WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiezz to nie chodzi nawet o te skurcze ale o to zeby czasami sie rozwarcie nie robilo, jesli to sa typowo skurcze to pojedz niech sprawdza, bo co innego moje bole ciagle jak na okres a co innego skurcze w miare regularne, a tak to w szpitalu wycisza w razie w

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no tu akurat skurcze... Pamiętam z ostatniego pobytu na patologii jak były skurcze na ktg na 90%... Na szczęście przechodzi wszystko i jest już lepiej. Rozwarcie mam od dawna lekkie i mam pessar :(

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja miałam jeden taki dzień i też miałam skurcze raz co 5 min, raz co 2 min i mi nie przechodziło po nospie. Ustały dopiero na wieczór. Nie jest powiedziane, że to już te porodowe. Porodowe będą na pewni regularne, coraz dłuższe i intensywność będzie narastała.
    Ja bym pojechała na IP, podłączą Cię pod KTG i przeanalizują wykres. I tak jak dziewczyny napisały sprawdzą co z szyjką.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie no tu akurat skurcze... Pamiętam z ostatniego pobytu na patologii jak były skurcze na ktg na 90%... Na szczęście przechodzi wszystko i jest już lepiej. Rozwarcie mam od dawna lekkie i mam pessar :(
    Jak przechodzi to weź magnez i no-spę, jeśli jeszcze nie brałaś

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wzięłam no spe. Ja i tak już biorę dziennie maksymalną dawkę no spy :(

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to Cię tylko tak postraszyło

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz kochana że ja też mam taką nadzieję. Wiem, że skończone 34 tygodnie to i tak dobry wynik, ale gin mówi że dobrze będzie te 36 skończyć. O 37 nie marzę, ale różnie może być. W każdym razie jakby nie było to chociaż 2 tygodnie jeszcze zostało. Narazie się uspokoiło trochę więc nie wstaję. Leżę grzecznie w łóżku

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jest powiedziane, ze po zdjeciu pesara zaraz urodzisz, znajomej pessar zdjecli w 37 tc a urodzidzila w 40 tc i to po wywolaniu jezszcze o.O

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja to wszystko wiem tylko że ja czuję że jak odstawie leki to będą skurcze.. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zawału dostane. Poszłam siku bo mnie tak strasznie gniotło na pęcherz. Stoję nad kibelkiem i wcale nie mogę zrobić siku na sile musiałam wycisnąć. Coś poleciało. Założyłam gacie i poczułam ze coś wylecialo. Patrzę a tam plama śluzu. Po prostu wzięło i wylecialo. A ja tuman wlazlam pod prysznic gacie upralam i tylek umylam. Teraz mnie polozna pod ktg połączyła bo 15. Powiedziałam jej a ona ze to może być kawałek czopu. Normalnie leżę jak sparalizowana.
    Sorki za dosłownym opis :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka nieźle! Dobrze że jesteś w szpitalu pod opieką! Dawaj znać nam tutaj co się dzieje u Was

• India9 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka, u Ciebie widać też atrakcje :-)
    Najfajnieszy czas teraz na forum będzie - codziennie jakieś niespodzianki :-)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka

Mi tez rano wylecial kiu centrymetrowy glut w kolorze zolto-mlecznym o scislej strukturze, wiec moze mialas podpbnie ? Jestes w szpitalu pod opieka to sie nie stresuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez durnowata jestem przeszkadzal mi rozloaony naroznik u corki w pokoju, i go poezlam poskladac i cos mi strzeliwo w kregoslupie zemnawdt chodzic ani siedziec nie moge bo tak mnie boli :/ i w dodarku trzesa mi sie dzis co chwila rece, zwaruuje :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia Ty się lepiej połóż i odpocznij :*!

Ja idę się przespać skoro skurcze ustąpiły trochę. Mam nadzieję że noc przespie w domu i obędzie się bez niespodzianek z wypadami na ip...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91

Masz racje, a jasama siebie oszukujeze mam sil niewiadomo ile, i mam za swoja glupote :/

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia odpoczywaj dużo jak się wyciszyło to ok. Jak będzie się to powtarzać to jedź lepiej na IP, żeby sprawdzili co i jak. Dobrze by było, żebyś jeszcze wytrzymała chociaż do końca września.
    Pielęgniarka może coś się u Ciebie zaczyna. Jesteś teraz pod opieką w szpitalu, to najważniejsze.
    Ale się dzieje.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jutro razem ze mna wizytuje :)?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz nie będzie chyba dnia bez rewelacji :)

mi się też wydaję, że książeczki ubezpieczeniowe już nie funkcjonują, sprawdzają pesel i już :)

sylwia śpij i wypoczywaj póki się da. jakby się coś działo to lepiej pojechać do szpitala, będziesz miała pewność.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kto jutro razem ze mna wizytuje :)?

Ja, ja! Na 13! :) juz odliczam godziny :)

sarcia123, Sunshine89 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ