Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni@ wrote:Slyszalam ze procto gyvanol (czy jakos tak) jest ok i ze mozna stosowac w ciąży i podczas kp. Jutro mam wizytę to zapytam lekarza
Ja dzis strasznie slaba jestem. Leżę i w głowie mi sie kręci. Zmierzylam ciśnienie i mam tylko 94/ 47 . chyba przez tą pogode. Zrobilam sobie drugą kawę
Ja też coś senna dziś. Ale zdrzemne się jak córką pójdzie spać -
Reni@ wrote:Slyszalam ze procto gyvanol (czy jakos tak) jest ok i ze mozna stosowac w ciąży i podczas kp. Jutro mam wizytę to zapytam lekarza
Ja dzis strasznie slaba jestem. Leżę i w głowie mi sie kręci. Zmierzylam ciśnienie i mam tylko 94/ 47 . chyba przez tą pogode. Zrobilam sobie drugą kawę
Ja właśnie stosuję procto glyvenolJest bez recepty i wg mnie dość skuteczny i bezpieczny. Choć jak tylko przestanę stosować to hemoroid znów się uaktywnia
Ale mój gin twierdzi, że tak musi być, bo jest duży nacisk.
Ja też dziś nie najlepiej się czuję, choćby lekko podduszonaWłaśnie piję inkę, bo z kawą ostatnio się ograniczam - nie wiem czy ma to coś wspólnego, ale boję się, że może pobudzić nie tylko mnie ale i skurcze
A co do bólu okresowego, to oczywiście przeszedł - jakoś w weekendy mnie lubi postraszyćDzwoniłam do gina i powiedział, że jak brak innych objawów krwawienia itd, to mam odpoczywać więcej i czekać do wizyty za tydzień. Także się trochę uspokoiłam
Mnie mała kopie zwykle wieczorami po przekątnej... Brzuch wtedy wygląda dość dziwacznie! Jakieś rozciąganie chyba ćwiczy! -
nick nieaktualnyNo moj syn sie przestawil na termin OM dzis wg wymairow i wagi idealnie na 38+2 czyli tak jak termin om, bo wczoraj wg tego tedminu zaczal sie u mnie 39 tc jak by nie patrzył.
No mi lekaez bezwzglednie kazal jechac na ip jesli te bole beda sie utrzymywac, bo szyjka ma nie caly 1 cm, no i otworzyla sie na 2 cm i z zewnatrz i wewnatrz takze w kazdej chwili moze to postepowac. No nic wg mojej listy wzystko do torby wzielam jezzcze wyparze laktator bo jest nowy i jezzcze go nie ruszalam i smoczka wezme w razie w..
kurde kolejny dzien mnie voli glowa i mi nie dobrze czy to jest objaw zblizajacego sie porodu ??? -
Trudno powiedziec Sarcia czy to objawy zbliżającego sie porodu. Mnie ostatnio co jakis czas jest niedobrze
Dzis wogole kakis spadek formy. Mdli mnie, co chwila zgaga pali, cisnienie niskie. I strasznie mnie bolą plecy. Juz nie wiem jak die ulozyc bo jeszcze maly pod zebra pupę wpycha. Chyba odbija sie ma mnie wczorajsze kilkugodzinne siedzenie przy stole na imprezie
No to sobie ponarzekalam -
Wrocilam od fryzjera i kosmetyczki. Brwi uregulowane i fryzura zrobiona. Dzis mam randke z kolezanka idziemy na bridge 3:) maz zazdrosny! I dobrze ostatnio sie zalilam ze nigdzie mnie nie zabiera, a teraz bedzie coraz trudniej. Dobrze mu tak!
Ledwo wysiedzialam 1h15min u fryzjera. Ciekawe jak uda mi sie wysiedziec w kinie.
Myslalam ze juz mamy jakies newsy od Ibizy. Czekam cierpliwie.Reni@, Blu, Rutelka, Chwilka84, szynszyl lubią tę wiadomość
-
ja mam bardzo rzadko bóle miesiączkowe - czyli te skurcze przepowiadające. to chyba znak że szybko nie urodzę. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że będzie wywoływanie po terminie a baardzo bym tak nie chciała
odebrałam gbs - dodatniwzrost:nieliczne no ale dodatni...
wczoraj spakowałam w końcu torbę, a zbierałam się do tego juz ze 3 tygodnie
w sobotę byliśmy w outlecie i przypadkiem weszłam do Smyka - upolowałam kombinezon na zimę za 20złze 119,99 przecena. Usmiech od ucha do ucha miałam przez dwa dni
łóżeczko skręcone, wszystko chyba mamy. Czekamy, jeszcze 3 tyg do terminu
a wczoraj jeszcze niedzielnie umyłąm okna, odkurzyłam i umyłam podłogi w całym mieszkaniuto chyba ten sławny syndrom wicia gniazda hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:47
Anieńka, Reni@, Rutelka, Chwilka84, mizzelka, szynszyl lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Nasza mala ksiezniczka przyszla na swiat o 10.25. 10 punktow, 3,37kg,wiec niesppodzianka bo wszyscy mowili,ze wiece. Bylo troche ciezko ale juz dawno zapomnialam o bolu. Pozniej się odezwę. Jestem zakochana
Anieńka, sarcia123, diewuszka86, Reni@, ewuszka, Sylwia91, Evelle, Blu, adrenalina, kalika, Pumpkin, aneta93, Rutelka, Sylwia_i_Niki, vella, Chwilka84, Jola1985, kasia_1988, Amc, a.badziak, Ola_Ola, Sylwusia100, kkkaaarrr, Aga85, mizzelka, marlon, Anoolka, linka89, India9, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, KKasiaKK, Limerikowo, szynszyl, Kasik2, Sunshine89 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72797.png -
A apropos cukrow, ja bez insuliny, ale przezaskoczyl mnie ostatni wynik 195. W sb po usg zadzwonilam do meza ktory skutecznie mnie zdenerwowal ostro... w biedronce stojac w kolejce wsunelam jagodzianke, za jakies pol h zrobilam tosty, dojadlam sliwka i nektarynka, troche przesadzilam wiem, ale wynik ostateczny mnie rozbroil... po 2h mialam 150, a po 3 dopiero w okolicy 70... zwalilam wszystko na meza, cukier i cisnienie mi mocno podniosl, a pozniej sie dziwic czemu Jasio jest taki duzy!!
-
nick nieaktualnyIbiza
ogromne gratulacje, to sie kobiety rozhulalyscie z porodamino co prawda mi moj lekarz tez powiedzial ze pewnie w tym tygodniu urodze
. No cskeam na meza az wroci po 15 z pracy ogarniemy, lozeczko, wozek nosidelko torbe do szpktala spakowalam dla siebie, rzeczy dla malego na wyjscie tez mam spakowane , ale to maz przywiezie jak by cos.
No bol brzucha nadal jest wiec coz pozostaje czskac jesli wieczorwm nie przejdzie lub sie nasilo to jade do szpitala nie ma co cudowac zwlaszcza ze szyjka ma 0,96 cm otwrta z rozwarciem na 2 cm , wg om to 39 tc wiec kto wke