WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnoe ja tez mialam krew na papierze, czyzby przyszlo jakies oslabieniemczy pzresilenie hmm???

a moj synek tak sie w brzuchu napina ze chwilami oddechu zlapac nie moge...masakra, wrazenie jakbym wybuchnac miala...coesze sie ze za 2,5 ttygodnia juz wyjdzie bo dosyc mam juz tego...

no wlasnie ja z moja corka tez nerwowo nie wytrzymuje, w tygodniu to ona siedzi w pzredszkolu od 7 do 15 to mam spokoj ale w domu jest nieznosna :/

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilam se nieźle... Idiotka ze mnie. I wiem przecież żeby nie dotykać brzucha to sobie drapalam i drapalam... Normalnie jestem wściekła na siebie.

Ja właśnie wypiłam ciepłe mleko z masłem i miodem. Na gardło lux!

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W chwili obecnej wszystkie dzieci na oddziale płaczą :):):) wszystkie. Tylko się echo roznosi heheheh

Sylwia91, Rutelka, Chwilka84, India9, szynszyl, mizzelka lubią tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka bo to działa jak domino :D

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy... :)

A nie zmieniłaś ostatnio diety? Ja też ostatnio mam lżej w toalecie, ale nie wiem czy to nie wina tego, że piję za dwóch, jem dużo warzyw i owoców, za to ciężko mi zjeść zwyklą kanapkę. Pieczywo mi jakoś nie przechodzi...
    Sylwia91 wrote:
    Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać??

Wprawdzie nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się to wątpliwe... Chyba byłoby za łatwo wywołać skurcze w ten sposób! :D

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Wprawdzie nie jestem specjalistką, ale wydaje mi się to wątpliwe... Chyba byłoby za łatwo wywołać skurcze w ten sposób! :D

Jesli ktos ma problem z nadczynnoscią skurczową to nawet zwykle dotykanie czy glaskanie powoduje wzmozone skurcze

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka mi gin zakazała dotykać brzucha... A ja sobie głupia dzisiaj drapalam i drapalam...

Diety właśnie nie zmieniłam ale zdecydowanie mniej jem. Mam tak okropny brak apetytu...

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie wiedziałam! Przepraszam w takim razie...

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio maoglabym jeść jogurty z różnymi dodatkami na kazdy posiłek... pychota!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    A to nie wiedziałam! Przepraszam w takim razie...
    Warto zapamiętać, może się przydać :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarko to masz taki przedsmak tego co Cie niedługo czeka:)

Ja pomimo zmiany diety i max ograniczenie cukrów mam ostatnio problemy w wc;/

Sylwia chyba juz wiadomo skąd te skurczem miałaś, najważniejsze ze ustąpiły i jest lepiej.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Warto zapamiętać, może się przydać :)

Mam nadzieję, że nie ;)

Zdziwiłam się, bo miałam wrażenie, że jak ja dotykam się po brzuchu, to mi to jakoś pomaga - mała się zwykle uspokaja lub to coś w rodzaju bólu okresowego szybciej mija.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem wam, ze te problemy z wyróżnieniem to sa przejsciowe i im blizej konca tym raz sie pojawiaja raz znikaja, bo ja chwilami mam tak ze przez 3 dni biegam po 4 razy dziennie do wc, apezez dwa nastepne mam zatwardzenie....wzzystko tez w srodku coraz bardziej na maxa posciskane i jelita tez juz gorzej pracuja na sam koniec.., mnie nawet chwilami w plucach piecze ze oddychac ciezko...

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 18 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś pod wieczór na KTG i powiedziałam przy okazji o moim szalejącym ostatnio ciśnieniu. Lekarka stwierdziła, ze muszę sie stawiać na zapisy codziennie, a jeśli mam problem z dojazdami, to może mnie na oddział położyć. Jeśli z ciśnieniem dalej będzie źle, to KTG codziennie aż do porodu i i tak pewnie niedługo na oddział, a jeśli ciśnienie sie unormuje, to KTG co 2-3 dni. Szczerze mówiąc wole codziennie stawiać sie na zapis w szpitalu niż tam leżeć, tym bardziej ze do terminu mam jeszcze miesiąc.

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie irytuje bezsennosc masakra. ?.dzien w dzien to samo... a rano musze wtrac do lekarza a ja spac nie mofe, maly na mksa sie rusza....i dodatkowo mi spac nie daje :/

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Byłam dziś pod wieczór na KTG i powiedziałam przy okazji o moim szalejącym ostatnio ciśnieniu. Lekarka stwierdziła, ze muszę sie stawiać na zapisy codziennie, a jeśli mam problem z dojazdami, to może mnie na oddział położyć. Jeśli z ciśnieniem dalej będzie źle, to KTG codziennie aż do porodu i i tak pewnie niedługo na oddział, a jeśli ciśnienie sie unormuje, to KTG co 2-3 dni. Szczerze mówiąc wole codziennie stawiać sie na zapis w szpitalu niż tam leżeć, tym bardziej ze do terminu mam jeszcze miesiąc.
    A jak dzisiaj Twoje ciśnienie, mam nadzieję że wszystko się unirmuje, a ktg wyszło w porządku?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po główce czosnku na głowę, nie dajcie się przeziębieniu. Ja cierpię niemiłosiernie, niby nic nadzwyczajnego, zwykłe przeziębienie, ale w połączeniu z dolegliwościami 9 miesiąca i niemożnością ulzenia sobie jakimikolwiek lekami to absolutny koniec świata. Na szczęście infekcja jako tako mi przechodzi, ale niestety czuję, że atakuje mi zatoki, z ktorymi miewam problemy od dziecka.. wszystko czym normalnie leczylam zatoki teraz zakazane, pozostają inhalacje. Oby pomogło, bo ostatnie co mi teraz potrzebne to zapalenie zatok i antybiotyk!!

Ahh, no i dzisiaj Borys tak sie jakoś wypial, że przez dobrą godzinę nie mogłam porządnego oddechu złapać, jakby to dłużej potrwalo to bym chyba się poddusila. Jak pomyślę, że on ma ok 2600-2700 i z 1000 spokojnie może jeszcze przybrać to janie wiem jak będę jeść i oddychać. Żołądek wychodzi nad żebra i się nie mieści, przepona i pluca ucisniete... jeszcze z miesiąc temu totalnie nie rozumiałam "jak mozna marzyć o tym aby już urodzić", a teraz gdyby nie fakt, że wiem że dla Boryska lepiej aby posiedzial w srodku jeszcze ze dwa tygodnie to bym chyba zaczęła robić wszystko aby porod wywolac choćby już.

Ponarzekalam sobie, musiałam, trochę mi lepiej, dziękuję za uwagę :)

Edit: ktoś pytał o jutrzejsze wizyty, ja mam jutro szybki pomiar AFI miedzy pacjentkami. W środę było ok 7,5-8 i doktorek chce sprawdzić czy nie ubywa. Przy mojej końskiej dawce luteiny ciagle coś ze mnie wypływa, więc nawet nie umialabym powiedzieć czy mi się wody przydadkiem nie sączą. Mam nadzieję, że nie, ale cieszę się, że to jutro spr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 00:07

India9 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka89 wrote:
    Mam nadzieję, że nie ;)

Zdziwiłam się, bo miałam wrażenie, że jak ja dotykam się po brzuchu, to mi to jakoś pomaga - mała się zwykle uspokaja lub to coś w rodzaju bólu okresowego szybciej mija.

Linka mi gin też powiedział, żebym brzucha nie dotykała bo to powoduje skurcze. Także staram się to ograniczać chociaż ciężko czasem. Ale niestety tak to działa.

l54t4dr.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po południu miałam 160/110, ale ogólnie w ciagu dnia spadało nawet do 135/85. W szpitalu miałam 140/90, a KTG podobno idealne, no ale muszę jeździć niestety...

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr i bardzo dobrze, ze sobie ponarzekalas, bo czasem trzeba :)

Mi przeziębienie już mija na szczęście, w prawdzie przechodzi właśnie na męża. Ja przez cztery dni zjadłam trzy główki czosnku i pomogło, chód sama czułam ze śmierdzi na odległość ;)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

‹‹ 780 781 782 783 784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ