Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KKasiaKK wrote:Tez tak mam, szczególnie jak leżę na boku, to mały tez na bok ucieka, ale ten drugi.
A ogólnie już mało ruchliwy, ciasno ma biedak, więc tylko takie delikatne ruchy zwykle czuje, przemieszczanie w obrębie brzucha rzadko.
KKasiaKK lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
KKasiaKK wrote:Ja dzis sie całkiem niezłe wyspalam
Nawet cukry miałam dobre, ogólnie od kilku dni mam, chyba tak jak mówiła diabetolog, pod koniec ciazy zapotrzebowanie i insulinę sie zmniejsza - oby. A jak tam u Was słodkie mamy, cukry dobre, czy jeszcze czasem skaczą?
-
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Może zbierają siły?
Moja znowu zmieniła stronę brzucha, więc chyba ma tam jeszcze trochę miejsca...
A Twoja się przemieszcza jeszcze? Bo tak teraz myślę, że może moja się uspokaja właśnie wtedy jak zmienia pozycję
Raczej już nie za bardzo. Jej stała pozycja to wypięty tyłek po lewej stronie. Faktycznie jeszcze tydzień temu przesuwała się na prawą. A teraz raczej tylko daje znać uderzeniem, kopniakiem albo smyraniem mnie od środka. -
Sylwia91 wrote:Miałam jak pojechałam w 29 tc ze skurczami na 90%... Przespalam się trochę i czuję się dobrze ale podświadomie czekam na skurcze...
Wiem co czujesz... bo im bardziej o tym myślałam tym bardziej te skurcze się pojawiały. Pessar juz myślałam że wypadnie a trzyma dalej... musimy się zrelaksować
Wiem ze łatwo powiedzieć ale ja jeszcze dobrze pamiętam co działo się 3 tyg temu.
Momentami psycha mi siadala. Ale dasz rade! Odpoczywaj jak najwięcej lez :*Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
Sylwia91 wrote:Mizzelka widziałas na niewydolności że eta urodziła?
Dzięki kochane wszystkie za troskę. Mam nadzieję że skurcze nie wrócą przynajmniej do 23. Potem mąż będzie w domu to mnie spakuje do szpitala w razie co... A mialam się spakować wczoraj... -
nick nieaktualnyWrocilam wlasnie z wizyty i, co sie dowiedzialam ?? Szyjka sie skrocila do 1 cm, oba ujscia otwarte na 2cm !!!maly wazy 3300 g, no i lekarz mi powiedzial ze wszelkie pobolewania brzucha to mam nie czekac tylko pedem jechac do szpitala bo mowi ze ktowie czy nie urodze jeszcze w tym tugodniu cooo??????? O.O
matko bosko....musze torbe pakowac juz bez zartow...a caly weekend brzuch mnie bolal przeciez...ale nie ejchalam
...traz jak kolejna noc nie bede spac to juz do szpitala pojade.
lu.iza lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Skąd ja to znam, mojemu dwulatkowi wychodzą zęby i jest nieznośny ehh
-
KKasiaKK wrote:Ja dzis sie całkiem niezłe wyspalam
Nawet cukry miałam dobre, ogólnie od kilku dni mam, chyba tak jak mówiła diabetolog, pod koniec ciazy zapotrzebowanie i insulinę sie zmniejsza - oby. A jak tam u Was słodkie mamy, cukry dobre, czy jeszcze czasem skaczą?
-
Sylwia91 wrote:Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy...
Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać??
Skurcze może wywołać wysiłek. Chodzenie i stanie i siedzenie dłuższy czas.
Chociaż pielegniarka mówiła mi żeby nie macac brzucha i nie spr czy twardnieje bo pobudzenie znów skurcze. -
Reni@ wrote:Ja to bym chciala czesciej chodzic do wc na dwójkę. Wczoraj hemoroidy mi tak powychodzily ze szok. Dzis juz ok. Ale musze koniecznie kupic jakas masc bo po porodzie zas bedzie masakra
Sylwia takie drapanie zdecydowanie moze wywołać skurcze
Dziewczyny kurujcie sie. Niestety teraz co chwilę się słyszy ze ktos chory./
-
sarcia123 wrote:Wrocilam wlasnie z wizyty i, co sie dowiedzialam ?? Szyjka sie skrocila do 1 cm, oba ujscia otwarte na 2cm !!!maly wazy 3300 g, no i lekarz mi powiedzial ze wszelkie pobolewania brzucha to mam nie czekac tylko pedem jechac do szpitala bo mowi ze ktowie czy nie urodze jeszcze w tym tugodniu cooo??????? O.O
matko bosko....musze torbe pakowac juz bez zartow...a caly weekend brzuch mnie bolal przeciez...ale nie ejchalam
...traz jak kolejna noc nie bede spac to juz do szpitala pojade.W razie czego, pojedziesz na IP albo do szpitala, wiele z nas ma mieć cc.
Ja torbę mam oczywiście spakowaną i wszystko jest już ready - nawet łóżeczko stoi ubrane i przykryte, więc spokojnie czekam na wizytę za tydzień i na szpital za 2 tygodnie - jeśli okaże się, że trzeba jechac szybciej, to wkładamy torby do samochodu i jedziemy, taka kolej rzeczy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:41
-
A dziś jest juz ciąża donoszona. Jak to brzmi dumnie. Czekałam na to 6 tygodni z wielką niecierpliwością i stresem.
No u mnie rozwarcie pewnie dalej jest tyle ze ten pessar trzyma ehh.
Jutro badania krew i "herbata". Mam nadzieje ze ostatnie...Reni@, szynszyl, kasia_1988, Jola1985, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość
-
mizzelka wrote:Coś ponoć słabo z tymi maściami na H i trzeba do lekarza po receptę. ... w 2016 roku taka nowość w aptece
/
Slyszalam ze procto gyvanol (czy jakos tak) jest ok i ze mozna stosowac w ciąży i podczas kp. Jutro mam wizytę to zapytam lekarza
Ja dzis strasznie slaba jestem. Leżę i w głowie mi sie kręci. Zmierzylam ciśnienie i mam tylko 94/ 47 . chyba przez tą pogode. Zrobilam sobie drugą kawę -
Ale wieści od rana.
Ibiza powodzenia....
Dzieje się to wszystko na serio... Chyba rldopiero do mnie wszystko dociera, że dziewczyny " starsze ciazowo " raptem o 7 dni lądują na porodowce...
Nawet niezauwazylam że też już mam ciążę donoszona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:53
Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mizzelka teraz już na spokojnie tylko czekać ^^
Sarcia już nic nie poradzisz, synek wie kiedy ma wyjść i Twoje radosne wyczekiwanie w końcu się skończy i będziesz go tulić! Spakuj się koniecznie
mój maluszek lubi sobie zrobic czasem dzień przerwy, gdzie prawie go nie czuć, a kolejnego przeciąga się cały czasw ogóle śmiesznie jak gdzieś wypchnie jakąś kostkę ^^
też tak macie, że weźmiecie sobie kilka ciastek (broń Boże całą paczkę) do herbatki
i chcecie sięgnąć po kolejne i nie ma! a przecież zjadłyście jedno dopiero
pielęgniarko chyba faktycznie o to im chodzi, doczytałam po co ten test. Życzę żeby było jak chceszstrasznie dziwnie jak całą ciążę wiedziałaś, że będzie cesarka a tu masz rodzić w razie co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:02