WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Tez tak mam, szczególnie jak leżę na boku, to mały tez na bok ucieka, ale ten drugi.
    Mój też przy lezeniu na boku układa się na tym wolnym boku :) A ogólnie już mało ruchliwy, ciasno ma biedak, więc tylko takie delikatne ruchy zwykle czuje, przemieszczanie w obrębie brzucha rzadko.

KKasiaKK lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Ja dzis sie całkiem niezłe wyspalam :) Nawet cukry miałam dobre, ogólnie od kilku dni mam, chyba tak jak mówiła diabetolog, pod koniec ciazy zapotrzebowanie i insulinę sie zmniejsza - oby. A jak tam u Was słodkie mamy, cukry dobre, czy jeszcze czasem skaczą?
    U mnie cukry. Bardzo dobre po wszystkim. A rano wręcz za niskie. Muszę jeść w nocy tak jak dzisiaj to w tedy na czczo wynik idealny :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik gbs ujemny :) choć tyle dobrego :D

Reni@, diewuszka86, szynszyl, kasia_1988, mizzelka, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza wrote:
    Wody mi odchodzą, wiec jade na porodowke. Ale kurcze,skurczy brak..

Powodzenia!!:)

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Może zbierają siły? :-)
    Moja znowu zmieniła stronę brzucha, więc chyba ma tam jeszcze trochę miejsca...
    A Twoja się przemieszcza jeszcze? Bo tak teraz myślę, że może moja się uspokaja właśnie wtedy jak zmienia pozycję

Raczej już nie za bardzo. Jej stała pozycja to wypięty tyłek po lewej stronie. Faktycznie jeszcze tydzień temu przesuwała się na prawą. A teraz raczej tylko daje znać uderzeniem, kopniakiem albo smyraniem mnie od środka.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Miałam jak pojechałam w 29 tc ze skurczami na 90%... Przespalam się trochę i czuję się dobrze ale podświadomie czekam na skurcze...
    To super ze juz masz to za sobą.
    Wiem co czujesz... bo im bardziej o tym myślałam tym bardziej te skurcze się pojawiały. Pessar juz myślałam że wypadnie a trzyma dalej... musimy się zrelaksować :)
    Wiem ze łatwo powiedzieć ale ja jeszcze dobrze pamiętam co działo się 3 tyg temu.
    Momentami psycha mi siadala. Ale dasz rade! Odpoczywaj jak najwięcej lez :*

Sylwia91 lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Mizzelka widziałas na niewydolności że eta urodziła? :)

Dzięki kochane wszystkie za troskę. Mam nadzieję że skurcze nie wrócą przynajmniej do 23. Potem mąż będzie w domu to mnie spakuje do szpitala w razie co... A mialam się spakować wczoraj...
    Już zaglądam :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam wlasnie z wizyty i, co sie dowiedzialam ?? Szyjka sie skrocila do 1 cm, oba ujscia otwarte na 2cm !!!maly wazy 3300 g, no i lekarz mi powiedzial ze wszelkie pobolewania brzucha to mam nie czekac tylko pedem jechac do szpitala bo mowi ze ktowie czy nie urodze jeszcze w tym tugodniu cooo??????? O.O 

matko bosko....musze torbe pakowac juz bez zartow...a caly weekend brzuch mnie bolal przeciez...ale nie ejchalam
    ...traz jak kolejna noc nie bede spac to juz do szpitala pojade.

lu.iza lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Skąd ja to znam, mojemu dwulatkowi wychodzą zęby i jest nieznośny ehh
    Mojej tez chyba wchodzą 5... bo tylko one zostaly... noc z płaczem w dzień wymuszanie i bunt. Staram się podejść do tego ze stoickim spokojem... ale nie powiem ze mi żyłka stoi momentami

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KKasiaKK wrote:
    Ja dzis sie całkiem niezłe wyspalam :) Nawet cukry miałam dobre, ogólnie od kilku dni mam, chyba tak jak mówiła diabetolog, pod koniec ciazy zapotrzebowanie i insulinę sie zmniejsza - oby. A jak tam u Was słodkie mamy, cukry dobre, czy jeszcze czasem skaczą?
    Właśnie sama od kilku dni zaobserwowałam, że cukry na czczo mam zupełnie w normie, a do tej pory był z nimi problem. Pewnie Twój diabetolog miał rację, oby :)

ex2bwn15260327bu.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to ostro! Jednak coś czułam ze te bóle na @ są nie bez powodu... bo jak h wiła to chwila ale cb to dluuugo trzymało jak mnie przed porodem z córką. Trzymaj się kochana i pakuj torbę. Donoszona jest i to najważniejsze :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia czyli nic tylko sie spakować i obserwować

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Dziewczyny nie straszcie z tym oczyszczaniem bo ja od kilku dni chodzę po kilka razy... :)

Właśnie wpadło mi do głowy coś... Dzisiaj rano mnie swędzial brzuch bardzo i drapalam pół mszy w kościele o 9 i po mszy,a na drugiej,o 12 już miałam skurcze i to co 1-2min. Myślicie że mogłam tym drapaniem je wywołać??
    Ja to się oczyszczam juz od początku sierpnia. Luzik.
    Skurcze może wywołać wysiłek. Chodzenie i stanie i siedzenie dłuższy czas.

Chociaż pielegniarka mówiła mi żeby nie macac brzucha i nie spr czy twardnieje bo pobudzenie znów skurcze.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja to bym chciala czesciej chodzic do wc na dwójkę. Wczoraj hemoroidy mi tak powychodzily ze szok. Dzis juz ok. Ale musze koniecznie kupic jakas masc bo po porodzie zas bedzie masakra

Sylwia takie drapanie zdecydowanie moze wywołać skurcze

Dziewczyny kurujcie sie. Niestety teraz co chwilę się słyszy ze ktos chory.
    Coś ponoć słabo z tymi maściami na H i trzeba do lekarza po receptę. ... w 2016 roku taka nowość w aptece ://

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Wrocilam wlasnie z wizyty i, co sie dowiedzialam ?? Szyjka sie skrocila do 1 cm, oba ujscia otwarte na 2cm !!!maly wazy 3300 g, no i lekarz mi powiedzial ze wszelkie pobolewania brzucha to mam nie czekac tylko pedem jechac do szpitala bo mowi ze ktowie czy nie urodze jeszcze w tym tugodniu cooo??????? O.O 

matko bosko....musze torbe pakowac juz bez zartow...a caly weekend brzuch mnie bolal przeciez...ale nie ejchalam
    ...traz jak kolejna noc nie bede spac to juz do szpitala pojade.
    Sarcia, gratuluję wagi syna!!! Mój tydzień temu ważył 3100 g więc teraz pewnie mniej-wiecejważy tyle co Twój. Mój gin sprawdzał, że szyjki u mnie praktycznie brak, ale stwierdził, że na tym etapie to normalne i nie można z tego powodu panikować - jestesmy przecież przed samym porodem, więc sie nie stresuje - bo stres tu nic nie pomoże, a tylko szkodzi maluszkom. Są takie dziewczyny, które śmigają bez szyjek i to aktywnie) przynajmniej kilka tygodni i porodu ani widu ani słychu, więc staraj się tym nie spinać ;) W razie czego, pojedziesz na IP albo do szpitala, wiele z nas ma mieć cc.
    Ja torbę mam oczywiście spakowaną i wszystko jest już ready - nawet łóżeczko stoi ubrane i przykryte, więc spokojnie czekam na wizytę za tydzień i na szpital za 2 tygodnie - jeśli okaże się, że trzeba jechac szybciej, to wkładamy torby do samochodu i jedziemy, taka kolej rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:41

ex2bwn15260327bu.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś jest juz ciąża donoszona. Jak to brzmi dumnie. Czekałam na to 6 tygodni z wielką niecierpliwością i stresem.

No u mnie rozwarcie pewnie dalej jest tyle ze ten pessar trzyma ehh.
    Jutro badania krew i "herbata". Mam nadzieje ze ostatnie...

Reni@, szynszyl, kasia_1988, Jola1985, Sylwia91, Blu, Chwilka84, Rutelka lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Coś ponoć słabo z tymi maściami na H i trzeba do lekarza po receptę. ... w 2016 roku taka nowość w aptece ://

Slyszalam ze procto gyvanol (czy jakos tak) jest ok i ze mozna stosowac w ciąży i podczas kp. Jutro mam wizytę to zapytam lekarza

Ja dzis strasznie slaba jestem. Leżę i w głowie mi sie kręci. Zmierzylam ciśnienie i mam tylko 94/ 47 . chyba przez tą pogode. Zrobilam sobie drugą kawę

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wieści od rana.

Ibiza powodzenia....

Dzieje się to wszystko na serio... Chyba rldopiero do mnie wszystko dociera, że dziewczyny " starsze ciazowo " raptem o 7 dni lądują na porodowce...

Nawet niezauwazylam że też już mam ciążę donoszona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 11:53

Sylwia91, Blu lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze zaklnę. O ja pierdole.
    Jutro mają mi robić test oksytocynowy!! Ja wiedziałam żeby nie iść do szpitala. Oni kombinują żeby tej cc nie zrobić. Zawału dostane.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka teraz już na spokojnie tylko czekać ^^

Sarcia już nic nie poradzisz, synek wie kiedy ma wyjść i Twoje radosne wyczekiwanie w końcu się skończy i będziesz go tulić! Spakuj się koniecznie :)

mój maluszek lubi sobie zrobic czasem dzień przerwy, gdzie prawie go nie czuć, a kolejnego przeciąga się cały czas :) w ogóle śmiesznie jak gdzieś wypchnie jakąś kostkę ^^

też tak macie, że weźmiecie sobie kilka ciastek (broń Boże całą paczkę) do herbatki
    i chcecie sięgnąć po kolejne i nie ma! a przecież zjadłyście jedno dopiero :)

pielęgniarko chyba faktycznie o to im chodzi, doczytałam po co ten test. Życzę żeby było jak chcesz :) strasznie dziwnie jak całą ciążę wiedziałaś, że będzie cesarka a tu masz rodzić w razie co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:02

3jgx3e3kscbj73hd.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ