WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Slyszalam ze procto gyvanol (czy jakos tak) jest ok i ze mozna stosowac w ciąży i podczas kp. Jutro mam wizytę to zapytam lekarza

Ja dzis strasznie slaba jestem. Leżę i w głowie mi sie kręci. Zmierzylam ciśnienie i mam tylko 94/ 47 . chyba przez tą pogode. Zrobilam sobie drugą kawę
    Zapisze sb ta maść. . Bo po córce niestety miałam problem... miała duża główkę i nie szła w tym kierunku co brak i niestety taki efekt uboczny ale wyleczylam. A teraz obawiam się powrotu :P

Ja też coś senna dziś. Ale zdrzemne się jak córką pójdzie spać :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Przepraszam ze zaklnę. O ja pierdole.
    Jutro mają mi robić test oksytocynowy!! Ja wiedziałam żeby nie iść do szpitala. Oni kombinują żeby tej cc nie zrobić. Zawału dostane.
    O kurczaki. A co im? Cc to cc a nie.

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko współczuję. Jakies eksperymenty będą robić :(

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • linka89 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Slyszalam ze procto gyvanol (czy jakos tak) jest ok i ze mozna stosowac w ciąży i podczas kp. Jutro mam wizytę to zapytam lekarza

Ja dzis strasznie slaba jestem. Leżę i w głowie mi sie kręci. Zmierzylam ciśnienie i mam tylko 94/ 47 . chyba przez tą pogode. Zrobilam sobie drugą kawę

Ja właśnie stosuję procto glyvenol ;) Jest bez recepty i wg mnie dość skuteczny i bezpieczny. Choć jak tylko przestanę stosować to hemoroid znów się uaktywnia :/ Ale mój gin twierdzi, że tak musi być, bo jest duży nacisk.

Ja też dziś nie najlepiej się czuję, choćby lekko podduszona :D Właśnie piję inkę, bo z kawą ostatnio się ograniczam - nie wiem czy ma to coś wspólnego, ale boję się, że może pobudzić nie tylko mnie ale i skurcze :D

A co do bólu okresowego, to oczywiście przeszedł - jakoś w weekendy mnie lubi postraszyć :/ Dzwoniłam do gina i powiedział, że jak brak innych objawów krwawienia itd, to mam odpoczywać więcej i czekać do wizyty za tydzień. Także się trochę uspokoiłam :)

Mnie mała kopie zwykle wieczorami po przekątnej... Brzuch wtedy wygląda dość dziwacznie! Jakieś rozciąganie chyba ćwiczy!

• linka89 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co hemoroidów jeszcze... Dziewczyny one same zejdą już po ciąży i porodzie, czy trzeba operacyjnie po jakimś czasie usuwać?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po samym porodzie byly strasznie duże ale po czasie wszystko wróciło do normy. Chociaz potem tez od czasu do czasu dawaly znać. A teraz od kilku dni znowu coraz gorzej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj syn sie przestawil na termin OM dzis wg wymairow i wagi idealnie na 38+2 czyli tak jak termin om, bo wczoraj wg tego tedminu zaczal sie u mnie 39 tc jak by nie patrzył.

No mi lekaez bezwzglednie kazal jechac na ip jesli te bole beda sie utrzymywac, bo szyjka ma nie caly 1 cm, no i otworzyla sie na 2 cm i z zewnatrz i wewnatrz takze w kazdej chwili moze to postepowac. No nic wg mojej listy wzystko do torby wzielam jezzcze wyparze laktator bo jest nowy i jezzcze go nie ruszalam i smoczka wezme w razie w..

kurde kolejny dzien mnie voli glowa i mi nie dobrze czy to jest objaw zblizajacego sie porodu ???

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno powiedziec Sarcia czy to objawy zbliżającego sie porodu. Mnie ostatnio co jakis czas jest niedobrze

Dzis wogole kakis spadek formy. Mdli mnie, co chwila zgaga pali, cisnienie niskie. I strasznie mnie bolą plecy. Juz nie wiem jak die ulozyc bo jeszcze maly pod zebra pupę wpycha. Chyba odbija sie ma mnie wczorajsze kilkugodzinne siedzenie przy stole na imprezie
    No to sobie ponarzekalam ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam od fryzjera i kosmetyczki. Brwi uregulowane i fryzura zrobiona. Dzis mam randke z kolezanka idziemy na bridge 3:) maz zazdrosny! I dobrze ostatnio sie zalilam ze nigdzie mnie nie zabiera, a teraz bedzie coraz trudniej. Dobrze mu tak!

Ledwo wysiedzialam 1h15min u fryzjera. Ciekawe jak uda mi sie wysiedziec w kinie.

Myslalam ze juz mamy jakies newsy od Ibizy. Czekam cierpliwie.:)

Reni@, Blu, Rutelka, Chwilka84, szynszyl lubią tę wiadomość

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam bardzo rzadko bóle miesiączkowe - czyli te skurcze przepowiadające. to chyba znak że szybko nie urodzę. Nie wiem czemu, ale mam przeczucie że będzie wywoływanie po terminie a baardzo bym tak nie chciała :(

odebrałam gbs - dodatni :( wzrost:nieliczne no ale dodatni...

wczoraj spakowałam w końcu torbę, a zbierałam się do tego juz ze 3 tygodnie :)

w sobotę byliśmy w outlecie i przypadkiem weszłam do Smyka - upolowałam kombinezon na zimę za 20zł :) :) ze 119,99 przecena. Usmiech od ucha do ucha miałam przez dwa dni :)

łóżeczko skręcone, wszystko chyba mamy. Czekamy, jeszcze 3 tyg do terminu :)
    a wczoraj jeszcze niedzielnie umyłąm okna, odkurzyłam i umyłam podłogi w całym mieszkaniu :) to chyba ten sławny syndrom wicia gniazda hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 12:47

Anieńka, Reni@, Rutelka, Chwilka84, mizzelka, szynszyl lubią tę wiadomość

thgf9n7308r1f84t.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boli miesiaczkowych tez nie mam (odpukać). Ale skurcze są. Takze to niekoniecznie idzie w parze :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nasza mala ksiezniczka przyszla na swiat o 10.25. 10 punktow, 3,37kg,wiec niesppodzianka bo wszyscy mowili,ze wiece. Bylo troche ciezko ale juz dawno zapomnialam o bolu. Pozniej się odezwę. Jestem zakochana :-)

Anieńka, sarcia123, diewuszka86, Reni@, ewuszka, Sylwia91, Evelle, Blu, adrenalina, kalika, Pumpkin, aneta93, Rutelka, Sylwia_i_Niki, vella, Chwilka84, Jola1985, kasia_1988, Amc, a.badziak, Ola_Ola, Sylwusia100, kkkaaarrr, Aga85, mizzelka, marlon, Anoolka, linka89, India9, NiecierpliwaKarolina, lu.iza, KKasiaKK, Limerikowo, szynszyl, Kasik2, Sunshine89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropos cukrow, ja bez insuliny, ale przezaskoczyl mnie ostatni wynik 195. W sb po usg zadzwonilam do meza ktory skutecznie mnie zdenerwowal ostro... w biedronce stojac w kolejce wsunelam jagodzianke, za jakies pol h zrobilam tosty, dojadlam sliwka i nektarynka, troche przesadzilam wiem, ale wynik ostateczny mnie rozbroil... po 2h mialam 150, a po 3 dopiero w okolicy 70... zwalilam wszystko na meza, cukier i cisnienie mi mocno podniosl, a pozniej sie dziwic czemu Jasio jest taki duzy!!

• Anieńka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka Ibiza i gratuluje!!!!:)

• diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratuluję! :) Zdrówka dla Was.

l54t4dr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratulacje :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza

ogromne gratulacje, to sie kobiety rozhulalyscie z porodami :) no co prawda mi moj lekarz tez powiedzial ze pewnie w tym tygodniu urodze o.O . No cskeam na meza az wroci po 15 z pracy ogarniemy, lozeczko, wozek nosidelko torbe do szpktala spakowalam dla siebie, rzeczy dla malego na wyjscie tez mam spakowane , ale to maz przywiezie jak by cos.

No bol brzucha nadal jest wiec coz pozostaje czskac jesli wieczorwm nie przejdzie lub sie nasilo to jade do szpitala nie ma co cudowac zwlaszcza ze szyjka ma 0,96 cm otwrta z rozwarciem na 2 cm , wg om to 39 tc wiec kto wke

• kalika Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Wynik gbs ujemny :) choć tyle dobrego :D
    Adrenalina, jak radzisz przez cc to GBS jest mało istotny, bo ryzyko zakażenia dotyczy porodu SN, gdy dziecko przechodzi przez skolonizowane drogi rodne ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza gratulacje! Ile cm? :) zdrówka!!

Sarcia ale numer! Teraz się wystraszylam bo ja mam te bóle miesiączkowe od jakiegoś czasu, a wczoraj to już w ogóle czułam się jak potluczona. Mam nadzieję że rozwarcie nie postępuje...

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Coś ponoć słabo z tymi maściami na H i trzeba do lekarza po receptę. ... w 2016 roku taka nowość w aptece ://
    Procto Hemolan i Procto Glivenol są bez recepty.

mizzelka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ