Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylinka89 wrote:Witam październikowe mamusie!
Trochę późno dołączam do grona. U nas termin szykuje się pod koniec, 29.10, obecnie 34 tc.
Widzę, że tutaj temat skurczy ciągle na planie... W związku z tyk kontynuuje tematDziewczyny jakie są te skurcze, które są niepokojące? Bo ja od kilku dni mam co jakiś czas takie pobolewania okresowe i wydaje mi się, że brzuch czasami twardnieje, najgorzej to wieczorem odczuwam.
Wprawdzie byłam w poniedziałek u gina i było wszystko ok. Na moje dolegliwości dostałam magnez 3*2 tabletki i ewentualnie nospę. Ale na razie jej nie biorę, bo te bóle nie są aż tak uciążliwe.
Myślicie, żeby zgłosić się na KTG jutro? Czy to wykaże, jakie to skurcze i czy należy się nimi przejmować? Jak do tej pory nie miałam jeszcze robionego KTG, bo mój lekarz nie widzi potrzeby, do tej pory ciąża przebiegała wzorowo...
Boję się, bo nie wiem czego oczekiwać po skurczach, a mąż w delegacji i nie chcę siać paniki, niepotrzebnie go ściągać, jak tylko mnie coś zaboli
Tak w ogóle jak można zapytać jaką macie długość szyjki w poszczególnych tygodniach. U mnie ostatnio było 3 cm i zastanawiam się teraz czy to nie za mało na tym etapie...
Mnie brzuch pobolewa okresowo już trzeci tydzień i nic się na razie nie rozkręca, a mam regularnie KTG, miałam usg i wizytę u gin. Taka chyba uroda ostatniego miesiąca ciąży.
Wpisać Cię na listę?
TP 29.10. córka, tak? A imię macie już wybrane?
Pozdrawiam. -
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:Mam pytanie. Czy to tzw. Oczyszczanie się organizmu przed porodem to zawsze występuje w formie biegunki?? Czy po prostu kupka jest częściej?
No właśnie dobre pytanie. Bo ja od kilku dni w toalecie jestem znacznie częściej niż wcześniej, ale biegunka to nie jest.
??? Ktoś ma doświadczenie? -
Rutelka wrote:No właśnie dobre pytanie. Bo ja od kilku dni w toalecie jestem znacznie częściej niż wcześniej, ale biegunka to nie jest.
??? Ktoś ma doświadczenie?Dotychczas, od poczatku ciąży, zaparcia a od kilku dni wyproznienia codziennie. Nie powiem, żeby mi to nie pasowało
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja mam na dzisiaj dosc juz mojej corki....chodzi, wkurza, ryczy o byle co, ciafle wymaga zabawy, oszaleje z nia za chwile. ?..w dodatku tak ciulowo sie czuje...mam takie uderzenie gorąca, boje sie zebym chora nie byla dwa tygosnie przed porodem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Sarcia ja od kilku dni też coś kicham i smarkam co chwila. Mam nadzieję że to tylko chwilowe przez zmianę pogody.
Wy też macie pełno krwi w nosie? No krwotok to to nie jest, ale ja ciągle smarkam skrzepy krwi... Sorry za opis. -
Sylwia91 wrote:Sarcia ja od kilku dni też coś kicham i smarkam co chwila. Mam nadzieję że to tylko chwilowe przez zmianę pogody.
Wy też macie pełno krwi w nosie? No krwotok to to nie jest, ale ja ciągle smarkam skrzepy krwi... Sorry za opis.
Ja miałam tak na początku. -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A ja mam na dzisiaj dosc juz mojej corki....chodzi, wkurza, ryczy o byle co, ciafle wymaga zabawy, oszaleje z nia za chwile. ?..w dodatku tak ciulowo sie czuje...mam takie uderzenie gorąca, boje sie zebym chora nie byla dwa tygosnie przed porodem
-
nick nieaktualnyA moja ma 4 lata i weszla w probe sil....ile na nas wymusi, i co chwila fochy placze, przychodzi i mowi do mnie ze jej nie plswiecam czasu pocaluje ja ro sie ostentacyjnie wyciera,,cos jest nie po jej mysli to juz placz....oszaleje, nie wiem czemu ona tak robi...
weszla w jakis etap buntu, chce mnie zagadac na amen cala uwage najlepiej zeby jej poswiecac, a wiadomo ze ja 2 tyfodnie przed porodem nie mam na ro sily zalaszcza ze leze jak deska bo co rusz sie zle czuje...masakra
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Mam pytanie. Czy to tzw. Oczyszczanie się organizmu przed porodem to zawsze występuje w formie biegunki?? Czy po prostu kupka jest częściej?
U mnie oczyszczanie nie wystapilo wcaleWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 22:08
-
Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy...
Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać?? -
Sarcia moj Mlody daje ostatnio tak popalic ze nie wytrzymuję nerwowo
Tez mam krew na chusteczce jak wydmucham nos
Bylismy dzis na urodzinach. Nasluchalam sie tyle komplementów ze aż mi glupio bylo. A z dtugiej strony bardzo milomizzelka lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy...
Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać??
Ja to bym chciala czesciej chodzic do wc na dwójkę. Wczoraj hemoroidy mi tak powychodzily ze szok. Dzis juz ok. Ale musze koniecznie kupic jakas masc bo po porodzie zas bedzie masakra
Sylwia takie drapanie zdecydowanie moze wywołać skurcze
Dziewczyny kurujcie sie. Niestety teraz co chwilę się słyszy ze ktos chory.