WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jakie wiesci do sniadania, kolejna Mamuska rodzi super ! :)
    Ibiza powodzeniami czekamy na wiesci,!! Oby bylo lekko, latwo i przyjemnie !

Ja zjem kide sie ogarniac bo za godzine pedze do lekarza, no wlasnie tylko z tym ogarniac to moze byc wiekszy problem hmm.... jak tu sie ogolic?????

Moja cora juz dawno w przedszkolu maz w pracy a jamtu bede uprawiac czynna gimnastuke zeby jakos wygladac, ja w nocy wstawalam bo moja corka miala nie przyjemna przygode bo dostala biegunkimimna kibelek nie zdazyla i o 2.30 musialam ja wykapac bo biedna cale nozki i wszystko miala brudne tak mi jej zal bylo no byla taka zmartwiona tym faktem :( ale to jeszcze dzieciaczek, kazxemu sie moze zdarzyc, chociaz jej pierwszy raz takie cos sie praytrafilo

• India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Mój mąż właśnie wyszedł do pracy a ja zaczęłam myśleć o porodzie i tak się wkrecilalam że usnąć nie mogę z przerażenia ;-)
    Ibiza, trzymaj się i powodzenia

Teraz to już chyba codziennie któraś będzie informowała że rodzi aż w końcu przyjdzie czas i na mnie.... o matko jak ja się boję :-S
    Też się boję :-( :-( :-( Ciężko mi zachować zimną krew, panika się czasami włącza, ale walczę z nią

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza, 3mam kciuki! :-)

Ja odebrałam właśnie on-line wyniki wymazu na paciorkowca i mam wpisane "Brak wzrostu...", czyli rozumiem paciorkowca brak :-)

Od wczoraj Ada się mało rusza, zaczynam się martwić....Ale w sumie już miewała ciche dni wcześniej.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zaskoczenia Oli pierwsze co robię zanim jeszcze dobrze otworze oczy to łapie telefon i sprawdzam co sie dzieje :) i patrzcie, kolejna nocna akcja :) Ibiza! Obyś juz tuliła maluszka :)

India9 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... dlaczego nie widze Ibizy na liście?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jak były czystki to akurat się nie odzywała? Policzyłam po suwaczku, że chyba na 01.10 miała termin

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też wstawalam i jadłam w nocy. W ogóle ciężka noc za mną i widzę że za Wami też! :(

Ciekawe jak tam Ibiza, może już tuli maluszka!! Ja właśnie opieprzam męża haha bo mnie budzi. Kiedy ja w końcu zasnęłam koło 6 i mi się świetnie spało to on stwierdził że pewnie się wyspałam już... No szlag by to...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie obchod. I łazi ta małpa z którą się pokłóciłam na ktg o cc. Ja to mam kulawe szczęście :/

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Wody mi odchodzą, wiec jade na porodowke. Ale kurcze,skurczy brak..
    Trzymajcie sie dzielnie:)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizytujące - powodzenia :-)
    Pielęgniarko daj znać po obchodzie co wymyślili w związku z Tobą :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza powodzenia ^^ czekamy na wieści :)

a ja dopiero wstałam :) wyjątkowo dobrze się spało, tylko od czasu do czasu budziłam się bo trochę bolało.

Rutelko nie wiem jak kilka tygodni wytrzymujesz z takimi okresowymi bólami, ja mam od dwóch dni i nie wiem co zrobić :) czy to skurcze czy co.

sylwia ja takie skrzepy podczas wycierania nosa mam już od bardzo dawna, czekam aż nos będzie zupełnie czysty :)

też idę dzisiaj na wizytę, jestem ciekawa co powie, czy maluszek się szykuje czy jeszcze nie :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!

Ja też od pewnego czasu mam krew w nosie.

Ibiza trzymam kciuki!

Byłam na usg w sobotę, mały waży 3074g i "główka dość nisko w kanale miednicy małej", myślicie że już na dniach się rozpakujemy?

Reni@, Pumpkin, India9, szynszyl, diewuszka86, kasia_1988, mizzelka, Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

Od wczoraj Ada się mało rusza, zaczynam się martwić....Ale w sumie już miewała ciche dni wcześniej.

No właśnie moja podobnie. Nawet słodkości niekoniecznie ją aktywizują. I też się lekko martwię.
    Ale może mają takie dni? A do tego im ciasno. Nie wiem sama, nie chce sobie wkręcać w głowę głupich myśli. Wizyta dopiero w środę.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dzisiaj wizyte i ktg. Maly tez jest bardziej leniwy:) ale tlumacze sobie, ze ma juz malo miejsca.....i zbiera sily do porodu:)

szynszyl, Rutelka lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi też reaguje na pogodę. Jak taki "ospaly" dzień, to mu się mniej chce ruszać. Ogólnie do południa rusza się mniej, a szaleje popoludniami i wieczorami. Właśnie jadę tramwajem i muszę przyznać, że już coraz gorzej znoszę takie wycieczki. Czas wreszcie przysiąść na tyłku. Dokładnie za miesiąc mam termin.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    No właśnie moja podobnie. Nawet słodkości niekoniecznie ją aktywizują. I też się lekko martwię.
    Ale może mają takie dni? A do tego im ciasno. Nie wiem sama, nie chce sobie wkręcać w głowę głupich myśli. Wizyta dopiero w środę.
    Może zbierają siły? :-)
    Moja znowu zmieniła stronę brzucha, więc chyba ma tam jeszcze trochę miejsca...
    A Twoja się przemieszcza jeszcze? Bo tak teraz myślę, że może moja się uspokaja właśnie wtedy jak zmienia pozycję

I ja też w środę mam wizytę (KTG z badaniem na fotelu)

MMM2016 --> Też pomyślałam o zbieraniu sił ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 10:24

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pisalyscie o krwi w nosie... Ja nie dość, że jak dmuchać nos, to zawsze trochę krwi tam jest, to minimum 2-3 razy dziennie leci mi krew z nosa. Pytałam kiedyś mojej gin o to i mówiła ze może ze względu na bardzo słabe wyniki krwi, ale teraz mam już nieco lepsze, a dalej leci. Nie jest to jakiś duży krwotok, może ze dwie minuty cieknie, ale dość uciążliwe w miejscach publicznych. Przykładowo ostatnio w pizza hut w galerii handlowej, w samej restauracji nie ma toalety, wiec musiałam lecieć przez pół galerii z chusteczka przy nosie, masakra.
    Mam nadzieje ze to minie po porodzie, bo już mam tego serdecznie dosyć.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Może zbierają siły? :-)
    Moja znowu zmieniła stronę brzucha, więc chyba ma tam jeszcze trochę miejsca...
    A Twoja się przemieszcza jeszcze? Bo tak teraz myślę, że może moja się uspokaja właśnie wtedy jak zmienia pozycję

Ja wczoraj tak miałam że mi górka wyskakiwała po praw albo po lewo, wiec to chyba dupka jest:)

KKasiaKK lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie całkiem niezłe wyspalam :) Nawet cukry miałam dobre, ogólnie od kilku dni mam, chyba tak jak mówiła diabetolog, pod koniec ciazy zapotrzebowanie i insulinę sie zmniejsza - oby. A jak tam u Was słodkie mamy, cukry dobre, czy jeszcze czasem skaczą?

• KKasiaKK Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja wczoraj tak miałam że mi górka wyskakiwała po praw albo po lewo, wiec to chyba dupka jest:)

Tez tak mam, szczególnie jak leżę na boku, to mały tez na bok ucieka, ale ten drugi.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ