WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka widziałas na niewydolności że eta urodziła? :)

Dzięki kochane wszystkie za troskę. Mam nadzieję że skurcze nie wrócą przynajmniej do 23. Potem mąż będzie w domu to mnie spakuje do szpitala w razie co... A mialam się spakować wczoraj...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Czy to tzw. Oczyszczanie się organizmu przed porodem to zawsze występuje w formie biegunki?? Czy po prostu kupka jest częściej? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Witam październikowe mamusie!

Trochę późno dołączam do grona. U nas termin szykuje się pod koniec, 29.10, obecnie 34 tc.

Widzę, że tutaj temat skurczy ciągle na planie... W związku z tyk kontynuuje temat :) Dziewczyny jakie są te skurcze, które są niepokojące? Bo ja od kilku dni mam co jakiś czas takie pobolewania okresowe i wydaje mi się, że brzuch czasami twardnieje, najgorzej to wieczorem odczuwam.

Wprawdzie byłam w poniedziałek u gina i było wszystko ok. Na moje dolegliwości dostałam magnez 3*2 tabletki i ewentualnie nospę. Ale na razie jej nie biorę, bo te bóle nie są aż tak uciążliwe.

Myślicie, żeby zgłosić się na KTG jutro? Czy to wykaże, jakie to skurcze i czy należy się nimi przejmować? Jak do tej pory nie miałam jeszcze robionego KTG, bo mój lekarz nie widzi potrzeby, do tej pory ciąża przebiegała wzorowo...

Boję się, bo nie wiem czego oczekiwać po skurczach, a mąż w delegacji i nie chcę siać paniki, niepotrzebnie go ściągać, jak tylko mnie coś zaboli :P

Tak w ogóle jak można zapytać jaką macie długość szyjki w poszczególnych tygodniach. U mnie ostatnio było 3 cm i zastanawiam się teraz czy to nie za mało na tym etapie...

Mnie brzuch pobolewa okresowo już trzeci tydzień i nic się na razie nie rozkręca, a mam regularnie KTG, miałam usg i wizytę u gin. Taka chyba uroda ostatniego miesiąca ciąży.

Wpisać Cię na listę?
    TP 29.10. córka, tak? A imię macie już wybrane?

Pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Mam pytanie. Czy to tzw. Oczyszczanie się organizmu przed porodem to zawsze występuje w formie biegunki?? Czy po prostu kupka jest częściej? :)

No właśnie dobre pytanie. Bo ja od kilku dni w toalecie jestem znacznie częściej niż wcześniej, ale biegunka to nie jest.

??? Ktoś ma doświadczenie?

• kalika Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    No właśnie dobre pytanie. Bo ja od kilku dni w toalecie jestem znacznie częściej niż wcześniej, ale biegunka to nie jest.

??? Ktoś ma doświadczenie?
    I u mnie to samo :) Dotychczas, od poczatku ciąży, zaparcia a od kilku dni wyproznienia codziennie. Nie powiem, żeby mi to nie pasowało ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Blu Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie z intensywnością wizyt w wc. Nie miałam jakiegoś nadzwyczajnego oczyszczania organizmu czyt. mega biegunki w poprzednjej ciąży, wiec trudno powiedzieć :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie martwie czy mnie jakoes przeziebienie ie bierze.... tempke mialam ponad 37... :/ w dodarku boli mnie glowa, jtem slaba...zawroty glowy...otepienie :/ kurde niech ra ciaza is juz skonczy vo to zdecydowanie za wiele jak na 1 ciaze....

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka - a poproszę o wpisanie, Zuzanna będzię :)

Rutelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na dzisiaj dosc juz mojej corki....chodzi, wkurza, ryczy o byle co, ciafle wymaga zabawy, oszaleje z nia za chwile. ?..w dodatku tak ciulowo sie czuje...mam takie uderzenie gorąca, boje sie zebym chora nie byla dwa tygosnie przed porodem :(

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja od kilku dni też coś kicham i smarkam co chwila. Mam nadzieję że to tylko chwilowe przez zmianę pogody.

Wy też macie pełno krwi w nosie? No krwotok to to nie jest, ale ja ciągle smarkam skrzepy krwi... Sorry za opis.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Rutelka - a poproszę o wpisanie, Zuzanna będzię :)

Jutro uzupełnię. :)

linka89 lubi tę wiadomość

• Sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kto jutro razem ze mna wizytuje :)?
    lu.iza wrote:
    Ja, ja! Na 13! :) juz odliczam godziny :)

I ja! Tyle, że dopiero o 20:40 - nie ma to jak odwiedzić gina przed snem :P

klz9upjyjtca1iud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Sarcia ja od kilku dni też coś kicham i smarkam co chwila. Mam nadzieję że to tylko chwilowe przez zmianę pogody.

Wy też macie pełno krwi w nosie? No krwotok to to nie jest, ale ja ciągle smarkam skrzepy krwi... Sorry za opis.
    Ja mam, już dłuższy czas.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

Ja miałam tak na początku.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja mam na dzisiaj dosc juz mojej corki....chodzi, wkurza, ryczy o byle co, ciafle wymaga zabawy, oszaleje z nia za chwile. ?..w dodatku tak ciulowo sie czuje...mam takie uderzenie gorąca, boje sie zebym chora nie byla dwa tygosnie przed porodem :(
    Skąd ja to znam, mojemu dwulatkowi wychodzą zęby i jest nieznośny ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ma 4 lata i weszla w probe sil....ile na nas wymusi, i co chwila fochy placze, przychodzi i mowi do mnie ze jej nie plswiecam czasu pocaluje ja ro sie ostentacyjnie wyciera,,cos jest nie po jej mysli to juz placz....oszaleje, nie wiem czemu ona tak robi... :( weszla w jakis etap buntu, chce mnie zagadac na amen cala uwage najlepiej zeby jej poswiecac, a wiadomo ze ja 2 tyfodnie przed porodem nie mam na ro sily zalaszcza ze leze jak deska bo co rusz sie zle czuje...masakra

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:

U mnie oczyszczanie nie wystapilo wcale ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 22:08

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy... :)

Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać??

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia moj Mlody daje ostatnio tak popalic ze nie wytrzymuję nerwowo

Tez mam krew na chusteczce jak wydmucham nos

Bylismy dzis na urodzinach. Nasluchalam sie tyle komplementów ze aż mi glupio bylo. A z dtugiej strony bardzo milo ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy... :)

Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać??

Ja to bym chciala czesciej chodzic do wc na dwójkę. Wczoraj hemoroidy mi tak powychodzily ze szok. Dzis juz ok. Ale musze koniecznie kupic jakas masc bo po porodzie zas bedzie masakra

Sylwia takie drapanie zdecydowanie moze wywołać skurcze

Dziewczyny kurujcie sie. Niestety teraz co chwilę się słyszy ze ktos chory.

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ