nadzieje zę jednak samo sie wyciszy

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bydgoszczy tez już nie pamietam kiedy widziałam u kogokolwiek leg. ubezpieczeniową , ja tez zwykle daje dowód albo podaje pesel. Ponadto ciężarne nawet jeśli nie sa ubezpieczone to sa objęte darmowa opieka medyczna.

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    A ile Cię taki skurcz trzyma?
    Kurcze skurcze co minutę-dwie trwające minutę lub dłużej to ja miałam na porodówce....

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    A ile Cię taki skurcz trzyma?
    Kurcze skurcze co minutę-dwie trwające minutę lub dłużej to ja miałam na porodówce....
    Od 20 do 40 kilku sekund. Najdłuższa przerwa miedzy skurczami 4 min, najkrótsza 1min. :( dziewczyny ja dopiero skończyłam dzisiaj 34tc... ;(

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Od 20 do 40 kilku sekund. Najdłuższa przerwa miedzy skurczami 4 min, najkrótsza 1min. :( dziewczyny ja dopiero skończyłam dzisiaj 34tc... ;(

Jedź na IP, nie ma co ryzykować

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia jedz na IP, nawet sie nie zastanawiaj.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra jakaś.. A jeszcze dziś rano stwierdziłam że spokojnie do 11 października wytrzymam bo skurczy nie mam wcale... To się pochwaliłam. Chociaż czuję teraz że już słabną, cały czas sprawdzam co ile są i ile trwają...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 14:36

‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ