X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiezz to nie chodzi nawet o te skurcze ale o to zeby czasami sie rozwarcie nie robilo, jesli to sa typowo skurcze to pojedz niech sprawdza, bo co innego moje bole ciagle jak na okres a co innego skurcze w miare regularne, a tak to w szpitalu wycisza w razie w

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no tu akurat skurcze... Pamiętam z ostatniego pobytu na patologii jak były skurcze na ktg na 90%... Na szczęście przechodzi wszystko i jest już lepiej. Rozwarcie mam od dawna lekkie i mam pessar :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja miałam jeden taki dzień i też miałam skurcze raz co 5 min, raz co 2 min i mi nie przechodziło po nospie. Ustały dopiero na wieczór. Nie jest powiedziane, że to już te porodowe. Porodowe będą na pewni regularne, coraz dłuższe i intensywność będzie narastała.
    Ja bym pojechała na IP, podłączą Cię pod KTG i przeanalizują wykres. I tak jak dziewczyny napisały sprawdzą co z szyjką.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie no tu akurat skurcze... Pamiętam z ostatniego pobytu na patologii jak były skurcze na ktg na 90%... Na szczęście przechodzi wszystko i jest już lepiej. Rozwarcie mam od dawna lekkie i mam pessar :(
    Jak przechodzi to weź magnez i no-spę, jeśli jeszcze nie brałaś

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wzięłam no spe. Ja i tak już biorę dziennie maksymalną dawkę no spy :(

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to Cię tylko tak postraszyło

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz kochana że ja też mam taką nadzieję. Wiem, że skończone 34 tygodnie to i tak dobry wynik, ale gin mówi że dobrze będzie te 36 skończyć. O 37 nie marzę, ale różnie może być. W każdym razie jakby nie było to chociaż 2 tygodnie jeszcze zostało. Narazie się uspokoiło trochę więc nie wstaję. Leżę grzecznie w łóżku

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jest powiedziane, ze po zdjeciu pesara zaraz urodzisz, znajomej pessar zdjecli w 37 tc a urodzidzila w 40 tc i to po wywolaniu jezszcze o.O

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja to wszystko wiem tylko że ja czuję że jak odstawie leki to będą skurcze.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zawału dostane. Poszłam siku bo mnie tak strasznie gniotło na pęcherz. Stoję nad kibelkiem i wcale nie mogę zrobić siku na sile musiałam wycisnąć. Coś poleciało. Założyłam gacie i poczułam ze coś wylecialo. Patrzę a tam plama śluzu. Po prostu wzięło i wylecialo. A ja tuman wlazlam pod prysznic gacie upralam i tylek umylam. Teraz mnie polozna pod ktg połączyła bo 15. Powiedziałam jej a ona ze to może być kawałek czopu. Normalnie leżę jak sparalizowana.
    Sorki za dosłownym opis :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka nieźle! Dobrze że jesteś w szpitalu pod opieką! Dawaj znać nam tutaj co się dzieje u Was

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, u Ciebie widać też atrakcje :-)
    Najfajnieszy czas teraz na forum będzie - codziennie jakieś niespodzianki :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

Mi tez rano wylecial kiu centrymetrowy glut w kolorze zolto-mlecznym o scislej strukturze, wiec moze mialas podpbnie ? Jestes w szpitalu pod opieka to sie nie stresuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez durnowata jestem przeszkadzal mi rozloaony naroznik u corki w pokoju, i go poezlam poskladac i cos mi strzeliwo w kregoslupie zemnawdt chodzic ani siedziec nie moge bo tak mnie boli :/ i w dodarku trzesa mi sie dzis co chwila rece, zwaruuje :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia Ty się lepiej połóż i odpocznij :*!

Ja idę się przespać skoro skurcze ustąpiły trochę. Mam nadzieję że noc przespie w domu i obędzie się bez niespodzianek z wypadami na ip...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91

Masz racje, a jasama siebie oszukujeze mam sil niewiadomo ile, i mam za swoja glupote :/

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia odpoczywaj dużo jak się wyciszyło to ok. Jak będzie się to powtarzać to jedź lepiej na IP, żeby sprawdzili co i jak. Dobrze by było, żebyś jeszcze wytrzymała chociaż do końca września.
    Pielęgniarka może coś się u Ciebie zaczyna. Jesteś teraz pod opieką w szpitalu, to najważniejsze.
    Ale się dzieje.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro razem ze mna wizytuje :)?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz nie będzie chyba dnia bez rewelacji :)

mi się też wydaję, że książeczki ubezpieczeniowe już nie funkcjonują, sprawdzają pesel i już :)

sylwia śpij i wypoczywaj póki się da. jakby się coś działo to lepiej pojechać do szpitala, będziesz miała pewność.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kto jutro razem ze mna wizytuje :)?

Ja, ja! Na 13! :) juz odliczam godziny :)

sarcia123, Sunshine89 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ