Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w miarę. Chociaz do 3 kilka razy obudzil mnie synek. Ale ostatnio to norma.
U mnie poki co zadnych bóli okresowych nie ma. Za to wczoraj znów tak mnie szyjka kłuła że mnie zginalo w pół.
I dotrwalam do skonczonego 37 tygodniao dzisiejszym dniu marzylam od czerwca i ta data wydawala się taka odlegla. . .
Jola1985, India9, Sylwia_i_Niki, marlon, Rutelka, Chwilka84, Blu, Jutysia, aneta93, szynszyl, Ibiza, Kasik2, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni@
No to gratki, misja 37 tc zakonczona powodzeniem gratulacje teraz spkkojnie czekac na dalszy rozwoj akcji
Ja jak patrze ile zostalo mi do pprodu to tez jestem w wielkim szoku a nie daqnoo chciałam przekroczyc 30 tc...a tu prosze..
No ja dzis moge swietowac ale to ze wg terminu OM zaczelam 39 tc (38+0)Reni@, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Mnie wczoraj od południa z różną intensywnością łapały skurcze - nieregularne.
Nie przejmuję się nimi - tak ma być. Mojego dopadł syndrom wicia gniazda, powiedział, że czuje potrzebę posprzątania całego mieszkania i wszystkich szafek, zakamarków. Zapowiedział porządki na przyszły weekend -
Skurczami to ja tez juz wogole sie nie przejmuję. Dopóki nie przyjdą te bolesne to luz. Ciekawa tylko jestem jak moja szyjka wygląda
Mam ochotę w tym tygodniu pojechac do kina bo potem przez dlugi czas nie bedzie okazji. Tylko nie wiem czy wysiedzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 08:48
-
nick nieaktualnyJa to chyba zero skurczy jakichkolwiek...
W sumie nie wiem czego szukać - gdzie czujecie te skurcze i jak wyglądają? Czujecie je "w środku" czy w brzuchu jakoś? Jak skurcz w łydce?
Jedyne co mi doskwiera to znów zgaga i ból brzucha jak na okres... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:Pumpkin
a ty w koncu trzymasz sie tego terminu cc 10.10 ?
Ja się trzymam terminu który minął tydzień temu
A córka jak widać trzyma się nie wiem czego ale chyba się zaczepiła pazurkami bo wyjść nie chce.Rutelka, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Pumpkin, ja odczuwam różnie:
spięcia całego brzucha kiedy twardnieje jak skała - nie odczuwam tego jako coś nieprzyjemnego
skurcze jak na @ - czasami bolesne i często połączone z bólami krzyża
Ekhm... i to jest to?
Twardnienie mi się zdarza - brzuch jak skała na chwile się robi.
Tak samo ból @ w dole brzucha i czasem właśnie z bólem w plecach - ale to nie boli jakoś wyjątkowo. Po prostu dyskomfort.
I to... to są te skurcze? ;P Jakoś oczekiwałam czegoś innego, brak mi tu efektu wowkalika lubi tę wiadomość
-
Pumpkin wrote:Ekhm... i to jest to?
Tak samo ból @ w dole brzucha i czasem właśnie z bólem w plecach - ale to nie boli jakoś wyjątkowo. Po prostu dyskomfort.
I to... to są te skurcze? ;P Jakoś oczekiwałam czegoś innego, brak mi tu efektu wowChyba, że do CC nic się nie zadzieje
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wcale nie chce miec zadnych boli ani skurczy ani przygod z wodami, jak mam zaplanowane cc to niech juz maly trzyma sie planu
wystarczy ze corka dala mi popalic przy 1, porodzie to wcale nie brakuje mi tego
pumpkin
Te skurczee to beda tak diabelsko bolesne ze nie sposob ich pomylic ze spieciami brzucha czy bolem okresowym, ten bol do jest poprostj nie do zniesienia takze jak by cos sie zaczynalomto mapewno siezorientujeszPumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdrenalina ja bym się mocno nie niepokoiła, że dziecię rano mało aktywne. Mój ma fazy. Czasem i przez 2 godziny śpi i nic się nie rusza. Na początku panikowałam, ale w między czasie miałam ktg i usg i wszystko dobrze z nim. Po prostu duży jest i ma mało miejsca i już tak intensywnie nie podskakuje.
Mnie brzuch jak na @ boli codziennie od początku września. Poboli trochę i przestaje. Najgorzej boli przy wysiłku fizycznym. nie są to jednak mocne skurcze.
W nadchodzącym tygodniu mam ostatnią wizytę u gin i ostatnie usg. No ciekawe. ☺ -
Pumpkin wrote:Ekhm... i to jest to?
I to... to są te skurcze? ;P Jakoś oczekiwałam czegoś innego, brak mi tu efektu wow
Bo to są skurcze przepowiadające. Gdyby te skurcze były tak jak porodowe to byśmy przecież zwariowałyPumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u nas dzisiaj leniwa niedziele, moj maz zjadl sniadanie i poszedl spac bo go glowa boli, corka oglada bajki, a ja wstawilam zmywarke i tez sobie leze, bo tez mnie glowa pobolewa....zrobilam sobie liste w kalendarzu co spakowac do szpitala zeby o czyms nie zapomniec, wczoraj zmgrubsza pozbieralam wzzystkie rzeczy w jedno miejsce zeby czegos nie pominac, poprzelewalam szampon, zel i mydło do malych pojemniczkow tych samolotowych 100 ml w zupelnosci to wystarczy i zajmuje malo miejsca
a u was jak, tam torby juz pelne ???
-
nick nieaktualnyNo ja mam jutro wizyte i mam nadzieje ze to juz ostatnia wizyta w ciazy, zreszta na kolejna juz... nawet sie umawiac nie mam zamiaru jesli wwszystko na jutrzejszej wizycie bedzie ok, bo i tak przy przyjeciu do szpitala usg i badania mi porobia wiec bezsensu bedzie juz biegac do gina
-
Witamy się
Przespalismy cała noc, zreszta jak zawsze, ledwo wstałam o 9.30:)musiałam sobie budzik nastawić:)nie wiem jak ja śpioch ogarnę te nieprzespane noce:)
Adrenalina, mój Mały tez rano spokojniejszy a wieczorem plac zabaw chyba z moich narządów sobie urządza, brzuch mi faluje strasznie:)wcześniej tak nie miałam.
Ale w nocy spi grzecznie, w ogóle go nie czuje, więc wieczorami jak już nie moge wytrzymać to go "oszukuje" że juz jest noc,ciemno i brzuch kocem przykrywam,żeby poszedł spac, ale wczoraj niestety nie dał się na to nabraćkalika, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAktualizacja! Gratulujemy mamusiom!
WITAMY NA ŚWIECIE!
25.sierpnia 2016 r.
1. Dea28 – SYN Adrian 2100g, 49 cm i SYN Krystian 1700g, 47 cm, godz. 7:00, poród CC w 33t3d
16.września 2016 r.
2. Ola_85 – CÓRKA Amelia 2780g, 50 cm, godz. 16:58, poród CC w 36t6d
17.września 2016 r.
3. Asia_08 – SYN Mateusz 3000g, 54 cm, godz. 10:13, poród SN w 37t0d
pielegniarka_w_mundurze, Jutysia, Reni@, lu.iza, marlon, kalika, Blu, szynszyl, diewuszka86, Pumpkin, India9, Ibiza, Sunshine89, Kasik2, Chwilka84, Sylwia91, KKasiaKK, mizzelka, Ola_85 lubią tę wiadomość